icon

Ako "stráviť" neznášanlivú susedu?

dzejn80
22. okt 2014

Ahojte, rada by som poznala vase nazory na to, ako v psychickej pohode prezit nasu susedu, ktora sa neustale stazuje. Mame dvoch malych loptosov, 3 a skoro 2 rocneho, klasicke male deti, dost zive 🙂 byvame v panelaku a mame laminatove podlahy. Staznosti dolnej susedy zacali, ked mal starsi syn asi rok, s tym, ze stale nieco pada na zem a ona sa laka. Tak sme dali koberce, dokonca po case a dalsich staznostiach sme v detskej parkety vyhadzali a dali iba koberec. Pre klud v dome, nie za malo penazi. Spokojni sme ale ostali vyvaleni, ze je to podla pani susedy este horsie, navyse deti dupu ... stale nieco pada na zem, kricia, vraj pocuje ako kasleme a podobne zvuky, tento rok v lete jej zacala vadit aj nasa klima, ktoru uz mame 4 roky. Vsetci mi hovoria, ako mam na nu kaslat a podobne, ale ja som z nej uplne psychicky v prdeli. Vrieskam po vlastnych detoch, nesmu nic vynasat z izby, hrat sa mozu iba tam a na koberci ... Von chodime vzdy ked ona prichadza z prace, aby sme boli co najmenej doma ked aj ona, vsetko zle, nic nestaci, maly mi v noci zaplace, akoze 10 sek. plac, kym si ho pritulim a ona, ze v noci vam revalo decka a zas bol buchot :((( deti chodia spat o pol deviatej, predtym po prichode z vonku uz len papaju, kupu sa a pozeraju rozpravku. Pomaly v byte vsetci levitujeme, aj tak je to vsetko zle. Dnes rano prisla zas a muz s malym na rukach jej otvoril, dala mu nohu medzi dvere a maly sa rozreval, ked zacala zvysovat hlas. Nechcela ist prec a tak ju muz potlacil rukou aby uhla od tych dveri a mohol ich zavriet .... Vraj ju sotil a vola na nas policajtov :((((
Ja uz fakt neviem, co som komu urobila .... Som zufala.

yana.
23. okt 2014

no my byvame na samom vrchu, ale velakrat je taky buchot, ze by som povedala, ze to je od suseda nad nami, ale ziadneho nemame. Takze tetuska vsetok hluk pripisuje vam, aj ten co nerobite, proste sa do vas "zakusla"

jhalena
23. okt 2014

@yana. Byvame tiez na vrchnom poschodi a niekedy pocujeme ako sa holuby prechadzaju po streche. 🙂

ada274
23. okt 2014

@dzejn80 presne ako misinka pise. Tu nic nenarobis, vypusti paru a zacnite normalne fungovat. Nevrieskaj po detoch a byt normalne uzivaj. Skusala si po dobrom, investovala si, aby bolo lepsie a neslo to. Na tvojom mieste by som sa na to uplne vykaslala. No prepac, aby si mala stres ked maly v noci place? Naozaj by som na nu kaslala. Sama som dlhe roky byvala v byte a moja mala trpela ako 2 rocna skoro kazdu noc nocnymi morami. To by si mala pocut ten vreskot a nedalo sa s tym nic robit. Musela z toho vyrast a budi sa aj ako 4 rocna.

ada274
23. okt 2014

@dzejn80 boze moj uz som reagovala. Chudak tvoj maly, nemozes takto kvoli jednej babe deti buzerovat ☹ , to je fakt prilis. Sprav nieco so svojim sebavedomim a potom budes lepsie znasat aj vypady susedy. Nemozes byt oblubena u kazdeho, to sa neda. Fakt sa na to vykasli.

dzejn80
autor
23. okt 2014

Ani neviete ako ste mi pomohli, teraz mam taky dobry pocit, ked ju najblizsie uvidim, rovno ju poslem do pecka ... ale osobne si myslim, ze uz nepride, ze sa nam bude vyhybat, lebo vcera teda podali nieco na policiu a povedala, ze uz len cez policajtov budu komunikovat ... to mi v podstate vyhovuje.

