Ako slušne "vyhodiť" návštevu?
Ahojte :( som desne zufalaa uz ... Proste nie som ten typ cloveka ktoremu vsetko vadi alebo co ale neviem stravit to ak sa ku nam svokrovci a svagrina so svagrom nasackuju kazdy den na cca 4 hodiny (menej to je malokedy ale min 2 hodiny vzdy). Clovek je tak obmedzovany potom. Zapnu si wifi a sedia sedia sedia .... Neviem ako im slusne povedat aby odisli kedze su dost urazlivi a casto nam strazia malu kedze ju pre pracu nemame kam dat. Muzovi to.neprekaza a mna ide uz rozhodit od jedu kedze je to den co den :( co robit co najslusnejsie?
@fiftyshadesofgrey tak snáď máte na byte dvere, na nich zámok a v ňom kľúč, ktorým tie dvere zamknete a hotovo. Ja nechápem, čo je toto za ľudí...Totálni nevychovanci a burani. On si príde k vám poležať na gauč s mobilom na 5-6 hodín, lebo hnije na podpore a nevie sa chytiť roboty? Nenormálne. Keby to nešlo inak, zamkla by som dvere, vypla zvonček a neotvorila im aspoň mesiac...už snáď aj tomu najväčšiemu hlupákovi by došlo.
Jeblo by ma s prepáčením.Tu by mal manzel zavelit a povedať svoje.Bud by som sa snažila ich nejak zamestnať,možno by sa im nechcelo pomáhať ti.Bud veľké upratovanie,alebo zaváranie,alebo niečo podobné.Alebo ich skús ty prekvapiť a začať ich ty otravovat a chodiť k ním na návštevy.Alebo by som vždy zmizla,keď majú prísť.Alebo začni chodiť v erotickom spodnom prádle,len tak im otvor,možno sa spamataju.
@katarinamarkova to by ma zaujímalo, ako si toto vypočítala.
@sunny8 v prvom rade by sa mal manžel uvedomiť a pekne krásne im narovinu povedať, že vám to vadí. Ja si to ani len neviem predstaviť, aby u mňa ktokoľvek takto každý deň vysedával. A keď to je manželovi jedno, povedala by som im narovinu ja. Keď sa urazia, ich problém. Stráženie by som si zariadila inak. Ale uvedom si, že toto vám dokáže pekne pokaziť hlavne vaše manželstvo.
@alaguema bohuzial v dome je to tazke len tak zamknut a zatajovat sa nemozem lebo si hned vsetko overia cez terasu alebo okna a zasa byt ako v bunkri so zatiahnutymi roletami sa mi nechce......s robotou to maju aj svokra aj svagor trosku narocne lebo sa rozbieha "rodinna" firma takze sa len caka kym sa to rozbehne a zatial su na podpore ale to sa ukaze casom no to ich kratenie volnych chvil uz mi lezie krkom....uz som ich aj prestala obskakovat lebo tu chcu vypit kavicku tu sa naobedovat tu nieco sladke pod zub....a ja na svagra uz neprijemna hovorim tam mas kanvicu tu chladnicku ber si co chces ja mam ine starosti ako skakat mu okolo zadku...a on len na FB sedi
@fiftyshadesofgrey Prepac za uprimnost ale to si fakt nesvojpravna a taka sprosta,ze si nevies usta otvorit?! Zeny vy, na ktorej planete zijete?! Edte aby mi niekto cudzi liezol do chladnicky a vyvaloval sa na mojom gauci 6 hodin-nech sa vyvaluje doma a mne da pokoj.....
nepochopím, snáď máš ústa a vieš rozprávať, je to tvoj dom, nemôžu sa tam len tak nasáčkovať, nechala by som zamknuté, nech aj kukajú cez okno
@diablikovci Hehe u nás by ani ten župan nepomohol..Keď sme bývali u svokry, pravidelne behala v gatkach doma.A skúsil jej niekto niečo povedať 🙄 😝 Keby sa napríklad ja dám do pyzama tak jej to nevadí...Mam podobný prípad, ale už chvalabohu nás delí vyše 1500km či koľko je to 😃 A dokáže ešte aj cez telefón sekirovat človeka 😅😅
Ludia a to ste furt doma, ze u vas mozu vysedávat? 4 hodiny denne? A to švagrovci nepracuju? Svokrovci na dochodku predpokladam...
No veru so švagrom by som bola rychlo hotová...štylom..,,čo nemas čo robit ze mi tu ideš vysedavat,,? ved ako nič proti ale ,,odtial, potial,,.
No ja neviem či by som sa dala takto obmedzovat...ved povedzte, ze idete do obchodu alebo ze niekde odchadzate, ze mate iny program...to tým ludom nedochadza?
A poriešte si tu ,,,fifinu,,....mne povedat dodavatel služieb ze si ju nemozem vypinat tak im velmi rýchlo vysvetlim, ze ak sa to nedá tak mením operatora.
