icon

Ako sa zbaviť neprispôsobivého syna?

18. jún 2024

Syn má 20 rokov, začal drogovat, je agresívny, rozbija mi byť. Bojím sa ho. Ako sa ho mám zbaviť? Kde sa obrátiť?

Strana
z3
syslik81
18. jún 2024

volat nanho policiu a dat si zakaz priblizenia

gribka1
18. jún 2024

@syslik81 A keď tam býva?

rozculena
18. jún 2024

@gribka1 no a čo,keď tam býva...zrušiť trvalý pobyt a vymeniť zámky

gribka1
18. jún 2024

@rozculena nie som si istá, či právne môže do 25 rokov. Ale moźno blud.

rozculena
18. jún 2024

@gribka1 jakých 25? Od 18 nech sa stará sám o seba

alickapusinka
18. jún 2024

Treba riešiť s políciou. Vymeniť zámky zrušiť trvalý pobyt.

gribka1
18. jún 2024

@rozculena Pravda, pravda, beriem späť.

brendaa
18. jún 2024

Volať políciu, kontaktovať príslušný úrad odhlásenie z trvalého pobytu.... Je to ťažké, ak odmieta pomoc, riešenie je na tebe. Buď sa pôjde liečiť a iná možnosť nie je! Držím palce

kristin07
18. jún 2024

Liečenie ? Som zaskočená otázkou ako sa ho zbaviť? Nič v zlom, píšem v dobrom.. takému treba pomôcť, lebo taký potrebuje práveže podporu a nie “zbaviť”. Inak sa to cele môže zhorśiť, a bude v agresivite nebezpečný aj pre okolie.
Otázne je, prečo začal drogovať? Prečo je agresívny? Zamyslieť sa hlbšie a určite stav riešiť liečením. Ste jeho mama, máte k nemu najbližšie. Nikto mu nepomôže lepšie.. ešte kým je čas. Držím palce!

nnnnnn7
Odpoveď bola odstránená
mirro
18. jún 2024

@kristin07 nevieš, či nevyskúšali všetky tebou navrhnuté možnosti.
A nezažila si, čo obnaša život s narkomanom, alkoholikom...

plamienka555
18. jún 2024

@rozculena úryvok z článku:

„Synku, budem ťa živiť do tvojich 25 rokov, potom sa budeš o seba starať sám“ - tak túto priam kultovú vetu už počul počas svojho dospievanie snáď každý. Je ale skutočne pravdou, že rodič je povinný vyživovať svoje deti len do veku 25 rokov?

Ako sa často mylne interpretuje, vyživovacia povinnosť rodičov k deťom nie je limitovaná vekovou hranicou dieťaťa – Zákon o rodine žiadny vekový cenzus pre trvanie vyživovacej povinnosti nepozná.

Plnenie vyživovacej povinnosti rodičov k ich deťom trvá, kým dieťa nie je schopné samé sa živiť, t.j. táto povinnosť zaniká až okamihom, ak je schopné samostatne uspokojovať svoje potreby – táto skutočnosť sa posudzuje podľa okolností konkrétneho prípadu (napr. zdravotný stav dieťaťa, štúdium a pod.), v žiadnom prípade nie je podmienená vekom dieťaťa.

Zánik vyživovacej povinnosti je u každej oprávnenej osoby individuálnou záležitosťou. U dieťaťa sa zohľadňuje vek, jeho zdravotný stav, štúdium ako príprava na budúce povolanie a uplatnenie sa v spoločnosti, samotná schopnosť zamestnať sa a vykonávať prácu, jeho majetkové pomery atď. Dieťa je schopné samo sa živiť až vtedy, keď je schopné samostatne uspokojovať svoje potreby z pravidelnej odmeny za svoju prácu, pritom musí to byť práca, ktorá zodpovedá jeho fyzickým a psychickým schopnostiam a potrebám spoločnosti.

jamidea
18. jún 2024

@kristin07 syn je dospely. Ak sam nechce, matka nic nezmoze. Aj deti z tzv.dobrych rodinsa dostanu do sraciek, a rady typu zamysli sa, preco, su fakt mudre.
Autorka, ako ti uz pisali, zrusit trvale bydlisko, zamok a potom uz len policia.
Vela sil, davaj si pozor na seba, bude to tazke.

