Ako vychádzať s matkou pod jednou strechou?
Ahojte, rada by som vedela váš názor alebo radu k mojmu problému. Dostali sme pozemok a ideme stavať domček. Doteraz sme bývali s mužom a synom v byte, no keď chceme postaviť, museli sme byt predať a išli sme bývať k mojim rodičom do 2 izbového domu. Najprv bolo okolo toho rečí, že tu budeme natlačení, ale nakoniec rodičia súhlasili. Lenže tento náš ,,prechodný´´ pobyt ma strašne psychicky ničí. Otec je v pohode, ale mama si každý deň niečo nájde, aj keď je každy deň navarené, umyté riady atd., stále je zle, sme neschopní, nič si nevážime atd, ani neviem vlastne prečo :O ...Moja otázka znie, že čo by ste robili na mojom mieste. Znášali by ste naďalej cca pol roka takýto nátlak, urážky, hádky? alebo by ste radšej zvolili podnájom, ale tým pádom absolútne nič neodložíme:( ja už fakt nevládzem:( ďakujem za rady...ps. s mamou som odjakživa nemala užastný vzťah, ale po odsťahovani sa to zmenilo k lepšiemu, boli sme si vzácnejšie, chcela vidieť vnuka...
@esterba dakujem pekne za nazor, ale ja to respektujem..keby som to nerešpektovala tak sa jej nespytam len sa pristahujem a je...riešili sme to, suhlasila, má doma klud, ked pride z roboty uz tu nie sme, prideme az večer pol hodinu pred tym ako má ist maly spat, zavrieme sa a už nás zase nevidí...preto to nechápem čo jej stále može vadiť, veď aj návšteva keď príde tak je u nás dlhšie než my ...neviem no, asi to nikdy nepochopím...
Bohuzial, financie na Slovensku... Popravde sa cudujem niektorym ludom, ze dokazu zo svojho prijmu prezit. Napr. slobodna mamicka s dietatom ma problem zaplatit aj garzonku, a to ostava kopec inych vydavkov ako len byvanie a energie. Tym chcem povedat, ze niekedy clovek v tejto krajine musi zatat zuby, aby sa niekam dalej pohol.
Nuz 5 ludi v dvojizbaku, to je len pre specialne povahy. Poznam 3 baby sestry v teenagerskom veku, maju spolocnu izbu a zboznuju sa. Ine by sa pozabijali. Vsetko je to o povahe. Avsak...podrazdenost je jedna vec, no strasne hlupe reci sa nedaju ospravedlnit nijako malym priestorom.
Mozno by nebolo zle nieco im prispiet. Povedzme vas by garzonka vysla na 150 eur, tak im dat aspon 50. Ale pochybujem, ze by odrazu bola matka mila a mala mudre reci, ako hovorim, to je uz v povahe.
Drzim palce!
@prasiatko30 len aby som objasnila...mama je zvyknuta na deti, ved každy druhy den mi vyvolavala ( este ked sme byvali sami) nech malý pride nech ho donesiem, alebo si pre neho pridu, no fakt dost casto bola s nim, ja by som povedala ze dokonca castejsie nez ked tu byvame, ked mal muž poobedne vždy ma zavolali k nim nech nie som doma sama , nech sa s malym pohraju, preto sa tomu čudujem že zrazu jej všetko vadí, pritom už som to tu spomínala, my tu v podstate len prespávame, stále sme preč nech ich nerušíme...a po druhé moja mama má len 46 rokov čiže ešte nie je v štádiu uhundranej starej babky =D.aspon myslím..a po tretie nejako moc zvyknutí podla mna nie sú lebo som z domu bola len 2 roky, z toho prvy pol rok mi s malým pomáhala dosť často...takže takto🙂
@miilada ono by sa dalo ísť do podnájmu, lenže ako som písala nič by sme neodložili a pri stavbe domu sa zide každé euro navyše 🙂..peniaze nechcú od nás už som sa pýtala a myslím že by to aj tak nič nevyriešilo:(..a maš pravdu je to jej povaha:( keď som bola malá som si toho s ňou zažila, hneď po škole som chcela vypadnúť, no ako som sa odsťahovala a narodil sa mi synček ako keby ju osvietilo, uplne bola milá dobrá. a teraz zase nanovo:(
@s_s_s co si... ja by som sa odpratala do garzonky alebo prenajala si nejaku izbu... kolko tam uz byvate? o kolko by sa vam predlzilo stavanie keby idete do podnajmu? stoja ti vztahy a dusevne zdravie za to?? Casom to moze zacat narusat aj tvoj vztah s manzelom... Kolko rokov chcete takto zit?
Toto iste sme mali my. Isli sme stavat dom, nas trojizbak sme predali a stali sme pred rozhodnutim, ze kam ist byvat. Nasi maju velky dom, zmestili by sme sa, scokrovci maju tiez dom, mali by sme tam len jednu izbu, ale mali by sme kde byt. My sme si radsej nasli podnajom. Svokra mi sama povedala, ze ak chceme, mozeme u nich byt, ale lepsie bude, ak budeme sami, nakolk aj ona isty cas byvala u svojej mami, ked uz mala rodinu a preto vie, ze to nikdy nerobi dobrotu. K nasim som nechcela ist ja. Takze sme isli do podnajmu a sme radi, ze sme to tak spravili. Dom mame postaveny za 8 mesiacov, uz byvame. Vyhodili sme sice dost penazi len tak, ale zato mame stale donre vztahy v rodine.
@s_s_s no skvelá, to by musela posúdiť moja rodina a zrovna dnes by mi asi syn strhol body 😀 😀 😀 😀 😀 O pár týždňov sa oteplí, budeš môcť tráviť s drobcom viac času vonku, trecích plôch bude menej, aj s mamou to bude hádam lepšie, keď bude vidieť, že sa už idete sťahovať. Maj stále na pamäti, že váš odchod do vášho nového domčeka je každým dňom bližšie a bližšie.
@nasta55 to je smutné, čo píšeš, ja som s mojou aj na dovolenky chodila s celou rodinou, aj môj brat so ženou, dokonca raz bola s ňou jej nevesta bez muža (môjho brata), lebo nemohol z práce. Ale mala som česť poznať v mojom živote ženu, pri ktorej mi stúpal tlak, len keď som ju videla cez oblok 😝 😝 😝 😝
@s_s_s uvedom si,ze presne,co prezivas ty,preziva aj ona.ona je z vas nervozna.nezazlievaj jej to.vies si predstavit,ze budes mat dom,budes zvyknuta na svoj rezim,klud a pohodu a zrazu sa ti tam natlacia dvaja dospely plus male dieta?asi takto isto budes reagovat.vydrz.ziadny podnajom.skus sa ukludnit,lebo si pokazis svojou nervozitou aj vztah s muzom.dostavate a pojdes do svojho a uvidis,este ta bude mrziet,ze si na mamu nebola lepsia.viem to z vlastnej skusenosti.tiez nemame bohvieaky vztah s mamou.ked som s nou ide ma roztrhnut od nervozity a ked idem do svojho,pride mi luto,ze sa neviem premoct a nie som milsia

@s_s_s radšej prenájom . ja som oželela rodinný dom, aby som nebývala s mamou. nehovoriac o tom, že by sa nezniesla s mojím partnerom. 😒