icon

Ako skĺbiť vzťah s priateľom a starostlivosť o mamu?

ggggg1
Dnes o 11:26

Ahojte,mám 25 rokov ,mám priateľa 4roky. Žijem s mamou a dvoma psikmi. Môj priateľ by chcel aby som s ním bývala a chcem aj ja.
Problém nastáva tam,že moja mama je sama,chodí do práce ,zdravie jej moc neslúži je na invalidnom. Do Toho mame ešte dvoch psov.
Môj priateľ býva tak cca 60km od môjho bydliska. Nechcem mamu opustiť a nechať všetko na ňu,aj starostlivosť o psov lebo viem,že to bude veľmi ťažké pre ňu. Môj priateľ ma rodičov a jeho rodičia sa starajú o svojich rodičov. Chcela by som aby to tak fungovalo aj v mojom prípade pretože si nechcem vyberať medzi ním a maminou zo psami. Ale on nechce počuť o tom aby sme bývali v jednom meste s maminou. Myslím aj nato,že keď mama bude chorá bude sa treba o ňu postarať,náhodou pôjde do nemocnici hocičo sa stane. S priateľom som sa o tom rozprávala on nechce ísť do môjho mesta . On chce ostať tam kde je. Som zúfalá ako to mám vyriešiť? Chcem byt nablízku pri mame.
Ďakujem za rady

Strana
z2
anonym_557db0
Dnes o 11:31

Asi si budeš musieť vybrať. Teraz, ked ešte vladze, sla by som.

veklipo
Dnes o 11:36

Mamy nemajú deti na to, aby z nich mali v starobe opatrovateľku. Choď, ži svoj život. 60km nie je taká veľká diaľka.
Čo sa týka psov, ak to nie sú veľké plemena, zvládne to v pohode. Inak by som riešila pomoc so psikmi.

la_dolce_vita
Dnes o 12:06

A co na to hovori tvoja mama? Nemala by ti branit zit svoj vlastny zivot. Priatel chce ostat tam a ty zasa tam. Ma to vobec nejake riesenie?

gribka1
Dnes o 12:08

Mama by sa o seba musela postarať sama. Psíky tebe. To je kompromis. Ale zaujímalo by ma, aké riešenie ponúka priateľ.

ggggg1
autor
Dnes o 12:20
@gribka1

Mama by sa o seba musela postarať sama. Psíky tebe. To je kompromis. Ale zaujímalo by ma, aké riešenie ponúka priateľ.

@gribka1 áno ,rozumiem tomu,ale nemám nato srdce ju nechať samu. Mama nás vychovala sama so sestrou (sestra ma vlastný život) priateľ je toho názoru ,žeby som kedykolvek mohla ísť za ňou ,pomáhať jej atd .Najlepšie riešenie by podľa mna bolo keby sme v jednom meste aj s mamou ale môj priateľ sa nevie prispôsobiť sa a keď chcem aby prišiel na víkend ku nám tak nepríde. Chodím iba ja k nemu

ggggg1
autor
Dnes o 12:23
@la_dolce_vita

A co na to hovori tvoja mama? Nemala by ti branit zit svoj vlastny zivot. Priatel chce ostat tam a ty zasa tam. Ma to vobec nejake riesenie?

@la_dolce_vita mama je z toho zdrvena,hlavne z tej samoty a ako zvládne psov a starostlivosť. Boli sme vždy nato dve. Nechcem to takto chcela by som byt s ňou v jednom meste byt ,všetko sa dá keď sa chce len mám pocit že priateľovi sa vždy prisposobim iba ja

pribinak
Dnes o 12:24

Nájdi mame opatrovateľku na pár hodín denne
Alebo zostaň s ňou a život ti utečie.

ggggg1
autor
Dnes o 12:27
@pribinak

Nájdi mame opatrovateľku na pár hodín denne
Alebo zostaň s ňou a život ti utečie.

Je to moja mama,je logické že jej chcem byt nablízku. Ja si myslím že sa všetko dá keď sa chce. Vzťah je o kompromisoch. Vždy chodím ku priateľovi ja lebo nechce on prísť sem. Nechcem robiť rozhodnutia s ktorými som neni úplne spokojná

gribka1
Dnes o 12:28
@ggggg1

@gribka1 áno ,rozumiem tomu,ale nemám nato srdce ju nechať samu. Mama nás vychovala sama so sestrou (sestra ma vlastný život) priateľ je toho názoru ,žeby som kedykolvek mohla ísť za ňou ,pomáhať jej atd .Najlepšie riešenie by podľa mna bolo keby sme v jednom meste aj s mamou ale môj priateľ sa nevie prispôsobiť sa a keď chcem aby prišiel na víkend ku nám tak nepríde. Chodím iba ja k nemu

@ggggg1 Tak presťahovať mamu do toho druhého mesta. Nájsť riešenie.

anonym_503cdd
Dnes o 12:28

Nebola by som s takým čo má problém prispôsobiť sa ;)

anonym_072b1b
Dnes o 12:30

A preco by mala mat sestra "vlastny zivot" a ty nie? Ona sa starat nemusi?

ggggg1
autor
Dnes o 12:32
@anonym_503cdd

Nebola by som s takým čo má problém prispôsobiť sa ;)

@anonym_503cdd vždy keď prídem s riešením žeby sme mohli bývať v rovnakom meste s mojou mamou hľadá dôvody prečo nie. Pritom jeho rodičia sa starajú tiež o svojich rodičov u nich doma

ggggg1
autor
Dnes o 12:33
@anonym_072b1b

A preco by mala mat sestra "vlastny zivot" a ty nie? Ona sa starat nemusi?

