Ako vychádzať s nerešpektujúcou matkou?
Baby, ako vychadazt s mamou, ktora ma nerespektuje a nema ku mne uctu?
Robi natlak, akurat som v nej v strese. Komunikuje dost pasivne-agresivne, vycerpava ma to. Ja jej vzdy dam hranicu, potom sa odmlci a takto stale dokola. Vieme sa aj normalne bavit, aj sa zasmiat, ale potom ukaze tuto druhu tvar.
“Mami, skutočne nemám na to čas, ak ho máš ty nazvyš, tak im zavolaj. Dokonca sa ani nezastavíme, pretože sme v práci/deti mame chore. Pozdravuj rodinu.”
@eva8 Ak by sa im roky doprosovala, tak by ju to nebavilo. Vztahy su obojsmerne, nejde vyvijat aktivitu len z jednej strany donekonecna.
@anonym_autor uplne rozumiem.
A velmi ti dakujem za prispevok. Lepsie som pochopila aj to "Mami, nechaj ma" Budem menej otravna. Dakujem.
Tebe prajem vela trpezlivosti. "Pretoc oci" v duchu a sprav si po svojom. Toto mi aj dcera vravela, ze velmi tlacim. A ja si uvedomujem, ze ten natlak vyvola uzkost.
Skus to mamke vysvetlit. Mne dcera hovorila, co tu ty pises. A ja sa snazim byt neotravna.
@anonym_autor uplne rozumiem.
A velmi ti dakujem za prispevok. Lepsie som pochopila aj to "Mami, nechaj ma" Budem menej otravna. Dakujem.
Tebe prajem vela trpezlivosti. "Pretoc oci" v duchu a sprav si po svojom. Toto mi aj dcera vravela, ze velmi tlacim. A ja si uvedomujem, ze ten natlak vyvola uzkost.
Skus to mamke vysvetlit. Mne dcera hovorila, co tu ty pises. A ja sa snazim byt neotravna.
@eva8 Ono by aj stacilo, ak by bola mila, milujuca. Co ty asi si. Ale moja matka nie. Ved aka normalna mama svojim detom vulgarne nadava a neda im dychat? No ziadna. Ja by som aj taketo "otravne" veci brala s nadhladom, ak by mala uctu a respekt ku mne. Mojej mame to vysvetlit nestaci, ona to nechape, chapat nechce a nebude. Ona ma pravdu a my ostatni sme divni. Proste narcis.
@anonym_32267a Vies co, vo vsetkom. Nevie normalne komunikovat ani v banalitach, stale robi natlak. Alebo chce, aby som jej robila komparz pre rodinu. Mna uz toto fakt nebavi.
@anonym_autor ja mam to iste, len uz sa s nou normalne neda a zasmiat uz velmi davno. Uz je to len o tlaku. Obmedzila som navstevy na minimum. Ked tam idem dopredu si poviem 45minut vydrzis. Vkuse vyvolava konflikty, uz je realne agresivna len. Mam psychicky vycerpavajucu pracu a fakt si nemienim este pridavat tymto. Bohuzial, je mi prednejsie moje psychicke zdravie a pohoda. Ona nepride, vkuse len vycitky a vsetko je zle, vsetko robim zle. Normalny ton uz som od nej davno nezazila.
@eva8 Ono by aj stacilo, ak by bola mila, milujuca. Co ty asi si. Ale moja matka nie. Ved aka normalna mama svojim detom vulgarne nadava a neda im dychat? No ziadna. Ja by som aj taketo "otravne" veci brala s nadhladom, ak by mala uctu a respekt ku mne. Mojej mame to vysvetlit nestaci, ona to nechape, chapat nechce a nebude. Ona ma pravdu a my ostatni sme divni. Proste narcis.
@anonym_autor my mame s detmi silny vztah, teda, aspon dufam. U nas sa vela kricalo, ja som zlyhala. Ale naucili sme sa, ze s laskou a porozumenim dosiahneme viac. Nstaci len laska, musime sa ju naucit aj prejavovat. Na druhej strane, nemoze nas ubijat, musime dychat.
