Ako vychádzať s nerešpektujúcou matkou?
Baby, ako vychadazt s mamou, ktora ma nerespektuje a nema ku mne uctu?
Robi natlak, akurat som v nej v strese. Komunikuje dost pasivne-agresivne, vycerpava ma to. Ja jej vzdy dam hranicu, potom sa odmlci a takto stale dokola. Vieme sa aj normalne bavit, aj sa zasmiat, ale potom ukaze tuto druhu tvar.
Kolko mas rokov? Byvas doma? Pracujes ci studujes?
Kolko mas rokov? Byvas doma? Pracujes ci studujes?
@anonym_c159f2 Uz davno mimo dom, som vydata. Financne nezavisla.
V niečom konkrétnom robí nátlak?
@anonym_32267a Vies co, vo vsetkom. Nevie normalne komunikovat ani v banalitach, stale robi natlak. Alebo chce, aby som jej robila komparz pre rodinu. Mna uz toto fakt nebavi.
No ved nerob žiadny komparz, aj keď neviem, co to obnasa. Co myslíš, ze ti poradíme? Obmedz kontakt. Ak treba pomoc, tak ano, ale inak tam nechod a nekomunikuj.
@anonym_32267a Vies co, vo vsetkom. Nevie normalne komunikovat ani v banalitach, stale robi natlak. Alebo chce, aby som jej robila komparz pre rodinu. Mna uz toto fakt nebavi.
@anonym_autor no tak vzdy ked s tym zacne povedz "mami tu ta stopnem, toto a toto mi v tvojej komunikacii vadi, vieme sa zacat bavit o inom/inak a toto vynechat alebo si zavolame inokedy" ak sa bude opakovat tak "mami stopnem ta, zavolame si inokedy, toto nechcem preberat a ty chces preberat len toto" rozlucit sa a zlozit.
A vzdy to dosledne zopakovat a dodrzat.
No ved nerob žiadny komparz, aj keď neviem, co to obnasa. Co myslíš, ze ti poradíme? Obmedz kontakt. Ak treba pomoc, tak ano, ale inak tam nechod a nekomunikuj.
@lukbe Ved ano, len ma to stve. Komparz obnasa toto: babka/dedko ma narodeniny - zavolaj im, stryka caka operacia - napis im, sestrenica si urobila kurz - napis jej na fb verejnu gratulaciu, krstna ma narodeniny - kupime darcek a ideme k nej. Stale kazdeho oslavovat, ale ti ludia na mna s*ru. Co je ok, ved sa nestretavame tak casto, len ma furt nuti aby som kazdemu takto sa podlizovala. Ked jej dam jasnu hranicu, tak sa urazi/odmlci. Potom sa ozve, akoby nic.
@anonym_autor no tak vzdy ked s tym zacne povedz "mami tu ta stopnem, toto a toto mi v tvojej komunikacii vadi, vieme sa zacat bavit o inom/inak a toto vynechat alebo si zavolame inokedy" ak sa bude opakovat tak "mami stopnem ta, zavolame si inokedy, toto nechcem preberat a ty chces preberat len toto" rozlucit sa a zlozit.
A vzdy to dosledne zopakovat a dodrzat.
@anonym_d390c0 Uz to aplikujem, ale je to vycerpavajuce. Stale si chranit hranice pred nou.
@anonym_d390c0 Uz to aplikujem, ale je to vycerpavajuce. Stale si chranit hranice pred nou.
@anonym_autor ano je to vycerpavajuce a moze byt ze sa nic nezmeni. Lebo ludia sa nemenia.
Co sa tyka toho komparzu v rodine, vzdy by som na taku poziadavku odpovedala len slovom "dobre". A urobila by som po svojom. Keby to potom kontrolovala tak by som povedala pravdu, a ak by sa jej nepacilo tak by som jej povedala len "zariadila som sa podla seba, necitila som dovod robit to ako chces ty". Vobec by som to nijako nezdovodnovala, ziadne oni na mna s*ru, lebo to je len voda na jej mlyn a bude tvoje dovody spochybnovat. Vzdy neutralne, necitim to tak, nevidim dovod, tak som sa rozhodla. Nic konkretne.
@lukbe Ved ano, len ma to stve. Komparz obnasa toto: babka/dedko ma narodeniny - zavolaj im, stryka caka operacia - napis im, sestrenica si urobila kurz - napis jej na fb verejnu gratulaciu, krstna ma narodeniny - kupime darcek a ideme k nej. Stale kazdeho oslavovat, ale ti ludia na mna s*ru. Co je ok, ved sa nestretavame tak casto, len ma furt nuti aby som kazdemu takto sa podlizovala. Ked jej dam jasnu hranicu, tak sa urazi/odmlci. Potom sa ozve, akoby nic.
