Ako správne zareagovať na ponuku požičania peňazí od svokry?
Ahojte potrebujem radu, pred mesiacom nam trochu vyskočili výdavky s ktorými sme nerátali a bolo nám treba väčšiu sumu peňazí konkrétne 400eur. Svokra ktorá žije 200 km od nás mi ponúkla že nám túto sumu požíčia a aj viac keby sme potrebovali a že jej to nesúri a kľudne to môžme aj splacat po 50 eur. No dneska mi napísala či manžel dostal výplatu a že jej to mame poslať. Neviem ako sa k tejto situácii teraz postaviť nakoľko keď zaplatíme byvanie, hypotéku a podobne veci už teraz sme vychádzali len tak tak a keď jej budem musieť teraz vrátiť celú čiastku nevyjdeme s peniazmi vôbec. Svokra je vždy múdra cez telefón (za nami cestuje maximálne4-5 krát do roka) a stále sa oháňa ako je na tom finančne s priateľom skvelo. Peniaze išli na jej vnúča a vie že sme teraz kus horšie na tom finančne. Neviem ako sa k tomuto postaviť…
Zaujimave, že keď ste potrebovali peniaze, tak svokra bola dobrá. A zrazu, keď vám ich dala a chce vedieť ako sa máte, tak má komunikovať so synom. Autorka, sebareflexia nič? Je mi za teba trapne.
@vler ak zmením názor, tak sa s tým, s kým som sa na niečom dohodla, normálne porozprávam a nevyrukujem hneď s tak zásadnou zmenou akoby sa nechumelilo. Mne takéto správanie zo strany svokry naozaj nepríde v poriadku a chápem autorku, že je nahnevaná, pretože ich to zaháňa zase do úzkych - presne tam, odkiaľ im svokrina veľkorysá ponuka mala pomôcť sa dostať🙄
@lenkasarka @stanulinkat áno to som chcela napísať. Každý normálny človek by to pochopil v kontexte 🙂 veď človek sa učí celý život. Slovenčinu veľmi nepoužívam. Ani ma obzvlášť nezaujíma. Ale každopádne zapamatam si ďakujem za vysvetlenie.
@xtrin Rado sa stalo.
@tiezjedna ,
dnes o 16:22 hod.:
"Mne takéto správanie zo strany svokry naozaj nepríde v poriadku..."
Tu je potrebné sústrediť sa na riešenie problému samotného; nie namiesto toho skúmať a hodnotiť dôvody zmeny svokrinho rozhodnutia.
Nikto z nás tu, ani autorka sama o nich nič nemôže vedieť.
Dokonca ani žiadne nemusia byť.
@orisker máte pravdu no veľa žien pred vami skúmali dôvody…
@amarilka26 hanbiť by sa mala autorka, ktorá tu ženám nadáva do sliepok
nech sa s nou dohodne syn, mal by jej zavolat, ze sa dohodli na zaciatok mesiaca, elbo na splatky alebo uz neviem ako a vyjasnit si to. A nabuduce viete, ze pozicat od rodiny je hroza.. ja ked sme zakladali firmu som si pozicala od mamy, a s tym ze na cca 2-3mesiace a uz o mesiac horekovala, tak som jej ich dala s tym, ze prvy a posledny krat :DD Aj ked to bola ina suma, ale proste, na co sa pchaju poziciavat, ked potom len okolo toho lamentuju ?
Predpokladám, že máte hypotéku na roky. To chcete takto žiť? Nemať 400e splácať po 50e?? To ste žiaľ v zúfalej situácii. Prikryte sa perinou, na ktorú máte.

@tiezjedna ano ponukla sa, ale nie je to legalny zavazok, nie je viazana, stale ma moznost zmenit nazor kedy potrebuje peniaze naspat. Ak to autorke nevyhovuje, nech si pozicia od niekoho ineho alebo nech si poradi sama.