Ako skĺbiť rodinu, kariéru a osobný život?
Ako to robia v dnesnej dobe ze su upraveni, stihle vysportovane postavy, maju karieru, pekne auta, byvanie, deti konicky, vylety, ako to stihaju?
Ved ja nemam poriadne pri 2 detoch cas ani upratat byt nehovoriac o sporte a inych veciach ako kadernik alebo co. Zije tu niekto taky pekny dokonaly zivot? Ako sa vam to podarilo sklbit?
Koľko máš deti a koľko majú rokov? To peries 4pracky denne?
Prečítala som pár tvojich príspevkov a teda stále je to len o Tom že ty to nemáš a dôvody pre o to nemáš
Ja mám síce len jedno dieťa, a máme ešte dve mačky. Bývame v byte ale teda ako po výbuchu tam nemáme, rovnako nie je potreba sa chystať na dve hodiny na výlet. A tiež nevidím dôvod chystať varené jedlo keď ano na ten celodenný výlet nejdete.
Možno treba prehodnotiť priority , zlepšiť organizovanie, rozdeliť úlohy v rámci veku pre všetkých členoch rodiny.
A teda ja sa zásadne neporovnavam so žiadnou influemcerkou a nemyslím si že každá má dokonalý život.
A poznám pár ľudí čo prezentujú na sociálnych sietach "dokonalý" život ale skutočnosť je úplne opačná.
Teraz čítam že deti majú 4r a 8 mesiacov. A prečo píšeš teda o škole?
Milá autorka, to čo práve prežívaš je úplne normálne a v poriadku. Každé obdobie života má svoje výzvy a ty si práve v jednom z najzložitejších období v tvojom živote. Príchod detí a povinností s tým spojených, zladiť si čas, priority, financie....nie je jednoduché. Je skvelé, že sa chceš posúvať vpred, že chceš meniť veci, chodiť viac na výlety, začať sa viac o seba starať. Nebuď frustrovaná z toho, že nie je všetko dokonalé. Toto obdobie o chvíľu vystrieda iné obdobie, keď budú už obe deti v škole, ty začneš chodiť do práce. Deti už budú viacej samostatné, veľa ti už aj oni pomôžu. Je skvelé, že máš po boku partnera, ktorý Ti veľa pomáha. Teraz je dôležité porozmýšľať čo možno malé môžeš robiť pre seba, aby Ti to nezabralo veľa času, ale bolo to pre vás ako rodinu efektívne. Možno stačí začať chodiť na malé prechádzky/ výlety po okolí. Deti sa najedia doma a so sebou im už zoberieš len dáke ovocie, koláčik, sladkosť a pitie do fľašky. Takto vybavená kľudne na 2-3 hoďky môžeš ísť z domu. Keď máš kľud, buď ráno si privstaň ked deti ešte spia alebo večer keď už zaspia, nájdi si čas pre seba, stačí aj 1/2 hodinka. Sprav si z tohto času, taký tvoj malý rituál. Rob čo ťa baví. Čítaj si, zacvič si,urob si manikúru, pedikúru alebo dáky zábal na vlasy, masku na tvár....proste niečo čo ťa poteší. Dakedy stačí vypnúť TV, odložiť mobil a byť len tak sama so sebou. Inak mobil je veľký hltač času, človek ani nevie ako sa doňho zapozerá a čas letí, zatiaľ by sa dalo toľko vecí stihnúť. V tomto období života treba byť skutočne disciplonovaný a zorganizovaný, aby sa veci lepšie stíhali. Možno si skús urobiť TO DO list, čo chceš ktorý deň stihnúť. Plánovanie je pre úspech kľúčové. A takisto je pravda, že aj peňazí bude viac, keď pôjdeš do práce. Obdobie materskej je obdobie skromnejšie, ale zato s deťmi jedno najkrajšie. Tak hlavu hore, bude určite raz čas aj na kaderníka a dlhé výlety, ale dnes je dnes a ty si vyberáš ako ten dnešok bude vyzerať 🙂 Určite ho zvládneš na jednotku!
@sense ja som si schválne minule znacila koľko operiem mesačne varok. Vyšlo mi 44 . A to priznám ,že závesy a záclony mám príliš veľké ( 3x 3 metre ) a nechce sa mi ich prať a ručne žehliť ,tak tie dávam dva krát ročne do čistiarne.
A presne ,veľmi dôležite je ( a to píšem ako mama troch detí ,muža stále v práci ,a ja mám dve práce a dom s veľkou záhradou ) mať ujasnene priority všeobecné ,ale aj na daný deň ...
