icon

Ako uniknúť každodennej monotónnosti a nájsť zmysel?

4. máj 2024

Ahojte. Teraz možno oslovím tie z Vás, ktoré ešte nemajú manžela a deti. Neviem, či niektorá prežívate to isté, alebo Vám to je známe. Nemáte pocit, že ten život akosi nemá zmysel? Práca, upratovanie, občas sa s niekým stretnúť a dokola. Akoby sa neviem vymaniť z toho začarovaného kruhu. Času je stále menej a vecí na práci akoby viac. Pred nedávnom som zmenila pracovné miesto. Skrátil sa mi tým pracovný čas na klasických 8 hodín, no i tak mám dojem, že nič nestíham. Idem z práce, zastavím sa v obchode, doma mi večne padne do očí, čo by šlo upratať (dokola) a je večer. Stále si hovorím, že si nájdem nejaké aktivity, konečne niečo, čo som celý život chcela robiť, len som,, nemohla "lebo... No každý deň akoby padnem do toho istého začarovaného kruhu. Človek je zo seba sklamaný, lebo roky ubiehajú a on stojí na jednom mieste. Dnes som napríklad popratala, ešte by sa dalo čo to, ale mám ďalší pekný deň prežiť rovnako? Tak si hovorím, že sa idem prejsť, ale v podstate je to zasa to isté. Akoby všetko prestalo dávať zmysel.

Strana
z2
zuzuliennka1
4. máj 2024

zmysel si musis najst. nemas deti, manzela, v podstate nemas ziadne starosti - a nemas cas? tak to nieco robis zle… pasivita, lenivost, nic ine..
najdi si konicky, zacni sa ucit jazyky, cestuj,… to vobec nie je o tom, ze nemas partnera, ani deti, zmysel zivota ti neda ani partner, ani dieta, len ty sama.

nelka93
4. máj 2024

Ja nemám deti a len priateľa, ale teda nemám pocit rutiny. Zbožňujem svoj život, mam kopec času na svoje koníčky a priateľov.

belaaaaaaaaa
4. máj 2024

Dám Ti jednu otázku ako žena, manželka a mama. Myslíš, že aj žena, ktorá spĺňa všetky tri podmienky, je naozaj stále šťastná, vedela a má fantastický život??? Fakt ma zaujíma tvoja odpoveď. Takže, tieto pocity pozná každá žena, je jedno či deti má alebo nemá. Ak povie, že nie, tak zaručene klame. Jednoducho, aj to patrí k životu. Aj to najúžasnejšie a aj to ťažké, zlé a smutné. Takto je. Ver mi. Držím palce k zmene j lepšiemu. Ja poznám toľko žien s deťmi a manželmi, ktoré sú nešťastné a smutné a naopak príde obdobie šťastia a smiechu. Jednoducho je to tak.

katusiik
4. máj 2024

Možno budem jediná, ale mne rutina vyhovuje. Ráno vstanem, zoberiem psa a idem si zabehať, potom sprcha práca, po návrate z práce so psom do parku, po príchode sa zvyčajne ešte venujem individuálnym klientom alebo varím. Upracem kazdy deň jednu miestnosť (takto mi to veľmi vyhovuje, cez víkend mám voľno). Potom mám voľno, pozriem seriál venujem sa manželovi, voľnočasové aktivity. Večer vencim sprcha a spať. Cez víkendy mám soboty úplne voľne, robím čo treba/čo chcem prípadne nič 😁. V nedeľu mám dlhší beh, varím si na pár dni do prace. Toto mi pomáha mať v živote poriadok, pre niekoho nuda pre mňa ako človeka s ADHD naozaj veľmi užitočné. ☺️

mateson
4. máj 2024

Chápem ťa.

11bodka11
4. máj 2024

Ja mam muza a deti a tiez ma nic nebavi.

lujza123
5. máj 2024

Ked si bola malá co ta bavilo? Chodila si na nejaké krúžky ?
To nieje o tom mať manžela, deti, toto je v tebe.
Včera bolo krásne, dnes tiez co nejdes na korčule, bicykel alebo len tak sa prejsť ?
Alebo si skúsiť niečo kreatívne vyrobiť, namaľovať.
Kino, divadlo, koncert, prednáška je cez víkend v každom meste
Mas rada zvieratá? Co takto vlastný pes alebo pomáhať v utulku?

autor
6. máj 2024

@emm_i Ďakujem za odpoveď 🙂

autor
6. máj 2024

@kika193 Áno,nebývala som kedysi taká, ale teraz akoby sa z toho nedokžem vymaniť. Ale áno, je to na mne to si uvedomujem.

autor
6. máj 2024

@lujza123 Rozumiem, čo sa mi snažíš zdeliť a áno máš pravdu je to vo mne. Nedokážem sa prinútiť, premýšľam nad tým a občas mi to celé nedáva zmysel. Prídu mi na myseľ myšlienky o tom, že aj tak to nič nezmení a pod. Inopkedy som ako paralyzovaná a musím sa doslova premôcť k nejakej činnosti. Keď nežijem pre nejakého muža, ktorý sa nachvíľu objaví, tak vstávam do života pre prácu, aby mi život dával aspoň ako taký význam, aby som sa cítila aspoň pre niečo užitočná.

lujza123
6. máj 2024

Prepáč ale toto znie hrozne odstrašujúco, človek bez záujmov co sa hneď na niekoho úplne a žije len pre neho .

“Keď nežijem pre nejakého muža, ktorý sa nachvíľu objaví, tak vstávam do života pre prácu, aby mi život dával aspoň ako taký význam, aby som sa cítila aspoň pre niečo užitočná.”

Netrpis depresiou ? Vtedy mávajú ľudia také pocity márnosti, nezmyslu, musia sa nútiť do činnosti . Tam už treba nasadiť aj liečbu, tam si moc sama nepomozes, to sú chemické procesy v mozgu ktoré vedome neovplyvnis.

Ak nejde o ochorenie tak by som ti pre začiatok poradila pohyb v prírode, vonku. To je naozaj liek, unavene telo = šťastná myseľ, vitamín D zo slnka, čerstvý vzduch.
Určite to nieje to iste, jeden deň vezmi korčule , ďalší chod na bicykli niekam ďalej, potom zas môžeš vyskúšať ľahkú turistiku …
Vonku v pohybe je vzdy veľa ludi po celom svete, tak to zaručene funguje ked to všetci robia

Strana
z2