Ako ste zvládli rozvod?

mon_soon
11. júl 2019

Ahojte, píšem kvôli kamoske. Manžel ju ničí, napokon po 7mesacnom trápeni sa zdá že bude rozvod. Problém je že ona (44r) sa boji že ostane sama, že je slabá a že to nedokáže zvládnuť. Deti má - 14 a 17, dievčatá. Prosim, napíšte mi príbehy ako ste to dali, aké to bolo, ako sa máte dnes...ďakujem 🥰

deti95060810
11. júl 2019

1. nemusíš písať v mene kamošky
2. rozvod je nepríjemná záležitosť pre väčšinu ľudí. Kámoška nech sa nebojí, určite to zvládne, deti ju podržia. Radšej sama ako s človekom ktorý si druhého neváži popr. mu ubližuje....

mon_soon
autor
12. júl 2019

@deti95060810 musím lebo ona by nenapisala

miadi
12. júl 2019

Ja som sa velmi tesila ked sa mama rozviedla.otec bol alkoholik a robil nam peklo zo života, Mala som okolo 17r. Potom sme este par rokov žili v jednom byte lebo bol spolocny a odmietal ho predat. Mamina to šikovne vyriesila s pomocou realitky kde jej zohnali kupcu ktory platil v hotovosti. Ked mu ukazali tasku plnu penazi tak podpisal. Druhy den na to mame umrel otec. Do noveho bytu uz Mamina nevladala zbalit veci na stahovanie zrazu na nu vsetko dolahlo tak som vsetko zbalila ja. Mà 3izbovy byt hoci uz nie v centre mesta ale svoj klud je spokojna nikdy neolutovala. Mà priatela ale chce byt vo svojom sama tak raz su unho raz u nej. Chodia na vylety. Vsetci o nej hovoria že je silnà žena. A to je asi kazda ked musi. Je uzasna 😍

natassha1
12. júl 2019

myslim si, ze deti su dostatocne velke a isto v takomto pripade budu na strane mamy, co jej mnoho pomoze. zvladne to, len cim viac priatelov bude mat na svojej strane, tak tym lepsie. odkaz jej, nech sa drzi

pesmaxipes
12. júl 2019

1. zvládne to omnoho lepšie, ak bude sama presvedčená, že je to správne riešenie. Mne napr. veľmi pomohlo, keď som si začala písať, dobré aj zlé veci, čo mne/deťom (už bývalý) manžel povedal/urobil. Pomohlo mi to aj spätne, keď po podaní návrhu chcel manžel presviedčať rodinu, že on je v pohode len ja som to zle pochopila. 2. Bude potrebovať niekoho, komu môže zveriť všetok hnev, frustráciu, obavy a smútok, niekoho, kto jej pocity bude akceptovať také, aké sú. Ja som chodila k terapeutke, ale kámoška môže byť tiež super. Pomohlo mi to, aby som sa neventilovala na deťoch, keď má vytočil bývalý (deti si vezme 2x do mesiaca na 3 hodiny, posťažuje sa im a oni ho ľutujú, že nemá chudáčik peniaze a čas). 3. Prišla som o všetky ilúzie ohľadne nášho vzťahu- myslela som si, že je síce výbušný a agresívny, keď ide o jeho ego, ale o majetku že sa dohodneme ako slušní ľudia. Ani omylom. Podobne som si myslela, že so svokrou mám dobrý vzťah. Potom mi zavolala, aby mi vysvetlila, že všetko je moja vina a že som panovačná, chamtivá a že naša dcéra sa ani nemala narodiť. Bolo super môcť na niekoho naziapať... 4. Pol roka po rozvode sa mám fajn a nemenila by som. Deti sú spokojnejšie, doma je kľud a práce mám v skutočnosti menej. Zistila som, že tie jeho scény ma tak unavovali, že som nevládala ani vychovávať deti ani nič iné.

kvetinka75
12. júl 2019

@mon_soon asi má dôvod, tak prečo to riešiš za ňu?

