Ako to mám vydržať?
Musim zit s clovekom, ku ktoremu citim vsetko najhorsie a nemam silu prestat sa hnevat, mat strach aj odpor. Ako to mam vydrzat, aby som sa nezblaznila a nedala to najavo? Musim sa pretvarovat? ako?
@nikca_123 zatial musim.
Prečo? Nemusíš nič, len zomrieť musíš
moc malo info na dake posudenie ci pomoc
@beata_k áno, to by som chcela, necitit tie zle pocity, neviem sa prestat hnevat, nikdy som necitila taky hnev, agresivitu nadávam ako nikdy, mam nervy v keli, robi mi napriek, dookola uplne psycho, neviem ten hnev vnutorny premoct.
Pokiaľ je to len zatiaľ, neexistuje možnosť obmedziť kontakt s tou osobou na minimum? Žeby ti aspoň jej prítomnosť nesposobovala hnev, stres, strach...
Ide o koho... manžela, sestru, svokru, susedu, spolubývajúcu...?
Aj ked neuveris odist by bolo jednoduchsie. Nehladaj sposob ako vydrzat ale ako odist..
Odkial si?
Prejavit empcie. Prijat ich.
Brat to vsetko racionalne. Robi mi zle? Ok, raz to prejde a odidem. Ale tazko radit ked nevieme o co ide
ale stale nechapem preco s nim musis byt, ked ti to sposobuje take problemy? to by si tu mohla trocha rozviest, lebo potom sa tazko hlada nejake riesenie... isto existuje nejake, len nam v tom aj ty musis trocha pomoct
Ide o partnera? Mate spolu deti? Presne, je to malo info pre nas, ale teda netreba sa pretvarovat, staci odist 🙂
Ak by si napisala viac, mohlo by to pomoct aj inym zenam v podobnej situacii...ide o partnera, ze?
Vsetko v zivote co ti skodi mozes ukoncit... Dokonca aj vztah s dietatom pokial ti robi zle nik nema pravo ti robit zle....
V prvom rade si uvedom, že tie zlé pocity ubližujú tebe /prípadne ešte aj tvojim deťom/. Cez 90% ochorení je zo stresu. Prelaď sa i keď je to ťažké. Mysli na niečo pozitívne, hocičo. A začni sa usmievať aj keď nasilu. Mozog nepozná rozdiel a začne produkovať na miesto adrenalínu atď. serotonín atď. A ešte keď si všimne ten ,,tvoj,, že si šťastná, ver, že s tým ho najviac dostaneš. A pozitívny priťahujú pozitívnych napr.keby si chcela ísť do novej práce, myslíš že by si skôr vybrali kôpku nervov a nešťastia alebo milú vysmiatu osôbku?
No nijako, iba odist. Takze odnes zacni pracovat na alternative odchod. Takyto stav sa neda drzat dlho a mozes sa aj zblaznit, minimalne sposobit si psychicku ujmu na zdravi a potom sa liecit dlhodobo pomocou terapie a liekov, oplati sa ti to ? Neoplati. Preto odnes zacni pracovat na odchode, zisti, kto by ti mohol pomoc je aj vela organizacii a telefonnych cisiel ktorym mozes v nudzi zavolat, ak sa tak uz nestalo. Ak nie ste vaizani detmi, o to lepsie. Ale samozrejm3 nic mu nehovor, iba pripravuj odchod, volaj znqmych, kamosky atd kto ako by vedel pomoc a potom uz sa nevracaj spät, ale vyjde vpred novej alternative, ktora moze byt aj chaoticka aj smutna, osamela, ale takyto zivot v psychickom nasili si nezasluzi nikto.

Preco musis?