Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.
Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?
P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.
Vopred ďakujem.
@karolina196 ja nič nedenzifikujem kde som napísala že dezinfikujem?? Ja len stiahnem tie posrate deky a dám ich oprať z dôvodu že večer po sprche si sadám na ten gauč v nočnej košeli
@mircalla Moja babka nastastie igelit nemala, a tie deky volala larisa 🤣😆🙈 a cely koberec v obyvacke mala poprikyvany tkanymi kobercami, aby sa jej koberec neznicil.. a my sme doma u nasich deky nemali a az teraz na stare kolena moji rodicia, myslis ze, co? Dali si na novu sedacku deky 🤦♀️🤣, uz cakam na tie tkane koberce 😅🤣🤣
@bessie12 ja sa nerozculujem len nerozumiem z kadial všetky beriete že všetko dezinfikujem že všade sú baktérie a z toho mi je*e.. a neviem čo ešte všetko ste tu poprekrucali... Za to že stiahnem deky po návšteve lebo sa mi hnusi večer sadnúť v nočnej košeli na taký gauč 🤣🤣🤣🤣 som v nemom úžase z niektorých žien fakt
@dididudu Ja ti ziadne diagnozy nedavam.Mne jedine na tejto teme vadi,ze je to vcelku dost urazlive,ak niekto toto robi vo svojej domacnosti po odchode navstevy.Keby som sa dozvedela,ze po mne niekto pral deky a aj tie papuce,ktore ja vzdy odmietam u cudzich nosit,pretoze ja mam vzdy ciste ponozky a milion topanok,ktore su maximalne ciste,tak by som to asi nerozdychala.A to myslim vazne.Mna by to na tolko urazilo,ze by som s takymi ludmi skoncila.A vies preco?Pretoze som cistotny clovek,mam cistotnu domacnost a k cistote vediem aj svoje deti a toto je pre mna nepochopitelna vec.Stale sa tu prezentovali autobusy,vlaky,lekari,kde sa premele kopec ludi,ale k vam(myslim vseobecne) chodia urcite aj nejaki susedia.Ak toto robite niektore aj po odchode vlastnych susedov,ktori prisli priamo od seba,tak potom to urcite na mieste nie je..
@bessie12 Ten igelit je prisvitny tak cez neho mozes obdivovat ten krasny gauc. Preto je igelit lepsi ako deky.
@karolina196 kriste pane susedia ku mne nechodia... Nehovorím že si humusacka ani nič podobné jednoducho tie deky mením lebo viem že dotyčná návšteva bola buď v tom vlaku alebo v buse alebo neviem kde v bohovi .. svokor vkuse chodí po kavickach kade tade a príde rovno ku nám a čo je na Tom nepochopiteľné že sa mi hnusi večer sadnúť po ňom na gauč?? Dám deky oprať nahodím druhé a v kľude si sadnem bože môj
@karolina196 a ja neoznamujem návšteve že keď odídu tak dám deky oprať a podobne . A to že ty vždy ideš v čistom kde si nikde nesedela na návštevu a prišla by si ku mne tak ja to neviem kde si sedela kde nie jednoducho dám tie deky oprať a nebudem si myslieť že si ty humusacka
@dadis Ja som tiez bola v tom ze je to prezitok z davnych cias, ale vidim ze nie. Clovek sa tu dozvie zaujimave veci.😀
Ja som bola prekvapena aj z toho ze tu v Kandane vela ludi ma 2 kuchyne. Jednu normalne v dome a jednu v pivnici. Ale nie nejaku letnu kuchynku so sporakom na drevo. Normalne pekne vybavenu velku kuchynu a vsetky velke jedla varia v tej pivnicnej a tu hornu maju len pre kavu a toasty a chlebicky pre navstevu.
Každá nech si rieši svoju domácnosť ja sa tiež nestarám kto čo ako má, je mi to úprimne jedno keď aj v zablatenych topánkach si budete chodiť po dlážke ..
@dididudu Dezinfekcia je v uvodzovkach.Nemyslim dezinfikovanie ako take,ale pranie tiez patri medzi urcite vymytie spiny,bakterii.Ak po mne niekto ide vyprat deku a prisla som v cistych rifliach,cerstvo osprchovana,tak je to chore,pretoze na tej deke po mne neostane ziadna spina,proste nic.Je to proste chore zmyslanie,ak by niekto toto spravil po osobe,ktora je cerstvo osprchovana a cerstvo prezlecena do cisteho.
@andreatytler obdivovať? Ja som myslela, že gauč je na sedenie a nie obdivovanie 😅
@dididudu Ja sa ta spytam jednu vec.Ak by sme nechali gauc gaucom a prisla by som na navstevu alebo niekto iny,co sa samozrejme neprezlecie a nechcela by som z vlastnej iniciativy byt v obyvacke na gauci,ale sadla by som si na stolicku v kuchyni,tak po mojom odchode by bolo co?Pretrela by si ju alebo stolicku by si absolutne neriesila?
@karolina196 stoličku by som vôbec neriešila ide mi čisto o ten gauč z dôvodu že si sadám naň v nočnej košeli s holými nohami už som to povedala niekoľko krát... A ty keď ideš na návštevu tak povieš vo dverách som osprchovana oblečená cela v čistom?? Tiež nie čiže dotyčný to nemá ako vedieť a ja prevažne viem už o mojej návšteve to, že tie rifle čisté niesu
@dididudu A nesposobuje ti takyto postoj problemy? Vravis ze s manzelom vam to klape, lebo mate obaja rovnake nazory, ale vacsina ludi ma podstatne volnejsie hygienicke pravidla a tak si predstavujem ze to ta musi dost stresovat sa stretavat s tymi ludmi a tiez to stresuje tych ludi. Ja by som uz nikdy neprisla k niekomu na navstevu, ak by ma poslali po prichode si umyt ruky. O prezliekani uz ani nehovorim.