@katka253111 pridu len tak ... Strazia malu len ked ideme do roboty aj to ju mm nesie do nich
skusala si uz povedat, Jeee, vy ste tu u nas uz ako doma...podme upratovat...okna treba umyt, povysavat atd.
Ono je to tak ked robime rano prideme domov o par hodin pridu a sedia az do tmy. Kavicka a pohostenie? UZ NIE! Dakedy bolo ved som vychovana ale odkedy to zacali zneuzivat tak stacilo a vydrzia sediet tak dlho aj bez toho 😬 ja tam nechodim a ked tak z manzelovho donutenia aj to nerada a max na pol hodku ptm sa zdvihnem a idem prec. "Milujem" ked mm dakde ide a povie ved chod do mojej mami posediet rychlejsie ti ubehne cas. Ked tam som s malou sama tak ma doslova nechcu pustit domov. To je same sak on ta odvezie ked pride sak co aj tak budes robit doma sak mala sa tu hraje a pod vyhovorky. Mi to pride uplne odveci. Chceli byt d nami na stedry vecer chvalabohu sa mi to podarilo vyhovorit. To by som uz nezvladla. A osobne nelubim ked si sami robia kavu alebo babru do chladnicky. Ja toto u nikoho nrrobim a nestrpim to. Kolkokrat som sa zamkla do kupelne na cely cas kupel vykulmovala som si vlasy co jak dlho trva poupratovala som si a pod a nic. Boli sami v obyvacke s malou a no problem. Nevenujem sa im ked som tu robim nieco v kuchyni ci skladam saty a pod. Chcu mi s tym niekedy aj pomoct ale v tom som tiez taka ze zasadne sama. Minule sa manzela pytali preco tam nechodim a pod. A mu hovoorim ved preto sme sa osamostatnili aby sme mali sukromie aa co sa zmenilo? Nic.
@fiftyshadesofgrey uplne akoby si pisala o mojom svagrovi na gauci cely cas na fb lahne si jak keby nic ale navyse aj lahne do vani a blokuje kupelnu. Kolkokrat som ho vyhodila z bytu napr spala som po nocnej a on zvonil na dvere neprehsnam aj 50x nasrala som sa vstala som otvorila dvere a vykricala sa na neho preco neda pokoj ked spim po nocnej a som sama doma neelam si aby tu bol a pod. Nahneval sa odisiel a na druhy den zasa. Xkrat som mu hovorila nrch sa u nas nekupe. Po prve vytrepe polovicu samponu svoje saty necha u nas sak svagrinka vyperie uterak po zemi vsade bordel voda chlpy nechty Fuuuuuuuj bric. Je mi z neho zle vykricim sa na neho a smeje sa zo mna a mm sak ho nechaj. Pozeram na neho ci je okej. Zamykala som kueplnu ale stratila som kluc 😥😑 vychova ziadna respekt ziadny vyhodim ho pride nazad jak keby nic. Keby som mala oporu u manzela bolo by to ine ale ved to je rodina tak preco nie 😞
Toto mi pripadá akoby ste žili v inom storočí aj vtedy žilo niekoľko generácií spolu na kope. Aby sa mi svagor krochtil vo vani,tak takú este nehrali. Ako hovorím, moja svokra si tiež veľmi zvykla u nás, ja som to brala v pohode kvôli manželovi, mrzelo ma to, ale potom si veľmi zvykli. Ráno prišli, boli u nás ako doma, celu sobotu, ráno prišli, svokra navarila, pomohla s upratovaním, poobede sme grilovali, zvykli si tak chodiť každý sobotu a mne to už išlo na nervy. Tak som im povedala že mám cez víkend svoje súkromie, urazili sa a už nechodia. Ale mne je to jedno. Nestavali sme dom na to aby som tu celé vikendy trpela svokrovcov. Tak aj ty musíš zakročit. Ale tu bude problém v tvojom mužovi. On musí dať stopku a celej rodine vysvetliť odtiaľ potiaľ.
@sunny8 keďže si od nich závislá, iny scenar. Ani čakať nemôžeš. Toto je tvoj problém no.1.
@sunny8 to nemyslis vazne toto tu vsak? 😀 este sa aj kupe u vas? S takymi pribuznymi by som sa tu ani "nechvalila"....,to ake IQ maju? Po tom co si napisala mi pripadaju ako uplní neandertalci co neovladaju zakladne pravidla spravania. A zbytocne to tu aj riesis a len sa sama zhadzujes ze si tu s takymi....neviete dat vo vlastnom byte rady.... Ked som precitala prispevok ja ze ti ide len o to aby nesedeli tak dlho u vas...ze sa asi potrebuju rozpravat, potrebuju spolocnost atd.... Ale toto co opisujes je uz mimo zdraveho rozumu. By som ich vyhodila, a bolo by mi jedno ze s takou rodinou nebudem ani v kontakte.
