icon

Ako slušne odmietnuť návštevu?

10. júl 2021

Ahojte, občas by tu nejaká návšteva rada prespala.Nám to však z rôznych dôvodov nevyhovuje, najmä manželovi. Ani my nechceme u nikoho spať. Poradíte, ako slušne odmietnuť? Ďakujem.

Strana
z2
autor
10. júl 2021

@ckocka OK

karolinakr
10. júl 2021

Vieš, ako spieva Zdenka Predná? Keď to nejde, tak to nejde.....🙂

karolinakr
10. júl 2021

A slušne odmietnuť? Nemáme na to podmienky

zuvelyn
10. júl 2021

My napríklad priestory v dome máme, kľudne aj dve dalsie rodiny by sa vyspali a aj tak by som to nedovolila moj dom = moje súkromie bez ohľadu na rozlohu a počet miestností. Ked chce prísť niekto na výlet ku nam do mesta, ubytovacích možností je tu dosť,moze si kľudne vybrať a zaplatiť akýkoľvek hotel. Návšteva je vítaná, rada uvarím kavu, upečiem koláč, kľudne aj taxikára urobí manžel, ale na noc sa dvere našeho domu zatvárajú. Ak s tým má niekto problém, hold, je to jeho problém nie môj 🙂
A hlavne nechápem, to ti návšteva oznámi ze "prídeme vtedy a vtedy prespať" ?! No hanba by ma fackovala. Povedz slušne ze na návštevu prísť kľudne môžu, ale na nocľah pre nich nie je u vás miesto.

diewcatqoo
10. júl 2021

Normalne povedz, ze nemate moc priestor a deti su este male, budia sa niekolkokrat za noc, placu a urcite by navstevu zobudili, takze by sa vobec nevyspali. Treba trosku prehanat.
Horsie je, ked sa navsteva silou mocou snazi nasackovat na noc aj napriek takymto argumentom. Lebo zazila som aj to, a teda uz mi naozaj dochadzali slova. Niektori ludi jednoducho nemaju hanbu 🙄

larisa
10. júl 2021

Iné je to ked si tu návštevu pozvete a ponuknete prespať u vás. Ale ak tá rodina len povie prideme k vám a prespime u vás a nabudúce mozete vy u nás prespať. Tak to vôbec nie ,to by mi vadilo . Lebo aj takýto ľudia su. Treba hneď vedieť povedať NIE.

elementissa
10. júl 2021

Keď nemáte priestorové podmienky a nevyhovuje vám to, treba iba povedať 🙂 jedna moja kamarátka nás nechcela pustiť ani na návštevu (bývali v podnájme) ku nim, že oni nemajú vôbec ani kam si s nami sadnúť, že to je pre nich také neprijmemné. Tak pohodička 🙂 vždy sme sa stretli niekde v reštike či kaviarni. Oni ku nám tiež prišli len asi 2x, lebo majú alergiu na mačky a my máme 4.
Ale ja keď som bývala v podnájme, tak mi prišla kamoška z Prahy na návštevu a hoci som mala iba jednu izbu, v nej jednu posteľ, nafúkali sme si nafukovací matrac a tak sme spali obe na zemi na matraci, lebo každej bolo blbé, aby ona spala v posteli a tá druhá na zemi :D teraz máme v obývačke rozkladací gauč a v hosťovskej rozkladaciu posteľ, takže vieme ubytovať 5-6 ľudí. Na gauči sa vyspia 3 dospelí, prípadne 2 dospelí a dve deti a v hosťovskej sa jedno lôžko vytiahne spod druhého. A nikdy sme to nevyužili :D vždy u nás spí max jeden človek v hosťovskej na posteli. Ku nám keď príde návšteva a je osem hodín a ešte je u nás, tak vždy oznámim, set môžu spať u nás. Prišiel na návštevu spolužiak z VS s frajerkou a fakt odchádzali 00:45 a to som ich prosila, nech ostanú na noc, ze sa pohodlne vyspia, nachystala som im osušky, čisté obliečky, miesto bolo, ale nechceli. Tak išli o trištvrte na jednu domov :D
Pre niektorých je to extra nekomfortne spať u niekoho alebo nechať iných prespať u seba, iným to nevadí, aj keby si návštevu rozložili k sebe do spálne. Závisí to všetko od ľudí. Ani nie od ich vzťahu medzi sebou, ale od ich povahy a návykov, komu čo prekáža a komu čo nie.
Moja mama keď chce prísť, vždy sa opýta, či môže u nás aj spať. Treba sa vždy opýtať a hostiteľ sa má plné právo rozhodnúť či áno alebo nie. Ale také, že poviem "prídem a prespím" to nie je ok ani v rámci rodiny. Vždy sa treba opýtať. Ak ti niekto takto vyblafne, že chce aj spať, tak povedz, že bohužiaľ, nie ste doma. A žiadna návšteva nepríde. Alebo povedz, že cez deň ich rada privítas, ale nemáš priestor na ich prenocovanie. Ale dáš im recenziu na blízky penzión. Netreba sa báť rozhodovať o svojom vladtnom dome/byte

bmuller
10. júl 2021

@evkamotka praveze taku samopozyvaciu navstevu treba prenocovat, najma ked manzel trpi plynatostou. myslim, ze to bude ich posledny noclah v ich byte 😉

yasmeena
10. júl 2021

lahko sa povie,ze ma odmietnut,pripadne povedat pravdu- su ludia,ktori s tym maju problem,lebo sa potom citia az previnilo ze boli hnusni na niekoho,alebo sa citia trapne,dokonca maju aj tremu otvorit usta ...nie sme vsetci rovnaki...ja mam tiez podobny problem...teraz mas ale jedinecnu moznost vyhovorky v podobe covidu..povedz,ze byt chranis kvoli detom,alebo ze nie si si ista,ci niekto koho si stretla nebol nakazeny....

karolinakr
10. júl 2021

Alebo sa vyhovor na koronu - bojím sa, že nás nakazíte. Viac sa už ku vám pýtať nebudú

Strana
z2