Ako vybavujete veci, keď nemá kto postrážiť deti?
Ahojte, zaujíma ma ako to majú iné ženy,keď treba niečo vybaviť a nemá kto postrážiť deti.?Ja osobne všade ich beriem.Manzel robí týždňovky,je s nami len víkendy.Ked potrebujem ísť k lekárovi,do banky alebo na veľký nákup,všade beriem so sebou deti.Nevydrzia vymýšľajú príklad v čakárni u lekára nechce sa im čakať.Alebo cez víkend keď chceme niečo vybaviť.Teraz prerabame horné poschodie,ideme do obchodu popozerať čo treba kúpiť,porovnávať ceny atď.A zas deti so sebou.Vymyslaju všetko chytajú,darmo poviem pozerá sa očami nie rukami.Viem sú to deti,no manžel by bol občas aj rad keby sme mohli niečo vybaviť popozerať len vo dvojici,bez detí.Len nemá nám ich kto postrážiť.Ako to máte vy?Či len čakať kedy vyrastu a budú mať svoje záľuby kamarátov a potom môžme robiť aj svoje veci.?
Tiez sme vsade chodili s detmi, resp. ak sa vam da, mate rodicov, ktori by boli ochotni prist k vam na par dni, to by vam isto pomohlo. Nasi takto prisli napr. vo stvrtok vecer a v nedelu odchadzali a my s muzom povybavovali, co sa dalo. Neviem ake stare su deti, ci mate kamosov s detmi, ktori by popripade vedeli postrazit. Alebo v niektorych mestach su aj take miesta/zariadenia na strazenie deti, odnesies zaplatis a po 2-3h vyzdvihnes. Riesenim je tiez zaplatit si slecnu/paniu na strazenie u vas doma… ale to chce mat niekoho overeneho….
@jesenzima Ja robím to isté,keď ideme k lekárovi alebo úrady banka beriem so sebou ruksak a do toho hračky,to im vyťahujem a zabávam ich.No dlho im to nevydrží.
@nanka3 Rodičia nechcú strážiť ani svokrovci,ešte pracujú a buď sú v práci alebo oddychujú doma.Niekoho na stráženie neviem,zveriť niekomu cudziemu deti.Maju 4 a 6 rokov
Majú 2r a 3r a všade od narodenia chodia so mnou. Od obchodov, po lekároch, vybavovať...nikdy som ich nikomu nenechala, ani nemám komu.
K lekárovi idem cez ecasenku na čas, do obchodu jedno dám do košíka, druhé za ruku, na úrady buď do kočíka, alebo na rýchlovku, sa dohodneme dopredu po telefóne, že idem s deťmi a nebudem tam čakať polhodinu ani dlhšie, už ma poznajú 🙂
Na veľké nákupy chodíme spolu aj s manželom, to on berie jedno jedným smerom, ja druhé druhým smerom, rozdelime si zoznam a nakúpime rýchlo. Po takých obchodoch ako sú stavebniny a pod...chodí väčšinou sám, len mi posiela fotky. A ja odsúhlasim.
My sme si s kamoškami z ihriska navzájom strážili deti, kým nechodili do škôlky a bolo treba vybaviť niečo, kde by im bolo dlho alebo to jednoducho bez detí išlo rýchlejšie
Pripravim ich na to a pripravim aj veci na zabavenie. Plus,mam zopar ludi,kt viem poprosit o postrazenie.
este mi napadlo, niekedy(najma slobodne pani ucitelky zo skolky) si zvyknu aj takto privyrabat….. predpokladam, ze deti chodia do skolky, ak tam mate nejake mlade učky, mozno by stalo za to, opytat sa, ci nahodou niektora by nebola ochotna postrazit, deti by ich poznali, ty tiez…
Opatrovatelka/susedka za peniaze ci nepostrazi a v cakarni mu pichnem mobil pustim rozpravku a je klud.
Všade som chodila s deťmi. Aj k lekárovi. Ale teda nase deti nevymyslali, neboli hlučné (to neznášam aj teraz, mám rada kľud).
mne nikdy nikto nestrazil deti vzdy som vsetko riesila sama ci s 1 ci s 3 detmi vybavila som co som potrebovala deti sa naucili slusne spravat, nosili sme zaujimave hracky aby nebehali...
Tak asi mas jedine moznost najat si opatrovatelku na ten cas, co chcete vybavovat sami. Ako inak sa to da riesit?
Vsak ked maju 4 a 6 rokov, tak su v skolke a ty v praci nie? Tak si mozes vybavit veci cez obed pocas prace alebo si vziat paragraf a ist k lekarovi 🤷🏼♀️
Skus kamaratku a na oplatku zasa postrazis niekedy ty jej... Alebo susedku nejaku na dochodku ktora si s nimi rozumie...
