Ako vám funguje manželstvo po pôrode?
Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?
Ojoj o tom sa musite porozpravat a co najrychlejsie konat,lebo to nedopadne dobre a uz aj tak mate velku priepast,ked spolu nekomunikujte. Navrhni mu spolocny vecer,robte co predtym,otvorte vinko,pozrite film. Poproste niekoho na strazenie a chodte sa trebars na hodinku prejst alebo si sadnut niekam. Suchni sa k nemu pod perinu.
Áno jasne a ešte lopatou žene po hlave.. tak je to normálne. Ach.. povedz mu, že aj dnes existuju gentlemani ( našťastie mam jedného doma). Tým chlapom mnohé nedôjde a treba ich na rovinu požiadať.. ale aby sa správal k žene neuctivo? Tak to je zle. A pri takom malom dieťati jeden 32 r vyzretý muž? Som si myslela že ma max 28
Vieš čo,mala by som ho u riti presne tak ako povedal..ty si sa snažila už viac než dosť a zrušila by som aj tie víkendy ktoré si si vôbec musela vydupat a robila svoje programy s malým..nech si je tam zavretý aj od rána do večera..nevtieraj sa mu..maj nejakú hrdosť,a už vôbec pred ním neplač..po takýchto vyjadreniach by som teda nemala ani najmenší záujem s ním akýmkoľvek spôsobom tráviť čas..popripadne mu nechaj cez víkend na pár hodín nechaj malého a ty si vyjdi s kamoškou,ku kadernícke,alebo na nákup..proste vypadni z domu a urob si čas pre seba..nie si len matka,ale si aj zena...a veru za tieto vyjadrenia by som si za ten bôl na duši kupila niečo pekné,čo by ma potesilo
@danim no on ma sice 32, ale spravani ocividne na 20 ...vztah mal prvy v 24 rokoch a potom mna, cize on je mimo asi .... a este maminku ktora mu vsetko odobri
@millky bohuzial spi so mnou 😃 od narodenia dokazala spat len nalepena na mne. to boli dva mesiace, kedy sa nase dni naozaj koncili uspatim dietata. Akonahle som sa postavila, zobudila sa. Ale ona nikdy nespala tvrdo a stale sa budila🤷🏻♀️
Teraz ju uspime, lezim pri nej, kym zacne chrapat ako stary chlap a potom odidem 😃 ale kedze uz je velka a vie sa hybat, tak hned ako sa zacne preberat (po 2.5h), tak sa dovala a prituli ku mne, potom spi dalej. Ak ma nenajde, nastava rev, amok, apokalypsa 😃
Dufam, ze ma za toto zeny ukrizuju, ale teda dieta v dospelackej posteli, je utrpenie. 🤷🏻♀️
@dollyzv aj som si presne vravela, ze budem mat u riti a starat sa o seba, ale aky to ma do buducna zmysel?
@dollyzv som sa nevydavala na to aby sme zili jak dvaja cudzi ludia, rozumies, tak to myslim 😔 no neviem co s tymto.... Ale teda nepaci sa mi ten jeho sposob komunikacie so mnou
A aký má zmysel to že už teraz každý žijete zvlášť a tvoj muž tá má úplne u prdele? Či on ťa bude naďalej igrnovoat,mať svoje pohodlie a ty celé noci budeš plakať a budes nešťastná že si síce vydatá,ale nemáš muža len spolubyvajuceho?ako som ti Už napísala...on s tebou proste nechce byť,myslím že ti to dal najavo dosť jasne,povedal že mu ideš na nervy a máš si nájsť niekoho iného,nechce s tebou ani len komunikovať,nie to ešte tráviť čas..ako čo tu chces ešte zachraňovať a hľadať zmysel? Ja by som si akurát tak hľadala nové bývanie..keby som aj k rodičom mala ísť,tak nech..nemá žiadny zmysel sa ľutovať a plakať pred ním,vidíš že mu je úplne jedno ako sa ty cítiš..vidí len seba
@alexandra2468 teda ja osobne si to ešte nevieme predstaviť.. malý má z chvíľu 5 mesiacov ale od narodenia spáva len v postieľke.. dokážem aj keď len na chvíľku (mikrospánok) zaspať strašne tvrdo a vtedy sa bojím že by som ju nejak ublížila ... Ani nechcem skúšať aby spával s nami... Muž spi dosť tvrdo je už teraz malého v noci občas nevníma ... Malé dieťa v posteli cez noc je pre mňa hotový horor ... Nebojíte sa toho ? Že jej nejako nechtiac ublizite ? Alebo moja najväčšia nočná mora, že by ste ju prilahli?
