Ako slušne odmietnuť návštevu?
Baby... Vyrástla som na dedine na východnom Slovensku, kde som mala jednu dobrú kamošku, ale ako sme poodchadzali na stredné školy a potom ďalej, tak sme ten kontakt nejak stratili. Pred desiatimi rokmi sa ale začala vídať s bratrancom môjho muža, vzali sa a majú spolu deti. Napíšeme si na sviatky, zavoláme si tak štyri krát do roka...
My máme tiež 2 deti a miinulú jar sme si kúpili dom túto v dedinke pri BA, máme hosťovsku izbu a bazén a oni sa nám v lete pozvali na návštevu. Najprv, že ostanú tak 2 noci... Nakoniec, že sa im bude dať aj 5. Tak ostali, deti sa spolu vyšantili v v bazéne, my sme večer popíjali víno a nebolo to vyslovene zle, ale zas ja som varila, vymýšľala program, a oni tu boli v podstate na dovolenke... Nuž a obávam sa, že sa takto pozvú aj tohto roku. Chceme ísť na dovolenku, deti do tábora, na prázdniny k starkej a k mojej sestre a mať aj trochu kľudu sami pre seba.
A už mi tam neostáva žiadny týždeň na nich a bojím sa, že sa zas takto pozvú na pár dní... Ako ich slušne odmietnuť až to príde?
Ja som sa vydala do kraja, kde sa ludia na navstevy sami pozyvaju - ze prideme vas pozriet.
Nechapem to, ja som bola zvyknuta ze navstevu pozyvam k sebe ja.
Takze drzim palce v odmietani 👍
Tak ako, samosapozvali alebo nie ?
@cacianka iba na vikend a s tym som ok 🙂
Len aby ! 😉 Striktne nahlas zopakuj, že iba víkend. Aby si samovoľne nepredlzovali, lebo " aaaaach máme viac dní voľna ako sme rátali, tak ešte zostaneme""😇

Napr. “Vieš co, tento rok prídeme my k Vám ked to minule nevyšlo. Ozvem sa ti ako budem mat dovolenku, uz sa teším”
Len tam uz začína pravidelnosť raz my k Vám a raz vy k nam.
Ak nechceš vobec tak… “Este neviem co bude v lete, chceme viac cestovať…takze návštevy u nás neplánujem, ked budeme na východe ozvem sa”