icon

Ako vychádzať so staršími ľuďmi v rodine?

15. jan 2022

Ako vychádzať so staršími ľuďmi v rodine ..čo majú všetky múdrosť sveta a nič pre nich nieje dobre ..majú svoj starý svet a porovnávajú a nevedia pochopiť mladých

Strana
z5
mauduska
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
16. jan 2022

@mauduska ja ti velmi zelam tie 4 deti. Nech sa vam to podari, odvaznych ludi, ktori vhupnu do viacdetneho rodicovstva, je velmi treba.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

@mauduska pozri, ak ale niekto uprednostni karieru pred rodinou, tak zrejme mu ta kariera poskytuje viac radosti ako by mu poskytovala rodina-nie sme vsetci rovnaki. Ja mam kolegynu, ktora je vydata, deti mohli mat a nemaju, lebo ich proste nechceli. Je to ich rozhodnutie a podla mna nikto, naozaj nikto nema pravo ich posudzovat, ze sa rozhodli prave takto. Inak, tiez ucim matiku a myslim, ze prave preto sa viem na veci divat nielen cierno-bielo, pretoze matika sice je exaktna veda, ale k vysledku sa vies dopracovat roznymi postupmi. A teda aj clovek k svojmu stastiu.

h2
16. jan 2022

@mauduska Ďakujem, si milá. 😃
Ja si ale aj tak nemyslím, že dôvodom, prečo ľudia vo vyspelých krajinách majú málo detí, je egoizmus. Kopa ľudí má aj dieťa, aj psa (my máme dieťa a 3 mačky 😁), no a dieťa nevidím ani ako prekážku v cestovaní, zábave, či kariére. Proste si nemyslím, že ľudia nemajú deti (alebo, že majú len jedno-dve) z pohodlnosti, či sebeckosti.
Pekný večer aj Tebe, tiež sa už lúčim, pekne sme si "pokecali". 😊

h2
16. jan 2022

@0silvia0 Len aby po jednom, či dvoch nezmenila názor. 😁

0silvia0
16. jan 2022

@h2 no ved to, ale odvaha sa ceni🥰, ja by som odvahu na 4 deti nemala. Ale mam kolegynu, ktora 4 deti ma a to je rodena matka. Ja taka nie som, som rada, ze som mojim neuroticizmom ovplyvnila len 2 moje ubohe deti🤪 nie som egoista, ale ked to niekto robi lepsie prenechavam rada rodicovstvo tym schopnejsim🤩

mauduska
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

@mauduska ale ja mam deti s mojim manzelom presne z toho dovodu, o ktorom pises. To, ze ich mame "len" dve, to nie je o pohodlnosti, to je proste o tom, ze ja som vzdy chcela mat dve deti, o inom pocte som nikdy neuvazovala (mozno preto, ze tiez som z dvoch deti a kedze Ty si zo styroch, tak snivas o styroch) a s manzelom sme sa na tomto pocte zhodli. Keby sa bolo nahodou podarilo dalsie, tak by sme ho boli prijali uplne bez problemov. Ale teda stale ani velmi tomu, ze by to mala nejaka strasna obeta, nerozumiem. Ano, nejake prebdene noci, ale co by clovek pre to male stvorenie neurobil-ja som to nikdy ako ziadnu obetu necitila.
A co sa tyka toho, ze clovek chce byt milovany-nuz veru ani velka rodina Ti toto nezaruci.

h2
16. jan 2022

@mauduska Ľudia nemajú deti z pohodlnosti? V dnešnej dobe, kedy je čoraz viac párov neplodných, poznám prípady, kedy žena (a s ňou aj jej muž) urobia aj nemožné, podstúpia bolestivé a nepríjemné procedúry a zaplatia veľa peňazí, aby deti mohli mať. Poznám manželský pár, už starší, postúpili umelé oplodnenie 16x! Šestnásť!!! Poisťovňa prepláca len prvé 3, takže ich to v slovenských korunách stálo asi milión. O tom, že za celý čas neboli ani len na dovolenke a všetko sústredili na tento jediný cieľ, ani nehovorím.

hatsepset
17. jan 2022

@pleja samozrejme lebo toto neni ciernobiele videnie. A mimochodom kopa tych veci je prebrata z nemecka, nie od sociku

pleja
17. jan 2022

@hatsepset no, daj príklad čo sme prebrali z nemecka (nie východného)

janulka420
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5