Ak viem ,že zajtra mám prácu z domu zo zamestnania č.2 ..a zároveň musím byť fyzicky v práci č.1. 8 hodín ... ,tak si navarim deň vopred a všetko tomu prispôsobím ...alebo kúpim jedlo z donášky ( občas sa stane ) . Lebo chcem určitý čas venovať aj deťom , porozprávať sa s nimi , skontrolovať úlohy , pomojkat a pohrať sa s 3 ročnou .a to by nešlo ,ak by som len pracovala ,varila a upratovala .
A áno ...v ten deň by pravdepodobne u mňa doma našli celkom slušný prevádzkový neporiadok . Ale je to to u prdele s prepáčením . Priority sú priority
Autorka, uz som ani nechcela pisat, pretoze mi to prislo zbytocne, ty tak ci tak pojdes svoje. Ale uz ti niekolko zien napisalo, ze tie cisla, ktore som tu dala vychadzaju z tvojich komentov. Takze bud zavadzas alebo nevies co si napisala. V kazdom pripade, ja som si tie 4 hodiny nevymyslela. Nie, necakam, ze sa ospravedlnis, ale kazdy kto to tu cele precital vie, ze nie ja som ta blba.
autorka velmi sa ti nepacia odpovede zien...ale akokolvrk sa budes metat je to naozaj o dobrom manazmente casu, prioritach a partnerovi co robi to iste co ja (a ma tiez dobry time management) z toho co si vymenovala aktualne nemam len tu peknu vysportovanu postavu lebo som si povedala, ze si dam po porode rok pauzu 🤷 a hej ja uz pracujem 8 hodin denne a mam pol rocne dieta....druhe je skolopovinne...a v zivote som nas nechystala dve hodiny nikam...ani ked ideme na mesiac mimo domu...ak nieco nestiham hladam ako danu cinnost zautomatizovat, pripadne zarobim viac a si sluzbu zaplatim....
Autorka, čo si prekvapená, to si nevedela, že na koni sú len superženy? :D :D :D Potom čítaš a zistíš že polka nepracuje, polka pracuje na pidi úväzček a 80% financuje muž 😀
Za mňa, proste teraz zažívaš obdobie, keď je ten mess doma úplne normálny. Máš malé dieťa, dojčíš, ono je to také, milión maličkostí, čo ešte treba a ešte treba a zrazu sa už trištvrte hodinu motáš po dome a stále ste neodišli...poznám. Prejde to.
Ak máte peniažky, kúp robotický vysávač, sušičku a umývačku. Títo traja mi uľahčili život o 90%. Práčku nakladaj večer keď uložíš deti a dávaj odložený štart tak, aby si ráno rozvešala/zapla sušičku. Robot púšťam cez appku, keď som v práci. Prídem domov, povysávané, prádlo vysušené. Naskladám do skríň.
Tašku s náhradným oblečením a keksíkom/výživkou, plienkou, vodičkou, vlhčenými a sudcremom som mala vždy v kočíku/aute. Ja som kupovala tie maličké detské flaštičky rajec, 0,25l. Dodnes v aute vozím v kufri náhradnú bundu malému 5r. a aj mne, lebo som macher na trapasy, napr dnes som sa fenomenálne ráno okydala kávou z pumpy. To sú maličkosti, čo ti hrozne veľa času ušetria. Cvičila som, keď mi malý spal na obed. Hodinu. Základ je, proste hlavné veci si chystať dopredu, večer/skoro ráno. Držím palce.
Ale opatrovateľka môže byť aj študentka, takže bude stáť menej a má flexibilný "pracovný" čas.
@viestta urcite sa ti nemienim ospravedlnovat ani nikomu tu co nevie citat s porozumenim... 2 hodiny trva KOMPLET VSETKO OD ZOBUDENIA PO CAS KEDY SEDIME V AUTE A IDEME NA CELODENNY VYLET. A NIE NEBALIM SA S BABATKOM KAZDY DEN 2 HODINY NA DVOJHODINOVU PRECHADZKU!!! NEVIEM KDE A Z COHO SI TO VYCITALA...
MIMOCHODOM KLUDNE NEMUSIS ODPISOVAT.
Ty spominany zivot v uvode nezijes teda nemozes ani poradit ako sa ti to dari cele sklbit. Ty len proste si ako vegeta ku kazdej teme sa vyjadrujes..denne tu presedis tolko hodin ze ani nie je realne aby si taky zivot zila lebo vzdy ma den len 24 hodin a tu zas vsetky co maju rozum daju za pravdu mne ze ked v kuse pises na konovi nemozes robit nieco ine.. pekny vecer
Autorka, s takymto nastavenim, ako si teraz ukazala, ani ty este veeeelmi dlho taky zivot zit nebudes. Lebo na to treba aj trochu pokory a tu ty nemas, po poslednom prispevku si sa vyfarbila. Skoro nikto ti tu nedal za pravdu. Takze kludne prskaj dalej, stazuj sa, ako sa nic neda. Úprimne a bez ironie ti prajem, aby si bola v zivote spokojna a nemusela riesit inych ludi, ktorí to maju v hlave inak nastavene. Raz mozno pochopis a mozno aj nie.