rozculena
18. jún 2024

@plamienka555 A? henten zjavne nepokračuje v štúdiu a hádam nechceš,aby ho matka živila,lebo droguje a nie je schopný sa o seba postarať?

vyrovnanaosoba
18. jún 2024

@kristin07 ani ja nič v zlom, ale nevieš si predstaviť, v akom stave môže byť človek, čo si nemôže dať svoju dávku a aký je agresívny, keď si aj dá. Nebezpečný je aj pre svoju mamu, o to horšie, že sa to vsrtko deje za zatvorenými dverami. Susedia radi nič nevidia, nepocuju. Ja by som ho vyhodila na ulicu a tak mu volala pomoc. Ale bála by som sa ho.

jamidea
18. jún 2024

@plamienka555 presne. Ma 20, je zdravy, ma 2ruky a nohy, cize sa moze sam uzivit. A nie nicit zivot matke. Ci to moze?

plamienka555
18. jún 2024

@jamidea je to úryvok od právnika, ja som to nevymyslela. Rozhodnúť by mal súd.

estellas
18. jún 2024

@jamidea Nie je povinná ho živiť, kedže je dospelý. Potrebuje ísť na liečenie.

hiro
18. jún 2024

Pivnicu nemáte?

autor
18. jún 2024

Žienky rozɓil mi obklad na stene, čo mal agresívny výbuch. Naoadol priateľku a prenasledoval ju aj po meste s hlasnymi nadávkami. Bála sa o život. Ja už nevládzem. Berie marisku, je v takej partii. Ďalšie moje deti žijú slušným, úspešným životom. Len on....

alex49
18. jún 2024

Vymeniť Zámky, zrušiť trvalý pobyt, a keď príde rozbíjať, tak volať políciu.

ptvw
18. jún 2024

To podla mňa nebude len tráva, ako písali vyššie zruš tp a vymen Zámky kým ta nevykradne

marrynka112
18. jún 2024

Zrušiť trvalý pobyt, zavolať políciu nech ho vyvedú z tvojej nehnuteľnosti a ak by sa vracal tak volať políciu a vybaviť zákaz priblíženia a hlavne vymeniť zámky.

matullienka
18. jún 2024

Zrušiť tp, vymeniť zámky ak bývaš v paneláku pokojne by som požiadala aj o výmenu zámky na vchodových dverách paneláku aj keby som mala zaplatiť každému kľúč. Potom už len pri každom ataku volať políciu a podať TO za napadnutie a vyhrážanie.

mimka1402
18. jún 2024

Ja by som bola asi zlá, ale zavolala by som políciu a dúfala, že ho zavrú... Toto nejde len tak, možno mu basa pomôže... Lebo toto je dosť psycho..

beasy
18. jún 2024

Zrušiť trvalý pobyt, zavolať políciu a zamávať

maranco
18. jún 2024

„Chlapcom neraz najviac pomohlo, že ich rodičia vyhodili na ulicu. V jednom prípade tak spravila mama, chlapec potom rok žil bez strechy nad hlavou. Dostal sa na úplné dno a až potom prišiel za mamou, že sa ide liečiť. Dnes abstinuje. To, že ho vyhodila z domu, považuje za najväčší akt lásky – vie, že mu tým zachránila život,“

https://www.aktuality.sk/clanok/0xk3mDO/vyskusa...

majka36912
18. jún 2024

Po marihuane by nemal byvat agresivny, teda nie je to bezny prejav. Obavam sa, ze uz ide v niecom tvrdom. Kazdopadne treba ho odstrihnut, ludia ti tu dobre radia.

lily246
19. jún 2024

Iba ťa chcem vyviesť z omylu, on určite neberie iba trávu, po tej sú ľudia práveže kludní a vysmiati ako baránky, toto vyzerá skôr na pervitín. Zruš TP, vymeň zámky, volaj políciu ak sa bude chcieť dobyť dnu. Ak nepostačí, tak súdny zákaz priblíženia. A vyživovacia povinnosť voči 20 ročnému drogovo závislému? Tak určite. 😀 Po prvé žiadnu už voči nemu nemá lebo je zdravý a po druhé už ho vidím ako by to dal on feťáčik na súd.

dadinka85
19. jún 2024
Strana
z3