@anonym_autor ina uz nebude, aj moja mama sa snazi "pomahat manipulaciou" lebo je starsia ma odzite a je skusenejsia ako ja. Vzdy to skonci jej urazeni ze onami len chcela pomoct. Alebo ze odmietam pomoc. Chodim k nasim obcas na vikend a takmer vzdy to skonci rovnako. Napriklad ma indikovane uz 2 operacie od strachu nepojde ani na jednu. Roky. Ja mam ist teraz na zakrok a na mna tlaci chod, musis, daj si to doporiadku..." a ty sa bojis?" Preco sa bojis? To nemusis, budem sa za teba modlit ja mam oporu v Bohu / narozdiel odo mna/ aj ty by si sa mala obratit na boha budes mat zivot lahsi.
Je to manipulatorka, chce ta riadiť, presadzovať svoje.Ako náhle nieje po jej nastava pasívna agresia, trestanie tichom, odmlcanie.S týmto sa bojovať nedá, ona sa nezmení, treba si nastaviť hranice, obmedziť kontakt a nepodať sa, neskakat ako ona píska je zaklad.Lebo bude posúvať tvoje hranice
Je to manipulatorka, chce ta riadiť, presadzovať svoje.Ako náhle nieje po jej nastava pasívna agresia, trestanie tichom, odmlcanie.S týmto sa bojovať nedá, ona sa nezmení, treba si nastaviť hranice, obmedziť kontakt a nepodať sa, neskakat ako ona píska je zaklad.Lebo bude posúvať tvoje hranice
@anonym_3b74de No ja ju uz usadim, ona sa odmlci. Len je to fakt narocne. Taka blbost napriklad, chcela som si kupit panvicu, mama ze nech si kupim a ona mi posle peniaze, ze to budem mat na Vianoce darcek. Tak jej hovorim, ze ok, popozeram a uvidim. No a potom mi pise a taky natlak.. ci u som kupila a preco nie a na co cakam, ved je teraz akcia.
Omg áno, keď niekto povie, že niekto druhý je manipulátor, určite to tak aj bude. Treba to čo najrýchlejšie povedať o všetkých naokolo, lebo čo keď to stihne niekto povedať o mne skôr? Wtf... uvedomujete si, že vlastne nič také hrozné ( konkrétne prípady, nie okydavanie) autorka o svojej matke nepovedala? Noo, matka jej pripomenula, že strýkovi, ktorý ide na operáciu by možno dobre padlo keby sa mu ozvala...no hrozné, hlavne treba prerušiť kontakt ufff 🤦
Omg áno, keď niekto povie, že niekto druhý je manipulátor, určite to tak aj bude. Treba to čo najrýchlejšie povedať o všetkých naokolo, lebo čo keď to stihne niekto povedať o mne skôr? Wtf... uvedomujete si, že vlastne nič také hrozné ( konkrétne prípady, nie okydavanie) autorka o svojej matke nepovedala? Noo, matka jej pripomenula, že strýkovi, ktorý ide na operáciu by možno dobre padlo keby sa mu ozvala...no hrozné, hlavne treba prerušiť kontakt ufff 🤦
@bambulkaaskatulka Ufff, no ale len ja som ta, ktora ma byt aktivna, ze ostatni na mna seru, to jej je jedno. A ano, matka je manipulatorka a dost mozno narcis.
@anonym_autor taketo vzorce fungovania ma vela matiek. Mas dobru ucitelku, na nej si trenuj ako byt zlou dcerou, ktora nebude tancovat ako mamicka piska. Moja tiez taketo nacvicovala, az ked sa mnohi natvrdo odstrihli, sa trocha uvedomila. Az ked ti nebudu vadit jej oduvacky a odmlky, az potom budes na spravnej ceste
@anonym_autor taketo vzorce fungovania ma vela matiek. Mas dobru ucitelku, na nej si trenuj ako byt zlou dcerou, ktora nebude tancovat ako mamicka piska. Moja tiez taketo nacvicovala, az ked sa mnohi natvrdo odstrihli, sa trocha uvedomila. Az ked ti nebudu vadit jej oduvacky a odmlky, az potom budes na spravnej ceste
@anonym_92d530 Mne nevadi, ked sa odmlci, aspon mam pokoj.
@anonym_92d530 Mne nevadi, ked sa odmlci, aspon mam pokoj.
@anonym_autor no tak super, preco ta to teda vycerpava?