mon_soon
autor
12. júl 2019

@kvetinka75 lebo sa utápa v sebaľútosti, 7 mesiacov motivačných reci mi dalo zabrat, teraz potrebujem skúsenosti druhých žien aby videla že nekecam len tak do vetra...
Ďakujem dievcata ❤️

kvetinka75
12. júl 2019

@mon_soon poviem ti, že niekedy tie motivačné hovadiny sú na dve veci. Každý má strach, to je jasné, musí si prejsť tým svojim obdobím a myslím, že to chce čas. Nech skúsi psychológa. Niekomu trvá dlhšie, kým sa nakopne.

mon_soon
autor
12. júl 2019

@kvetinka75 chodi :/ a viem že na dve veci, ale čo mám viac urobiť?

kvetinka75
12. júl 2019

@mon_soon nechať ju tak, nech si tým všetkým prejde. Ja keď som mala zlé obdobie, tak som vyslovene neznášala to, ako do mňa všetci hustili musíš toto, musíš hento, a všelijaké tie motivačné kraviny. Nič z toho nefunguje. Všetko chce čas.

madeleine
12. júl 2019

Tazko, nez som sa na to dala, som si nasla terapeutku, s ktorou som sa psychicky na to pripravila, aby som mala dost sily ustat ten teror, ktory mi byvaly manzel robil. Psychicke vydieranie a rozne paky, ktori partneri na seba maju byvaju daleko bolestivejsie ako akykolvek financny ci spolocensky tlak.

Rodine som napisala, ze taka je situacia a potrebujem na to cas a ked sa budem citit na rozhovory o tom, poviem a vsetci mi dali pokoj. Motivovalo ma len to, ze som sa citila dobre zakazdym, ked som ustala nejaky pokus z jeho strany, pretoze moj partner bol v tom expert.

Neviem, ci sa dcerky nechaju nahovorit na terapeuta, urcite by som ich tam ale zaviedla skor ci neskor, v tomto veku extremne mozu vnimat niektore veci negativne a destruktivne a moze to mat velky vplyv na ich zivot.

Sama neostane, ak sa postavi na nohy a zacne zit zivot aky ona chce, potom ma sancu najst si partnera, ktory ju v tom podpori a bude chciet byt s nou. Poznam pripady, kde je zena sama 35 rokov, pretoze dodnes vlastne byvaleho nepustila a nenavidi ho aj za nemozne, miesto toho, aby to pustila a zacala zit svoj zivot. Tento pohlad na neho ju totiz zvazuje pri kontakte s akymkolvek muzom a to ich odpudzuje. Prestat hrat divadlo a konecne zit svoj zivot je najlepsia vec po rozvode.

Radu by som jej dala jedinu, ak do toho naozaj chce ist, tak cim skor. A ak pomoc potrebuje, nech si ju pyta. Ty zacni zit znovu svoj zivot.

mon_soon
autor
12. júl 2019

Lenže ona sa pyta stále čo má robit...ha som už skúšala aj po dobrom aj po zlom...ale poslať ju dokelu môžem? Keď tvrdí že má sebedestrukcne sklony?

sylvia002111
12. júl 2019

@mon_soon
Nic mi nepomahalo po rozchode s manzelom, ani zaujmy, cvicenie, kamaratky ... sladkosti nemam rada, alkoholu tiez neholdujem ... absolutne nic mi nepomahalo. Lezala som s triaskami, zimnicami, teplotou na striedacku, neschopna jest, chodit .... cele noci som nespala. Cele zle. Trvalo to tyzdne, mesiace ... Nastartoval ma novy vztah, inac by som asi umrela od zialu, vtedy som pochopila syndrom prasknuteho srdca. Pomohol len cas a novy vztah.

mon_soon
autor
12. júl 2019

@sylvia002111 to je smutne :( Veď byt chvíľu sama predsa nie je za trest? Ako si vedela že ten vzťah je láska a nie náplasť?

sylvia002111
12. júl 2019

@mon_soon
Verila som v to, ze nie je len naplast, lebo som v to chcela verit. Nemala som inu moznost. No a nikdy nevies ako to po case vo vztahu bude. Ten vztah uz skoncil. Takze neda sa exaktne poradit Tvojej kamaratke, kazda ten porozvodovy stav inac pretrpi. Za mna hlavne cas a novy muz.