icon

Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?

11. jún 2023

Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..

jaaty
13. jún 2023

@point88 evidentne každý sme iný. Neviem si predstaviť, že by som na bratove deti povedala, že majú nevychovaných spratkov. Mimochodom ide o deti z rodiny, nie cudzie z ulice. Držím palce, nech si to autorka vyrieši podľa vlastných predstáv.

sunshine_18
13. jún 2023

Alebo zamknúť izby? Najlepšie by bolo keby ste požiadali napr susedu ci by neprišla nakŕmiť psíkov alebo nikoho komu dôverujte

tamitamitami
13. jún 2023

Ja neviem možno som naozaj ja divná.....Ale za mňa je úplne normálne poprosiť niekoho z rodiny aby prišiel na týždeň postrážiť zvieratá (svokrovci sú stým vpohode a je to dopredu odkomunikovaná vec).
To že ich chce poprosiť aby do domu nebrali počas ich neprítomnosti švagrove NEVYCHOVANÉ deti....za mňa tiež úplne normálna požiadavka (asi ani jedna z nás by nechcela mať dom ako po výbuchu, pokazených polku vecí a to nehovorím že tam budú psy ktoré nemusia dobre akceptovať takéto správanie). Veď majú mamu ktorá je celý deň k dispozícii a otca....takže neni problém že by deti nemal kto mimo starých rodičov strážiť.

Autorka užite si dovolenku ❤️ svokre by som napísala teda slušne sms typu.....Ahoj teda to stráženie psov platí? Chcela by som ťa ešte poprosiť bolo by možné aby ste prišli bez detí? Zhodli sme sa že neni dobrý nápad ich sem brať kým tu mi nebudeme (hlavne kvôli psom veď vieš aký sú živý). Samozrejme nemáme problém keď si niekoho zavoláte.

A napísala by som aj švagrinej.....Ahoj od 14teho do 20tebo budeme na dovolenke a svokrovci nám prídu strážiť psov. Neposielaj snimi prosím deti, psy niesú na nich zvyknuté a môžu sa chovať inak keď tu mi nebudeme. Ďakujem.

point88
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
13. jún 2023

Mili svokrovci, velmi si vazime vasu laskavost a ochotu, ze nam pridete postrazit psiky, chcem vas vsak dorazne poziadat este o jednu vec. Prosim neberte so sebou do nasho domu svagrove deti, mame ich radi ale vnimam ich tak, ze nicia veci rad radom a neda sa ich usmernit. Bojim sa, ze by nam v nasej nepritomnosti znicili veci, ktore su pre nas vzacne. Verim, ze by to pre vas nemal byt problem a ked sa vratime z dovolenky, mozme zase stretnut cela rodina a mat pekny spolocny cas. Srdecne dakujeme.

jaskolka
14. jún 2023

@natalka13 dobre, tak to upravím - nechce im to povedať normálne a na rovinu. Skrátka prepáčte, ale nechceme, aby ste tu prišli s deťmi našich svagrovcov.Bojime sa, že to tu zničia a neprajeme si to. Bodka.
Co je najjednoduchší spôsob, lebo často keď človek hľadá milión "diplomatických" argumentov, tak sa zamota, že buď nepovie, čo chce alebo z toho vyjde zle

0kristina0
14. jún 2023

Autorka tychto 10 stran si si mohla usetrit a svokrovcom narovinu povedat, ze si tam okrem ich dvoch nikoho nezelate, je to predsa vas dom, majetok, vy si urcujete kto tam moze bez vasej pritomnosti byt.