@anonym_072b1b so sestrou som nikdy dobrý vzťah nemala skôr som bola ja taká strarostliva
Sestra je sebec. Mysli iba na seba

personality
Dnes o 12:37

Neviem ako to vyriešiš, ale ten priateľ sa mi vôbec nepozdáva. Prečo máš všetko robiť len ty? V prvom rade si hľaď svoj život. A príde mi to tak, že ten priateľ Ti je na nič.

anonym_7c0555
Dnes o 12:39

Lenze toto budes mat vzdy, ty sa od mame odstahovat nechces. Tohto priatela opustis, najdes dalsieho a budes to mat dokola. Zrazu budes stara a neostane ti nikto.

martinmmartin
Dnes o 12:40
@ggggg1

@anonym_072b1b so sestrou som nikdy dobrý vzťah nemala skôr som bola ja taká strarostliva

@ggggg1 Mne pripada ta vasa mama ako najvacsi sebec. Preco cely zivot aktivne a dobrovolne volila samotu v starobe?

alickapusinka
Dnes o 12:41

Hlavne že TY máš ísť žiť do jeho mesta aby bol nablizku svojím rodičom ON.Hej do tvojho mesta ísť žiť nechce chce zostať vo svojom samozrejem aby mal nablizsku svojich rodičov ak by sa niečo príhodilo.Ma dvoch rodičov TY máš len maminu.Nie nešla by som. Teraz sa mu prispôsobiš bude to tak vždy. Ved ustupiš.Nie nešla by som ešte napíš že k nemu domov do jedneho domu s rodičmi. A tvoja mama ostane sama.Sebec je to obyčajny ktorý mysli len na seba.

o__o
Dnes o 12:42

A ty kde pravujes, v ktorom meste? Priatel kde byva, dufam, ze nie v meste kde aj jeho mama..

olimuc
Dnes o 12:43

Este dopln info, kde byva tvoj priatel? S rodicmi? Alebo ma svoj dom/ byt? Mozes k nemu zobrat psov? Aspon 1? V 25. By som rozmyslala o osamostnatneni, ale neprisposobovala by som sa nijakemu chlapovi, co sa nevie odlepit od maminej sukne. Ano mama ostane byvat sama, ale buducu svokru za zadkom tiez nechcem. Mas 25 po tvojom meste pobehuje chlapov v tvojom veku dost.

ggggg1
autor
Dnes o 12:44
@alickapusinka

Hlavne že TY máš ísť žiť do jeho mesta aby bol nablizku svojím rodičom ON.Hej do tvojho mesta ísť žiť nechce chce zostať vo svojom samozrejem aby mal nablizsku svojich rodičov ak by sa niečo príhodilo.Ma dvoch rodičov TY máš len maminu.Nie nešla by som. Teraz sa mu prispôsobiš bude to tak vždy. Ved ustupiš.Nie nešla by som ešte napíš že k nemu domov do jedneho domu s rodičmi. A tvoja mama ostane sama.Sebec je to obyčajny ktorý mysli len na seba.

@alickapusinka je v podnájme ma svojich rodičov 400km od seba ,len ide o to že on ma dvoch rodičov ja mám mamu ,ktorá je ZŤP . Ak by som odišla nezvládla by to,vždy sme boli na seba naviazané. Ak by sme bývali v jednom meste kde je aj moja mama tým by sa to všetko vyriešilo. Ale neviem ako ho zlomiť aby nato pristúpil. Moja mama nemá nikoho len mna

anonym_713d73
Dnes o 12:44
@ggggg1

@ggggg1 priateľ býva s rodičmi? Je nejako naviazaný na meisto, kde býva? Myslím, či tam má prácu a robilo by mu problémy dochádzať. Neviazala by som sa na to, že ostaneš bývať navždy tam, kde býva tvoja mama, myslím, že ak by ste bývali niekde na polceste, prípadne 15-20km od nej, to je nič. Prečo priateľ nechce chodiť k vám? Aký má dôvod? Mne sa nepáči, že sa máš stále prispôsobovať iba ty

ggggg1
autor
Dnes o 12:46
@olimuc

Este dopln info, kde byva tvoj priatel? S rodicmi? Alebo ma svoj dom/ byt? Mozes k nemu zobrat psov? Aspon 1? V 25. By som rozmyslala o osamostnatneni, ale neprisposobovala by som sa nijakemu chlapovi, co sa nevie odlepit od maminej sukne. Ano mama ostane byvat sama, ale buducu svokru za zadkom tiez nechcem. Mas 25 po tvojom meste pobehuje chlapov v tvojom veku dost.

