icon

Ako skĺbiť vzťah s priateľom a starostlivosť o mamu?

ggggg1
Dnes o 11:26

Ahojte,mám 25 rokov ,mám priateľa 4roky. Žijem s mamou a dvoma psikmi. Môj priateľ by chcel aby som s ním bývala a chcem aj ja.
Problém nastáva tam,že moja mama je sama,chodí do práce ,zdravie jej moc neslúži je na invalidnom. Do Toho mame ešte dvoch psov.
Môj priateľ býva tak cca 60km od môjho bydliska. Nechcem mamu opustiť a nechať všetko na ňu,aj starostlivosť o psov lebo viem,že to bude veľmi ťažké pre ňu. Môj priateľ ma rodičov a jeho rodičia sa starajú o svojich rodičov. Chcela by som aby to tak fungovalo aj v mojom prípade pretože si nechcem vyberať medzi ním a maminou zo psami. Ale on nechce počuť o tom aby sme bývali v jednom meste s maminou. Myslím aj nato,že keď mama bude chorá bude sa treba o ňu postarať,náhodou pôjde do nemocnici hocičo sa stane. S priateľom som sa o tom rozprávala on nechce ísť do môjho mesta . On chce ostať tam kde je. Som zúfalá ako to mám vyriešiť? Chcem byt nablízku pri mame.
Ďakujem za rady

Strana
z2
anonym_713d73
Dnes o 13:01
@ggggg1

@anonym_713d73 áno,on by to tak chcel. Ale ja kvôli tomu,že mám psov a mamu ktorá je sama tak nechcem to takto. Skončila som školu prednedávnom,hľadám si prácu. Rozprávala som sa aj o tom s mojou mamou a bolo by vyriešené keby ju mám nablízku a sme v jednom meste . Ale priateľ nechce to je ten problém .

@ggggg1 neodpovedala si, prečo nikdy nechce ísť priateľ k vám, prečo musíš ísť vždy ty za ním. Opakujem, nebola by som s takým mužom

ggggg1
autor
Dnes o 13:02
@anonym_713d73

@ggggg1 neodpovedala si, prečo nikdy nechce ísť priateľ k vám, prečo musíš ísť vždy ty za ním. Opakujem, nebola by som s takým mužom

@anonym_713d73 vadí mu moja mama,nemá ju rad a to ma boli

brontofuz
Dnes o 13:08

a co keby isla aj mama niekam blizsie? 60km je blizko

anonym_713d73
Dnes o 13:10
@ggggg1

@ggggg1 prečo mu vadí? Že by preto, lebo vidí niečo, čo sa ty snažíš prehliadať?

gribka1
Dnes o 13:11
@ggggg1

@ggggg1 Čo konkrétne mu vadí? Možno ty niečo nevidíš.

ggggg1
autor
Dnes o 13:11
@anonym_713d73

@ggggg1 prečo mu vadí? Že by preto, lebo vidí niečo, čo sa ty snažíš prehliadať?

@anonym_713d73 moja mama je dobrý človek. Len on nejak jej povahu nemá rad . Príde iba vo výnimočných situáciách ku nám . Nerozumiem prečo ju nemá rad. Vždy moja mama vypeká,vyvára keď príde on . Nerobí nič zle

nyusika
Dnes o 13:15

k mame vybavit na par hodin denne opatyrovatelku, vacsina miest take poskytuje.
psov vziat so sebou
raz tyzdenne ju pridete navstivit

gribka1
Dnes o 13:16
@ggggg1

@anonym_713d73 moja mama je dobrý človek. Len on nejak jej povahu nemá rad . Príde iba vo výnimočných situáciách ku nám . Nerozumiem prečo ju nemá rad. Vždy moja mama vypeká,vyvára keď príde on . Nerobí nič zle

@ggggg1 A aká je tá povaha tvojej mamy?

anonym_713d73
Dnes o 13:17
@ggggg1

@ggggg1 mama má plný invalidný dôchodok, či popri tom pracuje? Vieš, ťažko sa hľadá odpoveď. Na jednej strane je tu priateľ, ktorý nerád chodí k vám, chce mať všetko podľa seba. Na druhej strane, ke%d mama vyvára, vypeká, tak nepotrebuje nejakú zvlášť starsltivosť, či? Nie je to nakoniec naopak, že sa ťa mama snaží citovo vydieŕať a chce, aby si bývala s ňou a starala sa o ňu, aj keď to ešte nepotrebuje a priateľ to vidí a preto nechce ustúpiť?

anonym_713d73
Dnes o 13:18
@nyusika

k mame vybavit na par hodin denne opatyrovatelku, vacsina miest take poskytuje.
psov vziat so sebou
raz tyzdenne ju pridete navstivit

@nyusika čítaj pozorne, priateľ tam psov nechce, vlastne ani nemôže v pdonájme mať a mama vypeká, vyvára, tak na čo opatrovateľku?

anonym_072b1b
Dnes o 13:18
@anonym_713d73

@ggggg1 mama má plný invalidný dôchodok, či popri tom pracuje? Vieš, ťažko sa hľadá odpoveď. Na jednej strane je tu priateľ, ktorý nerád chodí k vám, chce mať všetko podľa seba. Na druhej strane, ke%d mama vyvára, vypeká, tak nepotrebuje nejakú zvlášť starsltivosť, či? Nie je to nakoniec naopak, že sa ťa mama snaží citovo vydieŕať a chce, aby si bývala s ňou a starala sa o ňu, aj keď to ešte nepotrebuje a priateľ to vidí a preto nechce ustúpiť?

