icon

Ako vám funguje manželstvo po pôrode?

23. júl 2020

Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?

bratislavcanka9
24. júl 2020

zrus telku v detskej a mas po probleme

annamivo
24. júl 2020

@11iva11 nie je to o Tom " spaní" ale keď deti zaspia, v kľude pozeráme spolu v posteli telku, rozprávame sa a pod. K deťom vstáva manžel iba keď ho ja zobudím, inak sa nezobudi že plače. Syn spí vo svojej posteli a dcéra s nami ale vybrali sme si veľku postel a máme pohodlia až až. Deti chodia spať cca o 21-21.30. Keď vám to takto vyhovuje prosím, ale nám nie. Radšej sa pritulim k manželovi ako ku paplonu.
@eeffka presne tak

yoxinka
24. júl 2020

Písala si, že ste spolu 5 rokov ... a tých 5 rokov sa správal ako? Lebo toto mi príde odveci, aby sa chlap zrazu začal takto arogantne správať ... a aby ti povedal, že keď sa ti nepáči, že si máš hľadať iného, to akože je čo? My sme s mojím spolu 13 rokov, 10 sme manželia a máme tri deti. Po prvom a treťom pôrode bola kríza ... ale teda môj muž by mi v živote hentakú vec nepovedal. Normálne sme si sadli, povedali sme si, čo sa deje a prečo a čo s tým ideme robiť ... a veci sa dali do poriadku. Ale teda základ je komunikácia, no s tým tvojím exemplárom si normálnu komunikáciu predstaviť nejako neviem. Na vzťah treba dvoch a on má zjavne v paži. Načo chcel vôbec dieťa, to naskutku nechápem.

andreatytler
25. júl 2020

Je mi luto ze mas taketo trapenie. Cudny muz. Este som nepocula o mladom, zdravom chlapovi ktory potrebuje spat 15 hodin denne, Ak to je pravda asi ma nejaku chorobu.

Mne keby muz povedal ze ma zo mna len nervy, ze sa mam starat o seba a ze ak sa mi to nepaci mam si najst ineho chlapa tak to by som ho vyrazila z domu hned ten vecer. Bolo to od neho nadmieru neslusne, neakceptovatelne. Ale ak podobne veci hovoril aj pred porodom a ty si ho nevyrazila a viac menej akceptovala, mate to v manzelstve nastavene inac ako my a to chapem.

Podla mna ta nelubi, nechce s tebou byt ale nemoze odyst, lebo by ho kazdy odsudil ze opustil dobru zenu s malym dietatom a hlavne by sa to nepacilo jeho mamicke. Z toho ma najvacsi strach... ze co by ona na to povedala. Preto sa snazi byt dobry manzel, ktory tvrdo pracuje a zivy rodinu a obetavy otec ktory sa stara o dieta. Teda takto to vidia ludia v okoli. Nikto nevidi aky je na teba zly. Ignoruje ta a ublizuje ti, lebo ta chce donutit aby si tento vztach ukoncila ty a on bude v ociach kazdeho ako chudak bobracisko, ktoreho opustila zena. Viem ze neveris ze by mohol podvadzat ale to ako ti navrhol aby si si nasla ineho chlapa je velmi okate. Hned mi to udrelo do oci. On chce aby si to naozaj urobila, lebo potom by mal perfektny dovod na to aby ta opustil a vysiel z toho vsetkeho ako dobry clovek. Manipuluje ta. Podla mna niekoho ma.

Prepac, toto asi nie je to co by si chcela pocut.

Mam svagra ktory je stale spojeny s mamickou pupocnou snurou. Stale sa jej stazuje ake to ma tazke a ona ho len lutuje. Ma hrozne tvrdohlau povahu, vsetko musi byt podla neho, ak nie je, robi cirkus. Ma zenu ale ich vztach je uz 10 rokov v troskach. Zacalo to tym ze spali oddelene, lebo on chrapal. Ona chce aby sa vztah napravil a caka ze sa zmeni, on nechce mat s nou nic spolocne ale nemoze odist, lebo by bol za zeho cloveka a tak ju terorizije dufa ze ona urobi prvy krok.

