icon

Ako sa zbaviť "kamarátky"?

lienka737
16. aug 2014

Skúsim to opísať stručne. Viem, že názov je krutý, ale kamarátka je v úvodzovkách. Poznám jednu babu. Ona si ma proste vybrala za kamošku (neviem dodnes prečo a ako, nejak postupne to šlo asi) a ja nemám to srdce jej narovinu povedať, že ma to s ňou nebaví. Úplne sa na mňa naviazala. Nemá iné kamarátky a všetok čas chce tráviť so mnou. Problém je ten, že mne ona nesadla, ja mám iné kamarátky, rodinu, mne to stačí. Pri nej sa cítim obmedzovaná, lebo sa strašne snaží. Ona mi stále nosí nejaké drobnosti, sladkosti, stále sa chce stretávať, stále mi píše. Žiarli na moje ostatné kamarátky, najradšej by ma mala len pre seba, kupuje mi stále nejaké drobnosti, stále sa o mňa zaujíma, stále otázky na moje súkromie, kedy pojdeme von, kedy pôjdeme na plaváreň, potrebujem s Tebou pokecať, pozývam ťa na zmrzku......

Skúšala som jej nepísať. Po pár hodinách (nie dňoch ale hodinách!!!) niekoľko správ typu: "čo je s tebou, čo sa stalo"...
Normálne kvôli mne že vraj nespala, celá hotová. Snažím sa maximálne obmedzovať kontakt s ňou, ale jej je hneď do plaču, že všetci na ňu kašlú. Má problémy doma s manželom, viem, že to nemá ľahké, ale prečo JA??? Ona stále nepochopila z môjho odmietavého postoja, že ja nemám záujem sa s ňou kamarátiť.

Čo by ste robili na mojom mieste?
Nechcem jej ublížiť, ale ja už ďalej nevládzem.
Ďakujem za odpovede a názory.

Strana
z3
1gramofon
10. júl 2023

Ja by som je nič nevysvetlovala, ved to ju zničí. Normálna asi nebude, bud ma nejaký problém, alebo kto vie, možno bola vždy takáto, že mala jednu osobu na ktorú sa nalepila. Ja som mala takúto spolubývajúcu kedysi. Keď som zistila ako sa správa tak som jej to nechcela tolerovať a bola som možno aj nepríjemná, ale ona ma tiež mala respektovat. Nasla si inú kamošku.
Neodpísala by som jej, až keby sa mi naozaj chcelo. Ak by chcela vedieť prečo, lebo mam toho veľa, ak by mi to vyčítala, tak by som jej slušne povedala, že ja nie som povinna byt v kuse na mobile,odpisovat, vyvolávať, chcem si aj oddýchnuť, aj porobiť niečo doma, aj sa naozaj venovať tej a tomu... Ak by sa pohnevala, zase by som vysvetlila co a ako,ze sa môžem a budem stretávať s kým chcem a ci to myslí vážne?! To by som už ja bola ta urazená a takto by to časom pochopila

Strana
z3