Ako ste prijali frajerky ex partnerov v prítomnosti vášho dieťaťa?
ahojte mam dieta z parterom nezijem. partner sa z malym nestretava skoro vobec ma uz novy vztah a chcem sa vas opytat ako ste sa vyrovnali s tym ze ak pride taka sytuacia ze si ho bude chciet zobrat a zoznamit ho s tou frajerkou? ci to mam iba ja taky problem s tym to prijat :( aby bola ona v pritomnosti mojho dietata
@cupacups ako by som sa vyrovnala s takouto situaciou? Po pravde bola by som rada ze si niekoho nasiel, priala by som im aby sa mali radi a dufala ze nova frajerka bude mat pekny vztah s mojou dcerkou... Neries blbosti okolo tvojho ex, sustred sa na svoje stastie, zivot, noveho partnera
@katrin21 ale ja myslím všetobecne, je jedno, či má ten muž s ex vzťahy dobré alebo zlé, pre mna je taký muž s minulosťou absolútne nepríťažlivý a neviem, čo by som z neho mala, ked ešte prachy aj svoj čas musí deliť medzi niekoľko osôb, načo si komplikovať život??? sama som rozvedená, ale nikdy by som svoj súkromný a spokojný život nevymenila za život s mužom, ktorý má minulosť....zlatý božský môj kľud a súkromie 😎 fakt nechápem to....a ani to, či niekoho dieťa a teda pre mna cudzie dieťa pojde vonku s či bez tielka a nestarala by som sa ani vtedy, keby chcelo ísť nahé...na to má rodičov, nie teba, teba do toho nič, absolútne. 😅
@alaguema no, kto nezazije, nepochopi....
Vies preco? Lebo to zasahuje do zivota nasej rodiny... lebo tie konflikty vplyvaju na mojho partnera, ktory je potom cely den rozladeny, lebo som sa nemohla pozerať na to, co ona robi a neuvedomuje si to a on je potom nastvany, bez nalady aj niekolko dni.... Tazko ti to popisem, to by si musela zazit...
A hlavne, ja som riesila nie ich minulost, do tej ma nic, aj som riesila to, co som zazivala.... pri nom a pri nej... okrem toho, vynadala osobne do oci aj mne ked sme si napr. odovzdavali dieta, len tak, bez priciny... Fakt kto nezazije, nepochopi...
Tiez som si myslela, ze niekde mozno robi chybu moj partner, ze nema na nu nervy, ze reaguje neprimerane, ze sa nema vytacať hned, ked mu ona nieco splechne....
No ale aj to som casom pochopila, ze sa neda...
Raz som jej napr. volala,aby som ju poprosila, aby pustila dceru k nam na oslavu narodenim mojej dcery, lebo baby sa beru ako sestry a moja dcera bola smutna, ze priatelova dcera nepride.... Volala som slusne, pekne som ju poprosila vv mene mojej dcery, ktora doma bola velmi smutna z toho, ze to ani nemusi mat oslavu, ked tam NIKA nebude... Ze ju prideme zobrat a po oslave ju dovezieme... Vobec ma nepocuvala, mlela si len svoje, ze my sme len krovie a nie sme Nikina rodina a ju to nezaujima a zlozila....to bolo asi naposledy, co sme spolu nieco " riesili"po dlhej dobe... asi 4 roky dozadu...
Mozno tvoja kamoska je rozumna zena, u nas toto ja nemozem povedať, ze by ona bola rozumna, lebo keby ano, vsetko by vyzeralo inak.. MOj partner , ked videla, ako ja komunikujem s mojim ex, tak niekolkokrat povedal, ze " ten sa ale ma ".... co ti poviem....
