icon

Ako si zase začať veriť?

11. nov 2019

Chcem sa poradiť, mám za sebou nevydarený vzťah (ponižovanie zo strany partnera... ) z ktorého mám 2 deti (6 a 4 ročné). Dlhší čas po rozchode som bola sama, potom som si našla priateľa. On mal tiež za sebou nepodarený vzťah, nemali deti, lebo to vraj tak necítili, že by ich chceli mať. Najprv sme sa iba stretávali, spoznávali sa, randili ( cca 9 mesiacov) Nakoľko som nechcela deti často dávať k rodičom na varovku a hlavne som chcela tráviť čas aj s nimi. Po pár spoločných dovolenkách a výletoch sme sa rozhodli, že to spolu skúsime aj čo sa týka bývania (co boli cca ďalšie 3 mesiace intenzívnejšieho stretávania sa aj s detmi). Tak sa v júni ku nám nasťahoval. Všetko je v absolútnom poriadku. S deťmi si rozumie a ako sa hovorí "chémia" funguje vzájomne. Vidím, že deti sú s ním veľmi šťastné, uvoľnené, nerobia nič nasilu. Vidím, že on ich vníma, toleruje a ľúbi, dokonca o nich rozpráva ako o "našich" deťoch. Jednoducho je všetko viac ako v poriadku. Priateľ mi neustále prejavuje náklonnosť, je milý, pozorný, nežný a veľmi starostlivý po všetkých stránkach. Dokonca sa pohrávame s myšlienkou, že by sme mali aj vlastné dieťa, možno nie ešte teraz, ale časom.

Možno sa teraz pýtate, že kde je problém... No asi vo mne. Ja ho nesmierne milujem, no moje sebavedomie je po predchádzajúcom vzťahu na bode mrazu. Môj priateľ je veľmi, naozaj veľmi príťažlivý muž, mohol by mať ktorúkoľvek ženu bez záväzkovou. Ja sa sama seba stále pýtam prečo si vybral mňa? Ja nie som nijak pekná, ani ničím výnimočná. Stále si neverím, že by mohol po mne tužiť. Čo mám s tým spraviť. Ako si začať zase veriť? Chcela by som si to užívať a vychutnávať naplno, lebo je to naozaj všetko ako z rozprávky. No tieto moje "mátohy" v hlave mi v tom stále trochu bránia :(

Ešte by som spomenula, že deti sa stretávajú aj s otcom, nie tak často ako by som chcela, alebo ako by sa mali, ale vždy ak je to možné. V tomto smere robím maximum pre to, aby s ním boli.

lujza123
11. nov 2019

Skus sa sama nad sebou zamyslieť a napíš si to na papier:
Na čo si v živote najviac hrdá, o čom môžeš povedať ze je tvoj úspech?
Co je na tebe pekne? Oči, vlasy, postava, úsmev? (kazda sme s niečim spokojná a s niečim nespokojná)
Aké máš dobre vlastnosti?

Potom sa nenápadne toto iste spýtaj mamy, dobrej kamošky, deti, tvojho priateľa.

Keď si to všetko spolu napíšeš na ten papierik skus si to sem tam prečítať, porozmýšľať nad tým, uveriť že práve taka naozaj si, takto ta vidia tvoji blízky.

Co na tebe vidí? No predsa presne to co tvoj hlúpy ex nevidel. Každý považujeme za sexi a pekne niečo iné. Niekomu sa páčia modré oči, niekomu tmavé. Niekto má rád ženy vyzivave, niekto nenápadne. Niekto považuje za sexi veľké prsia a niekto zas zmysel pre humor. Dvojice ľudí sa spolu dopĺňajú a tak to je správne. Aj co sa týka povahy, aj čo sa týka vzhľadu. Veľa krát vidíš napríklad modelku s malým okuliarnatym pánom... Co na ňom vidí povieš si... A predsa sa majú radi. Vzhľad nieje všetko.

komplikovana
11. nov 2019

Podla mna vidis problem tak kde nieje. To iba spolocnost nam podsuva tieto kraviny -
citit sa pritazlivo, krasne bla bla bla.
Ved sa ho opytaj, preco si vybral teba co sa mu na tebe paci.Normalni chlapi nehladaju dokonalost v podobe vonkajsej krasy.
Chcu byt tiez milovani, pohladeni, pochopeni. Uzivaj si to co mas teraz a pokracujte v poznavani sa.

janinka007
11. nov 2019

Aspoň vidíš, že to nieje žiadny povrchný truľo. Má ťa rád pre to, aká si a nie ako vypadáš. Nerieš, určite si kočka 😉

juliet86
11. nov 2019

a on ti co hovori ze preco chce byt s tebou?

