icon

Ako vám funguje manželstvo po pôrode?

23. júl 2020

Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?

nnikka
24. júl 2020

Môj nazor je, že niekoho má. Ak ta takto odmieta a ešte ti aj odporuci, aby si si niekoho hľadala, tak už niečo rieši. Ja by som mu prezrela mobil...

millky
24. júl 2020

Ty kokso 😲😲😲😲😲 jeho reakcia je totálne na facku!!!!!!! Mizerník jeden! Fuh.... Asi by som si šla oči vyplakať keby mi toto môj muž zadrie 😔 strašný odfajč, neskutočne bezohľadná reakcia, apatická, nesúcitná a hnusná. Je to rozmaznaný egoista a zaslúži si poriadne padnúť na papuľu. Kiež by ho to mrzelo.

pravdivy_chlap
24. júl 2020

No babulka, tak takáto odpoveď ti môžem povedať je od nezrelého chlapa, sebec sebecký a stymto pohnes "možno" pri radikálom kroku, ono by si to mala jednoduchšie keby nemáte dieťa,zbalia sa a odídeš ale takto je to niečom inom....osobne by som to nenazval debatou ale jednostranným vyslovenie nespokojnosti,nakoľko on reagoval ako reagoval....agresívne hneď sa staval na zadné a do obrany, na tvojom mieste by som ho postavila pred holý fakt že ak to nezmení,bohužiaľ koniec,usetris trápenie sebe ako aj stratu času...a uvidela by si či by sa začalo niečo diať....ale pozor nie dočasné lebo to chlapi vedia a o mesiac dva návrat do starých koľají....prvá vec ak sa chce zmeniť tak nech spi s tebou spolu....za druhé správa sa ako správa tak vedúci nech si vari pere zehli, vieš ako on sa postavil za svoj názor že mu to vyhovuje,a ty si zas postáv že ti vyhovuje prať žehliť variť len sebe...daj vediet

osky
24. júl 2020

@11iva11 to mi jasne,ze aj mimo postele si dokazete naklonnost prejavovat.
Ja len ,ze skratka spolocne zaspacanie ci prebudzanie...to ma svoje caro.
Ja mam tiez plytky spanok,muz obcas chrape...
So stuplami spat nedokazem...
Napriek vsetkym negativam,chcem ho mat v posteli😆😅
Stale!😊😛

sono2
24. júl 2020

@osky máš malé deti?
Lebo spoločné to čo píšeš, teda naše deti budú mať štyri a rok to ročne je v posteli a nejaké čaro, keď ťa zobudí dieťa v noci každú chvíľu. Ja dojčím mne nevadí ale on? A ráno o šiestej? Keď sa lepšie spí. No neviem aké čaro to má 😂😂

autor
24. júl 2020

@nnikka mobil ma na heslo roky.... Lebo raz na zaciatku som mu kukala a zistil tak sa nasral a blokol si

autor
24. júl 2020

@letfenixa to mi este povedal, ze on dojde z prace a venuje sa malemu, ze ja som predsa na materskej

autor
24. júl 2020

@danim dakujem, no som z toho smutna, az do placu naozaj, pritom som to chcela len kludne poriesit

autor
24. júl 2020

@millky ved ja tiez placem, neboj sa.... A on este pozera ze co akoze ja placem, sak moj nazor je ze sa mi to nepaci a jeho nazor, ze sa mam starat o seba....

sono2
24. júl 2020

Neplač pre neho. Dúfam, že sa najskôr dozvieš dôvod prečo to robí alebo to zmení. Držím palce

autor
24. júl 2020

@pravdivy_chlap no presne som mu povedala, ze sak to nemusime spolu ani byt ked takto reaguje a on ze sak nemusime, ze nech si robim co chcem, ze on ma zo mna aj tak len nervy.... Proste rozmaznany, nemoze sa mu snad nic povedat a pritom kludne son mu to len slusne povedala a ako hovoris, hned agresia a stavia sa na zadne

jaass
24. júl 2020

fuuuu, snaž sa pri ňom neplakať, asi je naozaj ignorant úplný. Nemôže mať inú?