gaja78
23. okt 2014

@dzejn80 Ahoj, necitala som vsetky prispevky, tak sa mozno budem opakovat s niektorymi nazormi, ale podla mna by si nemala ustupovat. Tym ze ustupis, nechavas neprijemnej susede vacsi priestor a ona si prave preto dovoluje, lebo vidi, ze ustupis. Ja by som jej povedala, ze si spravila vsetko co bolo v tvojich silach, nech sa troska posnazi aj ona, nech prekona tie svoje maniere. Alebo ci by sa jej pacilo, ze by ste odtial odisli a predali byt nejakej hlucnej mnohopocetnej rodinke, ktora by pre hluk ani nepocula, ze pri dverach vyzvana, a jednoducho by s tym nespravila nic. Podla mna starka sa cez den nudi a takto sa odbavuje na nevinnej slusnej rodinke. Nam sa to lahko hovori, co nie sme v tvojej kozi, ale skus sa povzniest nad nou, ignorovat ju a presvedc samu seba, ze nie ty a tvoja rodina ste nebodaj zli, alebo skodni, ale ze suseda je jednoducho chora na hlavu. Lebo zachvilu jej zacne vadit aj to, ze splachujete zachod. A skus jej este poradit dobreho psychologa 🙂

ada274
23. okt 2014

@dzejn80 niektora zienka ti dobre radila, aby si riesila na policii obtazovanie z jej strany. Porozmyslajte ci by to nebolo nieco co by ju mohlo pribrzdit v jej aktivite voci vam. Drzte sa!

ivia25
23. okt 2014

@dzejn80 ahoj vôbec sa nad ňou netráp.My bývame v rodinnom domčeku-kupili sme si piecku jotul f 500 je to kachľová piecka fakt veľmi luxusná,takže v tom si niekedy prikurime a davame tam len bukové drevo,nič iné.Sused mi minule zvonil že si nežela,aby náš vzduch bol na ich záhrade.A moja dcerka si spieva na zahrade kukulienku,a jeho žena čo je riaditeľka detského domova ,by mala mať rada deti ,tak povie že vrieska.Syn prekopne loptu ku nim do zahrady,a povedala mu ,že čakala kedy to urobí a loptu dostane až večer.Poviem len toľko ,a radím aj iným keď si hľadate byvanie-zistite si, aj akých budete mať susedov.My sme to neurobili a teraz to veľmi ľutujem.Dobrý sused je na nezaplatenie.Za tých 10 rokov čo tu bývame ,my doslovne zožrali nervy.Otravujú nás z takými blbosťami,že človeku sa až rozum zastavuje a že vysokoškolskí ľudia by mali mať vyššie IQ. 😉

andreah25
23. okt 2014

Vieš čo by som urobila ja... neviem odkiaľ si, ale isto sa nájde u Vás v meste/obci rómsky spoluobčan. Neboj sa a daj sa s niektorými len ta do reči a že či si chcú zarobiť ja neviem, dvadsať eur?, a pozvi ich k sebe na kafčo. Najlepšie aby boli dvaja (muž a žena) a samozrejme v čase, keď budeš mať doma aj muža. Dajte si kafčo a potom keď pôjdu od Teba z bytu, tak nech zaklopkajú dvom či trom susedom (aby to nebolo podozrivé, že iba jej), že sa chcú len predstaviť a zoznámiť, že od Vás kupujú byt a že teda si robia prehľad, čo akých susedov máte, no a samozrejme si ,,navštívili" aj tú vašu ,,milú" susedku.

