Ako ste vysvetlili doma, že jednoducho veríte v niečo iné?
Ahojte 🙂 Ako ste vysvetlili doma, že jednoducho veríte v niečo iné? Prijali vás potom normálne? Rodičia nevedia akceptovať, že neverím v rímsky katolicizmus a nechcem chodiť do kostola. Starí rodičia, to samozrejme berú ešte horšie, veď vieme, ako oni silno veria. Nechcem sa cítiť ako čierna ovca rodiny, no žiaľ, cítim ako sa vzdiaľujeme, no zároveň, nechcem robiť niečo, s čím nie som vžitá.
P.s. viera pre mňa hrá dôležitú rolu.
Záleží aj na aký typ viery si presedlala. Ak je z teba teraz napr moslimka či budhistka, tak ak sú rodičia veriaci, nemôžeš sa čudovať
Tak ako ty požadujem toleranciu, oni zrejme požadujú čas a priestor na pochopenie tvojho presedlania
Tak sa o tom doma nebavte, vyhýbajte sa tejto téme a myslím si, že to bude ok. Veď keď vieš, že vaši doma nesúhlasia s tvojou vierou, tak sa im to nesnaž vysvetľovať a zbytočne komentovať, potom je jasné, že sa o tom dotahujete.
Kolko mas rokov? Ak si dospela sa odstahuj a neries s rodinou tuto temu.
Ak clovek berie svoju vieru vazne,tak potom je pre kazdeho dolezita.
Tak pre rodicov,ako aj pre teba.
Ked ta v niecom.vychovavali,asi prislo take "rozcarovanie",mozno si nieco vycitaju,ci urobili spravne,atd.
Tiez potrebuju cas...
Sesternica presla na islam a tiez u nikoho pochopenie nenasla 😀 Ale myslim ze to nie je tym, ze by opustila krestansku vieru, ale vsetkych pali ten novy vyber. Keby prisla s tym ze je budhistka alebo ateistka, tak by to vsetci zobrali lepsie.
Ak si presla do nejakej sekty, tak ich chapem.
Tak vieš niektorí katolíci neuznávajú ani evanjelikov , nieto ešte iné viery.... 😉
@deti95060810 ja som RK a evanjelikov uznavam a aj k inym som tolerantna. Prekazaju mi vyslovene vsakovake biblicke krestanske spolocenstva a pod.
Asi dost zalezi na aku vieru si presla, sesternica ta sa dostala k nejakej sekte a to jasne, ze ju nik nechapal. Pretoze zacala upadat, prestala sa o seba starat, kopu veci postupne predala a to je cele divne.
Ako baby píšu, bude to skôr o novej viere... Čo to je? Jehovisti alebo niečo podobné?
@deti95060810 svokra zaryta katolicka a juuuuj ako ma (byvalu evanjelicku a sucasne ateistku) nechcela. Z mojho postoja - ja sa nevydavam z principu, ju chuda skoro vykotilo 😅 ale ked prislo vnuca - dievca - po jej troch synoch tak ostruhala 😂 Druhy a treti syn sa nemali moc k rodine, a chuda svokra nakoniec prijala vsetko co bolo, aj bez svadby, len aby vnucata boli. Zobrala by do rodiny aj certa 😂
Záleží v co veríš...pokiaľ to.nie je nejaká sekta ktorá ti z dlhodobého hľadiska ubližuje...pre mňa by to bolo okej.
Napríklad naša rodina je katolícka (teda...rozumej...umiernena nepraktizujuca...), ale v mojej rodine sme skôr ateisti resp používame rôzne princípy z rôznych náboženstiev, pokiaľ ide o dobro. Ci už z budhizmu alebo hinduizmu. Nemodlime sa k nikomu a ničomu ale niektoré veci z.niemtorych náboženstiev nás oslovili. A nebudem sa preto s rodinou skriepit...proste sú to veci o ktorých sa nebavíme.
Nečakaj pochopenie...ak su silno veriaci

Rodina ocividne nepochopila princip nabozenstva.. ako kszdy druhy katolik na slovensku