autor
24. júl 2020

@sono2 neviem, mne pride, ze asi je tak vychovany, ze sa mu vzdy vyhovovalo vo vsetkom a nepozna nejaky protinazor.... Hned ho nastve len ked clovek nieco po nom chce

autor
24. júl 2020

@jaass to si nemyslim, on nie je zasa ten typ, ze by zenske nahanal.... Proste mi dojde taky arogant

osky
24. júl 2020

@sono2 no...deti nemam,to je fakt.
Ale vsak deti nemusia byt v posteli...ci?
A ked uz...napr.spavala som i ja s rodicmi,ako mala,ale aj to malo svoje caro/teda,pre mna urcite🤣rodicia to mozno vnimali inak..../

pravdivy_chlap
24. júl 2020

Tak toto by som akoze fakt ukončil,dal šancu na zmenu povedzme mesiac,čer to ber,ale potom papa dovi ako

sono2
24. júl 2020

@osky tak keď budeš napíš. Tak pri dojčeni je to veľká pomoc. To nemáš šajnu kým nemáš deti aj muž. To je všetko úplne iné. Uvidíš. Dieťa všetko extrémne zmení. Dá sa povedať že to je skúška vsťahu a muži si kadečo ináč predstavovali a sú potom taki akí sú a my ženy to zvládneme lebo musime.

millky
24. júl 2020

@pravdivy_chlap a ty si myslíš, že vyhráža typu: ak sa nezmeníš je koniec s ním pohne??? Veď jej sám povedal, že si má hľadať iného ak sa jej nepáči. Proste....ona nemá na výber! Je tak v úzkych, že tam niet možného riešenia. Ona neodíde keď má 5mesačné dieťa. Kam pôjde? K rodičom? Možno.... A ten jej niktoš si zatiaľ bude doma váľať riťku a tešiť sa z toho ako mu je super...že má kľud od všetkých a všetkého. Malý by mu možno chýbal, ale kto vie ako by to dal najavo keď je schopný žene, ktorá mu porodila syna povedať do očí: nájdi si iného. Akože mňa by to zlomilo.... Proste jej nedal na výber, drž hubu a krok, toto jej dal najavo. Kks.... Ešte teraz nechápem. Akože.... Normalne rozmýšľam nad svojim mužom, že niekedy ma vie tak srať s prepáčením.... No je to poklad oproti tomu čo teraz prežíva autorka. Môj muž je tvrďas, fakt, má svoje zásady, na mojkanie nikdy nebol a mne to hrozne chýba... ale keď sa pritúlim furt mi da ruku cezo mňa a drží ma. Večer keď zaspávame, tak sa tuliť nechce, ale chytí ma sám od seba za ruku a drží. Keď náhodou odídem na víkend sama za mojimi rodičmi, posiela mi večer natajnáša fotky s mojím 850ročným plyšovým tvorom a napíše mi: chýbaš nám.... Akože fakt to nie je mojkací typ, je to navonok úplný drsniak, fakt vie byť aj hnusný na mňa občas ale vždy mi dá najavo, že ma potrebuje a že ma ľúbi. Toto keby mi povedal.... Fuuu....