Ver mi, že tetuľa sa tak zľakne, že možno aj mŕtvica ju chytí 🙂 . Som hnusná, ale ako ona vám, tak Vy jej.
A ak ani toto nepomôže, tak potom iba ako z filmu ,,tú starú treba zabiť" 🙂 🙂 🙂

erika26
23. okt 2014

ahoj, neviem čo ti radili baby predomnou ale ja som mala takú susedu v predošlom byte. Sme sa raz ráno stretli a ona mi hovorí, dnes v noci, ste nejako kašlala 😒 potom neskôr iné ráno že ste dnes boli zo dva razy na wc, tak som jej povedala, že to bude tým že som tehotná, ked sa narodila malá tak mala občas v noci zachvaty plaču a suseda počula a ani neviem čo poznamenala a bola tam aj z mužom a ten pindal že sa vraj nevyspal. Tak som im povedala, že sú na dôchodku že majú kedy oddychovať a že ich 3 deti ked boli malé tak či celé detstvo ani nepípli. Tak bol chvíľu kľud a potom zase niečo pindali, tak som jej povedal, že nech si zvyknú že lepšie to už nebude, kedže medzitým pribudlo druhé dieťa. A teraz je to rok a pol čo tam nebývame a ked ju stretnem tak len lamentuje že akí boli zlatí a tak. A vraj ani toľko nekričali 😀 a aj jej chýbame 😎 no moje nervy a minule sa mi zverila, že ten nový pán čo tam býva po nás má milenku a tam si s ňou užíva a to sú vraj iné orgie v noci 😉 😉 😉 😉 tak vlastne zistila, že to bolo dobré ked sme tam boli my.
Nerieš ju, nerobte zbytočne hluk a inak ju ignoruj, veľa nervov

slavaf
23. okt 2014

Jediný liek na takých ľudí - vysmiata tvár a ignorovanie... Inak budete žiť jej život a nie ten svoj...

ivana82
23. okt 2014

Presne toto sme my riesili poslednych cca 5 rokov. Kupili sme prvy byt,zacali prerabat, tak iba raz prisla s tym'nech mm nevrta,lebo ona je s 13 roc.dcerouchora, rusi ju to, ok. Druhykrat prisla s tym,ze daco sa jej na balkone zvlnilo, mm to ma opravit,mm na nu pozera,ci jej sviha alebo, ze co stym mame my. Ok,opravil to jej syn,lebo ona vraj nema chlapa. Peklo na zemi zacalo,ked sa stal mm domovym dovernikom a nas syn zacal chodit.Najprv bola slusna, prisla, pozdravila, povedala, co mala na srdci, odisla. Nas syn nemohol nosit ziadne klasicke papucky,musela som mu kupovat s kozenou podrazkou, dali sme koberec synovi do izby, kricali sme po nom, aby nebehal, hrat sa s loptou?to u nas neexistovalo, alebo aby si staval komin z kociek ci takych podobnych skladaciek,nehrozi,lebo to buchalo. Ked som bola tehotna,tak mi prisiel jej najst.syn tak trieskat na dvere, ze som ich neotvorila,lebo som sa bala. Zakazdym, ked nam nieco spadlo, len som trpla, aby neprisli buchat, trieskat, vykrikovat. Zahadne sa pred 3 rokmi vratil domov aj jej manzel a odvtedy to bolo este horsie. Posledne 1,5 roka sa go stupnovalo, mm ich ignoroval, nehovoril s nimi,pretoze stary pan sa nechodil stazovat jemu, ale zasadne iba mne,ked som bola sama doma s detmi. Raz na mna vybehol, ze precl idem z 2.p.peso,ked mam vytah,lebo Im spinim na schodisku, pricom som este stala na svojom schodisku. Perly ducha toho pana ci jeho syna nikdy nezabudnem = podla nich, nemam deti, ale zvierata, mame sa odstahovat do pekla, vrchol ked sa pustil do mojho otca,ktory bol u nas necakane a oni hi nezbadali... posledna kvapka bola,ked sa mi st.syn v skolke rozplakal, ze on sa boji toho uja...zburcovala som mm,ze pokial to nepride riesit, balim deti, idem k nasim, prisiel, no oni mu ani neotvorili...zbabelci...od toho dna sme si hladali novy byt, v ktorom od augusta aj byvame... Rozpisala som sa 🙂 no som spokojnejsia, pokojnejsia, menej nervozna, nehulakam na deti tolko co predtym...a vies komu sme predali byt? Hluchonemym... nebol to zamer, len ponukli najviac... 🙂

