Ako upokojiť prehnané správanie detí pri návšteve?
Kde som urobila chybu? Máme návštevu a moje deti sú ako odtrhnuté z reťaze. Hlučné, stavajú sa sa na hlavu, skáču po gauči, upútavajú na seba pozornosť… pritom je tu ich babka a venuje sa len im! Už som aj dcére (6r) povedala, že na seba nemusí upozorňovať, babka ju vidí. Nič nepomáha, mne sa od nervov trasie žalúdok a babka je vycucaná, vidím na nej a je mi to extrémne ľúto. Čo môžem urobiť inak a ako tomu predchádzať?
@viestta Zrejme slovo výchova vyvoláva u nej predstavu telesného trestu, alebo skúsenosť s ním, ktovie. Pravidlá, predsa musia dodržiavať všetci, nikto si nemôže robiť čo chce, veď to by bola anarchia. Ja, chápem vzdor u batoliat, ale nedokázat vysvetliť šesťročnému dieťaťu, že toto už nie , je pre mňa nepochopiteľné. A to sa dá vysvetľovaním a výchovou docieliť výsledky, aj u detí s diagnózami, aj tie musia mať nejaký režim a nastavené pravidlá.
@anna777115 osem rocne dieta kamaratky sa vzdy predvadzalo ked dom u nej bola a u druhej kamaratky aj starsie 13 rocne sa doberalo so 6 rocnym stale...
Bola som u niekolkych kamaratok s detmi a tiez putali na seba pozornost
@terezkaarthuramax Tak, vieš pútať na seba pozornosť, môžu aj dospelí ľudia, nie len deti, ale správnym prístupom a výchovou, dávame nejaké hranice, čo je akceptovateľné a čo nie.
Vôbec to tak nie je. Absolútne sa týmto netráp. Sú to malé deti, ľúbia babku a predvádzajú sa. Robia to takmer všetky. Nič zlé si neurobila. 🙂 Skôr mam pocit z teba, že cítiš v sebe nejaký tlak, aby sa správali pred babkou dokonalo a vychovane. Možno máš v sebe niečo z detstva, čo nemáš spracované. Mohla si ty takto vyvádzať, prejavovat emocie, alebo ti mama povedala, ze takto sa slušne deti nesprávaju? Mozno sa to podvedome vrátilo a mas pocit, ze si pred mamou zlyhala, lebo deti sa nesprávajú tak, ako by sa to pacilo jej.Naozaj si myslim, ze je to viac o tebe, ako o deťoch. Oni sa spravaju uplne normalne a primerane svojmu veku.
@mamamasama Ženy...už s tým prestaňte! Za každou chujovinou, keď sa žena naštve, alebo ju naserú deti, tak hľadáte "nespracované traumy z detstva"🙈 Už je to choré...To sa matka nemôže ani nasrať na deti, keď vyvádzajú ako zmyslov zbavené...Prestaň už googliť tie kraviny☹
@anna777115
Jasné, aj dve tri po riti nazývate výchova. Je mi úprimne ľúto vašich detí. Domov má byť šťastné miesto. Nedivte sa, že sa vám v puberte zatvoria do izieb, z ktorých nevylezú len preto, lebo nemôžu byť vo svojom vlastnom dobe same sebou. Ale to už je buď o vašej nevedomosti, alebo len jednoducho ignorácii ich pocitov. Lebo dôležité je "kým budeš žiť pod mojou strechou
...",že? Nie to, ako sa cítia vaše deti. ✌🏻
@mamamasama A k tvojej reakcii, včera o 15:46 len toľko, pri tvojej benevolentnosti ťa vyplieskajú v 16-tich, pričom zabudneš, kde je sever a už to nerozchodíš. A s tou traumou z detstva, s ktorou sa tak oháňaš, ťa spája tvoj výrok "kým budeš žiť pod mojou strechou" bla bla....To tvoja matka ti to stále oplieskávala o hlavu a hrabe ti z toho?
@mamamasama 🙄
@anna777115
@viestta Už na ňu ani netreba reagovať, lebo je mimo realitu...A k jej deťom len toľko, že len raz by prišli na návštevu k nám a nevedeli by sa vpratať do kože, po pätnástich minútach by som povedala nech odídu a viac u nás nie sú vítaní🙈 Rozkekešené, besné a nevychované decká nestrpím!
To iste robili vcera nasi tiez, vekovo podobne.. 🙃
Píšete že máte návštevu že je to babka že je jej nepríjemné ako sa správajú deti a je to nepríjemné aj vám.to naozaj neviete poslať svoje deti mimo izbu kde teraz sedíte s tým že sa môžu vrátiť keď sa ukľudnia pretože toto správanie nie je v poriadku?ako im určujete hranice správania?a tie čo tu píšete že to je normálne správanie a že sú to deti...nie....nieje.akonahle to niekomu inému nevyhovuje nie je to v poriadku .by som vás poslala kade ľahšie ak by ste sa takto správali u niekoho na návšteve.
Aj moji sa pred babkou a dedom predvadzaju...nechodia k nam casto a preto su taki.
@anna777115
Jasné, aj dve tri po riti nazývate výchova. Je mi úprimne ľúto vašich detí. Domov má byť šťastné miesto. Nedivte sa, že sa vám v puberte zatvoria do izieb, z ktorých nevylezú len preto, lebo nemôžu byť vo svojom vlastnom dobe same sebou. Ale to už je buď o vašej nevedomosti, alebo len jednoducho ignorácii ich pocitov. Lebo dôležité je "kým budeš žiť pod mojou strechou
...",že? Nie to, ako sa cítia vaše deti. ✌🏻
@mamamasama deti musia mať určené hranice, môžu sa hrať, smiať sa, byť veselé. Ale nemôžu si dovoliť všetko. Ako také malé dieťa pochopí,že doma to smie,ale vo vzdelávacom procese napríklad nie? Výchova začína doma....
@mamamasama A k tvojej reakcii, včera o 15:46 len toľko, pri tvojej benevolentnosti ťa vyplieskajú v 16-tich, pričom zabudneš, kde je sever a už to nerozchodíš. A s tou traumou z detstva, s ktorou sa tak oháňaš, ťa spája tvoj výrok "kým budeš žiť pod mojou strechou" bla bla....To tvoja matka ti to stále oplieskávala o hlavu a hrabe ti z toho?
@mandarinka555 súhlasím s tým,že ak v rannom detstve deťom dovolíme všetko,tak v puberte ich už neustrazime a áno, pri benevolentnej výchove sa to bude vracať už v puberte, rodičia sa potom čudujú,že deti ich nemajú za NIČ a robia si,čo chcú.
Nejedia veľa cukru? Lebo aj vtedy to robia... Ale nebuď smutná,minule sa takisto správali deti z môjho okolia. Možno trochu môžeš byť prísnejšia (bez výčitiek svedomia 🙂), držím palce. Ale toto obdobie - obdobie vzdoru sa aj volá tento vek, je na výchovu veľmi náročný. Ale zase naozaj im vysvetlí,že nemôžu všetko. Raz pani učiteľka v škôlke povedala vetu,ktorú si pamätám:"nedovoľte deťom prerásť vám cez hlavu" . Asi tak.... Držím palce 👍

Bola som u niekolkych kamaratok s detmi a tiez putali na seba pozornost