Ako vám funguje manželstvo po pôrode?
Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?
A ty chces naozaj nieco taketo zachranovat a zit s nim? Pises ako sa k tebe skaredo sprava, vyjadruje..v podstate si napisala, ze taky bol aj pred porodom a svadbou ( muselo byt po jeho inak bol arogantny). Ja by som si takeho chlapa nielen nevzala, ale vobec by som s nim neplanovala dieta. Ja si myslim, ze tu neni co zachranit, on sa nezmeni. A ty si mlada, buducnost pred sebou. Vykasli sa nanho....a uvidis, ze ti bude lepsie...mozno stretnes niekoho milionkrat lepsieho.
@sonus_ka to je to, ze mal take tendencie aj pred porodom, ale som to nevidela... A teda samozrejme ma aj svetle chvíľky, ked je po jeho tak je dobry.... Cize toto mi asi oči zaslepovalo a teraz ked je maly na svete uz sa asi na vsetko pozeram inak, ked aj zamilovanost opadla a maly je priorita rak asi vidim zrazu tie jeho prejavy, ktore su cez
Len nedavno som citala ze pri kazdom porode sa narodia dve bytosti... dieta a matka. Aka je to len pravda. Zenu to uplne zmeni... ine priority, iny pohlad na svet a na seba samu. Muza to urcite tiez zmeni ale asi nie tak velmi alebo nie kazdeho.
Tu na fore je tolko vela prispevkov od zien, ktore maju problemy vo vztahu kratko po narodeni dietata. Je to smutne.
Kazdy ma pravo zmenit nazor a spravanie. Ludia nie su kamene. Ten druhy vo vztahu sa musi snazit prisposobit. Vztahy su dynamicke. Jedinny vztah ktory sa nemeni je medzi nim a jeho mamickou.
Ak ho lubis, dufam ze to ustalite.
Veď Ok nemusí vedieť všetko, je normálne že sa manzelia dopĺňajú.. ale o tom to je, že pomôže a chce pomôcť s tým, čo vie. Ok dobre muzom to treba takmer vždy povedať- ale veď milo a aj sa podakujem .. ale ide o to, že pomôže. To ako si on predstavuje, že ty varit prať dieta upratovat nákupy Atd Atd a on spinka v detskej izbe, lebo chudáčik je unavený? Omg- sa zasekol v skolke?? Je normálne, že manzelia si pomáhajú fakt normálne. Keď som bola na materskej a sa ma kamoska pýtala, že čo mi muž pomáha .. lebo ten jej jej povedal, ze ona je na MD, že to ma robiť ona.. som neverila, že to môže taký muž existovať... pozerám na ňu.. no veď čokoľvek čo požiadam.. to zas cumela ona. Keď si jeden druhého váži, vždy pomôže, som si istá.
@danim no asi u toho mojho bude problem a tym vazenin tym padom
@dahra uplne cele zle, len uz otocene, ze ja v podstate som taka rezignovana ze uz nemam zaujem s nim nieco riesit
Z mojej skúsenosti netreba naznačovať ale mužovi po lopate povedať sú to náročné obdobia a veľa ľudí sa v tomto obdobi odcudzia takze a bolo by fajn aj keby si vy dvaja niekam vyrazíte ak máte možnosť postrazenia babatka

@danim nekojim praveze, uz maly pije umele mlieko.... No mas pravdu, on sa sprava ako k handre a ja este sa snazim nieco zachranovat, čo mozno ani nema taku cenu....