@anonym_713d73 Good point. Mama podla mna nechce ostat sama. To je jadro problemu.

nyusika
Dnes o 13:19

teraz spm docitala celu diskusiu.
toto urcite nebude tvoj posledny frajer, este ste dost nezreli obaja.
takze nie, nesdtahovala by som sa k nemu. mozete si najsy niecvo spolocne v mieste bydliska t ojej mamy - alebo sa rozidte. nie je to dobry chlap

anonym_713d73
Dnes o 13:19
@anonym_072b1b

@anonym_713d73 Good point. Mama podla mna nechce ostat sama. To je jadro problemu.

@anonym_072b1b no postupne ako autorka pridáva príspevky, aj ja začínam mať ten pocit

la_dolce_vita
Dnes o 13:22

Nemoze to byt tak, ze ju nema rad, pretoze vidi tu pupocnu snuru? Normalna matka nebrani dcere ako to robi ona. On si asi uvedomuje, ze ak by sa aj prestahoval, bola by si stale pri mame a zila jej zivot.

nyusika
Dnes o 13:24
@anonym_713d73

@nyusika čítaj pozorne, priateľ tam psov nechce, vlastne ani nemôže v pdonájme mať a mama vypeká, vyvára, tak na čo opatrovateľku?

@anonym_713d73 uz som to docitala, aj to, ze je tesne po skonceni skoly...cize toto asi nebude jej posledny frajer

sense
Dnes o 13:28

Skuste Kompromis a hladst byvanie medzi jeho a tvoji bydliskom

anonym_503cdd
Dnes o 13:39
@ggggg1

@anonym_503cdd vždy keď prídem s riešením žeby sme mohli bývať v rovnakom meste s mojou mamou hľadá dôvody prečo nie. Pritom jeho rodičia sa starajú tiež o svojich rodičov u nich doma

@ggggg1 jeho prístup nie je dobrý , vieš si predstaviť že to takto bude do budúcna so všetkým? 🙃

anonym_a8a4c0
Dnes o 14:15

@ggggg1 si ešte mladá a tvoj priateľ nie je dobrá voľba. Nevie robiť kompromisy. Vie len nakazovať a ty sa máš prispôsobovať. " Nejdem bývať do tvojho mesta", " nechcem psov", nechcem sa výdať s tvojou matkou", príď bývať do môjho mesta" S týmto mužom nebudú tvoje potreby nikdy rešpektované. On vidí len a len seba. Sebec je v prvom rade on a ty sa máš prispôsobiť. Teraz je len začiatok ale do takéhoto vzťahu chceš prípadne priviesť deti? Milostivy ti povie, " nie, nechcem aby moje deti chodili za babkou, nie, na štedrý deň budú moje deti s mojou rodinou ... a to je len začiatok. Vyriešila by som seneckého priateľa. Pokiaľ je snaha, tak sa dá všetko poriešiť, aby boli všetci spokojný. On chce byt len spokojný a ty s matkou sa máš prispôsobiť. Keby ten priateľ naozaj stál za niečo, tak viete vymyslieť nejaké riešenie. Sťahovanie, do tvojho mesta, sťahovanie bližšie k matke, starosť o psov. Tehto chumaja by som poslala do riti a hľadala muža, čo vie robiť kompromisy a hlavne berie ohľad na moje rozhodnutia a potreby.

sidicek
Dnes o 14:34

@ggggg1 vsetci tu kydaju na frajera ,ale mne nepride sebecky .Normalne pracuje ,byva no nechce travit vikendy v byte s tvojou mamou to je vsetko ,ani ja by som nechcela ked nemusim.vidate sa vobec cez tyzden ? Cudujes sa ze chce vikendy travit len s tebou? Ta uzasna mama ,ktora ta k sebe puta asi nebude az taka uzasna ,ked uz 2 ludia s nou nechcu byt a kedze pises ,ze nikoho ineho ako teba nema ,tak asi aj ludia z jej okolia a rodiny, sa jej asi radsej vyhybaju.Pouvazuj ako to naozaj je a ci chces obetovat zivot starostlivosti o mamu ,ktora zrejme nie je este na to ani odkazana.

anonym_4e5060
Dnes o 14:34

@ggggg1 je naozaj krásne, že takto na mamku myslíš a úplne chápem, že ak by si odišla možno sa budeš cítiť ťažko ale nemala by si svoj život podriadovat mamke. Porozprávajte sa aj s nou o tom. My doma všetci máme dohodu, že ak niekto bude potrebovať už veľa pomoci a teda že nezvládne život sám tak pôjde do domova pre seniorov. Ja to takto beriem tiež, do budúcna nedovolím aby môj syn zahodil svoj život kvôli starostlivosti o mňa. Nemala som ho preto aby sa o mňa mal na staré kolená kto postarať 😀 možno so mnou mnohí teraz súhlasiť nebudú, ale my to máme takto. Dohoda v rodine.
Ai mladá, máš najlepšie roky. Nezahoď to lebo potom môže byť neskoro a budeš ľutovať.