@sunny8 tam je problém v tvojom mužovi musí zasiahnuť on inak sa z miesta nepohnete
@sunny8 Sak im pošli sek za používanie vody, elektriny a pod. Lebo to je fakt mimo. Tak keď ibis u vás tak vy choďte k ním 😀
Takto to dopadne ked ste hned zo zaciatku nedali nejake mantinely? Nerozumiem ved je to vas domov vase pravidla. Hostia nam maju byt prijemni a hlavne nie kazdodenni... tu nepomoze asi slusnost ale razne vysvetlenie 😉
@natalienka12 Prečo len v mužovi? Lebo je to jeho matka jeho sestra s mužom? Ako som už napísala fakt som buď ja z inej planéty alebo tie ženy čo tu píšu, že to majú doma podobne ako zakladateľka. Proste si treba "hubu" otvoriť a povedať "nie, neželám si to, choďte si vysedávať niekam inam".....Hotovo. A je po probléme. Nič na tom nie je - jednoduché....😉
@fiftyshadesofgrey ja bz som mu neotvorila alebo povedala ze som ho nepozvala na navstevu a vzhodila ho. este sa mi v zivote nestalo zebz niekto len tak dosiel zazvonil a ze ahoj dosiel som ku vam.
@fiftyshadesofgrey bývam v dome a nič ťažké na tom nevidím. U nás sa zamyká bránička a vpustím len toho, koho chcem. Už sa stalo, že som len od dverí zakričala nepozvanej návšteve, že spíme poobednú siestu a museli odísť. Je to náš dom, naše súkromie. Ty sa síce sťažuješ, ale až tak ti to asi nevadí, inak by si si to proste zariadila, aby tam nechodili ako na tržnicu. Ty ho ešte podporuješ v tom, aby sa choval ako doma (vezmi si sám, tam je chladnička...no, určite). Divné "rozbiehanie podnikania", ak preleží 5 hodín na gauči. To asi ťažko niečo rozbehne a máš ho na krku na furt.
@alaguema dobre nechajme to uz tak tema je ako SLUSNE vyhodit navstevu nie ze im vynadam do oci a tresknem dverami a zakricim este aby sa tak skoro nevracali takto som vychovana nebola preto som chcela vediet ako pekne slusne dat najavo odchod a nie zamykať branicku a pustat len vyvolenych a zasa mi nestoji za to pohadat si kazdeho na trest smrti lebo neviem este kedy budem aku pomoc potrebovat...to ich podnikanie tu nebudem rozoberat....
@sunny8 z tvojho švagra je mi na zvracanie. Ako som napísala - sedlač, primitívi a nevychovanci. Vyhodila by som ho od dverí hneď, ako by prišiel potom, čo u nás naposledy blokoval kúpeľňu a zanechal tam svoj genetický materiál. Kde sa vôbec berú takí ľudia? Ja nikoho takého osobne snáď ani nepoznám. Už ma ani veľmi neprekvapuje, že tvoj muž sa v tom celom pokojne rochní a kašle na to, ako sa ty cítiš...je len taký, ako ho vychovali a nič mu nedochádza...
@svetkaadamko tak by-očkom.....vieš, ráno utekám do práce, škôlky, odmakám si 8h.....idem pre deti, prídeme domov je 18h. cca - ak idem nakúpiť tak 18:30 - navečeriame, čo to spraceme, niekedy okúpeme, prečítame rozprávku, dám do poriadku seba, pár vecí je 21 cca posedím hodinku s manželom pri tv, reps. požehlím, spravím niečo čo ma baví a šup do postele.......
áno cez víkend si tie 4 hodinky nájdem aj niečo iné, ale fakt ak pracujúci človek s deťmi vtesná do svojho dňa - každý deň - ako pani písala - ďalšie 4 hodiny - na hocičo 🙂 hoc aj na tie divné návštevy - tak si recept prosím.
nadych vydych nadych vydych vojst do obyvacky kde sedia a vyvalit to na nich. A este by som podotkla, ze takym stylom sa ani druheho vnucata nedockaju, ak u vas budu sediet cele dni. So starymi mozno aj chapem, ze mas problem otvorene hovorit, ale od svagra by som si to nenechala, kludne aj keby sme mali byt rozhadani. Nie kazda ma stastie, ze manzel pochadza z normalnej rodiny.
@fiftyshadesofgrey kde píšem, že mu máš vynadať??? Zamykanie brány je normálna vec vďaka ktorej sa práve vyhneš nejakej konfrontácii. Ako chceš dať slušne najavo niekomu, kto je taký primitív, ako tvoj švagor? On nepochopil ani neslušne, keď si mu strčila vysávač pod nos. To by som asi neurobila žiadnej návšteve, ale nikdy ani nebol dôvod. On je buran. Zjavne ma na háku, či chodíš v župane, alebo nahá, alebo či vysávaš, alebo čo robíš, je mu to jedno, on je tam doma. Ale tak ty si v podstate ok, lebo ho možno ešte budete potrebovať. Tak fajn 🙂
Citala som len par komentov, ale sa chcem len opytat, a to ked vam obtazujuci rodinni prislusnici strazia deti to je ok?? Oni nemusia mat program?
Inak aj zvoncek sa.dá vypnúť

@fiftyshadesofgrey daj na dvere nerušiť alebo dnes mame zatvorené 🙂