Ako to robíte vy?
Dievčatá chcem sa spýtať keď idete na návštevu niekam kde budú male deti tak donesiete niečo hoc iba lízanku? Alebo ak by k vám malo prísť na návštevu malé dieťa tak mali by ste niečo pre neho pripravené? Napríklad mam švagrinu, ktorá nemá deti a na vianoce chcela vidieť našu dcérku, lebo ona pracuje v zahraničí. Tak sme prišli k svokrovcom na návštevu bola tam aj švagriná a malej nič nepriniesla ani lízanku. Bolo mi to divné, lebo ja stále niečo nesiem ak viem, že idem do spoločnosti kde budú malé deti. Ako to máte zaužívané vy?
Ahoj,
ja sa rovno dohodnem s rodicmi, co mozem a co im vadi a je vzdy dobre 🙂
tak u mna by niekto s lizatkom veru nevyhral, pre mna je to zubny kaz na palicke, idu sa mi oci v hlave dogulat, ked navsteva donesie rocnemu dietatu lizatko.
ja napriklad nemam socialne zrucnosti a veru neviem co sa patri, takze ja by som bola asi z tych co nic nedonesu.
je to aj dane kulturnymi zvyklostami, ked som pracovala v detskom domove a prisli ludia za nejakym dietatom na navstevu, tak veru doniesli aj za igelitku sladkosti, ked prisli zo zahranicia na adopciu, tak veru doniesli jedno lizatko.
Nechodim na navstevu s prazdnymi rukami, ale ak idem do domacnosti k detom skor donesiem nieco, z coho si mozu dat vsetci - aj deti. A uz vobec nie kazdemu dietatu pozornost osobitne - my sa casto stretavame kamosi cele rodiny, to by som musela s taskou drobnosti/sladkosti chodit. Nemam ani rada, ak kazda navsteva nieco prinesie extra pre syna (3 roky), lebo potom to vyzera tak, ze ked mu poviem pride k nam navsteva, tak prva reakcia je "a co mi donesie?"

Co ja viem, podľa príležitosti. Pokiaľ idem k niekomu na nejakú oslavu, plánované posedenie tak nosím.
Ak idem iba tak kamoške na kávu tak nie, decka koľkokrát za tých 20 min co som tam ani nevylezu z izby
A snažím sa vyhnúť sladkostiam, fakt zvykla som chodiť s niečom zdravsim - sušeným ovocim, orieškami alebo skôr drobnosti ako omalovanky, bublifuky, skakave lopticky atd
Sama mam nervy keď k nam niekto nosí cukor, obzvlast ten lacný ako lizatka ci kekse, proste najväčší sajrajt.
Mňa osobne by teda to lízatko pre 3 ročne dieta vôbec nepotešilo, skôr naopak