icon

Ako sa zbaviť negatívnej energie od člena rodiny?

bridgetjonesova
12. máj 2014

Ahojte dievcate existuje vobec nieco na zbavenie sa negativnej energie od cloveka, ktory je sucastou nasej rodiny a teda sa ho neviem zbavit, teda prerusit s nim kontakt? Tato energia mi doslova berie zdravie?

silvapokorna
31. máj 2014

@migalka Ahoj. Viem si predstaviť o čom píšeš. Ja som to mala zo svokry, bývali sme s ňou v jednom dome a len som ráno oči otvorila, už som "čakala", že bude za dverami. Tak som bola radšej s malou celé dni vonku. Ale len čo som sa k domu blížila, tak žalúdok aj srdce mi išli z tela vyskočiť. ☹
To ti telo dáva signály, že tu nie je niečo v poriadku. Dá sa s tým pracovať. Dá sa nad to povzniesť, ale je to treba trénovať a trénovať. Ju nezmeníš, miesto evidentne len tak rýchlo tiež, tak musíš seba posilniť. Ak by si s tým chcela niečo robiť, tak mne pomohla psychosomatička Antonie Krzemieňová. Zaujala ma tým, že to nie je žiadne reiky, ani podobné techniky, ale normálne práca s vlastnou psychikou, odolnosť a pochopenie, prečo sa niektorí ľudia správajú tak ako sa správajú.Mne sa nakoniec svokra začala sama vyhýbať, lebo časom vycítila, že už ma nerozhodí ako predtým a tak ju to prestalo baviť. Našla si novú obeť. 😎 Držím moc palčeky, aby si to aj ty zvládla.

inffinity
31. máj 2014

@bridgetjonesova nastav ji "zrcadlo" kdyz se na to soustredis ono se vsechno od tebe odrazi zpet k ni a mela bys to i videt.. funguje to jen to chce hod e soustredeni samozrejme i mimo to kdyz ste spolu...doma si udelej chvili pro sebe a zkus to 🙂 nebude to hned ale tak za tyden dva bys to mela zmaknout 🙂 a kdyz budes s ni napr. Sedet u stolu otoc se bokem zaloz si ruce a prekriz nohy nemela by utikat tvoje energie ani dostat se k too e negativni..co se tyka telefonatu nevim ale popripade nemuzes se mu vyhnout? Ale zrcadlo by melo zabrat a casem to ustane bude slaba a nebude mit silu energii na tebe posilat 😉

mirtill
31. máj 2014

@migalka Ja som tiež svokra 🙂 ale som tú svoju tiež rýchlo opustila,nerieš situáciu s tabletkami,zničia ti zdravie,riešenie je odísť,do podnájmu bár kde,kedˇbudeš bez nej hnedˇbudeš mať čistú hlavu,a na svet sa budeš pozerať z iného uhla,alebo si počkať,kým umrie,ako moja susedka,trvalo to 20 rokov kým sa dočkala, 😒 dá sa žiť aj z mála peňazí kedˇsú ľudia šťastní,mysli na to,že kedˇsvokra ochorie (lebo mladšia nebude)tak už odtiaľ neodíjdeš a budeš ju musieť aj opatrovať, brrrrr,to bude horšie ako terajšie spolužitie ☹

babajaga2
31. máj 2014

Odporúčam začať na sebe viac pracovať, zmeniť prístup a naštudovať niečo o ASERTIVITE 🙂

mushroomka
31. máj 2014

@babrakin až teraz som si prečítala tvoj príspevok, nevidela som žiadne upozornenie :( Ja by som úplne prestrihla kontakty na tvojom mieste, to neni tvoja kamarátka ako sa mylne domnievaš, keď píšeš že "ona by nikdy hento a toto" a potom prd z toho alebo obkuká od teba ešte aj nejaké zrkadlá,... toto si kamarátky nerobia veru. Vyslovene žiarli na teba a chce mať to čo ty, daj si na ňu dobrý bacha, aby ti nezačala aj chlapa nejakým spôsobom baliť. Ide z nej vyslovene negatívna energia, už len keď to tu píšeš, je mi z toho na grc. Vyberaj si kamarátky, nenechaj sa manipulovať takýmito ľudskými troskami. Nehovorím že je zlá, ja ju nepoznám, ale z toho čo píšeš usudzujem, že nemáte zdravý kamarátsky vzťah. Ja napríklad uprednostňujem kvalitu pred kvantitou, alebo radšej žiadnu kamarátku ako takúto z ktorej máš veľmi zlé pocity..

