Ako stopnúť takéto návštevy?
Ahojte,
len strucne nacrtnem situaciu. Otcova krstna dcera s jej priatelom a detmi k nam vedia prist na navstevu v tej najnevhodnejsej chvili. Casto sa ohlasia uz na ceste, alebo tesne pred domom, takze ich je uz v takom pripade tazko odmietnut. Problem je, ze su schopni prist s malymi uplakanymi detmi vraj na navstevu - pridu rano, ostavaju cely den, az im uz vecer nejde ziadny spoj do ani nie hodinku vzdialeneho mesta a tak sa votru, ze zostanu spat. Pritom ich netrapi, ci dalsi den vstavame do prace, ake mame povinnosti, proste zostanu a starajte sa. Vrcholom bolo, ked nedavno prisli a sesternicin priatel sa pred nami vsetkymi spytal sesternice „Ostaneme tu aj spat?” ako keby nas sa netreba spytat, zavisi to len od nich.. Takychto nevhodnych navstev je od nich uz velmi vela, blizky vztah nemame, aj to je cudne. Pride sesternica na navstevu, vraj pozriet nas, ale cely cas je ticho a rozprava len ten jej priatel, ktory kazdemu v rodine lezie na nervy. Nezelame si tak caste navstevy a hlavne taketo nevyziadane prespavacie a aj ked im uz bolo naznacene a aj povedane, su ako bez chrbtovej kosti a stale sa takto dovalia a ostali by aj spat. Co by ste robili v takejto situacii? Ako to stopnut?
Pri najblizsej navsteve (este by som.si rozmyslela ci by som ich vobec pustila dnu a nevybavila to pri branke) by som im.povedala ze viac nech takto sami od seba nechodia, vy navstevy nepestujete, nevyhovuje vam to, chcete klud...myslela si si ze ste to povedali jasne ale kedze pravdepodobne nepochopili tak od teraz ak budete chciet tak ich pozvete, inak nech nechodia lebo vam to nevyhovuje.
Z domu by som neutekala ani sa nijako inak nevyhovarala.
@tykat najlepšie by bolo,keby sa túlali pol hodinu po meste a keby sa vrátili,stále by stáli pri bránke aj 2 hodiny
Ako malé dieťa čo robiť lezú nám na nervy... Nemáme nejaký extra dobrý vzťah.... Čo robiť???narodili sme sa s ústami na to aby sme rozprávali a tak ako sa rozprávate keď sú u vás a tvárite sa že ste s tým ok tak tak isto treba tie ústa otvoriť a povedať že sa vám to nepáči a že vám to absolútne nevyhovuje že k vám chodia a takto neohlásene..... Môže to to byť jedno ako to zoberú keď aj tak nemáte nejaký super vzťah...a budeš mať pokoj .... X KRAT SA TO TU OPAKUJE....KOMUNIKACIA JE základ.....niečo sa mi nepáči a vadí mi tak to poviem....hotovo vec vybavená
A keby ste vy isli k nim? Na noc? Zahodit zabrany, ostych a etiketu slusnych ludi a na drzaka nahodili spravanie ako oni? Aj viackrat...
Nevpúštať dnu, nereagovať ... nabudúce si rozmyslia

Ja by som v prvom rade nenechala spat niekoho, kto mi je nesympatický a tobôž 4 hodiny nejakého otravu počuvať.Hodinu a pol a odchod.Vsak by ich to nebavilo,keby ten môj otrávený ksicht videli.A keby volali hodinu na mobil,asi tu simku vyhodim do koša.Naštastie sa nikto nedožaduje búchaním.na dvere ku nám na návštevu Ja neotvorim ani keď susedka brucha🤣.Nech ti je kompliment,že ste asi dobrí hostitelia.A nemajú problém s teplou vodou,keď ku vám chodia prespávať? Ja by som si pozistovala,či nemajú odpojenu elektrinu prúd teplú vodu a či majú jedlo,keď také výlety robia. Daj na moje slová,niečo tam bude alebo nevychádzajú s peniazmi..Že oni rozhodujú,či u vás prespia Haluz roka ziskavaš 1.miesto 👻👻💯 To by som si najlepšej kamarátke nedovolila oznámiť,že dnes spím u nej🤣