Ja mam rada priamu rec a nechodim nikdy nechodim okolo horucej kase. Skusila by som este rozhovor aj viac krat a mozno cez vykend a ked je odychnuty a v dobrej nalade. Zrus TV v detskej a postel v detskej. Ak odmietne o tomto hovorit a napravit tento problem, daj mu na stol rozodve papiere. Ak ich podpise, budes vediet, na com si.

Drzim palce a dufam ze sa totalne mylim a ze je fakt len unaveny a podari sa vam to napravit.

millky
25. júl 2020

@pravdivy_chlap tvoj nazor je fain, len vravim že ja by som bola uplne v koncoch.... A neviem či by som dokazala byť taka statočná odísť 😔

millky
25. júl 2020

@andreatytler pekný psychologický profil. Myslím si, že máš pravdu.

millky
25. júl 2020

Inak.... Vo všeobecnosti mnohé tu hovoria o chrápaní, že muž spí vedľa atď.... Jemine... Môj otec chrápe vždy chápal ako diviak. Potom si kúpil nočné kvapky do nosa, ktoré pomáhajú proti chrápaniu a odvtedy je tíško celú noc. On sám sa budil na vlastné chrápanie, dokonca mu to zvyšovalo tlak. Teraz ten sprej do nosa je preňho totálne automatická vec. Chrápanie nie je dôvod na odchod z izby a riešiť sa dá, len treba rozmýšľať.

fadama
25. júl 2020

Druhá izba? Tak to by som nedovolila. To je čo za ......
S mužom spíme vždy spolu!

autor
25. júl 2020

@andreatytler no ja ho ani vyrazit nemozem, lebo byvame v nasom spolocnom....no ako hovoris, bud ma chce doviest do toho aby som to ukoncila ja alebo hra borca a keby doslo iste k istemu zrazu by bol na nervy on....

autor
25. júl 2020

@bratislavcanka9 aj to ma napadlo, ale tak ma mobil, ked zrusim telku

autor
25. júl 2020

@yoxinka no to je to, ze s nim ocividne normalna komunikacia nejde este mi zacal vcera hovorit, ze ja mam rozum 5 rocneho dietata a takto a ze rozhovor je vybaveny tym, ze mi teda povedal, že jemu to tak vyhovuje a hotovo.... No pred porodom sme sa tiez sem tam chytli, ale nie tak, lebo som sa asi dost prisposobovala, ked si to spatne uvedomim

autor
25. júl 2020

@uradnikova snažím sa, ale ocividne moja snaha je zabita rovbo v lufte....

autor
25. júl 2020

@fkata vikend vacsinou niekam ideme, aby sme neboli zatvoreni doma.... No snazila som sa o rozhovor, ale on mi odpvie, ze jemu to vyhovuje, ze to je moj problem a tym je rozhovor ukonceny... Tak ja neviem 😔

vilma7
25. júl 2020

Ale to predsa nie je rozhovor, ale jeho monológ. A totálne trápny.
Keď by za mnou prišiel kvôli sexu, poslala by som ho tam, kde on teba teraz. A priklincovala, že mne to tak vyhovuje.

vilma7
25. júl 2020

Toto je aj tak už začiatok konca. Akého dlhého konca záleží len od tvojej trpezlivosti.
Aký vzťah majú doma jeho rodičia?

luccija
25. júl 2020

Keď si mu to tolerovala predtym, tak len pokračuje.Sebec robí iba to, čo mu vyhovuje tvoje potreby ho nezaujímajú.Dnes by som mu povedala, že ďakujes za rady ohľadne hľadania nového chlapa, ale dávaš mu šancu na zmenu a je na ňom ako ju využije.To je život osamote s dietatom

lune
25. júl 2020

Uff tie jeho odpovede...vlastne asi by som sa naozaj zacala obzerat po niekom inom...zatial aspon naooko...vyber sa von s kamoskou a nechaj ho s malym.. Prestan mu prat, zehlit, varit...nech si hlada inu lebo tebe to vyhovuje TAKTO. Ak sa nezbada, zial nebude to stastny vztah, pre teba len trapenie. Syna miluje ale ak uz nelubi teba nestoji to za to.