@olimuc priateľ ma byt v podnájme ,rodičia bývajú od neho 400km. Psy niesu povolené a to je ten problém navrhla som aj to aby sme našli byt kde môžu a stále len brble. Je neprispôsobivý …

la_dolce_vita
@ggggg1

@la_dolce_vita mama je z toho zdrvena,hlavne z tej samoty a ako zvládne psov a starostlivosť. Boli sme vždy nato dve. Nechcem to takto chcela by som byt s ňou v jednom meste byt ,všetko sa dá keď sa chce len mám pocit že priateľovi sa vždy prisposobim iba ja

@ggggg1 mama je zdrvena z toho, ze 25 rocna dcera sa chce osamostatnit...?! sama mam dvoch dospelych synov a pride mi to sebecke. Prepac. Vas vztah tym padom nema perspektivu. Nie si prilis naviazana na mamu? Mozno sa toho partner obava. Mam byvaleho kolegu a vsetci jeho 3 synovia ziju v USA. To by tvoja mama ako zvladla? 60 km je nič.

anonym_713d73
@ggggg1

@alickapusinka je v podnájme ma svojich rodičov 400km od seba ,len ide o to že on ma dvoch rodičov ja mám mamu ,ktorá je ZŤP . Ak by som odišla nezvládla by to,vždy sme boli na seba naviazané. Ak by sme bývali v jednom meste kde je aj moja mama tým by sa to všetko vyriešilo. Ale neviem ako ho zlomiť aby nato pristúpil. Moja mama nemá nikoho len mna

@ggggg1 on chce, aby si sa presťahovala ty k nemu do podnájmu? A presťahovať do toho mesta aj mamu? Viem, že je to pomerne zložité, predať nehnuteľnosť, kde býva mama, ale tak aj ona by mala trochu ustúpiť.

anonym_713d73
Dnes o 12:47
@ggggg1

@olimuc priateľ ma byt v podnájme ,rodičia bývajú od neho 400km. Psy niesu povolené a to je ten problém navrhla som aj to aby sme našli byt kde môžu a stále len brble. Je neprispôsobivý …

@ggggg1 po prečítaní posledného príspevku by sóm na tvojom mieste nemenila nič, len priateľa- Toto nie je človek pre život, keď očakáva, že bude všetko podľa neho

ggggg1
autor
Dnes o 12:52
@anonym_713d73

@ggggg1 priateľ býva s rodičmi? Je nejako naviazaný na meisto, kde býva? Myslím, či tam má prácu a robilo by mu problémy dochádzať. Neviazala by som sa na to, že ostaneš bývať navždy tam, kde býva tvoja mama, myslím, že ak by ste bývali niekde na polceste, prípadne 15-20km od nej, to je nič. Prečo priateľ nechce chodiť k vám? Aký má dôvod? Mne sa nepáči, že sa máš stále prispôsobovať iba ty

@anonym_713d73 býva sám v podnájme . Ono by to ani nebol problém pretože vlaky chodia z môjho mesta do jeho mesta a cesta trvá 45 minút. Ale vraj mu robí problém skore vstávanie a taktiež penaize na vlak. Teraz chodí do roboty peši neminie na dopravu ale ak by aj bol v mojom meste tak vlak raňajší odchádza o 4:41 čo neni take hrozne .

anonym_713d73
Dnes o 12:56
@ggggg1

@anonym_713d73 býva sám v podnájme . Ono by to ani nebol problém pretože vlaky chodia z môjho mesta do jeho mesta a cesta trvá 45 minút. Ale vraj mu robí problém skore vstávanie a taktiež penaize na vlak. Teraz chodí do roboty peši neminie na dopravu ale ak by aj bol v mojom meste tak vlak raňajší odchádza o 4:41 čo neni take hrozne .

@ggggg1 takže jeho predstava je, že sa nasťahuješ k nemu, mama ostane tam, kde je aj so psíkmi? Ty pracuješ kde?

anonym_072b1b
Dnes o 12:57

Mne zase pride sebecka mama. Akoze caka, ze dcera s nou bude do smrti v jednom byte?

januska12323
Dnes o 12:58

Neviem ako to poriešiš ale chlap, ktorý za svojou "ženou" nepríde ani raz nie je chlap.

ggggg1
autor
Dnes o 12:59
@anonym_713d73

@ggggg1 takže jeho predstava je, že sa nasťahuješ k nemu, mama ostane tam, kde je aj so psíkmi? Ty pracuješ kde?

@anonym_713d73 áno,on by to tak chcel. Ale ja kvôli tomu,že mám psov a mamu ktorá je sama tak nechcem to takto. Skončila som školu prednedávnom,hľadám si prácu. Rozprávala som sa aj o tom s mojou mamou a bolo by vyriešené keby ju mám nablízku a sme v jednom meste . Ale priateľ nechce to je ten problém .

Strana
z2