0kristina0
14. jún 2023

Tu mas priklad ako to mozes povedat:
Draha svokra, sme velmi radi, ze sa postarate o nasich psov, velmi si to vazime, ze ste nam umoznili ist na rodinnu dovolenku, avsak v ramci zachovania dobrych rodinnych vztahov si nezelame aby ste k nam brali bez nasej pritomnosti svagrove deti. Ved ich poznate ake su, nahodou sa nieco stane a budu zvady v rodine. Preto vas prosime, aby ste so svokrom prisli sami na tych par dni k nam domov bez deti.
Diplomatickejsie sa to ani neda povedat.

adrianap83
14. jún 2023

Ja len dúfam, že tých 10 strán ti neznechutilo úplne dovolenku. Určite choďte, zaslúžite si obcas aj vy zmenu prostredia, ty trochu pohody bez varenia a deti tiež trochu objavovania 🙂 nejako sa to vyrieši, uvidíš. Svokrovci sú, podľa všetkého, inteligentní ľudia, pochopia. Doneste im niečo pekné. Bude to ôk!

katus226
14. jún 2023

Skus nenápadne zacat rec so svokrou, ze sa tesite na dovolenku stylom "ved aj vy si aspon oddychnete od strazenia (deti). Vedia svagrovci, ze budete vtedy prec? Predsa len ich strazite kazdu chvilu, tak aby vedeli, ze ten tyzden sa vam nebude dat..."

autor
14. jún 2023

@adrianap83 trošku 🙈 ono ,viem , že koník je veľká vzorka ľudí a názorov ,na jednom mieste, len som nečakala,že keď popytam o jasnu radu ,ako čo najsetrnejsie niečo povedať , pretože s nervami to nechcem riešiť , tak dostanem v podstate úplne iné rady ..ale ďakujem 😊
Je mi ľúto situácie, mne v podstate najviac ,pretože deti patria do rodiny , ale to ako sú (je)vychované to bohužiaľ prevyšuje

autor
14. jún 2023

Ďakujem všetkým za reakcie, veľmi mi niektoré pomohli..
Pozerala som aj hoteli, ale niektoré už aj obsadené a niektoré pre moje psy nevhodné, pretože vyžadujem domáce prostredie a režim ..žiadnu záhradu , s malou klietkou , na slnku ,kde chodia raz za deň nakŕmiť psov a skontrolovať ich ..
Stráženie psov jednotlivcovi odmieta ,môj muž , pretože neverí ,neznámej osobe.
Dovolenku so psami ,v takom teple , nie , to naozaj ich nebudem brať ..aj kvôli počtu aj teplotám ..
To aby mi deti svagrovcov donicili dom , nemusím strpieť , je to len 6 dní , nikdy ich o nič neziadame , neziadame aby nebodaj vymenili vnúčatá , za našich psov ..nemusia ich strážiť, madam je doma , koľkokrát im to ani nevyhovuje ..opakujem ide o pár dní , ak im budú chýbať môžu ísť k nim a zahrať sa s nimi ..ibaže oni sa ani hrať nevedia , to aj sama svokra hovorí ,že oni len bordel robiť..a je to bohužiaľ pravda ..
A verte že mi,že mne je to ľúto najviac , pretože ja som snivala že moje deti a ich budú jedna partia , a v podstate udržujem s nimi vzťah len ja , oni s nami nie ..oni keď prídu na oslavu raz za čas , proste my si po ich odchode trháme vlasy a deti plaču ..tak o čom je to ,podľa mňa by to máloktorá aj z vás zniesla ..
Zato som chcela na pár dní ,bez deti , čo. Niektoré ste nevedeli pochopiť , že ako to môžem chcieť..že nám budú strážiť svokrovci psov ,bolo odkomunikovane,ešte pred kúpou psov ..a zamknut izby sa mi nezdá fér, kvôli svokrovcom..

sunshine_18
14. jún 2023

Neviem no ja bezne zamkinam dvere keď ideme z domu a niekto je u nás, ano aj keď je to rodina..

aries90
14. jún 2023

Nech im povieš čokoľvek urobia si po svojom a vy budete nervózny na dovolenke,že ktovie čo je doma, psi hotel jedine keď nemáš ani suseda takého čo by ich nakŕmil

autor
14. jún 2023

@aries90 ale tu nejde len o kŕmenie, kŕmiť by ich chodili aj moji rodičia, kamarát ..tu ide o to že vo veľkých teplotách , sa nemôžu pariť vo voliere , kamarátovi zomrel presne pes takto , nášho psa tato, prehrial sa..