A este posledna vec, uz som nechcela pisat, ale neda mi. Kde to viestta vycitala, ze sa dve hodiny chystas? Napriklad v tvojom prvom komentari, ktory som tu aj raz skopirovala, ze aj by si vzala deti sportovat (nie na vylet, sportovat!!), ale vychystat sa ti trva dve hodiny. Takze predtym, nez niekoho obvinis, ze nevie citat s porozumenim, si uvedom, co pises. A mam pre teba skvelu radu, ktora vyriesi vsetky tvoje problemy: uplatni sa v politike. Clovek, ktory nema kuska pokory, nevie sa ani ospravedlniť za to, ze najprv napisal, ze v pondelok skola, ktory dokaze popriet to, co je jasne napisane CIERNE NA BIELOM TVOJIMI SLOVAMI... Si idealny kandidat na politika. A budes mat aj penazi ako prasa v zite a mozes si zit svoj vysnivany zivot. Joj, nakoniec bude mat tento pribeh stastny koniec, ako sa tesim 🙂
za mna osobne ti odporucam spatne precitat co si tu popisala. Spominas skolu a mas doma batola a predskolaka. Kto tu vymysla? (to len jeden priklad z toho ako si sa sama zamotala)
@eleanor2510 sa nezblazdnim z toho ze namiesto skolky to prepisalo do skoly.. ako sa spamatajte.. riesite tu uplne somariny rozpytvavate kazdy detail mojho zivota co som tu napisala, chytate na slovickach ist von ci sportovat.. ako pre pana..nie je to to iste? Co si myslis ze zoberiem dieta ideme von postavime sa na ulicu a cumime do blba? Vzdy ked ideme von sportujeme. Ist von u nas znamena ist sportovat..vobec som sa nikde nezamotala.. len vy si tu domyslate somariny..akoze neideme von lebo treba spravit caj.. co som aninikde nenapisala.. ked si nechcela pisat tak nepis...!nikto na to nie je zvedavy ako urazas inu zenu.. fakt nikto..
@eleanor2510 🙂 to ty urcite vies lebo ty a tebe podobne vedia vsetko.. ja som niekde napisal
Ptyala si sa ako to robia tie, co vsetko stihaju. Zeny ti napisala, kde asi ty robis chybu. Mohla si sa poucit, mohla si sa zamysliet nad tym, ze co by sa dalo spravit inac. Clovek je tvor ucenlivy, ale niektori su nepoucitelni. Takze ak nestihas vsetko co stihaju tie ine, nie je chyba v nich.
@eleanor2510 ja som niekde napisala ze sa nieco neda? Ja som zalozila len obycajnu temu kde som chcela citat rady ako zit krajsi a lepsi zivot.. nie rozoberat svoj zivot ci ja chodim s detmi na vylet, von, alebo sportovat.. to je uplne jedno co robim ja a som presvedcena ze zijem plnohodnotnejsi zivot nez hociktore ine zeny co sa tu robia mudre...ako ja nepotrebujem aby mi tu niekto daval za pravdu nikto nezije moj zivot. Nik nevie co vsetko stiham za 24 hodin kazdy den... pomylili ste si zmysel temy
@viestta mozno stiham nieco uplne ine co oni nestihaju.. a je uplne jedno co... lebo ja som tu nechcela pisat ani o sebe a uz vobec nie s tebou
@viestta a samozrejme ty si ta najmudrejsia co vsetko vie a vsade bola a uz si aj zistila ze ja som nepoucitelna a nic vo svojom zivote nezmenim nikdy..
Načo periete 4 pračky za sebou, treba prať priebežne a tým pádom nebude sobota len o praní. Niektoré ženy si sťažujú život neustálym varením , sak stačí aj na 2 dni. Neustále upratovanie, tenmprach sa robí stále a nebudem otrokom, stačí raz za týždeň , podobne aj kúpeľňa . Ďalšia kapitola sama o sebe je záhrada. Čo tu píšu, len na zahrade mukluju a nemajú čas na nič. Môj oco keď zrušili u babky, jeho mamy povinne sadenie, všetci si vydýchli a nakúpia lacnejšie v Poľsku. Áno niektoré budú argumentovať že domáce je zdravšie, no tak tie nech mukluju a my sme zatiaľ neumreli z poľského jedla. To sú len pár typov , čo robia niektoré ženy aby mali aj čas na iné aktivity.
Sama si sa zaradila, ja som dala len vseobecne konstatovanie o ludoch...