dollyzv
24. júl 2020

Joj žena zlata,veď on s tebou vôbec nechce byť :( toto nie je o Tom že ide večer pozerať telku,ale má ťa úplne na háku,je mu jedno keby si odišla..podľa mňa tie jeho vyjadrenia hovoria jasne: neľúbi ťa :/ to že si máš nájsť iného,že aj tak mu robis len nervy a to že mu je úplne u prdele ako sa cítiš...tam nieje láska žiadna..ja by som takto žiť veru nedokázala..aj si poviete že sa ľúbite? Alebo ste nejak v kontakte keď je v práci? Čo sa týka toho hesla na telefóne,ja mám tiež heslo,aj môj chlap ale keď mu poviem nech ukáže telefón,síce pregula oči ale nemá problém mi ho ukázať..aj heslo viem..neviem ako by zareagoval tvoj kebyže chces po ňom aby ti ukázal telefón..podľa mňa v Tom je niekto iný..začala by som sa dávať dokopy na odchod

danim
24. júl 2020

Úplne chapem... nerieš za horúca už.. nechaj tomu čas, ono sa to nejak vykrese- ja optimista verím že v dobrý smer, že muž dozreje. Vidíš my zeny počas 9 mes musíme úplne vstrebať zmenu a potom aj to nočné vstávanie Atd.. ale prídeš mi veľmi rozumná a preto verím že aj on pochopí skutočnú hodnotu. A keď syn spi , oddychni si aj ty 🙂 viem o čom hovorim - moje dcéry sú už školácky síce, ale pamätám si dobre všetky tie chvíľky 🍀🍀🍀drž sa a hlavu hore na dobre sa to obráti uvidis.

autor
24. júl 2020

@millky ako pises, on mi v podstate povedal drz hubu a krok a ked sa ti nepaci rob si co chces, mna to nezaujima .... no placem, fakt som hotova, smutna .... male dieta a presne porodila som mu dieta a ziadna ucta nic :(

autor
24. júl 2020

@dollyzv no ked chcem jeho telefon, da mi ho, ale teraz v tejto situacii just by vedel keby chcem jeho mobil, ze schvalne a nedal by mi ho .... no presne si hovorim, ze ako ma moze mat rad, ked mi toto hovori, po tom, čo som mu porodila dieta

nnikka
24. júl 2020

Tak že ta vyvediem z omylu... V manželstve a akomkolvek vztahu ZIADNE súkromie alebo zablokované telefony NEEXISTUJE... Skryval pred tebou niečo uz na zaciatku vztahu a skryva to aj teraz... Vcera sa s tebou nechcel bavit lebo musel este doriešiť niekoho na druhom konci a keby ze to riešiš večer a zdržíš ho, tak by druha strana zacala riešiť tiež, prečo sa neozýva. Poznáš jeho kolegov? Kamaratov? Kamaratky? S kým sa stretava? Ziaden chlap nie je lenivý do sexu... Žiaden. Pribrala si po porode? Rozpravate sa vobec o jeho práci, co ho baví. Zavoláš mu pocas dna co robí? P. S. Cez jeho mamu nič nerieš ani sa na nu nesťažuj... Tadial cesta nevedie.

danim
24. júl 2020

Reagujem na tvoju odpoved o 18:47 ... 😢to ešte navazat sa do teba ide??? A prečo? Veď on ma syna a nie hračku na prázdninovom kurze že pomôže a sup prec.. a ešte arogantne ns teba. Musí ta to boliet.. ešte počkaj a uvedomuj si jeho reakcie aby si vedela racionálne zhodnotiť.

autor
24. júl 2020

@danim dakujem, no som teraz smutna, som čakala ze si o tom normalne pohovorime a nie taku jeho reakciu :(

danim
24. júl 2020

Koľko ma on rokov? A ty? On je jedináčik

autor
24. júl 2020

@nnikka praveze on nikam ani nechodi von, nic, cize to mi nesedi, ze by v tom bol niekto, neviem, kde by sa stretal s niekym .... v robote ma same stare zeny, vydate ... neviem, nezda sa mi to ...

danim
24. júl 2020

Verím :(

autor
24. júl 2020

@danim boli ma to velmi a on este sa tvari, ze ja snad co riesim, ze akoze povedat mi, ze mam ta u riti a rob si co chces je asi v poriadku ....

autor
24. júl 2020

@danim on ma 32, ja mam 27, no nie je jedinacik, ale prvorodeny a teda mamicka rozmaznava odjakziva