dzejn80
autor
23. okt 2014

@ivana82 poznam, aj mne bolo odporucene, ze ved predsa nemusia doma chodit deti v papuciach, ved aj "oni" chodia v ponozkach a ze ked budu posluchat maminku ( ako mna) tak im teta kupi plysovu hracku :((
Ale to bolo na zaciatku, najprv ani behanie nevadilo, "ved su to deti", no teraz uz aj klimatizacia vadi 🙂

chikitka
23. okt 2014

@dzejn80 ja som jej povedala ze nenecham si deti behat bose, v ponozkach po parketach, aby sa smykli alebo nachladli, ale ze mi moze preplatit potom lieky pre ne, a v noci bude hore aj ona, ked budu revat, lebo nemozu spat pre plny nos, horucku... inak ja som to vyriesila aspon ciastocne tym, ze obaja nosia doma crocsy. ovela menej to buchoce. aj ked nie som si celkom ista, ci je to ok pre deti... ale vraj sa po novom nemaju nosit tie tazke ortopedicke botase...

sulejmanka
23. okt 2014

na pani sa zvysoka vyser (pardón za výraz). Jej debilita ti nestojí za to, aby si vrieskkala po svojich deťoch, Ty si ústupky urobila, teraz je na rade ona. A policajti? nech si zavolá, akurát sa jej vysmejú do ksichtu

mirinkobb
23. okt 2014

Hm mamičky .. ako tu tak čítam všetci máme radosť s tetuškáma ... Porosprávam Vám teda ako to funguje u nás na Okružnej 11 v Banskej Bytrici kde naša milá vždy usmiata suseda p. LISKOVÁ terorizuje nás ale aj ostatných susedov.Všetko sa to začalo asi 1mesiac po nasťahovaní do nášho nájomného bytu na 2.posch...
Jednú kľudnú nedeľu večer cca 22:00 rockový koncert KISS vau túto skupinu milujem ..ale nie o 22:00 ked David konečne zaspal ..hovorím manželke určite suseda pod nami zato že sme teraz vela búchali pri stahovaní a tak. Manželka ma uisťovala že určite nie až tak strašné to biť nemohlo, tak sme pomaly utahaný s koncertu začali zaspávať no v tom rana ako z dela a dalšia a dlašia ..pani suseda kedže koncert končil začala hádzať z okna petardy a samozrejme ku nášmu pod oknom zaparkovanému autu..(čudne slovo autu) nijako sme to neriešili ved možno niečo oslavuje.. Na druhý deň ráno ja v práci a žena mi s plačom volá , suseda ju z malým na rukách zastihla na chodbe a že ak to decko neprestane buchať zapáli panelák , postará sa o to aby sme sa nedožili rána..Od toho incidentu som za nou chodil 2týždne vkuse a nič dvere neotvorila len nás pekne ohovorila po celom vchode.Další týžden celkom klud až na občasné nočné buchanie do zliatinového radiatora ktoré počuť ešte o dva vchody dalej 😀 no nasledujúci víkend ako inak ožratá sedela na balkóne a mi sme vyberali s auta nákup a malého . p. Lisková začala po nás z balkónu kričať že ak ten malí ...už ani neviem čo povedala neprestane buchat postra sa o to aby dostal tuberkulózu a že sme špiny a pod. no poviem vám keby nestála na balkoóne a ja som nemal plné ruky žena nežena facka ako víno ..takéto výstupy máme premanentne 1x za mesiac a bucha na radiátor stalé najhoršie na tom je že všetky tetuše s nášho vchodu uverili tomu že Dávid skutočne ešte o 22:30 behá,skáče ,búcha ...No proste jeda radosť .. vedel by som písať celé básne a našej susedke Alenke nuž ale škoda sa rozčulovať onedlho postavíme dom a slušne povedané SRAL JU PES !!!

haslerka27
23. okt 2014

my mame pod nami stareho pana,ktory v aprili prekonal rakovinu mozgu....je po chemoske,zije s manzelkou,mala je tiez dost ziva..mame jedno dieta ale je ziva a teda tito nasi dvaja susedia ani raz hore neboli,dokonca mi povedali,ze hluk deti im neprekaza,ze tiez mali dve zive...raz asi v marci teda,sused vysiel,ze nech neodvzdusnujem radiator lebo je po 10h vecer a ze mala dost beha....mesiac na to chudak ochorel a vazne....