nellye9
25. júl 2020

Ja by som vám odporučila mediatora, manzelsku poradňu. U nas boli doma po prvom porode také stavy ako to opisujes, vyšlo z toho, ze aj chlapa mozu trápiť rozne veci, ktoré sice nesuviseli so mnou, ale bola som prvá v rade, co ich pocitila.
Podla toho co citam, myslim ze tvoj manzel ta má rád. Pomáha, stará sa a logicky má toho veľa. Ja osobne nie som zástancom modelu, ze cakam, cakam, kym sa manžel vráti domov a navalam mu robotu, moj manžel ma náročnú prácu a nikdy odomna nevyžadoval aby som mu urobila polovicu prezentacie, lebo sa mám podieľať. Rovnako ani k deťom nikdy nevstaval, za 7 rokov som ho v noci zobudila dvakrát, kedy som ho popytala aby išiel do pohotovostnej lekarne.

Dlhe sledovanie tv alebo hranie hier je pokus o reset, robis sice činnosť ale mozog absolútne vypnutý. Má tvoj manžel záľuby? Posli ho namiesto kocikovania na bicykel, s kamaratmi na pivo, atd.... Znie to možno smiesne, ale oddychne si príde na iné myšlienky ako len práca a rev. Život ani domácnosť sa podla mna nedá delit napoly. Akoze tu mas staraj sa tri hodiny, moje tri hodiny uz prešli. Raz proste zaberie jeden viac a teraz si to práve ty, samozrejme z tvojho pohľadu.
Okrem toho, to čo ty nazves, ze si urobila pokus o normálny rozhovor, on vôbec tak vidieť nemusí. Co je pre teba normalne pre neho môže byť zcestne. Preto by pomohla poradňa.
Proti dvom spalnam nemám nič. My ich máme, ale nie su to detská a spálňa, su to dve plnohodnotne izby a uprimne spime ako kto uzná, raz deti tam, inokedy inde, raz spolu, raz oddelene, moj chlap napr. rad v posteli večer pozerá tv/videa a ja si citam, niekedy ma ruší, niekedy nie, závisí ako sa viem sústredit. Ked ma rusi idem prec a vybavene nik nie je urazeny, nik netrpí, žiadne ujmy na sex.živote.
Hlavne nerozumiem, ked s nim chces byť, otvor dvere na detskej ako to volate, povedz 'chybal si mi miláčik posun sa nech sa zmestim' a je to tam, ste tam spolu.

speci_rodinka
25. júl 2020

zeno , chlapi potrebuju aj cas pre seba. mne moj povedal ze on to berie takto:
o05:00vstavam do prace prichdzam o 17:00
cely den robim na stavbe, pridem domov hodinu sa povenujem tebe majkovi a sophii a zbytok je moj cas pre seba.
😳😳😳

a ja mu vravim: v noci stavam k sophii nevyspata vstavm rano urobit ranakˇjky, varim obed /veceru , staram sa o domacnosť, riesim skolu so starsim synom(mojim nevlastnym) som tu pre neho vzdy ked pozrebuje.

keby som chcela byt slovbodna matka nebrala by som si chlapa s dalsimi detmi🙂 ale ja som si vzala chlapa preto aby som slobodna nebola.

takze prid domov o 17:00 vezmi si hodinu volno pre seba a potom chod sa venovat detom rodine.

teraz chodi este neskorsie ale uz je zauzivane ze nam vzdy pomaha a je v domacnosti ideme na prechydzku hra sa s detmi a pod.
pomaly sa nam to upravuje vsetko🙂
trvalo to vsak dlhsie.
o20/21zahlasi zw ide spat a este 1,5h pozera videa v posteli so zhasnutym svetlom v izbe😅tiez