Akoze prepac, ale nezblaznis sa z toho, ze ti prepisalo skolky na skoly? To je dost podstatny rozdiel, pretoze 1. na zaklade toho sme predpokladali, ze mas deti vacsie nez napriklad 8 mesiacov, 2. do skoly sa s detmi treba chystat a tym by sa dalo pochopit, ze v nedelu alebo kedy na to potrebujes cas. Nikde, v celej diskusii, si nenapisala "Sorry, zeny, preklep". Svoju chybu uznat nevies, ale do inych zien sa navazat vies. Keby si zila zivot, s ktorym si naozaj na 200 percent spokojna, tak vobec nezalozis tuto temu, lebo by si nemala potrebu zistovat a inspirovat sa tym, co ine zeny robia inak. Ale fakt uplne zbytočná energia ti nieco hovorit, zeny ako ty vidia iba seba a kazdy, kto ma trochu iny nazor, ich len uraza a nechape. Hovorim, ideal do politiky, pouvazuj nad tym. A tymto uz naozaj koncim, dost energie som na teba vynalozila, chod si uzivat zivot, aj ja si idem.
Vieš každý má taký krásny a dobrý život ako si ho spraví nakoľko pre každého je priorita niečo iné....
Napr tebou spomínané pekné auto...je otázkou priorít, a každému sa páči niečo iné, niekto si potrpí na BMW či porsche niekomu stačí Peugeot alebo Dacia. Rovnako bývanie, niekto len dom, inému stačí byt....
Ďalej píšeš kedy stíhajú cvičiť alebo majú vyšportované postavy...zas len otázka priorít...niekto kým nejde do fitka a nedá 100kg hiptrust akoby ani necvicils, mne stačilo pri malom dieťati dlhé réžie prechádzky s kocarom a cvičenie doma...áno možno som nemala telo fitnesky ale to nebolo ani mojim cieľom....
Ďalšie niektorá žena sa cíti pekne len s umelými nechtami, umelými mihalnicami či kilom make-upu inak sa necíti upravená, pre ďalšiu znamená byť upravená mať nechty čisté, manikúra z domu a jemný denný make Up....a byt "prirodzená".... A kariéra? Ženy karietistky majú zvyčajne možno tak jedno dieťa a teda nie si tri roky ale majú zvyčajne ak nie rodinu ,tak platenú pomoc ktorú si môžu vďaka tej kariére a tvrdej práci dovoliť....
A ani toto všetko o čom si si chcela prečítať lebo to očividne stradas neznamená že tie ženy sú aj naozaj šťastné, možno majú iné problémy o ktorých okolie ani netuší.....lebo je veľa ľudí ktorí si myslia aké problémy môžu mať navonok tie dokonale ženy s krásnym autom,bývaním, peknou postavou atď.... Pritom až na pár ľudí/žien ktorí sa "správne narodili" sú to väčšinou odmakane hodiny vo fitku,prísna strava, odmakane hodiny nad knihami či v práci....
A napr vidno aj na kopec tých slávnych a bohatých čo "majú všetko " ako z nich veľa skonci
Strašne si útočná.Ale veď to je normálny čas, že keď vstanete o 07 tak, kým odídete bude 9 nám by ten čas nestačil😆a čo to je povinnosť odísť o 09, tak odídete o 11 ja ti nerozumiem veď asi nechodíš na výlet každý 3 deň.Nikdy nebudeš mať toľko času a možnosti ako, keď si doma s deťmi, lebo potom bude práca, škôlka, škola, úlohy, krúžok, večera, hygiena v podstate celý život ten čas letí rýchlo a jedno skončíš druhé začneš.Tak, keď kojis a druhé je tiež malé tak sa motajte len okolo domu, ale staršie máš v škôlke tak ja neviem čo nestíhaš...stíhaš, ale chces viac času na oddych, alebo? dostala si veľa dobrých tipov čo si si z nich odniesla prehodnotila si svoj čas?Niekto cvičí doma popri deťoch veď každý má iný život.
Ty píšeš majú kariéru, koníčky, pekne auta, byty ty nevieš či nezdedili, nemajú muža podnikateľa tu je snáď jedno odkiaľ to majú ty ries seba a svoj čas.

Ja to chápem. Ja zase som mala popri MD a RD skolu kde som dochadzala denne 60 km tam a 60 km spat. Plus musela som sa ucit do noci. Ani nemusim pisat, ze to bolo strasne. Chaos, bordel, nestihanie, muz ten je hrozny bordelar a ten este pridaval bordel. Uz je to ako tak lepsie, ale stale nestiham nic, osvedcilo sa mi kazdy den urobit cosi, to nemam ani umyvacku riadu, to je najhorsie. Vkuse sa umyvaju riady. V drese ich mam poukladane, co nestiham.