gabika128
14. jún 2023

Autorka a už si sa teda rozprávala s tými svokrovcami?

autor
14. jún 2023

@gabika128 ešte nie nebolo kedy , keby áno tak vám napíšem ako to dopadlo

lenuska852
14. jún 2023

A čo keby si navrhla svokrovcom že nech povedia že idú na pár dni si niekde oddýchnuť a išli by k vam.svagrovci nemusía vedieť že budú uvas svokrovci.povec svokre ze ti na nej záleží a chceš aby si od vnúčat trocha odychla.toto by vadilo aj mne keby nám niektoré deti niečo nicia, môj manžel je na to haklivy, a aj povie že on nebude od rána do večera v robote zarábať peniaze,investovať do domu a keď knam niekto príde z nevychovanimi deťmi tak aby to zničili,že nech ostanú radšej doma.nasa mala ma 4r,ale keď niekde ideme tak dávam na ňu pozor,a je jedno či ideme k rodine alebo známym na návštevu,proste ju aj doma upozornim že sa musí slušne správať a z hračkami sa hrať pekne a nepokazit,že aj jej by sa nepáčilo keby jej iné deti niečo pokazia,a vzdy poslucha.ja by som sa hambila ísť niekde s takými deťmi ako ma tvoja svagrina,a že jej nieje blbe dať deti na celý deň svokre keď je doma.ja som v 36tt tehu,malú mám do 15tej v škôlke,a sú dni kedy poobede nevládzem,ale ani raz ma nenapadlo dat malú svokre nech ju postrazi,cca o 19tej je už manžel doma tak nejako vydržím

alkapoiuy
14. jún 2023

Daj psov ku nim!

andulik
14. jún 2023

Normálne by som sa spýtala svokrovcov ci by to bol veľký problém kebyze prídu bez deti. A na rovinu im poveda aj dôvod. Podľa ich reakcie by som sa zariadila a hľadala ďalšie možné riešenie.

matullienka
14. jún 2023

@jaaty ako už vidím keby tvoj brat mal deti, ktoré kde prídu tam zlikvidujú polovicu domácnosti a rodičia pri tom ani brvou nehnu vítala s jasotom a nadšením. A neverím, že by si ich nechala tráviť čas v tvojom dome bez tvojej prítomnosti. Každému sa dobre kritizuje keď sa ho to osobne netýka

zutosa
15. jún 2023

Nečítala som vsetky odpovede, ale... Moja rada..
Neprezentujte to svokrovcom ako"ste tu na stráženie psíkov " ale skôr, vážime si, že nám dohliadnete na dom, psíkov.. Pripravte im tam niečo ako na dovolenke (šampanské, čoko,..) proste nejaké maličkosti, čo budú iba pre nich aby ich to navnadilo na pohodu.. Ja by som im na rovinu povedala, nech si to u nás užijú ako na dovolenke, bez stresov, bez vnúčat, nech si urobia relax a užijú to ticho a kľud, lebo si zaslúžia mať čas len sami pre seba..

mimik79
15. jún 2023

@dadaa1234 toto je veru pravda a dobre napísany postreh

alica2202
15. jún 2023

kedze ma to fakt zaujima, prosim ta napis rasu tych psov. Splasnuty nos, samy sval, potrebuje sa ochladzovat, 40 kg...nemam sajnu, o akej rase hovoris.

creeze
15. jún 2023

@alica2202 hej hej, aj ja som zvedava. Najskor som typovala buldogov, ale tak tie niesu samí sval 🙈, tak neviem teda

7ammy7
15. jún 2023

@alica2202 možno nemecký boxer 🤷

ann092
15. jún 2023

@7ammy7 alebo aj argentínska doga ?

bimbambim
16. jún 2023

A nedáš jednu foto psíka? Ja som len zvedavá ako vyzerajú 😉

zefyra
17. jún 2023

A nejde zobrať psíkov zo sebou? My našu berieme všade, hľadáme dovolenky kde môže ísť aj psík.