Ale ako som napisala, pochopila som, ze to nema vyznam....
a ked uz sme pri tom zasahovani partnera.. Jej partner sa angazoval do vsetkeho pocas ich rozvodu, dokonca si chcel nahravať ich stretnutia, posedenia malej u psychologicky, ked sa o nu natahovali, lebo on ju este podla mna huckal, aby ju otcovi nedavala.... Proste on systematicky zasahoval do vsetkeho a predstav si, moj partner napr. roky nemal ani telefon na nu,ale na NEHO, lebo " on ju chce chranit".... staci ti??? Choreeeeee
Potom sa aj chlapi xkrat porozpravali, sadli si na kavu, pokecali, ale nic sa nevyriesilo....
a raz sa nam preriekol, po jednom incidentne , co zase sme zazili s nou, kedy na nas bez priciny vyletela v nemocnici, ked tam bola 3 dni dcera a my sme ju prisli pozriet, tak on povedal, ze ich vztah uz bol tiez na rozpadnutie, a on mal toho uz plne zuby a chcel to skoncit... ale potom si ju udobril , lebo maju spolu syna a asi mu doslo, co by robila aj jemu, tak ako odpustenie si ju zobral po 9rokoch za zenu....
No... takze vselijake su osudy a pribehy a nic nie je ciernobiele... kamoska moze mat taku situaciu, x ludi zase inu a kym v nej nie su, nemozes sudit konanie nikoho... 🙂
Ide predsa aj o nase sukromie.. neexistuje jedina dovolenka, co by sme v klude mohli riesit ... jedine volno, co by sme stravili podla nasich predstav.. vzdy je tam v prvom rade to, co chce ona a az ked ona si zmysli, ze OK,tak potom otcovi " velkryso" umozni stravit nejako cas s dcerou..
@katarinapekna ved ale to jej aj otec hovori, to tielko... to som uviedla len priklad, ze akoze my sa " starame"... alebo co... to bol len priklad...
Ved otec si to riesi, to je jasne.... ale ja s nim suhlasim....
@alaguema bola som pri hádke, kedze ma môj manžel požiadal byť pri ich osobnom stretnutí, vzhľadom k tomu ze v predchádzajúcich rokoch bol obeťou krivého obvinenia z jej strany (tak ako ja,keď sme sa s muzom spoznali,označila ma za kurvu,podotýkam že sme každá z iného KONTINENTU a nikdy sme sa predtým nestretli a nemáme nikoho okrem mojho.muza spolocbeho) a ďalej, mala som v úmysle nechať ju ma spoznať, že nie som harpia,zákerná ani zlá, a že nemienim nahradiť jej synovi matku a hlavne brániť vzťahu syn otec,naopak podporiť ho, v rámci mojej pozície...hrať s čistými kartami...
Ďalej, keď do mna stále chcete rýpať, mimochodom, poznáme sa,keď mi tykate???
malý má 4r,ziju 3hodiny lietadlom, takze bežný.osobný kontakt nie je.možný, považovala som za správne vybudovať aký taký most a kultivovanu komunikáciu medzi.mojou rodinou a nou, aby raz keď bude malý v správnom.veku, vedel, ze ku otcovi môže kedykoľvek prist, nikto ho tu nebude ťahať za vlasy a týrať, naopak,bude tu vítaný... Čo je akože na tom zle?
Naozaj si nemyslím, že si za tieto veci zaslúžim byť označená ako sikanatorka, k..., najhoršia žena na svete a podobne...
Ale aby ste ma naďalej neodsudzovali, uz niekoľko mesiacov nevyvijam nijakú aktivitu, avšak zo strany ex sú útoky na mna neustále.
Otazka pre pani čo kládla primárnu otázku je, či chce v očiach svojho ex pôsobiť ako neuroticka hystericka beštia,alebo si zachová hrdosť a vyrieši to taktne...
@katarinapekna ty akoze mienis cely zivot stravit radsej sama?? lebo co ked ani teba nebude niekto chciet s tvojimi zavazkami a minulostou? iba taky, co ma tiez nejaku minulost...
@katrin21 absolutne súhlasím.. Odsudzovať nás môžu len ženy, ktoré nezažili vplyv takéhoto vzťahu na vlastnú domácnosť. Každý telefonát,každá správa od ex mojho muza rozrusila, keď útočila na mna,mala som čo robiť aby on nestratil nervy,chránil ma a ja budem chrániť jeho,tak ako to rodina robí...