butterfly99
31. máj 2014

@mima4 presbe to sedi na exsvokru. Presne tak sa spravala. Ja som to sice mala na haku ale ex manzel nie a furt ho vydierala a keby nebol so mnou tak iej mohol vsetky poziadavky plnit ako predtym nez ma spoznal. Tak ja som bola vsetkemu ba vine ze mamicka sa trapi a on nemoze byt pri nej a plnit jej zelania tak uz sme rozvedeni. A on dalej robi co ona chce lebo ona mala tazky zivot.ona je sama.ona je slaba.ona je chora.ona tu uz dlho nebude.ona si chce aspon par poslednych rokov uzit zivot. Pritom prekypuje zdravim...este ked si na to vsetko pomyslim je mi zle

babrakin
1. jún 2014

@mushroomka , no ved mas pravdu, ja ju nikdy ale nikdy nevolam, len mam z nej velmi zly pocit ked je u mna na navsteve, viem ze v duchu mi zavidi a stale ked je u mna na kave tak mi dava take nahluple otazky, ze naco som kupila tento byt , preco ideme tam na dovolenku a nie tam kde chodia oni.. minule si prezerala moje fotky a utrusila ja by som tu nesla ved tu nie su palmy a potom pozera a boli tam palmy, stale dake kraviny si najde s cim by ma potupila a vyzdvihla svoje dovolenky trapne. nejde len o dovolenky ale o hocico...ci dvere, ci okna ci byt... ja snou nikde nechodim mam inu kamosku na dovolenky s ktorymi chodime, len tato to nevei predychat.. ja ju naopak pochavlim , poviem super ze idete tam , len na rozdiel od nej neviem zavidiet ani sa vyvysovat... toto je mozna moja chyba ze sa neviem pochvalit... keby som jej povedala ze toho roku idem na dve dovolenky tak by sa roztrhla od zlosti .. radsej jej nevravim nic... a cakam kedy sa zas ozve oba ona 🙂)))) nuz aj taki su ludia no... ze?

modrofuzik11
1. jún 2014

vytesnat ho. mna takto psychicky "otravuje" svokra. trvalo to dlhsie, ale rozhodla som sa zaujat ku nej maximalne chladny postoj. bod nula. pre dobro v nasej rodine sa s nou pozdravim, deti ku nej chodia..., ale moj postoj k nej je vyslovene chladny. tento postoj vsak nepride sam od seba. treba sa ho naucit. aspon mne sa to tak podarilo...

mushroomka
1. jún 2014

@babrakin nuž tak sa jej opýtaj narovinu v čom má problém? predsa nepotrebuješ počúvať ako by ona nedala toto a hento a nešla by tam a tam.. sa ti divím že jej vôbec dvere otvoríš.. 😕 Tiež by som sa pred ňou nechválila lebo predpokladám že ti závidí aj nos medzi očami.. dávaj si pozor na takýchto ľudí až sa nevieš brániť, lebo také zlo vie narobiť veľkú šarapatu.

maria123
1. jún 2014

@seat967 cervena nitka nepomoze u dospelych,len u deti,ale nosit spodne pradlo naruby je ok,ako tu niektora pisala,ze vraj fakt pomoze...