maminag
23. okt 2014

@dzejn80 ja súhlasím už nev iem ktorá to napísala "začnite žiť", tiež sme mali takú susedu, bývala síce vedľa nás, ale mali sme spoločné steny, tiež mi hovorila, že malý plakal vtedy a vtedy, zobudil ju v noci, že sa nevyspala, že cez deň kričí, búcha atď.......no proste keď ma stretla dvakrát cez deň, tak mi to vždy povedala, tak som to riešila tiež tak podobne, hrali sme sa v jednej izbe, alebo som išla na pár dní k našim, ona do práce totiž nechodila, ale potom som to prestala riešiť, lebo ma to prestalo baviť, a zvykla si, keď sme sa sťahovali, dokonca jej bolo ľúto, keď sme odchádzali, bála sa totiž, koho dostane za suseda 🙂

barnica
23. okt 2014

My byvame sice v rodinnom dome ale takisto mame susedu ktora ma vecne nieco proti. Ked som s malym bonku len pozeram ci tam nieje lebo sa stazuje ze nemoze byt na vladtnej zahrade aby ju neobtazovali zvuky od nas a maleho. Nemozmenic chovat lebo jej to smrdi... nemozme grilovat lebo jej ude dym do okien a podobne perly. Dorazila ma ked sme si kupili na dvor stena dogy.... to bol ohen na streche ze ci sme normalny ze ju to zozerie,je ti nebezpecny pes a podobne. Volala dokonca starostu aby zmeral ked ten nas trulo zavija na miestny rozhlas lebo je to vraj urcite nad ramec hlucnosti. Som myslela ze ju nakopem do zadku a pustim na nu to nase stena. Ale len som sa usmiala milo ju pozdravila a poskrabkala psa. Bezne nam tato susedka chodila cez dvor ked si chcela skratit cestu do obchodu,ale prave kvoli psovi nemoze. To ju stve najviac. Ale uz ani nekricim namaleho necham ho hulakat v ramci normy 😌 je to dieta

ivia25
23. okt 2014

@barnica viem o čom hovoríš a úprimne ťa chápem 🙂

mareacica
23. okt 2014

Nikdy to neprestane.....čim viac sa budeš prispôsobovať,tým sprostejšia bude suseda.....zažívala som to isté....malej vypadol cumel a zdola rev že som pi....prij.....a čo robííím,mala sa nesmela hrať s detským kočiarom,lebo to hrká....a toto som vydržala 11 rokov....až raz môj sused zažil rev ako z pralesa 15 minút som na neho jačala pred jeho dverami a musel ma počuť každý sused,odvtedy sa nezdravíme.....ignorujeme a predstav si nijak mi to neprekáža....a to som človek,že sa naozaj snažím vyjsť s každým.Zabudla som dodať,že moje dcéry chodili po byte v ponožkách,lebo susedovi papučky vadili.....takto som bola ochotná sa roky obmedzovať,poviem ti už by sa to nestalo.

lili_mia
23. okt 2014

@dzejn80 Ja by som deťom nakázala sadnúť na odrážadlá a nech sa veselo premávajú po byte. Nech pani suseda vie, čo je to hluk. Nikdy nikomu nevyhovieš, s tým sa zmier. A suseda ako vidíš, stále si niečo nájde. To už chceš kričať po synovi, ked v noci zakašle? Čo bude robiť, kebyže chytí silný prieduškový kašeľ? Ty máš byť ohľaduplná, ale ona nemusí byť? Naozaj nerieš, ked aj ostatní susedia vravia, že starká preháňa. Jedna baba tu má echt nepríjemného suseda. Dieťaťu odletí lopta popod okno a už po ňom vrieska, že nech sa nehraje pod oknom, má byť na ihrisku. Na podlahu spadnú kľúče a on už trieska na radiátor, že je hluk. S kamoškami mali hlasnejšiu konverzáciu a pri dverách zvonili policajti, že prišla sťažnosť.