Tieto ex sú neuveriteľne manipulatorky a vedia urobiť veľmi zle...pozrite len na túto diskusiu, uz som zase ja ta najhoršia 🙂🙂🙂
@alaguema a po tohtorocnej dovolenke uz moj partner zaujal stanovisko, ze dcere oznami, kedy ideme na dovolenku, a bud pojde, alebo nie.. Koniec prisposobovania sa, lebo sa nam stalo, ze nam povedala, ze ide s nami a ked sme zaplatili dovolenku pri mori, tak nam povedala, ze ju mama nepusti, lebo oni idu na chatu !!! tak to bola posledna kvapka....
a je to aj chyba dietata, v ich veku si uz ma povedať, kde chce byt. npar. aj moja dcera sa uz rozhoduje sama, kde chce byt a kedy... nechavam to na nu, je dost velka, aby vedela co chce...
lenze priatelova dcera sa mamy boji, to je to.
@katrin21 ved viem, že to bol len príklad....len hovorím za seba, mňa by vôbec netankovali cudzie deti a nemohla by som ani takého muža ľúbiť a preto sa dívam na ten život reálne....mne je dobre, ja nevyhľadávam vzťahy, na to sa mám moc rada a aj svoje dieťa aby som si komplikovala život...nedajboh ešte pred 40-tkou rodila
@talia221 ved spolu zijeme a momentalne spolu cakame dieta...
precitaj si moj horny prispevok, ze ako to zasahuje..
ale je to vzdy o tej zene... malokedy o muzovi..
Su problemy, ktore su len ich.. ale su take, ktore fakt zasahuju, akoo napr. tie dovolenky. ale aj to uz budeme riesit po svojom. stacilo 🙂
@katrin21 ale ja čítam, viem...len môj mozog akosi nevie spracovať, že žena po rozvode ako napr. ty teraz, toto podstúpi, že vzťah s mužom, jeho deti, jeho ex, jeho zlé nálady, jeho rozpoloženia a pod....ved jasné, že to zasahuje a ja sa pýtam, to ti toto za to stojí????? fakt? 😅 to ti bolo tak zle samej??? a ešte dieťa v tvojom veku??? prepáč, fakt nerýpem, len sa pýtam, lebo mám toľko rokov čo ty a nič z toho by som neurobila ako hovorím, ani keby mi za to platili, fakt nie 😅
@katrin21 nezažila som byť v pozícii ex (asi som sa zle vyjadrila), ale mala som kedysi vzťah s rozvedeným mužom, ktorý mal dcéru...všetko bolo v pohode, také bežné problémy občas, práve že mne by ani nenapadlo sa do toho miešať, nemala som pocit, že by ma k tomu niečo oprávňovalo, s dievčinou som mala dobrý vzťah, občas prepínačky, žiarlila na ocina 😉 ...ale inak dobré, nikdy by mi nenapadlo s volať jej mame, riešiť niečo, čo sa týkalo ich dcéry, alebo ich záležitostí celkovo. Fakt je, že sme nemali deti a teda neboli tieto väzby ako spomínaš, medzi nevlastnými súrodencami. Tým sa to asi komplikuje, ak decká chcú byť spolu a niekto im bráni.
@katarinapekna ze niekto rodi pred 40tkou, co je na tom divne ? sme s partnerom skoro 9 rokov a v dnesnej dobe je to normalne, napr, v Talianskku tazko najdes mamy mladsie ako 35-40r... uplne vazne... tam sa bezne rodi aj v 45tke.. iny kraj, iny mrav...
Ze sa mas rada, to je pekne, ale roky uplynu, dieta vyrastie a budes sama ako kol v plote....
niekomu to vyhovuje, jasne, ze za kazdu cenu s niekym byt nie je spravne. to uz radsej sama...ale preco nemat normalny vztah? mozno si este nespracovala rozchod, neviem, nepoznam ta...
ale maloktora zena sa rozhodne pre zivot osamote... a nie kazdy vztah je len komplikacia... vobec nemusi byt...
a ci by si takeho muza nemohla lubit??? 😀 nad tym sa pousmejem, aby si prave takeho raz este nemala 🙂 ked sa zalubis, fakty idu bokom ... a ked si s muzom rozumies, tak preco ho sudit, pre jeho minulost....
zivot ide dalej.