ink
11. nov 2019

Poviem ti zopár myšlienok, ktoré mi napadli bezprostredne po prečítaní tvojho príspevku.
- dávaš moc tvojmu bývalému partnerovi nad tvojim životom tým, že necháš rany, ktoré ti v minulosti spôsobil, aby stále hnisali.
- vieš čo mu dávaš ty a nedá mu iná slobodná kráska? Rodinu. Koľko vzťahov neprežije práve narodenie, hoci aj vtúženého, bábätka? Muži sa koľkokrát zľaknú, kto je tá žena-matka. Ty mu ukazuješ svoju najľudskejšiu tvár, dávaš mu svoju lásku a dávaš mu nazrieť to tej najčistejšej lásky, akej sú ženy schopné, do tej materinskej. Asi sa mu páči aká si mama, lebo s istotou vie, že presne takú chce pre svoje deti.
- mysli aj na to, čo odovzdávaš deťom. Učíš ich, že hoci im v živote nevyjde nejaký vzťah ako tebe s ich otcom, nie je to katastrofa a koniec života.. Super. Ale nauč ich aj, že ich mama je sebavedomá a nemá za čo pykať, keď nič zlé nespravila. Hľadala lásku pre seba a svoje deti.
- máš byť na čo hrdá, tak proste buď. 😉

deti95060810
11. nov 2019

možno si pre neho ozaj veľmi príťažlivá...niekomu sa páčia žienky štíhle, ale niekomu aj také troška s nadváhou...Niekto rád blondínky, iný zas brunetky...je to veľmi individuálne.
každá žena je pekná.

macekovam
11. nov 2019

no schvalne.. daj foto nech odpadneme...

zirafienka
11. nov 2019

Vôbec som nepochopila, prečo sa podceňuješ, mala by si byť hrdå

lintu
12. nov 2019

"Ja nie som nijak pekná, ani ničím výnimočná. ..." >>> ale toto si o sebe myslíš len a len ty. Druhí to môžu vnímať presne naopak. Aj medzi verejne známymi kráskami sa nájdu také, ktoré sa v skutočnosti nepáčia samy sebe.

Je priateľ s tebou dobrovoľne? Nenútiš ho tráviť s vami čas, neplačeš za ním, nevyhrážaš sa mu? Nuž, tak niečo pekné a dobré na tebe už isto len bude 🙂 Keby s tebou nechce byť, tak nie je. Chápem, že nie vždy nám všetko dáva zmysel, ale niekedy len proste netreba riešiť.... a veriť rozhodnutiam toho druhého.

Skús sa naučiť sama pred sebou hovoriť o sebe len pekne. Nájdi na sebe ako osobe nejaké pozitívne stránky. Ak sa začneš sústrediť na to dobré a potláčať to škaredé, mohlo by sa ti podariť preprogramovať si myseľ a nájsť viac sebavedomia.

moonlight1210
12. nov 2019

Dovody su rozne. Mozes si vybrat.

1. Aj pekny a pritazlivy moze mat tiez svoje tajne dovody, preco sa vnima ako nezaujimavy a trapny.
On kludne moze byt potajomky rad, ze ho chces a kludne si moze klast tie iste otazky ako ty. Ze preco chces prave jeho.

2. Vidi na tebe uzasne veci, ktore si ty neuvedomujes. Alebo ich dokonca sama za uzasne nepokladas a ani ti nenapadlo, ze prave tymto si sa mu zapacila.
Ja neviem, pre priklad - zena ma vyraznejsi vacsi nos. Taky ten grecky. Cely zivot si ho skusa maskovat licenim a dokonca premysla, ze by podstupila korekciu operaciou, aby bol pekne tvarovany jemny. A tomu chlapovi sa prave pacia zeny s vyraznymi crtami a ten nos mu pripada k jej tvari ako ten pravy, vytvara s nou harmonicky celok, ktory sa mu paci.
Alebo ho pritahuje, ze si k inym mila, priatelska, empaticka, napomocna. Krasavic, co si myslia, ze su asi kuzelne princezne, ked sa pred nimi v Auparku vzdy automaticky otvoria dvere (na fotobunku), uz mozno mal az privela a cisto iba krasa mu uz nema co povedat.