Fungujeme v pohode, nikto sa nikde nezatvára a neseparuje. Ja mám ešte len mesačné bábo a veľa času s ním trávim v spálni ale večer keď zaspí idem dolu nech sme aspoň chvíľu spolu. Praceme kuchyňu, robíme koláč, večeru, džemy, zavárame alebo nerobíme nič a sedíme spolu pred telkou 😉
No nemusí sa s niekým vyslovene stretávať.. Stačí ze si s niekym vymieňa správy... A nic ho to nestojí. Ešte si mi neodpovedala, ci si pribrala pocas tehotenstva a ešte namalujes sa občas? Ci si dennodenne v teplákoch s mastnými vlasami?
Alebo sa o sba staráš aby si sa mu páčila?
Skús si zohnať knibu päť jazykov lásky... Od GARY CHAPMAN
Ahoj, mam doma velmi velmi podobny exemplar, pohodlny, vecne unaveny, spi v inej izbe, tam ma aj pocitac takze ked ma volnu chvilu hra sa hry, najprv tam spal len cez tyzden ale potom uz aj vikendy, ak sa chcem rozpravat tak okamzite utok a nezaujem este sa urazi ze ho otravujem. Ako bonus s dietatom mi nepomaha ale ze skoro vobec. Ked chcem cas pre seba musim dat dceru k babke, este aj 15 rocny bratranec sa jej dokaze venovat viac ako muz. Minuly vikend som ho prosila nech malu vezme von lebo sa pytala a ja som potrebovala varit. Radsej varil on, hoci to nikdy nerobi, ze jemu sa nechce ist von a ide radsej varit. My ale staviame dom takze naozaj unaveny je, ale ja som uz rezignovala na vsetko ostatne. Jeho priority su lazkat si a kukat do mobilu/pc, venovat sa dcere a manzelke je pre neho strata casu.
Az tetaz vecer som si precitala vsetky komenty. Mas pravdu , je rozmaznany, mamka ho tak viedla od mala a este ho v tom podporuje. Vlastne on ta berie ako svoju mamu....navaris mu, postaras sa o domácnosť a ked ulozis mladsieho tak aj on ako veľké decko ide hajať. A ako citam nemieni to meniť lebo jemu to vyhovuje. A ešte ti jaze nájsť si iného. No zbohom. Lubi ťa? Pritahujes ho ako zena? Aj rešpekt mu chyba, keďže tvoje potreby ma ma haku. No to takto vam to nevydrží , len keby si bola ochotna žiť takto do konca.Ja som vydata 23r.a teda takého chlapa by som pobalila a papa.
Zajtra po raňajkách sa zober a sprav si s dieťaťom pekný deň choď niekam na prechádzku, niekde sa najedz
@callisia to je pekne, tak by to malo byt.... Bohuzial u nas nezaujem
@nnikka pribrala som, ale mam naviac asi 5kg este, cize nic hrozne.... Staram sa o seba, chodim na nechty, vlasy, pekne sa obliekam, nechám si záležať co mam oblecene, sem tam sa aj namalujem med stiham....
@nasersitto no cize dost podobne.... Manzek tiez vobec nevozi.... Uplne lenivy.... Iba doma mi s nim pomoze, aj to mi vytkne ze on dojde z prace a musi maleho obstarat, ale keby nie tak ja fakt neviem, kedy by som poprala a podobne
@millky myslíš že je riešenie ostať s ním "lebo máme syna"? A trápiť sa ďalej? On to bude mať na háku,z pohľadu chlapa ti to vravím a ešte by si aj doniesol nejakú pipku domov až by mal...takže slovo patová situácia tu nie je na mieste,ak má rodičov,k rodičom môže ísť,nie je to komfort ale lepšie ako žiť s takýmto bielom len za to že nosí peniaze a večer pomôže,to je skôr kolizny opatrovnik a nie muž...môj názor, peace 🙂
No keď ti teda tak odvrkol, že sa máš starať o seba, tak skus ísť večer von s kamoškami, uspi dieťa vravíš, ze spinka pekne, daj peknú pusu pri odchode a povedz, že ideš robiť iba to co ti radil...