la_dolce_vita
Dnes o 14:39
@sidicek

@ggggg1 vsetci tu kydaju na frajera ,ale mne nepride sebecky .Normalne pracuje ,byva no nechce travit vikendy v byte s tvojou mamou to je vsetko ,ani ja by som nechcela ked nemusim.vidate sa vobec cez tyzden ? Cudujes sa ze chce vikendy travit len s tebou? Ta uzasna mama ,ktora ta k sebe puta asi nebude az taka uzasna ,ked uz 2 ludia s nou nechcu byt a kedze pises ,ze nikoho ineho ako teba nema ,tak asi aj ludia z jej okolia a rodiny, sa jej asi radsej vyhybaju.Pouvazuj ako to naozaj je a ci chces obetovat zivot starostlivosti o mamu ,ktora zrejme nie je este na to ani odkazana.

@sidicek presne, otocme to, ako by tu pisal on, bolo by to v zmysle, chcem byvat s priatelkou, ale ona nechce odist od matky, hoci je to este sebestacna a pracujuca zena. Je to normalne?

zojazoja
Dnes o 14:39

Ty si od 12tich rokov na modrom koníkovi?🙂 a mama ked chodi do prace tak asi je schopná sa postarať o seba a nepotrebuje nejakú extra pomoc uz teraz? S čím potrebuje konkrétne teraz pomoc?

domkakvet
Dnes o 14:43

@ggggg1 ani raz za tebou nepride a ty mozes za nim chodit, ty mozes skoro vstavat, aj minat peniaze, aj stahovat sa a vsetko len ty, ty, ty, ty, tvoj priatel sa mi nepozdava, nikde nechod a uvidis co sa z neho este vykluje, aj ked ja mam uz teraz dost.

fajnova
Dnes o 15:11
@ggggg1

@anonym_503cdd vždy keď prídem s riešením žeby sme mohli bývať v rovnakom meste s mojou mamou hľadá dôvody prečo nie. Pritom jeho rodičia sa starajú tiež o svojich rodičov u nich doma

@ggggg1 no vieš, asi vidí, čo to obnáša, aký je to život. A pre vás to nechce.
Choď bývať k priateľovi a dochádzaj často za mamou. Takto sa obetujes a budeš žiť život starého človeka. Nenechaj sa citovo vydierať mamou.

anonym_a8a4c0
Dnes o 15:18
@domkakvet

@ggggg1 ani raz za tebou nepride a ty mozes za nim chodit, ty mozes skoro vstavat, aj minat peniaze, aj stahovat sa a vsetko len ty, ty, ty, ty, tvoj priatel sa mi nepozdava, nikde nechod a uvidis co sa z neho este vykluje, aj ked ja mam uz teraz dost.

@domkakvet presne tak, tu vôbec nejde o matku, tu ide o prvý vážny problém, ktorý majú vo vzťahu riešiť a pán priateľ sa ukázal ako diktátor. "Ty cestuj, ty sa prispôsob, ty sa vyser na matku" " ja chcem byť vo svojom meste, ja sa nikde sťahovať nebudem, ja chcem byť s mojou mamkou a tatkom a nechce sa mi ani tvoju matku vidieť." O to tu ide. Ide o to, že je tu chuj. Ale tak, sú ženy, čo všetko zahodia, kvôli mužovi, úplne sa prispôsobia a potom tu čítame diskusie, že muž mi zakázal sa rozprávať so susedom, alebo nafarbiť si vlasy na blond. Áno, presne tu to začína.

fajnova
Dnes o 15:22
@anonym_a8a4c0

@domkakvet presne tak, tu vôbec nejde o matku, tu ide o prvý vážny problém, ktorý majú vo vzťahu riešiť a pán priateľ sa ukázal ako diktátor. "Ty cestuj, ty sa prispôsob, ty sa vyser na matku" " ja chcem byť vo svojom meste, ja sa nikde sťahovať nebudem, ja chcem byť s mojou mamkou a tatkom a nechce sa mi ani tvoju matku vidieť." O to tu ide. Ide o to, že je tu chuj. Ale tak, sú ženy, čo všetko zahodia, kvôli mužovi, úplne sa prispôsobia a potom tu čítame diskusie, že muž mi zakázal sa rozprávať so susedom, alebo nafarbiť si vlasy na blond. Áno, presne tu to začína.

@anonym_a8a4c0 to kde si sa také dočítala? Veď píše, že on má rodičov 400 km...

mimikarol
Dnes o 16:20

Mne sa on zdá sebecký. Keby ťa ozaj miloval tak sa odsťahuje. Ok, nemusí mať rád tvoju mamu, ale keby mal rád teba tak odíde z podnájmu, nájde si prácu v tvojom meste a ty by si mohla byť blízko pri mame. Jeho tam kde žije nedrží nič len pohodlnosť.

Strana
z2