Ako ste riešili príklad zlého mužského vzoru u detí?
Ahojte, nejdem to nejak zvláštne vypisovať, Pracujem na sebe, ale neviem čo ďalej, akoby som sa zasekla. Poskytnem deťom dostatočnú náhradu ja ako matka a dokážem nahradiť aj "mužský" vzor deťom? V našej rodine sú od začiatku " zvláštny" muži,...(otec, manžel,..)..generacne väzby.
Mám strach, že deti dopadnú tak ako ja. Jedným slovom, sorry za výraz...nájdu si "debila".
Viem, že taký nie sú všetci, ale už nechcem vidieť ani jedného chlapa, ktorý si myslí, že jemu patrí svet...
Aký mám dať príklad deťom.
Pracujem na odchode aj s deťmi, ale deti nebudú mať teda ten mužský " dobrý" vzor.
Čo mi odporúčate? Ako Ste to riešili Vy?
Dakujem
@lucita112 nech si kto co chce hovori, ale otec je tiez vo vychove velmi dolezity. Mame 3 chlapcov, najstarsi v puberte a manzel mu vie ovela lepsie vysvetlit veci muzskym jazykom ako ja ako zena. Aj je prisnejsi a jemu menej odvrava ako mne. Chlapci potrebuju muzsky vzor. Ked nie je otec, tak moze byt niekto iny...ucitel, trener...
@lucita112 nech si kto co chce hovori, ale otec je tiez vo vychove velmi dolezity. Mame 3 chlapcov, najstarsi v puberte a manzel mu vie ovela lepsie vysvetlit veci muzskym jazykom ako ja ako zena. Aj je prisnejsi a jemu menej odvrava ako mne. Chlapci potrebuju muzsky vzor. Ked nie je otec, tak moze byt niekto iny...ucitel, trener...
@lucita112 aj dcery potrwbuju otca. V istom veku dokonca viac nez chlapci. Su prw otca princezne,ukazuje im ako sa ma manzel k nej spravat,ze ma velku hodnotu lebo existuje.. nemusi nic dokazovat. Kazdy rodic ma avoju rolu, nemozete ju nahradit. Ste predovsetkym mama. Nozete dufam ze v okoli bude iny muzsky vzor,ako pisala evka, trener, ucitel,knaz...
Nikto nie jw idealny, ale v istom nomente je idealny pre nas .
@lucita112 a aky maju dcery vztah s otcom? Vies aj ked sa rozvedes tak ten otec stale bude ich otec. Cize ak chces aby si nenasli rovakeho "debila" tak by som s nimi otvorene komunikovala. Napriklad ake muzske vlastnosti su pre teba red flag.
Ja som sa s takymto vzorom rozisla a nasla druhy. Ale vies, co je najvacsie svinstvo? Ze genetiku neobabres.
Mužský vzor je určite dôležitý aj pre dcéry aj pre synov. Nahradiť ty sama to nedokážeš. To ale neznamená, že nevychováš slušné a šťastné deti, ktorým sa bude v živote dariť. Ja poznam pripady v okolí, kedy mali dievčatá zlý pohlad na chlapcov/ mužov kvôli zlému otcovi. Aj také individuá priťahovali. Čo na tvojom mieste robím (nevravím, že to robíš) je nedémonizovať mužov. Za to, že si ty nemala šťastie nie sú všetci muži zlí. Pripomínaj im to. Aby vedeli, že sa určite nájde zodpovedný milujúci muž. Dievčatá ktoré poznám majú často negatívny pohlad na mužov práve kvôli zlým skúsenostiam. Jednoducho otec zlý a už je tam podvedome v tej hlave obava, že ich partner bude rovnaký. To je asi jediné čo mi napadá. Veľa šťastia.
@lucita112 pozri uc dievcata sebaucte ,sebahodnote , byt nezavisle a vediet sa za seba postavit.Neklam o otcovi , lebo to vela zien robi , ze kryju a bagatelizuju ich zle vlastnosti, aby sa deti necitili zle ,ze maju otca debila.
@sidicek ženy robia pravý opak. Keď sa s mužom rozvedu, urobia z neho pred deťmi toho najhoršieho, klamú o ňom, aby deti mali viacej radi matku. Ženy vedia byť vypočítavé.
@sidicek ženy robia pravý opak. Keď sa s mužom rozvedu, urobia z neho pred deťmi toho najhoršieho, klamú o ňom, aby deti mali viacej radi matku. Ženy vedia byť vypočítavé.
@anonym_c6288c ty si nejaky zatrpknuty , treba si s detmi budovat pekny vztah , muzi ho malokedy maju , a zeny sa rozvadzaju casto len s uplnymi blbcami , davaju x sanci , stale dufaju ze sa zmenia .Nemusia chlapov ani demonizovat , deti to vidia v priamom prenose. Ja mam v okoli skor zeny co sa hanbia za to co si vybrali za manzela a otca ,tak ho dlho kryju az kym to je neunosne a potom to praskne a vsetci sa cuduju .taky dobry manzel to bol a ty za rozvadzas.haha
Mužský vzor je určite dôležitý aj pre dcéry aj pre synov. Nahradiť ty sama to nedokážeš. To ale neznamená, že nevychováš slušné a šťastné deti, ktorým sa bude v živote dariť. Ja poznam pripady v okolí, kedy mali dievčatá zlý pohlad na chlapcov/ mužov kvôli zlému otcovi. Aj také individuá priťahovali. Čo na tvojom mieste robím (nevravím, že to robíš) je nedémonizovať mužov. Za to, že si ty nemala šťastie nie sú všetci muži zlí. Pripomínaj im to. Aby vedeli, že sa určite nájde zodpovedný milujúci muž. Dievčatá ktoré poznám majú často negatívny pohlad na mužov práve kvôli zlým skúsenostiam. Jednoducho otec zlý a už je tam podvedome v tej hlave obava, že ich partner bude rovnaký. To je asi jediné čo mi napadá. Veľa šťastia.
@anonym_c6288c
@anonym_52bf9f dakujem

@lucita112 najlepší mužský vzor z pozície ženy bude ten, keď deti naučíš ako sa správa žena/ správať k ženám (podľa pohlavia detí). To bude stačiť.