@andreatytler dve kuchyne ma aj veľa ľudí na SK a bolo to bežné pred viac ako 30 rokmi. Jedna pekná v novom dome na obdiv a druhá v pivnici na varenie.. 🙂. Osobne poznám rodiny čo postavila velike domy na výchir a celý život žili v pivnici...
@andreatytler no ja občas pošlem ľudí umyť si ruky, nerobí mi to žiadny problém. Ak viem, že idú z obchodu, alebo odniekiaľ z tramtarie a ja si vždy umývam ruky po príchode do nejakej domácnosti. Napr. sa zastavím u rodičov z práce, tak si tie ruky umyjem.
U nás boli včera menit vodomery. Dvaja chlapi vesli do domu v topankach, monterkach, smrdeli fakt brutal...jasne že hned po odchode som ten bordel pratala, zem, umyla. A ak by si v tom obleceni mi sadol na gauč či stoličku tak ano, utrela by som. A myslím že o to v tejto teme islo - že ak niekto dojde upachteny z práce, v monterkach ktoré nemusia byt příliš čisté tak to nemusí byt pre domaceho příjemné.
A inak, umyt ruky po prichode z vonku je základ, už len kvôli sebe si umyjem, nechytam s tymi paprcami co som pred tým chytala kde co, chladničku či potraviny (příklad). Toto nie je o tom že je to svokor.
No a ak niektore pisete že ak by niekto po vás přál deky tak tam v zivote nepridete - tak ako viete že ked poviete pá pá a zavriete dvere že to ten dotycny nerobi?
Moja suseda například neznasa ak jej niekto spotenymi nohami nechava odtlacky na podlahe, a dotycny papuce odmieta. Ona si na navstevu nosí čisté ponožky aby to nerobila inym 😉 (nie ku mne) ludia sú vseliaki 🙃
@laila22 A nikto sa voci tomu neohradil ked si ho poslala umyt ruky? Alebo sa k tebe nedostali reci ze si blba ked posielas navstevu umyvat si ruky? Ved priemerny clovek pozna mozno 50-100 ludi. Vacsina ludi je taka ako ty s tym umyvanim ruk?
Mne to pride neslusne, lebo navsteva sa ma uctit a brat taka aka je a nie jej urcovat ako sa ma chovat. Cely zivot som sa nikdy s takym niecim nestretla. Nikdy ma nenapadlo ist si umyt ruky po prichode a nevsimla som si ze by si moja navsteva umyvala ruky ale mozno aj hej, len som si myslela ze idu na zachod. Musim sa na to popytat.
@andreatytler ale ja nikoho neposielam pre boha ruky umyt a ani prezliekať vy vôbec čítate?? Či si len píšete kto čo chce... Automatický si ľudia chodia ruky umyt čo je podľa mňa úplne normálna základná hygienická vec možno pre niekoho nie je mi to fuk... A prezlieka sa len svokra lebo chodí na dlhšie a je jej asi aj pohodlnejšie ako v dakych rifliach v ktorých sedela v buse 🙈🙈🙈
Prečítala som si časť tejto debaty a fakt ma pobavila…..pretože my, čo sme psickari, by sme asi týmto sitom neprešli🙂🙂🙂naši psi ležia zasadne na gaucoch, v kreslách, správajú v posteliach s nami, nehovorím, že to je úplne hygienické, ale nikdy nám nič nebolo…..a nie sme žiadna humusacka rodina, mame teóriu, ze co ta nezabije, to ta posilni….doma máme napriek tomuto čisto🙂
@dididudu Jaj,no,ok.Nie,neoznamujem svojim hostitelom,ze som cerstvo osprchovana a oblecena do cisteho.Nevidim dovod.Ako som uz pisala,nikdy som sa s tymto nestretla,citam to az v tejto diskusii.
@karolina196 Ja hej, stretla som sa s tym, ale robia to stari ludia. Myslela som, ze to je uz prezitok
@pink_lady Ruky su pre mna samozrejmost, ale vzdy si ich hostia umyju, to je jasna vec. Rovnako si ich umyvam ja na navsteve.
Davat deky na gauc a nasledne ich prat, hoci hostia nie su ani spoteni, ani spinavi, staci, ze su hostia...robit to po kazdom hostovi co si vobec sadne na gauc vratane rodiny sa mi zda uz prehnane.
@andreatytler nie nedostali sa mi reči ,že som blbá... Väčšinou si ich ľudia umývajú automaticky a nechodí ku mne 50_100 cudzích ľudí. Do súkromia si púšťam pár ľudí a s nimi nemám problém ani oni so mnou... A keď sa mi napr. nepozdáva, že idú z cintorína, z obchodu, nemám problém ich poprosiť aby si umyli ruky. Rovnako deti, keď viem, že sa hrali vonku a idú jesť...Neposielam ruky umývať nikoho keď príde na návštevu gratulovať, alebo na kávu. Viem, že idú z domu a nie sú humusaci... 😆
@pink_lady Keby aj mne mali sadnut 2 upoteni chlapi v spinavych monterkach na gauc,tak by ma asi prekotilo.
A ja osobne dam ruku do ohna za ludi,ktorych navstevujem,ze taketo veci po navstevach urcite nerobia.Toto nie je bezna vec,ktoru tu niektore prezentujete.Vacsina ludi na celom svete toto nerobi a humusaci urcite nie sme!
@elizabet173 traky pomôžu

@mircalla tie deky ešte pochopím, ale igelit ? 😳