adela1973
12. jún 2014

No dievčence ja sa pomaly ale isto tiež učím žiť s citovým vampírom na dvore , teda s mojou svokrou .
Prvé roky mi totálne žrala nervy, bola som z nej rozhodená, nepoznala hranice absolútne , každú polhodinu bola na našich dverách , vykrikovala od dverí , kritizovala všetko čo sa dalo , nespomínam už večery keď prišla k nám na televízor , pretože ona nemá potrebu mať vlastný , vykrikovala mi správanie , postoje , peniaze , kadečo iné . ... Vlani sa to nejak vo mne zlomilo .... inak by som skončila na práškoch .... Tiež som ju začala pomaly ale iste vytesňovať .... S mužom sa o nej vôbec nerozprávam , ak začne on nejakú tému o nej tak len poviem no a čo už , alebo celý rozhovor skrátim na jednu vetu .... na dvore sa s ňou pozdravím a prehodím jednu vetu , chladno a vecne ... Nevravím nič z nášho súkromia , nedávam jej príležitosť sa stále zaoberať mojou osobou . Keď príde na televízor tak mám prácu v kuchyni alebo inú prácu alebo jednoducho idem do spálne a pozerám si v telke čo ja chcem . .... keď s ňou náhodou sedím pri televízore tak prekrížim nohy a jedna kamoška mi poradila , že potom sa mám ísť osprchovať .
Kritické poznámky z jej strany ma pomaly ale isto prestali zaujímať , nepúšťam sa do hádok alebo konfrontácií , keď začne na dvore alebo u nás niečo kritizovať odídem , poviem že mám prácu alebo povinnosti .
V obývačke mám orgoniť postavený takú pyramídu , že vraj aj to pomáha proti negatívnej energii . Na ruke nosím náramok z turmalínu , ešte chcem vyskúšať aj to zrkadlo . Niekde som čítala minule , že pokiaľ máte za susedovcov negatívnych ľudí , tak si treba zavesiť na dom zrkadielko a tá energia zlá sa budem vracať k nim . Ja si myslím, že treba začať od seba a potom začnú fungovať aj tie ostatné veci .

martulka35
13. jún 2014

podobný problém mám aj ja ,skús si prečítať nejaký článok o energetických upíroch,sú tam rady ako sa ochrániť,najlepšie je vyhýbať sa kontaktu s ním ,nepozerať mu do očí,atd.......sú takí ludia čo nám vyciciajú energiu....

wilagrande
13. jún 2014

Moj manzel je hyperaktivny a ked je doma tak nevladzem nic len spat a ked je v zahranici tak som v pohode robota domacnost atd...

maritana
13. jún 2014

http://www.ezoterika.burko.sk/negativne energie... ...vedia pomoct aj liecive kamene napr. malachit,skus nosit ako privesok

koala7
13. jún 2014

@silvapokorna Ahoj, mozes napisat nieco viac o tej Antonie a ako si sa cvicila ? Tiez mam stale pocit ze musim utekat pred svokrou , ked je u nas poviem ze som unavena a idem do spalne, alebo radsej von, ked som s nou som strasne nervozna a napata, snazim sa byt mila, no mam z nej taky zvlastny pocit neviem to opisat

silvapokorna
18. jún 2014

@koala7 Ahoj, ja som od nej čítala knihy a potom som u nej bola na klientele, proste sa osobne poradiť. Hrozne ma prekvapila. Nedá sa to jednoducho vysvetliť, ale má super jednoduché riešenia a vo veciach sa príliš nerýpe, šupne ti vysvetlenie, riešenie a naučí ťa vziať život do svojich rúk. Ťažko sa to len tak jednoducho vysvetľuje, ale rada napíšem postupne viac. Napríklad neuznáva pozitívne myslenie v tom zmysle, že je to faj ako taká barlička a rýchla účinná prvá pomoc. Ale keď sa to používa dlhodobo a neustále, tak je to vlastne sebamanipulácia a iba sa oblbuješ a prehliadaš, miesto, aby si danú vec riešila. Mne sa veľmi uľavilo, keď konečne niekto povedal, že je v poriadku byť naštvaná, urazená alebo niekoho nenávidieť. Je to moja emócia a ja na ňu mám právo. Treba ju prijať ako takú červenú kontrolku, preskúmať, že prečo sa objavila, prežiť si tú emóciu, kľudne sa vykričať, vyplakať, zanadávať si, vybúhať sa do vankúša alebo niečo rozbiť, keď už je to nutné. Stráviť to a poslať von. A potom sa k tomu celému postaviť čelom, zapnúť sedliacky rozum a situáciu buď zmeniť alebo k nej zmeniť postoj. Má skvelú techniku "plyšák". Mne veľmi pomohli jej knihy, sú napísané ľahkou formou pre širokú verejnosť. A potom ešte by ťa mohli zaujímať a pomôcť ti knihy: Kazisveti nášho života, Ženy, ktoré milujú príliš, Citový upíry a ...uf teraz si nespomeniem na tú štvrtú. Čítala som ich veľa, ale 4 ma napadli pre teba a teraz mi tá 4-tá vypadla. Tonka vydala 4 knihy a pracuje na 5tej, tá bude práve o psychosomatike konkrétnejšie. 🙂

Toto sú knihy A.Krzemienovej
http://www.databazeknih.cz/knihy/sila-myslenky-...