1. Co sa da, poriesit, obvolat alebo objednat online (urady, eshopy), proste som si zvykla, ze nie vsetko musim vidiet a ohmatat si nazivo. Ked sa mi to po doruceni nepacilo, poslala som naspat. Potraviny taktiez online. 2. Ked sa nahodou objavilo strazenie (napr. manzel bude doma alebo babka aspon na jeden den za stvrtroka), tak vopred niekolko tyzdnov planovat a objednat na ten den vsetkych mozny doktorov, kozmeticku, kadernicku. 3. Zvazit opatrovatelku, fakt to ulahci zivot, deti uz mas celkom velke, to vedia, co je nebezpecne a co nie. Navyse jej mozes nechat len to mladsie, 6 rocne sa uz fakt da celkom dobre kontrolovat/zapojit. A drzim palce, je to hroza vsetko riesit s detmi, nase neboli ani kludne, ani tiche, takze ist niekam s nimi bola vzdy parada.
Chodia so mnou ... Je to náročné verím ti
@milanemila Áno chodia do škôlky a ja do práce.Lekarov som myslela s deťmi hlavne s nimi chodím,so sebou minimum.Do banky a na úrady kvôli tomu nebudem brať z práce voľno tak to chodím po škôlke aj s deťmi,na nákupy tak isto.
Keď by bol manžel rád, nech idete občas sami, nech to zariadi.
Deti chodili vždy so mnou a ked sme riesili okolo domu,tak tiež s nami chodili staršie.
Je super,že aj Melania vie postrazit chvilku,tak na jednom urade som im dala pero a papier, ale keď som mala vybavovacky tak som si sama behala po úradoch v DE aj na SK.
A od augusta ma to čaká opäť. Ale uz som tak bola aj úver sme riešili keď boli dve malinke, aj auto prepisovala. Je to tazke ale my ani neradi niekoho zatazujeme
My mame u nás v meste napr také jasle , ktoré prevádzkuje jedna pani doma v 5 izbovom byte. Platí sa jej od hodiny. Není to ani nejak extra drahé. Za 8 hodín stráženia nechám 20 e, ale v Tom má dieťa už aj jedlo. Využívam občas túto možnosť, keď si potrebujem niečo vybaviť a nechcem sa všade trepať s deťmi. Možno je aj u teba v meste niečo take, len o Tom nevieš. Inak máme aj takú slečnu, ktorá študuje pedagogickú výšku a privyrába si takto stráženim. Keď chceme s mužom občas niekam ísť, tak jej zavoláme a zaplatíme tiez od hodiny. To využívame hlavne na také večerné stráženie, keď chceme ísť do kina atď.. určite sa nájdu aj u vás v meste také kočky, čo si takto privyrábajú
Veľký nákup môže doniesť manžel, keď sa vracia, alebo urobiť cez víkend. Keď k lekárovi s deťmi, tak tam musia byt, to sa inak neda. K ostatným veciam by som skúsila rodičom navrhnúť, že ak prídu pomôcť, urobím im na oplátku napr nákup cez víkend a pod, aby nemuseli oni.
No akoze kolko krat do roka ides do banky a na urady? 🤷🏼♀️ nam sa narodilo dieta a ani tak som na ziadnom urade nebola, vsetko sa da vybavit online este aj rodny list nam domov poslali. V banke som uz tiez nebola ani nepamatam, co tam riesis take, co sa neda vybavit cez internetbanking?Nakup potravin vies vyriesit tiez online dovozom domov (tesco, lunys, edelia a ine). Pises, ze ty k doktorom takmer nechodis, ze ide o deti, no tak to ked dieta potrebuje vysetrenie, tak asi tazko pojdes bez neho a to druhe ked nie je chore je v skolke/skole 🙈
To co by mi ale vadilo je, ze s muzom nemate ziaden cas pre seba ako partneri.
Však na nákupy by si mohla chodiť počas víkendov keď vám muž postráži deti
4 a 6r uz lahko zabavis, nasi napr chvilu posluchaju a ked vidim,ze uz im je dlho, zacneme hrat hry...meno,zviera,vec na nejake pismenko alebo taky telefon -autobus-slon-noha-atlet-tricko atd...alebo povedz vsetku zelenu zeleninu,aku poznas alebo hadaj na co myslim take jednoduche veci..
Opatrovatelka.
Ale 4 a 6 rokov je dost na to, aby vedeli co mozu a co nie.
@milanemila S mužom nie sme nikdy sami,vlastne nemáme čas na seba.Ist do kina alebo reštaurácie sme neboli už x rokov.Snad raz keď deti budú dospelý.
4 a 6 ti už musia chvíľu vydržať, čo sa dá vybaviť bez nich. V čakárni si môžu kresliť, hrať na tablete, vymýšľať detské vtipy. V obchode nakladať do košíka, keď nebudú behať môžu aj nejakú sladkosť.
Ja som mala studentku co mi dieta postrazila. Preco to nevyuzivate? Obzvlášť takto v lete
Nákup objednávam a k lekárovi sa objednávam na platený termin

Naše deti s nami chodia od malička všade, takze približne vedia, ako sa primerane správať v obchodoch, úradoch atď .. nevravím, že niekedy nevrieskaju.. už sme tak zvyknutí. Keď treba dlhšie čakať, berú si so sebou niečo, čo ich zabaví, keď chodíme v obchodoch, vždy im dáme za úlohu akože majú niečo nájsť, tak hľadajú ... Treba vydržať ...