"Mami, ty nam nedas dychat".... Toko viet sa mi objavuje.
Drzim palce, nech sa to postupne u vas utrasie, aby ta ten vztah neubijal.
Mne mnohokrat napisu, ze maju toho vela v praci a potrebuju aj oddych. Ja som pri synovi pochopila, ze potrebuje niekedy uplne vypnut, t.j. ziadne otazky, ziadne rozhodovanie, proste klud...
Mate toho neurekom, stresujuca doba, potrebujete svoj priestor, nie nevyziadane rady a natlak...
@anonym_3b74de No ja ju uz usadim, ona sa odmlci. Len je to fakt narocne. Taka blbost napriklad, chcela som si kupit panvicu, mama ze nech si kupim a ona mi posle peniaze, ze to budem mat na Vianoce darcek. Tak jej hovorim, ze ok, popozeram a uvidim. No a potom mi pise a taky natlak.. ci u som kupila a preco nie a na co cakam, ved je teraz akcia.
@anonym_autor jaaj toto je dalsia z veci na ktoru si dat v rozhovore pozor, nehovorit plany, nezdielat co ides robit, ani kedy ani s kym. Co najmenej informacii. Ono sa potom velmi zuzi okruh tem ale za ten klud to stoji. Vsetko smerovat do neurcita. Staci ze povies ze uz by bolo treba umyt okna a mas to na tanieri stale, ci si uz umyla, ze mas umyt teraz kym je teplo, dokedy chces cakat, ze si to mas rozdelit na dvakrat ked sa ti tak nechce, ze naco si ich teraz umyvala ked ma prsat. Ze akoto ze si ich nechala tak dlho neumyte, ci ti ich ma prist ona umyt. Co povedia susedia ze zijes v takej spine. 😀 a to su len blbe okna a zmienka o nich.
@anonym_3b74de No ja ju uz usadim, ona sa odmlci. Len je to fakt narocne. Taka blbost napriklad, chcela som si kupit panvicu, mama ze nech si kupim a ona mi posle peniaze, ze to budem mat na Vianoce darcek. Tak jej hovorim, ze ok, popozeram a uvidim. No a potom mi pise a taky natlak.. ci u som kupila a preco nie a na co cakam, ved je teraz akcia.
@anonym_autor Odkiaľ mama vie, že si chces kúpiť panvicu? Ja viem, že je to náročne, lebo len tak medzi rečou sa spomenie hocičo, ale keď vieš, aká je, tak naozaj nič neoznamuj. Musí to byť nepríjemné, to uznávam.
@anonym_autor och, akoby si o mne pisala.... Ja to nemyslim v zlom, len chcem podat svoju mienku, aby si deti mohli vybrat z viacej alternativ.... A s tou pomocou - viem, ze deti maju toho vela, tak ked viem, ze viem (t.j. da sa, dokazem a spravim dobre, zodpovedne, dokladne ..), tak im tu pomoc ponukam.
Ale dobe, ze pises, aspon vidim, ze to dokaze poriadne liezt na nervy :( U nas plati: "Mami, nechaj ma", tak sa odmlcim a cakam, kym sa ozvu, to nie je trucovanie, len vyjdetie v ustrety. S dcerou sme v kontakte skoro kazdy den
@eva8 Si na dobrej ceste, ak si to uvedomujes. Skús si tu situáciu obrátiť, že by tebe deti ponúkali nevyžiadanu pomoc, lebo oni to urobia dobre,zodpovedne..pravdepodobne by ti to začalo ísť veľmi skoro na nervy. Neboj sa, oni sú dospeli, poradia si. Ak budú potrebovať pomôcť, ozvú sa.
