icon

Ako to mám vydržať?

2. sep 2021

Musim zit s clovekom, ku ktoremu citim vsetko najhorsie a nemam silu prestat sa hnevat, mat strach aj odpor. Ako to mam vydrzat, aby som sa nezblaznila a nedala to najavo? Musim sa pretvarovat? ako?

nikca_123
2. sep 2021

Preco musis?

autor
2. sep 2021

@nikca_123 zatial musim.

pribinak
2. sep 2021

Prečo? Nemusíš nič, len zomrieť musíš

merynka33
2. sep 2021

moc malo info na dake posudenie ci pomoc

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
2. sep 2021

@beata_k áno, to by som chcela, necitit tie zle pocity, neviem sa prestat hnevat, nikdy som necitila taky hnev, agresivitu nadávam ako nikdy, mam nervy v keli, robi mi napriek, dookola uplne psycho, neviem ten hnev vnutorny premoct.

fifina75
2. sep 2021

Pokiaľ je to len zatiaľ, neexistuje možnosť obmedziť kontakt s tou osobou na minimum? Žeby ti aspoň jej prítomnosť nesposobovala hnev, stres, strach...

zuy1293
2. sep 2021

Ide o koho... manžela, sestru, svokru, susedu, spolubývajúcu...?

miadi
3. sep 2021

Aj ked neuveris odist by bolo jednoduchsie. Nehladaj sposob ako vydrzat ale ako odist..

vitez
3. sep 2021

Odkial si?

ivangeline
3. sep 2021

Prejavit empcie. Prijat ich.

0silvia0
3. sep 2021

Brat to vsetko racionalne. Robi mi zle? Ok, raz to prejde a odidem. Ale tazko radit ked nevieme o co ide

maruski99
3. sep 2021

ale stale nechapem preco s nim musis byt, ked ti to sposobuje take problemy? to by si tu mohla trocha rozviest, lebo potom sa tazko hlada nejake riesenie... isto existuje nejake, len nam v tom aj ty musis trocha pomoct

hapkova
3. sep 2021

Ide o partnera? Mate spolu deti? Presne, je to malo info pre nas, ale teda netreba sa pretvarovat, staci odist 🙂

michaela_murinova
Odpoveď bola odstránená
number19
3. sep 2021

Ak by si napisala viac, mohlo by to pomoct aj inym zenam v podobnej situacii...ide o partnera, ze?

derdia
3. sep 2021

Vsetko v zivote co ti skodi mozes ukoncit... Dokonca aj vztah s dietatom pokial ti robi zle nik nema pravo ti robit zle....

charlinka111
3. sep 2021

V prvom rade si uvedom, že tie zlé pocity ubližujú tebe /prípadne ešte aj tvojim deťom/. Cez 90% ochorení je zo stresu. Prelaď sa i keď je to ťažké. Mysli na niečo pozitívne, hocičo. A začni sa usmievať aj keď nasilu. Mozog nepozná rozdiel a začne produkovať na miesto adrenalínu atď. serotonín atď. A ešte keď si všimne ten ,,tvoj,, že si šťastná, ver, že s tým ho najviac dostaneš. A pozitívny priťahujú pozitívnych napr.keby si chcela ísť do novej práce, myslíš že by si skôr vybrali kôpku nervov a nešťastia alebo milú vysmiatu osôbku?

brita7777
5. sep 2021

No nijako, iba odist. Takze odnes zacni pracovat na alternative odchod. Takyto stav sa neda drzat dlho a mozes sa aj zblaznit, minimalne sposobit si psychicku ujmu na zdravi a potom sa liecit dlhodobo pomocou terapie a liekov, oplati sa ti to ? Neoplati. Preto odnes zacni pracovat na odchode, zisti, kto by ti mohol pomoc je aj vela organizacii a telefonnych cisiel ktorym mozes v nudzi zavolat, ak sa tak uz nestalo. Ak nie ste vaizani detmi, o to lepsie. Ale samozrejm3 nic mu nehovor, iba pripravuj odchod, volaj znqmych, kamosky atd kto ako by vedel pomoc a potom uz sa nevracaj spät, ale vyjde vpred novej alternative, ktora moze byt aj chaoticka aj smutna, osamela, ale takyto zivot v psychickom nasili si nezasluzi nikto.

https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/o-nas...