Ako sa zbaviť výčitiek z minulosti?
Ahojte, už jsem sem psala včera. Jenže je mi ze sebe hrozně špatně. Jsme s přítelem spolu tři roky. Na začátku vztahu jsem dělala hlouposti. I on. Nebyli jsme k sobě upřímní. On lhal mně, já dělala tohle. Ale nikdy jsme si nebyli nevěrní. Oba jsme se z toho už poučili. Jenže já nedokážu si odpustit, že jsem se předváděla před kluky, jen kvůli sebevědomí. Chtěla jsem, aby partner žárlil a zvedlo mi to ego. Moc mě to mrzí. Už bych se takhle nikdy nezachovala. Já jsem dva roky zpátky přišla na to, že přítel ke mně nebyl ve všem upřímný a lhal (nebyly v tom holky, ani kam šel, atd.) Bolelo ho to, že mi ublížil. Já jsem to přijala, protože jsem věděla, že taky nejsem svatá. Jenže on o mém chování z minulosti na začátku vztahu neví. Ví jen, že jsem ho nepodvedla. Říká mi, že to nemám řešit, pokud to nebyla nevěra. Že on se taky nechoval dobře, což je pravda. Jenže mě zjistili obsedantně kompulzivní poruchu a jsem k sobě extrémně přísná. Teď spolu máme krásný vztah. Jsme spolu spokojení a štastní. Jen ta minulost. Nic z toho bych už nedělala. Prosím, poraďte mi.
Prebrat to so svojim terapeutom
@viestta Já z toho mám deprese. Brečím a bojím se, že o něj přijdu. Sice je to minulost a současně jsme oba jiní. Ale ta moje porucha mě straší, co když to byla jen lekce a rozejdeme se. Já nechci nikoho jinýho. Já jsem se změnila a poučila. Já odpřísáhnu komukoliv na sebe, že bych to už neudělala. Nezvládám to.
@viestta Já z toho mám deprese. Brečím a bojím se, že o něj přijdu. Sice je to minulost a současně jsme oba jiní. Ale ta moje porucha mě straší, co když to byla jen lekce a rozejdeme se. Já nechci nikoho jinýho. Já jsem se změnila a poučila. Já odpřísáhnu komukoliv na sebe, že bych to už neudělala. Nezvládám to.
@janca980 preto to treba riesit s terapeutom alebo s psychiatrom.
@janca980 ja si nemyslím že je to práve táto vec čo treba riešiť, ono každý človek ma v živote niečo čo ho trápi a ja som mala obdobie kedy tiež som mala stredne ťažké úzkosti, obsesne myšlienky a ľahkú depresiu asi z ťažkého obdobia a moja hlava si presne takto vytiahla 5 rokov starú vec čo ma trápila a dookola som na to myslela … ono si treba uvedomiť že každý jeden človek na planéte robí chyby a dôležité je sa z nich poučiť a ja som si istá že vtedy si nevedela lepšia byť, ale pozri o koľko si lepšia teraz 🙂myslím že by si to mala riešiť s terapeutom že nejde o tento konkrétny problém ale skôr tá ,,porucha” ti to robí … inak mňa to prešlo asi za pól roka
@janca980 ja si nemyslím že je to práve táto vec čo treba riešiť, ono každý človek ma v živote niečo čo ho trápi a ja som mala obdobie kedy tiež som mala stredne ťažké úzkosti, obsesne myšlienky a ľahkú depresiu asi z ťažkého obdobia a moja hlava si presne takto vytiahla 5 rokov starú vec čo ma trápila a dookola som na to myslela … ono si treba uvedomiť že každý jeden človek na planéte robí chyby a dôležité je sa z nich poučiť a ja som si istá že vtedy si nevedela lepšia byť, ale pozri o koľko si lepšia teraz 🙂myslím že by si to mala riešiť s terapeutom že nejde o tento konkrétny problém ale skôr tá ,,porucha” ti to robí … inak mňa to prešlo asi za pól roka
@modratrixie Děkuji. Já mám bohužel tu nemoc už dva roky. Terapeut nepomáhá. :(
Skus ho zmenit, nemusi sadnut hned prvy.
@janca980 chodil som s jednou takou podobnou ako ty. Mala také výčitky kvôli minulosti, že sa musela stať zarytou kresťankou a hoci som sa snažil, po dvoch mesiaoch som to vzdal, však som pri nej cítil jak eunuch. Ale inak sme spolu celkom vychádzali. Vlastne teraz tak nejak je tomu presne 10 rokov.

Prebrat to so svojim terapeutom