Tu je super popísane ako sa správajú manipulátory a prečo a ako s nimi zlepšiť vzťahy. Je tam dobre popísané aj to, ako im toto správanie umožňujeme, aj keď si to neuvedomujeme. Lebo vždy to niečo jeden robí a druhý to umožňuje, vždy je to akcia, reakcia. Keď prestaneme na manipulátora reagovať, tak ho to prestane baviť. Síce najprv pritvrdí, aby otočil kartu späť na svoju stranu, ale keď zistí, že nemá už šancu, nájde si inú obeť. http://www.databazeknih.cz/search?q=Kazisvěti+n...

http://www.databazeknih.cz/knihy/citovi-upiri-5...

A už viem, tá posledná je Nikdy neviem ako na tom s tebou som. Je o skrytej agresii, manipulácii. Veľmi trefná, svokru aj manžela som tam našla snáď v každej kapitole. Najsmutnejšie je, že títo ľudia si to často ani neuvedumujú, že vlastne škodia a ako škodia a majú pocit, že všetci sú proti nim. A niekto stojí za to, aby si im otvárala oči a niekto nie.
http://www.databazeknih.cz/knihy/nikdy-nevim-ja...

silvapokorna
18. jún 2014

Uf, taký dlhý príspevok som ešte asi nikdy nenapísala. 😀
Ak ťa bude niečo konkrétne ešte zaujímať alebo niekoho, tak kľudne napíšte.

A Tonka by mohla byť v Bratislave na prednáške okolo 15.10., tak vám sem dám vedieť. 🙂

martina28p
18. jún 2014

Baby,presne toto teraz aj ja prežívam,potrebovala by som sa od toho všetkého nejak odosobniť,neprežívať to stále vo svojom vnútri,necítiť na sebe tie pohlady....teraz sme so svokrou pohádané,už takmer 2 týždne sa nerozprávame ale ja v hlave prežívm všelijaké situácie a čo by som povedala,keby sa ozvala,čo by som povedala,vlastne že jej nemám čo povedať....no je toho vela....a neviem to dostať z hlavy von,kúpila som si dnes náramok z kameňov,hádam to pomôže....a pani mi poradila,že vydymiť dom asi šalviou alebo dať do rohov sol,zapáliť tam čajovú sviečku,nechať vyhorieť a potom sol pozametať a vyhodiť cez dvere....len nemám volné všetky 4 rohy....alebo ešte zapáliť čiernu sviečku...no niečo vyskúšam.

koala7
19. jún 2014

@silvapokorna @martina28p dakujem za vycerpavajucu odpoved, prave citam Mindfullness a presne to je tam opisane o tych pocitoch, ze na ne mame pravo, treba si ten pocit uvedomit, preskumat a rozhodnut sa ako zareagujem.

Inac tiez mam stale svokru v hlave, stale rozmyslam co by som mala povedat, ako by som kedy zareagovala, nikdy uplne neviem ci tie jej vyroky si neuvedomuje alebo ma naschval drazdi, uz mi z nej sibe, citim sa pri nej ako male decko 🙂

martina28p
19. jún 2014

@koala7 ja som si kúpila už včer náramok a už ho nabíjam na slnku,snád to pomôže...tá pani,čo mi ho predávala,tomu velmi verí,dokonca aj jej muž vraj časom uveril,vela mi rozprávala,mala podobné problémy so svokrou a v prvom rade sa musím vyčistiť ja anačerpať sa pozitívnou energiou a až potom sa dokážem brániť proti negtivizmu....aj mi poradila,že do rohov izby mám nasypať sol,zapáliť čajovú sviečku,nechať vyhorieť,pozametať sol,nie povysávať a prejsť cez prah dverí a vyhodiť to z domu....vraj vela zlého dám preč...alebo aj ak sa nemýlim, zapáliť šalviu,nechať ju dymiť a vydymiť celý dom....alebo je ešte čierna sviečka a tú zapáliť do stredu domu/izby a že aj tá vyháňa všetko zlé....no uvidím či to bude fungovať,hlavne myslieť pozitívne....

