Ako slušne povedať svokre, aby sa nestarala do výchovy nášho bábätka?
Ako slusne povedat svokre, aby sa nestarala do vychovy nasho babatka? Dookola kazdu navstevu mi oznamuje- daj mu ciapku, daj mu nieco teple, daj mu kolac (ano pol rocnemu), tu ho poloz a plno ineho. Schyti kocik a ako keby bol ten kocik jej, hned da inak striesku, deku a pod. Vazne uz som z toho vycerpana. Ked nereagujem, zopakuje sto krat- daj mu ciapku. Ked poviem, nedam, ja viem co nase dieta potrebuje, o chvilu mi oznami zase- daj mu ciapku. Manzel mi povie, nepocuvaj to. Ja sa snazim byt slusna, kedze je to manzelova mama, ale uz mam toho dost.
Vieš čo túto tendenciu má moja mama a vysvetľovanie nezaberá , no ja sa vždy ohradim slušne ale jasne že nie nedám,je mu teplo ,každý môže dať svojmu dieťaťu to čo uzná za vhodné,občas keď je toho už veľa tak ostane trápne ticho ... S tým nič neurobis , ona to nemyslí zle , ale proste slušne a jasné jej povedz nie a ja zbožňujem svoju vetu,každý si vybral meno ale chcel,vychovávali chcel,dával jesť čo chcel,obliekal čo chcel a robil si so svojím dieťaťom čo chcel a keďže sú to moje deti teraz som na rade ja a budem si robiť ako ja uznam no a to je chvíľa kedy ostane trápne ticho a začneme sa baviť o inom 😄
@elizabet173 to aby s.e tie svokry zlate na rukách nosili......svokre sa tu zastávajú väčšinou budúce svokry - tak je to 😅
@katarinka89 ja tú moju zbožňujem, je to vzácny človek, nemám dôvod si ju zastávať, vždy bola taká, aká je teraz, nikdy ma nepoučovala, nemiešala sa do môjho života, rešpektovala ma, poradila, ale nevnucovala mi svoje rady.
Nepochopila som tú poznámku, že svokry sa tu zastávajú väčšinou budúce svokry. U všetkých, ktoré majú deti je dosť veľký predpoklad, že budú svokry, nie?
Jemine pani svokra, už som sa zľakla, že mi tú čapicu nepripomeniete 🙂 My s malým sme v pohode bez čapice, ale vám by sa isto zišla. Je vám chladno však?
Odsťahovať sa. Tým sa všetko vyrieši. Pre psychiku a pokoj to stojí aj za tie peniaze.
@bennn Ja som niekde pisala, ze so svokrou byvame? Samozrejme, ze byvame bez nej. Ale snad na navstevy sa chodi.
Keď mal syn rok, oslavovali sme na záhradke. A nastala klasická situácia- moja mama: preboha, vyzlec mu tu mikinu, je horko. Muzova mama- joj chúďatko, určite mu je zima, dajte mu bundicku. S odstupom minúty.
Polrocne potrebuje ciapku vzdy, ci uz len klobucik kvoli slnku 🙂. Tolko k ciapke..no a ku svokre? Zatnut zuby, povedat milo svoje, zmenit temu..
Na každé takéto usmernenie odpovedz, nedám, lebo nepotrebuje/nemusí/neželám si to.. ono to prejde časom, ale treba dať jasne najavo že máš na niečo jednoducho iný pohľad ako babka.. buď trpezlivá, ak je svokra normálny človek prestane s tým, keď si uvedomí, že si vždy urobíš podľa vlastného uváženia..
Inakmoja svokra sa zvykla aj vyhrazat ak nebude po jej. No nepomohlo jej to.
Napr dajte mu cajik na pitie, preco mu nechcete dat...notak ja sa nedam zaockovat kym mu nedate cajik,, a budete ma mat na svedomi (ockovanie proti kovidu) .
Alebo muz sa jej pyta ci chce kocikovat, a ona ze nebudekocikovat takeho odkryteho, nezababuseneho, zimamu musi byt. Ja ok, kednechce nemusi. A hned, daj zoberiemti ho aby si ty nemuselasa trapit.
A koľko je medzi nami trucovitých neviest, ktoré ani za svet neurobia to, čo im radi svokra, lebo to je "zlá svokra", ona nech so žiadnou radou neotravuje, nech sa neopováži nič sama od seba urobiť, lebo to je jej dieťa, len ona rozhoduje o všetkom. Ani náhodou, ani na sekundu nie je ochotná zamyslieť sa, či to nebola konštruktívna rada alebo návrh, ktorý možno pomôže. Neveste by spadla korunka z hlavy a prišla by o status dokonalej mamky. Prepáčte, ale musela som.
@elizabet173 no bolo to myslene myslím dosť jednoznačne- nejaká baba založí tému kde sa sťažuje na svokru a minimálne 2 sa vždy ozvu- také co už majú dosť starých synov a začnú autorku osocovat....
@katarinka89 ja mám tiež dospelého syna 😉, ale v takýchto prípadoch budem vždy na strane nevesty
Ja vždy poviem moje dieťa moje pravidla

@elizabet173 ja mam taku blbu vychovu alebo naturu, ze mam potrebu vsetko zdovodnovat a vysvetlovat a ospravedlnovat sa, preco robim to, co robim... blba ja 🤔 mam aj ja na com pracovat