Ako to robíte vy?
Dievčatá chcem sa spýtať keď idete na návštevu niekam kde budú male deti tak donesiete niečo hoc iba lízanku? Alebo ak by k vám malo prísť na návštevu malé dieťa tak mali by ste niečo pre neho pripravené? Napríklad mam švagrinu, ktorá nemá deti a na vianoce chcela vidieť našu dcérku, lebo ona pracuje v zahraničí. Tak sme prišli k svokrovcom na návštevu bola tam aj švagriná a malej nič nepriniesla ani lízanku. Bolo mi to divné, lebo ja stále niečo nesiem ak viem, že idem do spoločnosti kde budú malé deti. Ako to máte zaužívané vy?
tak u mna by niekto s lizatkom veru nevyhral, pre mna je to zubny kaz na palicke, idu sa mi oci v hlave dogulat, ked navsteva donesie rocnemu dietatu lizatko.
ja napriklad nemam socialne zrucnosti a veru neviem co sa patri, takze ja by som bola asi z tych co nic nedonesu.
je to aj dane kulturnymi zvyklostami, ked som pracovala v detskom domove a prisli ludia za nejakym dietatom na navstevu, tak veru doniesli aj za igelitku sladkosti, ked prisli zo zahranicia na adopciu, tak veru doniesli jedno lizatko.
Nechodim na navstevu s prazdnymi rukami, ale ak idem do domacnosti k detom skor donesiem nieco, z coho si mozu dat vsetci - aj deti. A uz vobec nie kazdemu dietatu pozornost osobitne - my sa casto stretavame kamosi cele rodiny, to by som musela s taskou drobnosti/sladkosti chodit. Nemam ani rada, ak kazda navsteva nieco prinesie extra pre syna (3 roky), lebo potom to vyzera tak, ze ked mu poviem pride k nam navsteva, tak prva reakcia je "a co mi donesie?"

Co ja viem, podľa príležitosti. Pokiaľ idem k niekomu na nejakú oslavu, plánované posedenie tak nosím.
Ak idem iba tak kamoške na kávu tak nie, decka koľkokrát za tých 20 min co som tam ani nevylezu z izby
A snažím sa vyhnúť sladkostiam, fakt zvykla som chodiť s niečom zdravsim - sušeným ovocim, orieškami alebo skôr drobnosti ako omalovanky, bublifuky, skakave lopticky atd
Sama mam nervy keď k nam niekto nosí cukor, obzvlast ten lacný ako lizatka ci kekse, proste najväčší sajrajt.
Mňa osobne by teda to lízatko pre 3 ročne dieta vôbec nepotešilo, skôr naopak