Vypadni, od reaguj sa, vykecaj skus to párkrát a možno mu v tej megoni blikne nejaká kontrolka, ak nie, tak už fakt Nevem co s takým muzom🤷♀️
@kakawah povie ze na lubi, ale ciny su uplne, podla tohto spravania jeho.... No ja neviem, ked mame sex tak povie ze ho pritahujem, hocikedy ma pleskne po zadku a tak.... Neviem no
@pravdivy_chlap ďakujem za nazor 😉
Este by ma zaujimalo....ako to.u vas vyzeralo pred porodom?
@sonus_ka pred porodom mal niekedy take tendencie, ze po jeho muselo byt, inak arogantny... Ale teda po porode velice zmakol najskorej, ako ma on obdivuje a podobne.... No a asi uz to z neho vyprchlo a takto ma zaskocik
Ako dlho ste spolu? Daj si otazku, ako to bude u vás za 10,15 rokov vyzerat
Ked toto uvidí vas syn, bude si myslieť ze je to ok a takto to funguje medzi manželmi
@kakawah sme spolu 5 rokov.... No ved z toho som na prasky, ze aby sme sa takto skoro k sebe takto spravali
Ahojky, aj u nás máme oddelené spálne, niekedy spí staršie dieťa s manželom, ale len cez víkend.
Moje deti sa ale budia v noci x krát, niekedy je to nespočítateľné. A to vstávajú ešte obaja, aj 3.5 ročný.
A u nás som to ja, čo zalieza s deťmi a manžel ide až po nás. Lenže na rozdiel od iných matiek, ja pracujem tiež.
Ale to.je teraz nepodstatné. Ty si sa to snažila doma riešiť, z opačnej strany žiadna ochota. Manžel zaútočil protiútokom, ale dosť krutým. Sa pýtam, ako sa u vás potom riešia väčšie problémy keď pri takejto banalnosti reaguje ako reagoval.
No tak okej. Prvé čo by som spravila, starala by som sa o seba. TJ navar, vyper, vyzehli a upratuj sebe a malému. O seba nech sa postará on. Druhá vec, ktorú by som mu navrhla, keďže tebe je tak fa*a na tej materskej a stíhaš cez deň si ešte aj pospať, aby sa spakoval na materskú on a ty pôjdeš do prace. Prídeš domov z práce, chceš mať navarene, upratané a postarané o dieťa. Ako grátis, sa dieťaťu po venuješ pár hodín a potom sa zatvorí do izby a ideš spať lebo potrebuješ kľud. A ak sa nespamata ani po tejto skúsenosti tak by som ho odkopla a čím skôr tým lepšie.
Ako trávite víkend? Teda ak nepracuje na smeny.
Môj pracuje na smeny, tak po nočnej sa tiež odsťahuje spať a zaspáva pred TV.
Inak by som si na Tvojom mieste, našla príležitosť na rozhovor a to úprimný.
Keď budete dlho spať oddelene,nedopadne to dobre. Budete skôr ako dobrý priatelia žijúci pod 1 strechou.
Ja by som bola vdacna aj za ten cas, co by mi muz asistoval nieco pri dietati:(. U nas totiz uz roky rokuce bud jeden, alebo druhy s detmi, a ked zalahnu, kazdy svoje. Citim, ze sme sa total odcudzili, nemame si co povedat, na vsetko ma iny nazor ako ja, tak sa uz radsej ani nerozpravame:(. Takze aj takto to moze dopadnut. Zachranuj, co sa zachranit este da!

@sono2 no...v tomto zivote sa mi to uz asi nepodari...neboli nam dopriate.
Ale viem si predstavit,ze mas pravdu...