icon

Ako "stráviť" neznášanlivú susedu?

dzejn80
22. okt 2014

Ahojte, rada by som poznala vase nazory na to, ako v psychickej pohode prezit nasu susedu, ktora sa neustale stazuje. Mame dvoch malych loptosov, 3 a skoro 2 rocneho, klasicke male deti, dost zive 🙂 byvame v panelaku a mame laminatove podlahy. Staznosti dolnej susedy zacali, ked mal starsi syn asi rok, s tym, ze stale nieco pada na zem a ona sa laka. Tak sme dali koberce, dokonca po case a dalsich staznostiach sme v detskej parkety vyhadzali a dali iba koberec. Pre klud v dome, nie za malo penazi. Spokojni sme ale ostali vyvaleni, ze je to podla pani susedy este horsie, navyse deti dupu ... stale nieco pada na zem, kricia, vraj pocuje ako kasleme a podobne zvuky, tento rok v lete jej zacala vadit aj nasa klima, ktoru uz mame 4 roky. Vsetci mi hovoria, ako mam na nu kaslat a podobne, ale ja som z nej uplne psychicky v prdeli. Vrieskam po vlastnych detoch, nesmu nic vynasat z izby, hrat sa mozu iba tam a na koberci ... Von chodime vzdy ked ona prichadza z prace, aby sme boli co najmenej doma ked aj ona, vsetko zle, nic nestaci, maly mi v noci zaplace, akoze 10 sek. plac, kym si ho pritulim a ona, ze v noci vam revalo decka a zas bol buchot :((( deti chodia spat o pol deviatej, predtym po prichode z vonku uz len papaju, kupu sa a pozeraju rozpravku. Pomaly v byte vsetci levitujeme, aj tak je to vsetko zle. Dnes rano prisla zas a muz s malym na rukach jej otvoril, dala mu nohu medzi dvere a maly sa rozreval, ked zacala zvysovat hlas. Nechcela ist prec a tak ju muz potlacil rukou aby uhla od tych dveri a mohol ich zavriet .... Vraj ju sotil a vola na nas policajtov :((((
Ja uz fakt neviem, co som komu urobila .... Som zufala.

Strana
z7
siska53
3. nov 2016

@spravodliva u nasich trva uz 37 rokov,ze nadsused hore hocikedy vrta,bucha (niekolkokrat nas vytopil), ich deti (mali 3), kym nedospeli,sa korculovali po byte,buchali asi medicinbalom alebo cim,prosto stale volaco. A nepomozes si. My sme tiez neboli najtichsie,ale nie az tak hlucne... Mne teraz tak 5-6x do dna spadne barla,neviem,ako pocut nase deti,ja ich sice trochu krotim,nasi viac hucia, ale si aj pobehaju,poskacu.. Nadsusedia - traja teraz uz vsetci dospeli v tejto bytovke,tiez nie su najtichsi,ked sa hadaju,same.vybrane slova,odhliadnuc od toho,ze oproti rekonstruuju uz 2.bytovy dom a u nas uz asi 6,byt za posledne 3roky (vlani bol trosku vacsi klud).
Ale..viem,ze zijem v panelaku!!! Na dedine by mi zas prekazal stekot psov hocikedy v noci,pilenie,kikirianie,miestny rozhlas a kadejake ine zvuky.
Kebyze chcem.uplne ticho,odstahujem sa na samotu.
Nevies,ako pocuju zas vas. Pochybujem,ze ste ako mysky.

spravodliva
4. nov 2016

@siska53 Žijeme normálne a tak, aby sme nikoho neobmedzovali. Nebúchame, nevrieskame, atď... . No a keď sa robia bežné práce, ako vysávanie, no tak to je snáď vec, ktorú robí každý, a vysávač je určite počuť./príklad/. Apropo, myši majú svoje nory, my žijeme v byte. Iba toľko.

siska53
4. nov 2016

@spravodliva chces mi povedat,ze v zivote vam nic nespadlo? Ze tvoje dieta/deti si v zivote neposkakali ci nepobehali po byte? Sorry,ale take deti nepoznam..
Tak tomu neverim...

Asi nevies- hovori sa: Ticho ako mysky. Nechapem naco spominas mysi v nore a byvanie v byte v tomto pripade.

Tak si kupte dom niekde na dedine,idealne dalej od susedov a hadam sa dockas vytuzeneho pokoja.

januarova2016
4. nov 2016

@dzejn80 my sme mali podobnú susedu...ale nám sa chodila sťažovať domov a ešte mne do práce (potraviny-predavačka)...my sme sa tiež odsťahovali....ale teraz by som to urobila inak ...keby došla povedala by som jej, že ak sa jej nepáči normálna rodina s jedným dieťaťom(u vás s dvoma), tak dám byt do prenájmu obyvateľom rómskeho pôvodu...

lubkavargova1
4. nov 2016

Ono je to vzdy o ludoch...napriklad na nasom poschodi si zijeme v pohode a napokoju. Mame svoje chybickay krasy...ale tolerujeme sa. Ja som zastanca toho, eze nikdy neviem kedy budem potrebovat ich omoc a vice versa...takze nemam dovod na nich nadavat, kricat...suseda o poschodie vyssie je ine kaffe...to je korunovana pixa. Ta sa pohadala s polovkou bytovky. Kazdy ju toleruje a to je asi tak vsetko...ja ked nemusim tak fakt ju neriesim...aj ked dokaze ma vytocit...posledne teraz ked prisla v stredu a vykricala sa na celu chodbu, ze ako sme si dovolili bez suhlasu vyzdobit nase poschodie na Halloween...no ano, dali sme na zabradlie girlandu, vystrihnute tekviky, pavucinu a pavukov co kreslili deti z naslho poschodia...plus k vytahu velku vyrezanu tekvicu s led svieckou....no a uz bol ohen na streche...sme na nu kukali jak tela na malovane vrata...nechapem je tu 8 poschodi a nikto sa nestazoval na nikoho.

womankc
4. nov 2016

no tak podľa tejto témy som prišla na to , že ja by som nikdy v paneláku žiť nemohla 😀 , lebo nás by asi ako rodinu celé to spoločenstvo neviem čo xixixiixixii......

spravodliva
4. nov 2016

@siska53 Ja sa tu nemienim s nikým naťahovať. Kto sa tu baví o spadnutí hračky alebo ja neviem čoho... . To už by bolo choré, ak by toto človeku prekážalo. Ja sa bavím o buchote, skákani, hraní futbalu v byte atď. K tomu ak ich nechá mamička samé doma a ide do práce, tak každý si vie predstaviť, čo sa deje. A to nehovorím, že by to iné deti nerobili. Neviem, čo viac mám k tomu napísať. Verím, že sa to časom zlepší. Sused keď je doma, tak predsa je to trošku iné. Ak je ona sama doma, tak má toho dosť. Domácnosť, práca, deti... . Opakujem, verím, že sa to zlepší! Pekný večer

zuzitko74
5. nov 2016

@spravodliva Téma bola o rodine, ktorú terorizovala suseda aj za spadnutú hračku a ktorá počuje hluk aj z prázdneho bytu. Správne hovoríš, že je to choré...lenže je to skutočnosť. Ty máš zasa iný príbeh, ale väčšina ľudí v tejto diskusii reaguje na ten autorkin.

Strana
z7