silvinuska6
19. jún 2014

V prvom rade by som prestala veriť na také blbosti a všetko by bolo ok 😀 neurazte sa nikto ale len to čo si pripustíte sa vam bude diat

moncsi1208
14. júl 2014

@bridgetjonesova ja som bola u jednej vestkyne,prosim vas,nevysmejte ma!mala som jednu kolegynu,ktora sa pochvalila s tym(dufam,ze som to dobre napisala 😅 )ze ona je bosorka a zivi sa energiou od druhej osoby 😖 kedze svokra mojej susedky je vestkyna,isla som k k nej,ona sa zaobera aj s reikim.spytala som sa,ci existuje nieco podobne.ona na to,ze ano.kolegyna stale spievala v sebe,tak tichucko a mala som z toho zle pocity.ta pani mi povedala,ze jej energie citi neviem,co so mnou robila,ale po "zakroku"cestou domov som dostala taku bolest hlavy,ze som si myslela,ze sa zblaznim.volala som jej a ona mi povedala,ze ta baba sa snazila dostat spat.radila mi,aby som nosila nieco fialove,lebo to je klucom k uspechu a aby som kupila kamienok ametyst,aby som ho mala vzdy pri sebe,a vid zazrak,baba zacala byt vedla mna tak nervozna,ze 5min.vydrzala pri mne,zacala sa triast.mimochodom,ona mala kolegynu,ked pracovali spolu dlhsi cas,ona bola potom stale na pnke a doktori nevedeli,co je jej.radim ti aj ten kamienok,da sa docitat o nich aj na nete,u mna to fungovalo,hoci som so zaciatku v tom neverila.dostala som aj taku radu,aby sa vhla ocnym kontaktom,lebo aj to moze byt nebezpecne pre mna.odvtedy mam fialove ocne tiene a lak na nechty-a s kamienkom vo vrecku som sa citila neporazitelna 😅

lili_mia
14. júl 2014

@moncsi1208 Cielený energetický vampírizmus je dokázaný. Čítala som aj o nechcenom vampírizme, ked sa sústredíme na psychickú pomoc niekomu inému, tak mu môžeme uškodiť, prípadne s tú energiu ukradneme od iného človeka. Vraj najlepšie je nikomu nedodávať silu 😎

moncsi1208
14. júl 2014

@lili_mia ona s takymi pracuje,ja som bo,a u nej len raz a to mi stacilo,dala mi rady,ako sa zbavit takych ludi a ako sa da vsimnut si take veci.mala som dokonca pocit,ze ta baba bola dost amaterska,lebo si to prezradila.dokonca aj od sestry som sa citila zle,ale stale mam pri sebe moje kamienky,dokonca aj onyx sa mi zda,ze je dobry na take problemy

lili_mia
14. júl 2014

@moncsi1208 Popíšeš ako rozpoznať takých ľudí? Ja rozpoznám len amatérov, či chvastúňov, ale špekulantov až dosť neskoro, ked sa od nich veľmi ťažko odpútava.

moncsi1208
14. júl 2014

@lili_mia prave preto ta vzdy najdu,lebo vycitia,ze si slaba.kolegyna bola amaterska,lebo prezradila svoje tajomstvo a ja som to vedela vyriesit.citis v bruchu zly pocit,taku uzkost,ale v prvom rade musis sa naucit spolahnut sa na vnutorne pocity.vyhybaj sa ocneho kontaktu s takymi ludmi,dalsie rady vid hore,treba nosit so sebou ametyst alebo cierny onyx,obidve funguju ako zrkadlo.citis v pritomnosti takych ludi take nezvycajne nepohodlie,stale hladaju s tebou ocny kontakt,to hovorim z vlastnej skusenosti.ked mas svojetzv.zbrane,tak oni zacinaju byt v tvojej pritomnosti nervozny.a este aj kupel zo salvie-ma obrovske cistiace ucinky 🙂

bibistec
15. júl 2014

no to by aj mna zaujimalo ja mam taku 94 rocnu staru mamu des a hroza ta negativna energia...ale chvalabohu k nej chodime len 2x do tyzdna ale aj tak ma vycicia uplne na doraz. to asi sa len na to povzniest a odfiltrovat ale ja to teda tiez nedokazem vzdy ma neskutocne vytoci.

gabkostanka
16. júl 2014

j

vysataenergia
21. dec 2015

mozem ta poprosit,co robit,aby som sa chranila cloveka,ktory mi rozbija manzelstvo?berie energiu?velmi pekne ti dakujem,za skoru odpoved.