nika1108
25. júl 2020

Nechapem vás ženy. Preco toho chlapa odstrkujete do detskej izby? Viete ako sa moze cítiť? Stale rozpravate o sebe, ake ste smutne sklamane a unavene. A čo ma povedat on? Cely den je v robote, potom mu strcite dieta do ruky, aby si upratala ten bordel do ktoreho pride, poslete ho do detskej a este sa stazujete, ze vas odmieta. Preco nedas do detskej dieta?? Ani by sa ta izba nemala volat detska, ale otcovska! My mame dvoch chlapcov a boli urevani dost. Ale nikdy, NIKDY nespal manzel v detskej. To skor ja, a teda len v nutnom pripade. Vzdy ked zaspali , v detskej!, isli sme s manzelom spat do manzelskej posteli v spalni. Ak sa v noci budili, vstavala som iba ja, uspala, a isla spät do spalne. Unavena som bola ja a nie muž. Z roboty prisiel k uvarenej veceri, do uprataneho, mohol si iba oddychnut, najest poriadne, popripade pohrat sa s dietatom ak chcel. Vyzen ho z detskej, a kedze to je DETSKA IZBA, povedz mu, ze spat tam bude dieta, nie on. On nech ide do svojej posteli a mas to vyriesene. Určite ho tým potešíš.

letfenixa
25. júl 2020

Nuž, očividne neviete komunikovať, je na mieste navštíviť manželskú poradňu alebo mediátora, ukončiť rozhovor spôsobom 'povedal som a basta' mohol pred 100 rokmi, nežijeme v patriarchate, ty po skončení materskej môžeš ísť do práce a on na materskú, aby videl, ako funguje domácnosť s dieťaťom. Seriózne uvažuj, ako ďalej, lebo si predstav, že takto budeš žiť ešte 50 rokov. Chces to? Držať hubu a šúchať nohami? Viem, je to veľmi ťažké, stále dufas že SA on sám zmení, ale nezmení, jemu to takto vyhovuje.

autor
25. júl 2020

@letfenixa no horsie je, ze jeho mamicka nepracuje a je dona a garantujem, ze keby isiel na matersku on, tak zavola mamicke, aby sa cely den starala a on bude mat frei....

autor
25. júl 2020

@nika1108 ale moj manzel do spalne ist nechce.... Proste on chce byt v detskej a hotovo...

autor
25. júl 2020

@lune ved práve, dojde ni ze syna miluje, ale mna ma ocividne na haku, ked mi dokaze takto odpovedať. .

autor
25. júl 2020

@vilma7 jeho rodicia spia oddelene asi cely zivot... Cize tak, dvaja spolubyvajuci....

danim
25. júl 2020

@letfenixa na dobrý fungujúci vzťah 2 ľudí je potrebné dobrá komunikácia so záujmom 2 ľudí.. ( nie len zeny- v tomto prípade ), keď jeden nechce, ten druhý môže robiť aj nemožné a vzťah nebude dobrý. Ale áno mediátor by im mohol pomoct - treba min skúsiť ( len nasilu ho tam tiež neprinúti ísť )

autor
25. júl 2020

A taka otazka, pokial by som sa zobrala s malym k rodicom, ked tak so mnou jedna... A teda vravi ako ma ma u riti a podobne.... Moze ma napadnut, ze som sa zobrala s malym preč???

yoxinka
25. júl 2020

Len ja stále nechápem ... to neexistuje, že sa len teraz začal takto správať. Keď si s ním tak dlho, to si si dozetaz ozaj nič na ňom nevšimla???

autor
25. júl 2020

@yoxinka mozno ked sme nemali syna som vzdy ustupila, ked sa spatne zamyslam, asi

nasersitto
25. júl 2020

@nika1108 a tebe muz vytvori priestor aby si si mohla oddychnut ked ty jemu ano? Inak nie kazdy ma pohodove dieta pri ktorom sa da vramci dna vsetko v domacnosti stihat. Takze mila mamicka sa v noci nevyspi, od rana kmita okolo decka, cez obed ked dieta spi tak mozno stihne navarit upratat, do vecera dieta zasa spravi bordel takze ked dieta zaspi tak ma este vecernu sluzbu. A tak dookola... Takto to napriklad funguje u nas. A 3-4x do tyzdna este cez obed volam mamu na strazenie a chodim makat na stavbu. Takze varim doobeda s dietatom, co je teda 2x taky bordel ako ked varim sama, aby som na tu stavbu mohla ist. Na stavbe normalne malta a ides, ziadne umyvanie okien a pod. A aj tak ked chcem aby zobral/postrazil malu tak to je tak na 5 minut co sa nestihnem s prepacenim ani vysr@t a uz mi klopu na dvere. Fakt spravodlive...