Ako skĺbiť vzťah s priateľom a starostlivosť o mamu?
Ahojte,mám 25 rokov ,mám priateľa 4roky. Žijem s mamou a dvoma psikmi. Môj priateľ by chcel aby som s ním bývala a chcem aj ja.
Problém nastáva tam,že moja mama je sama,chodí do práce ,zdravie jej moc neslúži je na invalidnom. Do Toho mame ešte dvoch psov.
Môj priateľ býva tak cca 60km od môjho bydliska. Nechcem mamu opustiť a nechať všetko na ňu,aj starostlivosť o psov lebo viem,že to bude veľmi ťažké pre ňu. Môj priateľ ma rodičov a jeho rodičia sa starajú o svojich rodičov. Chcela by som aby to tak fungovalo aj v mojom prípade pretože si nechcem vyberať medzi ním a maminou zo psami. Ale on nechce počuť o tom aby sme bývali v jednom meste s maminou. Myslím aj nato,že keď mama bude chorá bude sa treba o ňu postarať,náhodou pôjde do nemocnici hocičo sa stane. S priateľom som sa o tom rozprávala on nechce ísť do môjho mesta . On chce ostať tam kde je. Som zúfalá ako to mám vyriešiť? Chcem byt nablízku pri mame.
Ďakujem za rady
Rob, co ti srdce kaze. Ja by som nevedela zit 60km od maminy.. chybala by mi..
Rob, co ti srdce kaze. Ja by som nevedela zit 60km od maminy.. chybala by mi..
@anonym_0416d4 Dalsia, co nevie pupocnu snuru pretrhnut...60 km? Vazne??
@anonym_0416d4 Dalsia, co nevie pupocnu snuru pretrhnut...60 km? Vazne??
@anonym_072b1b preco by ju trhala, ked si s mamickou vyhovuju? ❤️
Je zlocin mat rad-a matku a byt jej poruke?
S chlapom, ktory nema rad moju mamu (podla teba bezdovodne) by som nebola. Este len spolu chodite a nie je ochotny za tebou chodit. Vzdy musis prist ty za nim. Byt tebou, zvazila by som, ci mi ten vztah stoji za to.
@gribka1 áno ,rozumiem tomu,ale nemám nato srdce ju nechať samu. Mama nás vychovala sama so sestrou (sestra ma vlastný život) priateľ je toho názoru ,žeby som kedykolvek mohla ísť za ňou ,pomáhať jej atd .Najlepšie riešenie by podľa mna bolo keby sme v jednom meste aj s mamou ale môj priateľ sa nevie prispôsobiť sa a keď chcem aby prišiel na víkend ku nám tak nepríde. Chodím iba ja k nemu
@ggggg1 sestra ma vlastny zivot a ty nie? Vyber si - bud mama alebo tento priatel (ak sa nevies odstrihnut od mamy, radsej sa s nim rozid, nech ma sancu najst si inu partnerku, pre ktoru bude prvorady). A ak sa s nim rozides, rataj s tym, ze ostanete s mamou same dve natrvalo, az kym mama nezomrie.
No...mne sa skôr zdá, že problém je Tvoja mama. Neviem si ako rodič predstaviť, že by som bránila dieťaťu žiť a život posúvať ďalej. Myslím si, že priateľ a Tvoja sestra niečo vidia na Tvojej mame, čo Ty ignoruješ. Kde sa vidíš o 20 rokov? V byte so psami a mamou? Alebo s vlastnými deťmi a manželom ? Smutno mi je z takej sebeckej matky. Mala som jednu známu, čo sa nikdy nevydala, celý život strávila s rodičmi a keď sa obaja behom roka pominuli, tak sa skoro zbláznila - 50: ročná žena.
No celé zle … Ty sa tiež uvedom, že máš 25 a mala by si žiť vlastný život … Tvoja mama by si to tiež mala uvedomiť, že si dospelá a nemôže Ťa pri sebe “držať”, ale Tebe to aj vyhovuje … Ja na mieste Tvojho priateľa keď mám pešo do práce a mala by som na vlak vstávať 4:41, čo je podľa Teba “v pohode” by ma ani nehlo. Hlavne ak Ty ani prácou viazaná niesi. Tak sa presťahujte spolu Vy dvaja do iného mesta na pol cesty ak chcete spravodlivosť. Ale nevidim to ružovo. Ty budeš stále pendlovať k mame, keby si hockde bývala ..