@katrin21 uplne chapem a rozumiem a presne viem o com hovoríš...ja som teraz 8tt a úprimne, dosť sa bojim, čo sa zase spusti, keď sa to pani dozvie... :( ustojim to, to je jasne, ale dosť to boli...
A naozaj, poznam páry kde to ex ustala so cťou a po čase sa našla cesta na normálne žitie.. A potom páry, kde ako pises, 90%moci ex využila na zničenie všetkého a tak aj celá rodina vyzerá... Ja nechcem aby naša rodina niesla večne tieň jej hnevu...
@katarinapekna ja si myslim, ze zijem uplne normalne, skor tvoje nazory a este aj ohladne dietata v mojom veku, mi pridu skor take zastarane trochu... akoby pred 100rokmi.. prepac, inak som to nevedela pomenovať..
A ano, stoji mi to za to, ved to nie je nas zivot kazdodenny , ze riesime nieco s jeho ex 😀 😀 co si 😀 😀
My si zijeme svoj zivot.... teraz som len zhrnula, co za tie ROKY sme napr. zazili, ale bezny zivot je NAS a nie jej 🙂 Nemame ju preco riesit, vobec.... max. ked planujeme dovolenku....
Podla mna si malujes veci cernejsie , nez su ...
@talia221 urcite nenesieme tien jej hnevu... to je na tebe, aby si si zila svoje, nech si ona robi co chce...
my zijeme 50km od seba, takze,..... nezaujem , co ona robi.... dieta sem raz za dva tyzdne pride a to je vsetko.. ju neriesime... nech si zije ako chce.... My mame svoj zivot a svoju rodinu.
@katarinapekna si nemysli proste, ze denno denne nieco take zazivame.... to rozhodne nie....
ved to sa ani neda.. co by sme akoze riesili???
Zijeme si normalny zivot.
@katrin21 áno, sama, radšej...mám frajera slobodného samozrejme, všetko sedí, všetko ok, ale ak mám voliť medzi ním a telkou, volím telku 😎 mna vzťahy nebavia a ako som niekde čítala, zrejme som typ, ktorý nemieni platiť daň z pridanej hodnoty ponúkaného šťastia 😅
@alaguema ale to ani ja , nikdy som jej nevolala , aby som riesila jej dceru.. to nie....
Nech si ju vychova ako ona chce...
Ja som jej, podotykam na zaciatku, x rokov dozadu, volala len preto, aby sa zlepsili vztahy medzi nimi.. aby som pochopila kde je problem u neho a u nej, ked bol nejaky konflikt zaujmov 😀 Nieco ako dnes je MEDIATOR... ale to bolo parkrat a aj to nemalo vyznam, lebo ona len v svojom mode si isla...
@katarinapekna ale to ze teba vztahy nebavia, neznamena, ze druhí su divní, ked maju vztah...
podla mna skor ty si svetla vynimka, vacsina ludi by tak nezila....
a okrem toho, dieta je za chvilku o 4 roky dospele.. takze.... aka pridana hodnota ? bude si zit svoj zivot...
a tvoj slobodny partner tiez raz bude chciet dieta a je od teba strasne sebecke tvrdit, ze radsej telku ako jeho..
vobec ho nemilujes, nevies co je laska... podla mna.... mas rada naozaj asii len seba asvoje dieta.
@katarinapekna a ze ty si sheldonc? 😉
@katrin21 pridaná hodnota,že sa niekto o mna stará, či financne či inak logika hovorí,že mala by som asi aj ja o neho,akurát,že mne sa nechce nikým zaoberať (chlap myslím) .....a áno🙂 ľúbim svoje dieťa a seba🙂
@talia221 tu je bežné, že si ženy tykajú, ale môžme si vykať, nezáleží na tom...akurát si myslím, že ak je niečo v nejakej komunite zaužité, tak to môžu akceptovať všetci. Ale ok. V mojich reakciách som Vás neoznačila žiadnou nálepkou, ani neodsudzujem, ani nerýpem....veď mne osobne to môže byť srdečne jedno a aj mi je 😉 Je to len diskusia, treba sa trošku odosobniť. V podstate som reagovala len preto, že som presvedčená o tom, že keby každý robil len to, čo robiť má, bolo by nám všetkým na tom svete lepšie. Každopádne, veľmi rozumné rozhodnutie nakoniec - nechať ich, nech si riešia. A keď vyriešia, prijať partnerove dieťa s láskou.