3. Miluje ta prave preto, ze si nesebavedoma seda myska, co je vdacna za vztah a mile slovo. Nemusi o teba s nikym sutazit. Je mala konkurencia muzov, co by ta chceli a je nizsie riziko nevery. Vyhovuje mu to. Takto je spokojny. Zacni byt sebavedoma a bude po vztahu.

sonnenshein
12. nov 2019

Sranda.... Zazila som podobne, len som asi 3 roky "pred Tebou".... A uz vydata (svadba bola absolutne presne podla mojich predstav a snov a organizovana mojim muzom, aby som si ju vychutnala), a aktualne v 19tt....
Takze - pochybnosti su ok, ze si neveris tiez... Len bud k nemu uprimna, aby vedel, ze to nie je nim. A tie mury postupne spadnu, ani nebudes vediet kedy ..... 🙂

hapipa
12. nov 2019

ako podľa mňa nik z nás nie je so sebou na 100% spokojný, no ak ti niekto podsúva takéto myšlienky, tak sa ho rýchlo zbav. ešte sa podľa mňa moc bojíš o váš vzťah, no ak to pôjde všetko dobre, tak to celé časom opadne

maminuska
12. nov 2019

Ja som sa na to kedysi môjho muža pýtala, že prečo si vybral práve mňa ... " jeté fáro " .Mala som dve deti a náš vzťah začal tak že by tu mnohé pohoršil ,jednoducho zlý americký film z 80 rokov. Pretože vraj taký typ ako som ja ešte nestretol ..a veru neviem či sú to práve najlepšie vlastnosti 🙂

pasikavamacka
12. nov 2019

ako to vyzeralo v tvojom detstve, co sa tyka sebavedomia? skusila by som najst korene toho celeho a s tym pracovat, ak to nejde sama tak s pomocou terapeuta, kamaratky, niekoho, komu sa mozes zdoverit. super, zi si dokazala pomenovat problem, a si odhodlana s tym dalej pracovat. Podchytila si to dostatocne skoro. Kebyze to nechas plavat, skor ci neskor to moze mat vplyv na vas vztah, moze to sposobit prehnanu ziarlivost, nakolko z tvoje strany chyba dovera v partnerovi. Ak chyba dovera vo vztahu, to je problem.

autor
12. nov 2019

nemyslím si že je to chyba dôvery, ja mu jeho lásku verím. Chyba je v tom, že si sebe neverím. Predchádzajúci partner ma často uisťoval o tom, že nie som človek hodný lásky, že nie som dosť dobrá preňho.... keď žijete s niečím podobným xy rokov, tak jednoducho to niečo s vami spraví :(

Keď som sa ho pýtala, prečo si vybral práve mňa, povedal, že som pekná a rozumná žena. Že mám slušné a vychované deti a že sa pri mne cíti byť nesmierne šťastný. Dokonca mi povedal, že už nikdy nechce mať po boku inú ženu a partnerku ako mňa. Že som mu dala domov a toľko lásky, ako by mu nedala nikdy žiadna iná. Vraj vo mne a v mojich deťoch (v našej rodine doslova povedal) našiel všetko šťastie sveta ❤

blondtana
12. nov 2019

Treba si začať veriť, keď si toho tyrana dokázala opustiť, tak asi si si uvedomovala, že jeho správanie k tebe nie je ok.
A čo sa týka tvojej novej lásky...u chlapov nikdy nevieš, čo sa im preháňa v hlave, možno zažil vzťahy, kde mal krásky a tie ho len vysávali, ty si pre neho tá, čo dáva...lásku, istotu, domov, rodinu...
V mojom okolí je veľa rôznych vzťahov, aj takých, kde majú muži vedľa seba ukážkové krásavice a len trpia a sú muži, ktorí majú nerovnocenné partnerky a ľúbia ich nadovšetko. Ja mám tiež partnera mladšieho, pekného, nadpriemerne inteligentného, z bohatej rodiny a keď sa ho spytam, prečo ma ľúbi, prečo je so mnou, tak povie, že som dobrá,
starostlivá, obetavá, skromná, milá, čestná a úprimná osoba, ktorá ho vedie k dobru v jeho živote. Preto si treba uvedomiť svoju hodnotu a začať veriť, že aj ty môžeš byť pre niekoho výnimočná a jedinečná.

autor
12. nov 2019

@blondtana no ten moj je tiez mladsi odomna. A dakujem za povzbudenie 😘 uz par dni som celkom OK. Mozno aj tato podpora od dievcat pomohla. Mam vas rada ❤️

smitjan
12. nov 2019

Super je spisat si na papier, co mas na sebe rada, co sa ti paci, co si dokazala, za co si na seba pysna. Tiez som to tak mala napisane iste obdobie, ked som sa citila pod psa. A zakazdym ked mi bolo zle som si to precitala a hned som mala lepsiu naladu. Su ludia, ktori neocenia to aka si aj keby neviem co sa dialo, ale to netreba riesit 🙂

ellemell
13. nov 2019

Takýmto obdobím, myslím, že sme si neverili sme si prešli asi každá. Dôležité je uvedomiť si v čom sme fajn, načo máme talent a tak. A prekonávať samú seba. Ja napríklad som si začala viac veriť, keď som začala behávať. Keď som začala skúšať variť nové recepty, proste som vedela, že sa viem obracať, že sa nestratím a začala som byť sama na seba pyšná