@anonym_713d73 áno,on by to tak chcel. Ale ja kvôli tomu,že mám psov a mamu ktorá je sama tak nechcem to takto. Skončila som školu prednedávnom,hľadám si prácu. Rozprávala som sa aj o tom s mojou mamou a bolo by vyriešené keby ju mám nablízku a sme v jednom meste . Ale priateľ nechce to je ten problém .
@ggggg1 tak si najdi priatela z rovnakeho mesta. Ked on vo Vasom meste byvat nechce, nebude. Musel by sa obetovat kvoli tvojej mame. 45 min na dochadzanie do prace je dost.
nedávno tu bola podobná diskusia, len o mužovi, ktorý sa staral o mamu aj s ňou býval a pracoval z domu a žena mala svoj byt. Tu prítomné na MK jej radili, aby sa s ním rozišla.
Keby si bola chlap tak si označená za mamickara
Ale...ja som názoru rodina je rodina a je jedno ci si mladá stará chlap alebo žena
Takže ty musíš vedieť svoje hodnoty a piority a podľa toho si zariadiť Život
nedávno tu bola podobná diskusia, len o mužovi, ktorý sa staral o mamu aj s ňou býval a pracoval z domu a žena mala svoj byt. Tu prítomné na MK jej radili, aby sa s ním rozišla.
@anonym_1c6ac6 šak to je jasné že tu sa len kopírujú prepisuju staré diskusie...
@namornicka frajer typu " dobrák", čo bude ochotný sa sťahovať. 😳 Veď, to predsa nie je žiaden dobrák, keď berie ohľad na svoju partnerku, vie sa prispôsobiť a netrvá na tom, že jeho život bude len v rodnom meste, obci a len pri jeho rodičoch. To je predsa samozrejmá súčasť vzťahu, robiť kompromisy a brať ohľad na partnerove potreby. 😉
@anonym_a8a4c0 ano, jasne, sucast vztahu je robit kompromisy, ale tu je to zalozene na prisposobeni sa mame. Baba nepisala, ze tu chce ostat, lebo je tu praca, lebo tu ma biznis/skolu. Ked si budujes s niekym zivot a kladies na misku vah argumenty, mal by sa urobit kompromis v prospech oboch. Tuto jej frajer chce byt tam kde byva teraz, ona tiez chce ostat tam kde byva teraz. Cize ani jeden nechce ustupit a zrovna mega vazny argument nema nikto z nich. Preto pisem “dobrak”, taky urobi ako chce ona. Su taki ludia, co su submisivnejsi. Ja to nemyslim nejak zle, proste ako fakt.
@anonym_072b1b preco by ju trhala, ked si s mamickou vyhovuju? ❤️
Je zlocin mat rad-a matku a byt jej poruke?
@anonym_049a87 moja mama bola mojou najlepšou kamarátkou, chodili sme spolu na dámske jazdy, na kozmetiku,kaderníčke, občas aj na dovolenku, výlet, ale že by som musela bývať pri nej? eď som dospelá, či?
Frajera sa zbav je to uplny hnup.Ja mamu skoro 8rokov nemam a chyba mi.Najdi si nejakeho co bude s tebou byvat blizko nej,mas si ale zit svoj zivot a nepodriadovat ho uplne mame.Zaloz si casom svoju vlastnu rodinu.

@gribka1 áno ,rozumiem tomu,ale nemám nato srdce ju nechať samu. Mama nás vychovala sama so sestrou (sestra ma vlastný život) priateľ je toho názoru ,žeby som kedykolvek mohla ísť za ňou ,pomáhať jej atd .Najlepšie riešenie by podľa mna bolo keby sme v jednom meste aj s mamou ale môj priateľ sa nevie prispôsobiť sa a keď chcem aby prišiel na víkend ku nám tak nepríde. Chodím iba ja k nemu
@ggggg1 no ja som nikdy nechodila za mužom, sem tam na návštevu. A on prišiel sem, nie ja tam. Pre mňa muž nech je muž