bucecka
23. okt 2014

@dzejn80 sú to len deti, nočný kľud nerušíte, tak ju ignoruj. Aby náhodou tvoje deti neostali zakríknuté kvôli susede. Keď sa jej nepáči, nech ide ona het. Ja by som kvôli nej moje deti neobmedzovala. Najviac si to takto odskáču vlastne tvoje deti.

dzejn80
autor
24. okt 2014

@lili_mia
Podobne aj u nas, keby padli kluce, tak ju snad porazi, ked jej vadi, ze pobehnu ... najhorsie je, ze ona chodi do prace, takze nas realne pocuje max hodinku rano a tak zo dve poobede, z coho hodinu jeme, kupeme sa. Ale staci, aby mi raz padlo ovladanie na zem z gauca a uz ze trieskame a ona nema klud vo vlastnom byte.
Ale tato debatka ma celkom povzbudila, uz ju poslem niekam, ked sa este ukaze 🙂

dzejn80
autor
24. okt 2014

O nejakej rodinnej oslave mozem akurat snivat, to namiesto oslavy som v neustalom strese, kedy zazvoni, hlasne rozpravanie a to, ze po byte chodi viac ludi vzdy znamenalo u nas novu staznost.

maria123
24. okt 2014

@dzejn80 nic by som nerobila,ved ani nemozes,toto,co popisujes,je bezna prevadzaka v byte,nic extra,nic rusive,je to spolocen byvanie,s tym nič nenarobis,nebav sa s nou

yana.
24. okt 2014

@andreah25 ja by som este dodala, ze nech so sebou zoberie na navstevu zo 6-7 deti z osady 😀 😀

simca06022011
24. okt 2014

@ivia25 treba ich chodit otravovat tiez...

simca06022011
24. okt 2014

My mame zase problemy s vytahom, vnutri su este vo vytahu dvere co treba zatvorit, inak sa vytah nepohne.. bezne sa mi stalo, ze malu , nakup a neviem co mam dole pri vytahu a vytah stoji na 6tom... no nic... ale raz nam o cca 21hod trieska suseda na dvere, ze preco nezatvarame vytahove dvere... my vyvaleni, ze co tara.. sme doma od 5tej a teda tazko sme ich my mohli nezavriet. No len bliakala do toho mojho chlapa 2metroveho a bliakala.. ze my sme tam novi(byvali sme tam uz cca 6-8rokov ;) ), tak to jedine my mozeme nechat otvorene, ten sa tak nas....l ze jej tresol pred nosom dverami a poslal ju do... viete kde. On inak velmi slusny ;) Odvtedy nam nik nebol za nic buchat (inak ona nam na hlavu skoro zhodila 5L skleneny pohar z balkona (padol nam ked sme zaparkovali cca 3m od auta, sklo lietalo kade tade) o tom kolko krat som musela ja vybehnut na ich poschodie (ked su stari obyvatelia) a zatvarat dvere ani nehovorim....
O vrieskani a buchani ani nehovorim, tomu sa proste pri detoch neda zabranit :/ Ale ked sa opytam susedi, ci im to neprekaza, ze bohuzial mala ma truc obdobie... tak mi ani jedna nic zle nepovedala 🙂 Kupim im za to mikulasov 🙂)))
NO ale ak by niekto takto vyvadzal ako zadavatelkyna suseda, tak by som prestala byt mila... vobec by som na nu nereagovala.

slniecko2
24. okt 2014

@dzejn80 ešte by som ti chcela poradiť, že ak na vás naozaj dala terstné oznámenie, lebo ju manžel vysotil z dverí, tak by som podala preventívne na ňu za neohlásený vstup plus za obmedzovanie osobnej slobody. možno by sa dalo aj informovať, či to naozaj na vás podala to oznámenie, aby ste potom neťahali za kratší koniec. v dnešnej dobe sú ľudia sv.ne 🙄 a ak niečo bude, tak si to radšej nahraj na mobil, aby si mala dôkaz. nikdy nevieš, čo na teba povedia ďalší sudedia, keby ste mali dohru na súde, ale zase pri stave našeho súdnictva je asi najlepšie mať tam známeho (resp. u policajtov). Pevné nervy.