@anonym_autor no tak super, preco ta to teda vycerpava?
@anonym_92d530 Pretoze sa to stale opakuje.
@anonym_autor a? Neurobíš to a hotovo
@anonym_92d530 Pretoze sa to stale opakuje.
@anonym_autor ako pisem, trenuj. Raz sa na tom budes zabavat a budes to mat v pazi. Ved tieto povahy su take priehladne, presne vies kam smeruje danou vetou...
Netreba všetko tak strašne prežívať. Treba slušne povedať nie a vybavené, urazí sa jej problém. Nedávaj jej výmyslom viac energie ako je nutné.
@anonym_autor och, akoby si o mne pisala.... Ja to nemyslim v zlom, len chcem podat svoju mienku, aby si deti mohli vybrat z viacej alternativ.... A s tou pomocou - viem, ze deti maju toho vela, tak ked viem, ze viem (t.j. da sa, dokazem a spravim dobre, zodpovedne, dokladne ..), tak im tu pomoc ponukam.
Ale dobe, ze pises, aspon vidim, ze to dokaze poriadne liezt na nervy :( U nas plati: "Mami, nechaj ma", tak sa odmlcim a cakam, kym sa ozvu, to nie je trucovanie, len vyjdetie v ustrety. S dcerou sme v kontakte skoro kazdy den
@anonym_autor ale aj ja vzdy informujem, co sa deje, odkial to maju deti vediet? Tiez pripominam sviatky, nech sa ozvu. Moje deti nepoznali starych rodicov, o to viac sa snazim, nechnezabudaju na ostatnu rodinu. Nikto na teba nekasle, ver. Kazdy by a inde, ma svoje starosti a radosti, svoj zivot. Ale v pripade nudze hladas aj "zabudnutu" rodinu. Nic ti nespravi, ked napises strykovi a pod. Radsej sa pusnej a potes, ze niekoho potesis, miesto nahnevania sa. Skus: usmej sa a prevrat oci, nasledne sa zamrac, vyspul pery, vytvor zloztnu grimasu. Kedy sa citis lepsie? 😂 Ou, ani ja ti nedam pokoj 😂 , preoac
@anonym_autor ale aj ja vzdy informujem, co sa deje, odkial to maju deti vediet? Tiez pripominam sviatky, nech sa ozvu. Moje deti nepoznali starych rodicov, o to viac sa snazim, nechnezabudaju na ostatnu rodinu. Nikto na teba nekasle, ver. Kazdy by a inde, ma svoje starosti a radosti, svoj zivot. Ale v pripade nudze hladas aj "zabudnutu" rodinu. Nic ti nespravi, ked napises strykovi a pod. Radsej sa pusnej a potes, ze niekoho potesis, miesto nahnevania sa. Skus: usmej sa a prevrat oci, nasledne sa zamrac, vyspul pery, vytvor zloztnu grimasu. Kedy sa citis lepsie? 😂 Ou, ani ja ti nedam pokoj 😂 , preoac
@eva8 Ved ale ide o to, ze im nikdy nepovie ze "janka ma narodeniny, napiste jej".. len ja mam byt ta, co stale len prvy krok robi.
*ten
@anonym_autor jaj, zle som pochopila. Prepac. Zas, ja iba mojim surodencom pripomeniem narodeniny mojich deti, nikomu inemu.
@eva8 V pohode. O tom pisem, ze proste matka ma ukoluje, kazdemu sa mam strkat, ale ked ja mam napriklad narodeniny, sviatok alebo som skoncila uspesne VS, to mi nikto nic nepisal. Ale ja mam pisat sesternici, ze nejaky kurz urobila.
@eva8 V pohode. O tom pisem, ze proste matka ma ukoluje, kazdemu sa mam strkat, ale ked ja mam napriklad narodeniny, sviatok alebo som skoncila uspesne VS, to mi nikto nic nepisal. Ale ja mam pisat sesternici, ze nejaky kurz urobila.
@anonym_autor tu treba povedat razne, nech napise ona. Bodka.
@anonym_autor u nas som nastojila na tom, aby si mladez vytvorila skupinu na socialnej sieti - bratranci a sesternice. Tam sa informju a raz - dvakrat do roka sa vsetci (kto moze) aj s rodinami (kto uz ma) stretnu. Bud na vianocnych trhoch, alebo u niekoho. Tiez bolo od dcery - "A preco ja?" Ale stala sa z toho mila tradicia. A ostalo organizovanie na nej, lebo ona to zacala. A zblizili sa. A ja mam dusu na mieste...

V niečom konkrétnom robí nátlak?