@anonym_autor Odkiaľ mama vie, že si chces kúpiť panvicu? Ja viem, že je to náročne, lebo len tak medzi rečou sa spomenie hocičo, ale keď vieš, aká je, tak naozaj nič neoznamuj. Musí to byť nepríjemné, to uznávam.
@anonym_6a4772 Vies co, kazdy tuzi po normalnom vztahu s vlastnou matkou. Aj ja obcas "vymaknem" a zdoverim sa. To sa vieme normlne porozpravat, dokonca aj zasmiat. A potom zas ta stara, obohrana platna.
@anonym_autor jaj, zle som pochopila. Prepac. Zas, ja iba mojim surodencom pripomeniem narodeniny mojich deti, nikomu inemu.
@eva8 Prečo im to pripomínas? Nechápem..
@eva8 Si na dobrej ceste, ak si to uvedomujes. Skús si tu situáciu obrátiť, že by tebe deti ponúkali nevyžiadanu pomoc, lebo oni to urobia dobre,zodpovedne..pravdepodobne by ti to začalo ísť veľmi skoro na nervy. Neboj sa, oni sú dospeli, poradia si. Ak budú potrebovať pomôcť, ozvú sa.
@anonym_6a4772 vdaka 🙂
@anonym_6a4772 vdaka 🙂
@eva8 Ty mas to, co moja matka nie. Sebareflexiu, schopnost priznat si, ze mozes byt zdroj toho problemu aj ty. Urcite budes fajn mama 🙂
@eva8 Ty mas to, co moja matka nie. Sebareflexiu, schopnost priznat si, ze mozes byt zdroj toho problemu aj ty. Urcite budes fajn mama 🙂
@anonym_autor tiez sa ucim, dakujem. Toooolko chyb som spravila. Deti mi svojou trpezlivostou pomohli. Odpustanie oslobodzuje. Ty mas mamku asi velmi rada, preto ta to dvojnasobne trapi. Bude dobre, nejak sa to vykrystalizuje 🍀
@anonym_6a4772 Vies co, kazdy tuzi po normalnom vztahu s vlastnou matkou. Aj ja obcas "vymaknem" a zdoverim sa. To sa vieme normlne porozpravat, dokonca aj zasmiat. A potom zas ta stara, obohrana platna.
@anonym_autor Rozumiem, musí to byť ťažké s mamou. Poradiť neviem, tak nebudem mudrovat, len držím palce, nech sa situácia zlepší.
@anonym_6a4772 mojim surodencom ani nemusim, oni si pamataju. Len v tom kolobehu dni sa da pozabudnut. A kazdemu dobre padne, ked si nan niekto "spomenie", najma, ak ten clovek je jeden z blizsich 🙂
@eva8 Si si istá, že to každému dobre padne😄? Prepáč, musela som
@eva8 Si si istá, že to každému dobre padne😄? Prepáč, musela som
@anonym_6a4772 Aha, ty myslíš, že dobre to padne tomu "oslávencovi".Ja som to zle pochopila, myslela som, že komu to pripomínas..tak nič 🤷
@anonym_autor
No kontakt a ideálne ak máš možnosť, vypadni aj do iného štátu robiť.
A povedala si jej priamo, že je ti to nepríjemné, že každému sa mas ty ozvat a tebe sa nikto neozve?

@anonym_autor u nas som nastojila na tom, aby si mladez vytvorila skupinu na socialnej sieti - bratranci a sesternice. Tam sa informju a raz - dvakrat do roka sa vsetci (kto moze) aj s rodinami (kto uz ma) stretnu. Bud na vianocnych trhoch, alebo u niekoho. Tiez bolo od dcery - "A preco ja?" Ale stala sa z toho mila tradicia. A ostalo organizovanie na nej, lebo ona to zacala. A zblizili sa. A ja mam dusu na mieste...
@eva8 Ak by sa im roky doprosovala, tak by ju to nebavilo. Vztahy su obojsmerne, nejde vyvijat aktivitu len z jednej strany donekonecna.