Ako ukončiť vzťah s manželom alkoholikom?
Ahojte, s mužom som 15 rokov. Máme 3 malé deti do 4 rokov, a z toho 4 roky vážne problémy v našom vzťahu. Muž začal piť. Chodí do práce, maká aby sme sa mali dobre, ale každý deň chodí opitý. Do očí mi tvrdí že vypil 2 pivá, ale poznám ho, isto minimálne pol litra pálenky...pije a klame...keď večer príde opitý, a keď príde reč co ma všetko v sebe, je ku mne vulgárny a nepríjemný. Chcem to ukončiť, je mi lepšie samej s deťmi, ako s ním. Nechcem aby deti vyrastali v hadkach a s alkoholikom. Fungujeme doma lepšie keď sme sami ako keď je doma.
Teraz babo rad, ako začať...chcem byť vždy krok vpred...
Ďakujem za každú radu, každú pomoc.
Hlavne si premysli, či to ustojiš finančne. 3 deti je riadny záprah.
@leazeziliny ahoj, ak si rozhodnutá pre rozvod, objednaj sa do Centra právnej pomoci. Je to štátna organizácia, ktorá ak spĺňaš príjimove podmienky tak ti vie dať advokáta ktorý ťa bude na súde zastupovať. Pokiaľ si na rodičáku a nemáš iný príjem tak budeš určite príjimovo spĺňať podmienky. Toho advokáta by si mala zadarmo a všetko by vykonal za teba. Spísal by za teba návrh a ani na súd by si nemusela ísť, ak by si nechcela. Prajem veľa štastia a pevných nervov.
@leazeziliny predstavovať si môžeš čokolvek,,,,,získať obecný byt vôbec nebude jednoduché a je otázne či ho dostaneš a kedy ho dostaneš.....
@leazeziliny takže problémy začali po prvom dieťati, tak si si s ním pre istotu urobila druhé (ktoré vydalo za 2), že sa to zlepší?! Fakt rozumné. No, už sa stalo. Teraz ide o to, či by si chcela rodinu zachovať alebo ti muž už tak ide na nervy, že s ním ostať nechceš. V prvom prípade by asi bolo treba zistiť, či má seriózny záujem sa liečiť a či má vôbec záujem o rodinný život. Ak áno, dala by som tomu možno šancu s tým, že sa okamžite odprace na liečenie a následnú terapiu, kde mu vysvetlia, ako byť rodičom. Ak nie, dobre by som si premyslela a zariadila, čo ďalej, improvizovať s takými malými deťmi veľmi nemôžeš, tie potrebujú mať pripravené bývanie a bezpečie, v neposlednom rade finančné zabezpečenie. Odíďd, ale nie bezhlavo, to by si mohla, keby si bola sama
A muz co nato? Vie ze uvazujes o rozvode?
Obecny byt mozno dostanes o 2-4 roky. To nieje tak, ze maju volne a cakaju na zaujemcov. Financne mozno budes na tom ok ked bude platit vyzivne.
@minto3 ďakujem, moc si mi s touto info pomohla
@natalka13 nie, on sa nechce rozísť, on v našom vzťahu problém nevidí, podľa neho je všetko ok....
A ako chodí domov? Bus, vlak, pešo, nedajbože autom? Však pol litra tvrdého by na ňom nevidel len slepý
ak ťa rodina prichýli, tak vyskúšaj
@janage z prace na bicykli, zastaví sa na "jedno, dve", lebo z prace to ma 15km, ale podľa mňa má pálenku v pivnici, lebo sa tam prezlieka, potom ide niečo "opraviť na bicykli", a par krát denne si nájde dôvod tam ísť. Už som tam hľadala, ale je tam milión koznosti schovať a ja na to nemám čas...
Takže tvrdé pije doma? Pochopila som že už príde opitý domov. Ako potom funguje ráno?
Cez víkendy?
Natoc ho opitého a pusti mu to. Nazbieraj za celý týždeň. Že či stále nevidí problém.
A si si ista že dostaneš hned mestský byt.My mestske byty mame ale tam je podmienkou že nesmieš nič vlastniť. Nesmie byť nič na tvoje meno .Takže radšej si to over aby si nebola prekvapena.
@leazeziliny toto co píšeš poznam tiez . Niektore typy mužov chcú deti ale nie su schopní ich tolerovať a chápať. Tiez mi je to luto ale alkohol nie je riešenie. Niekedy sa zamyslam ci su uz take leniví a pohodlni alebo neschopni
A akého mas muza to si nemohla vedieť kým nepridu deti. Vela mužov sa neskutocne zmeni ked sa narodia deti. Všetko ťahajú zeny
@lapersefona moje slová...aspoň viem že ma niekto chápe. A ty to nejak riešiš, či tolerujes také správanie?
Ahoj, drz sa...utekaj a neptacaj sa späť. Nechaj ho dospieť a uvedomiť sa. Daj mu šancu zastať si samého seba a vas....
A ak nie, tak ma radsej alkohol ako vás. Ak by sa náhodou spamätal, využi situáciu a posli ho za psychosom. Alkohol pije lebo ma uzskot, stres, depresiu... A ten mu pomáha to zvladat....ale to je uz na tebe. Neobetuj však život s chlapom, ktory nie je zodpovedný a dospely....
Dá sa to zachrániť, ale on potrebuje riadnu ránu aby sa z toho posral....inak ta nebude brať vážne. Viem o com hovorim...Bohuzial🥺
@leazeziliny 4 roky kríza, keď máte tri deti do 4 rokov ....
Dúfam, že ste ešte na všetko sami....
Tu je skôr otázka -kto by nemal krízu?
Malo by strašne veľa párov problém toto ustáť, nebolo by to ľahké pre hocikoho ....
.opýtaj sa sama seba, - pil predtým, alebo len uteka?
Takto, nedávno som počúvala podcast a deti z rodín kde bol otec alkoholik sú vždy nakoniec ešte viac nahnevane na matku, lebo od otca neodišla.
Tuším to bola ľudskosť ak si chces nájsť...
Určite odíď. Deti to cítia. To neuhras
Myslim, ze hlavny problem bude, ze nemas kam ist. Byt Ti len tak lahko nedaju, musela by so byt rozvedena a nic nevlastnit. To by si potom kazdy ziadal o byt. Ak Ti nepomozu rodicia a nezarabas mailand, zaciatky budu tazke. Ale, drzim palec.

maš sa kde odstahovať na čas? možno sa spamätá