icon

Ako skĺbiť školu, svadbu a dieťa s novým domčekom?

13. feb 2024

Babulky poraďte. Ideme kupovať vysneny domček kde nám vyšla dobrá splátka. S mužom máme dokopy do 2200€ príjem. Ja mám síce nejaké dlhý ale tam splácam cca do 200€. Premýšľam nad školou, chceme svadbu a bábätko. Muž mi hovorí, že nech si spravím školu lenže ta je na 4 roky a ja už budem mať 38 takže neviem ako s bábätkom. Škola by bola online len na prax by som chodila. Neviem sa rozhodnúť. Tikajú mi hodiny. Škola stojí ročne okolo 800euro ale keďže mi odsúhlasili znížené škole platila bez som okolo 300 za semester. Škola mi zabezpečí, že budem zarábať ešte viac a sama na seba. Čo mám robiť???? Splátka na domček vyšla okolo 350.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
ajajaj00
13. feb 2024

domcek,skola+dieta svadba

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
13. feb 2024

Lenže ak by som mala dieťa klesneme na výplate mali by sme ledva 1000

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
andula1988
13. feb 2024

Ak tuzite po dietatku tak by som vzhladom na vek sla do toho …. Ono su to vydavky ale tie budu vzdy … vsetko sa da nejako zvladnut … neviem aku mas pracu, ci vies pracovat aj popri rodicaku … ak sa budes nato citit skola sa da zvldnut popri dietatu ….

liz_lemon
13. feb 2024

a co si robila doteraz, ked ani skolu nemas, ani dieta, ale splacas dlhy?

jesenzima
13. feb 2024

Osobne by som sa vyprdla na "domček" ... Ak máte.kde bývať a chces školu a dieťa, tak vám do plánu domček nezapadá..

marca12
13. feb 2024

Svadba mala,dom,dieta a po materskej skola.

lilianka28
13. feb 2024

Predpokladám, že máte kde bývať. Takže vzhľadom aj na tvoj vek: svadba, bábätko, škola, domček.
Školu môžeš robiť aj počas materskej a nemusíš riešiť voľno v práci. V prípade, že by si mala náročnejšie dieťatko, tak sa dá škola prerušiť a neskôr pokračovať.

regina22
13. feb 2024

Aká je to škola, mne sa paci to školné,

mondolina
13. feb 2024

daj si na prvé miesto naozaj čo chceš...na posledné to bez čoho budeš vedieť žiť. je to o tvojich prioritách.

deti95060810
13. feb 2024

dieťa by som riešila prednostne...vzhľadom na vek ... tiež sa nevydarí hneď za mesiac. - niekto sa potrápi aj dlhšie...
takže - škola + die´ta + svadba .... potom domček.

enoula
13. feb 2024

Asi vsetko naraz, okrem skoly. Dom, ak stojí za to, kupte. Organizuj rovno aj svadbu, ak vam nevadi, tak menšia ma svoja caro 🙂 a vzhladom na vek, dieťa asi tiez co najskor. Mozu aj nemusia byt problemy, narodi sa najskor ked budes mat 39 a to uz nie je najmenej. Ked budes na materskej, uvidis ci by sla aj skola popri tom alebo nie

lucianak
13. feb 2024

Chces vsetko naraz, dom, dieta, svatbu aj skolu a navyse splacat dlzoby.
Treba si urcit priority, porozpravat sa s manzelom/partnerom a rozhodnut sa, co je prvorade.
Vzhladom na vek by som sa zamerala na dieta.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
angela85
13. feb 2024

Keď si predstavia,že robiť a splácať dom budeš ešte ďalších cca 26-30 rokov a škola by ti pomohla k lepšiemu zárobku,tak ja by som do tej išla. Ťa ta vyjde na 50€ mesačne a skončíš ju možno kým skončíš rodicovsku. Na svadbu by som sa vykašľali,maximálne o dvoch svedkov. No dieťa určite kvoli veku a dom,čo ti ja viem,dom a zníženie príjmu kvôli materskej moc dokopy nejde

h2
13. feb 2024

Máš 38, ja by som na tvojom mieste dala na prvé miesto dieťa a začala to riešiť okamžite, lebo možno nejaký čas potrvá, kým sa podarí.

h2
13. feb 2024

@beata_k 🤔 Autorka už má takmer 38, asi si zle videla to číslo.

beata_k
13. feb 2024

@h2 Ano, zle som precitala.

beata_k
13. feb 2024

Tak este raz...
1svadba+ dom
2 dieta
3 skola

simik19
13. feb 2024

Ja studujem, v auguste sme dostavali dom, kam sme sa aj prestahovali a v prvy den som zacala rodit takze vsetko sa da, len trebia chciet 😁 svadba este nevysla, ale zase na tom si az tak velmi nezakladame. 🙂)

nerko
13. feb 2024

Svadba-dom-praca na dietati subezne. Vzhladom na tvoj vek, by som dala prednost dietatu pred skolou Skolu dialkovo mozes studovat aj popri dietati.

tinka_1807
13. feb 2024

Fuha, no vzhľadom na vek by som s bábätkom príliš neotalala. A ktovie, možno začnete na ňom pracovať a nepôjde to hneď ako by si chcela. Ak by si bola mladšia, tak najskôr škola, ale naozaj v 38 už s bábätkom nečakaj. Avšak ešte predtým by som urobila malú svadbu, potom sa pokúsila o bábätko. Ak by to vyšlo, tak aj škola by sa podľa mňa popri tom dala stihnúť.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
kristiii
14. feb 2024

Tak tvoj priateľ snáď nezarába 500 eur. Ak má aj príjem ledva 1000, ty budeš mať rodicak, prídavky a daňový bonus k tomu. V tvojom veku by som si dala taktiež ako väčšina tu dieťa ako prioritu (teda ak po ňom obidvaja túžite). Mám rovnako a teda už teraz si prídem na dieťa stará, nie ešte o 4-5 rokov, kým by si teoreticky dostudovala. Ak si trúfaš na školu popri bábätku, spojiť to, ak nie, uprednostnila by som dieťa, študovať môžeš aj potom, zatiaľčo na dieťa môže byť potom neskoro. Svadba malá a dom podľa okolností. Neviem, kde v súčasnosti bývate.

autor
14. feb 2024

@liz_lemon a kde píšem že školu nemám? Mám vysoku ale robím iné kde síce dobre zarábam ale nie večne preto sa chcem poistiť druhou školou.

Dom kúpiť musíme pretoze nám konci nájom a nikde nás už nevezmu

rorino
14. feb 2024

Všetko ti super vychádza cenovo na tú školu,no v 38 rodiť,a ešte sa vám nemusí dariť,tak to si rovno vnuca porodis.Vela žien študuje ,kým sú na materskej,aj keď netuším,či sa skutočne dokážu venovať aj dieťatku.Ja som len dva roky študovala,a to mal syn už 10 a potom mi povedal,že konečne budem mať čas aj na neho A to som nemala pocit,žeby som ho zanedbávala.

joannita
14. feb 2024

Dieta mozes mat len do urciteho veku. Skolu mozes urobit kedykolvek.