Mimochodom, ja nie som ex 😉 Mám manžela prvého (a dúfam aj posledného) v poradí a ja som jeho prvá manželka, máme spolu dve deti a nikto z nás nemá deti s nikým iným. Vyššie píšem, že práve v situácii ako ste Vy, som ja bola kedysi s ex partnerom. Nebola som v situácii zakladateľky témy...tam vzniklo asi nedorozumenie.
@katarinapekna jaaj, tak o to ci sa o mna niekto stara, to nie je pre mna to, preco som s partnerom.... ziadna pridana hodnota, ani financne,, zarabala som vzdy slusne na to, aby som bola sebestacna a pod... takze toto nie je dovod, preco mam partnera...
kazdy lubi svoje dieta... ja ale hovorim, ze asi dokazes lubit LEN seba a svoje dieta.. to je nieco ine..
@cupacups ber to tak, že stále a vždy budeš matka dieťaťa ty - to sa už nikdy nijako nedá zmeniť - ex môže mať kopu priateliek, ale matka vášho dieťaťa si len a len ty - takže o toto strach nemusíš mať ....a ak bude s priateľkou exa vychádzať dieťa dobre, tak je to fajn - čím viac ľudí sa mu bude venovať, tým viac podnetov má....takže sa netráp - tie prvé razy budú ťažké, ale uvidíš zvykneš si 🙂
@katrin21 nuž,opäť musím len súhlasiť.
Keď som.spoznala mojho muza, vedela som, že ma nikto nikdy neurobí mentálne, nie.finančne, to som bola aj predtým, tak šťastnou ako.on.. S dieťaťom a so sialenou exza chrbtom, s chybami minulosti,ktoré aj ja sama mam...A žiadnen z mojich predchádzajúcich, slobodných a bezzavazkovych mužov mi nikdy medal ten pocit lásky a domova a rodiny a krásy,ako on...
@katarinapekna bingo!!! moj nazor...ja nepoznám chlapa, ktorý je rozídený alebo rozvedený, ktorý by mal normalne urovnane vztahy s exkou, poriešene...a bol v pohode - kyda jeden na druheho, sudy sa ťahaju ako ,,sopel v tráve,,...a medzi týmito mlynskými kamenmi su deti, a nazory na zeny po takejto skusenosti maju niektorí tí chlapi tiež bohovské. Ano, viem ,,láske nerozkažeš,, ale asi treba aj zvažiť či ma človek nervy na taky vztah kde bude stale niečo riešiť s ludmi s ktorymi dajme tomu nechce nič mať a robia len prieky. Ja by som na to nemala nervy.

@katrin21 ty si rozumná žena...môžeš mi vysvetliť, fakt ma to zaujíma, neber to ako útok, ale čo ťa k tomu viedlo, že si šla "zlepšovať" vzťah dvoch ľudí, s ktorých vzťahom ty nemáš vôbec nič spoločné? Ich vzťah je mimo teba, mimo tvoj život a v prvom rade patrí do minulosti, ktorú si potrebujú vyliečit oni dvaja. Ja som to síce na vlastnej koži nezažila, ale kamarátka takto dostávala "dobré rady" od novej frajerky svojho ex manžela a tiež nebola táto pani dôvodom rozvodu...ale ako to vôbec niekoho napadne?? Táto kamoška je ale dosť múdra žena, tak s pekným poďakovaním za záujem dotyčnú jemne usmernila. Veď pre ňu je to cudzí človek...ako sa vôbec opovažuje vstupovať jej do súkromia?