icon

Ako vychádzate zo svokrou?

13. apr 2020

Mam celkom rada svoju svokru. Je v pohode. Však jasne, každý máme svoje chyby. No v poslednej dobe ma začína štvať. Keď poviem, že som unavená cez deň, hneď ma začne kritizovať ako môžem byť unavená taka mladá. Keď niečo spravím zle, hneď ma ako keby vysmiala. Keď prišli na reč deti, ona mi povie, že ich vychova. Ako haló, na to som tu asi ja jej vravím. A ona mi povie, veď však uvidíš, ake to bude.. Jasné, že ešte neviem, čo to všetko obnasa ale svoje deti si chcem vychovávať ja. Ako väčšinou v je v pohode, ale stačí málo.. A mňa to úplne rozladi voči nej.. Aj sa veľa stretávame, no poslednej dobe, cca 3 mesiace sa mi za ňou ani nechce, lebo čakám, čím má zase naštve. Vy to mate ako? Ako fakt sa s ňou aj dá, aj ja som zase dosť tvrdohlavá a urážliva ale niekedy je toho na mňa dosť.

Strana
z2
anulienka26
14. apr 2020

@lentilkaxxx ty si teda 👍 silná žena. Ja by som asi nemala tolko nervov..

lentilkaxxx
14. apr 2020

@anulienka26. Uvedomujem si, že keby som nemala pred svadbou vybudovane také zázemie, kde sa uchýliť, dobre platený flek a prax v jednaní s psychopatmi, mohla som skončiť v total sračkách. Rodičia ma od plienok učili plnej samostatnosti vo všetkom. Vždy mi prizvukovali, že oni mi okolo riti skákať nebudú, ani keď si nájdem neschopného chlapa.

anulienka26
14. apr 2020

@lentilkaxxx fiha, rázne ale aspoň sa už netrápis. Mi to príde, že si vieš život zariadiť a vidno, že nemáš potrebu sa spoliehať na iných. 👍

eliska13
14. apr 2020

@lentilkaxxx ale aj tak si dlho vydržala😊

cluiy39
14. apr 2020

@anulienka26 ale čo si, ten jej už má tiež viac ako dosť 😄🤷🏼‍♀️ Ani švagor so švagrinou jej už ani telefóny nedvíhali ani neodpisujú na správy...
moja svokra je riaditeľka na ZŠ, vlastni dva domy a jeden byt... má dvoch synov, ktorí so svojimi ženami žijú zatiaľ v podnájmoch... (ja s mužom a švagor so švagrinou) nehovoriac o tom, že ani jednu svadbu nezaplatila a nejaký dar? Ani náhodou... proste charakter 🤣 💩

cluiy39
14. apr 2020

@anulienka26 a presne z toho dôvodu aký máš ty som s ňou prerušila kontakt aj ja🙂 nemám potrebu mať okolo seba takých ľudí 🤷🏼‍♀️🙂

rachelkk
14. apr 2020

@marion09 detto

lentilkaxxx
14. apr 2020

@eliska13 to áno. Keď mi jedna kolegyňa v práci oznámila, že po našej svadbe sa v dedine uzatvárali stávky, ako dlho to vydržím.... 🙊 Tipovali max. pár mesiacov a že potom sa požerieme ako zúrivé psiská. Tí, čo ju poznajú, by sa ich domu vyhli míľovým krokom, lenže to som netušila. Vydržala som 3 roky a ver, že neraz som mala chuť ich poslať do....., keď si svokra so svagrinou bez chrbtice kosti nárokovali na niečo, na čo nemali právo (majú svojich chlapov, nech sa o nich starajú). Alebo svokor ožratý, smradľavý a protivný tam na mňa niečo vykríkal. (Vždy tak, aby ho svokra nepočula, lebo to by dostal od nej). S primitívom sa neoplatí hádať. 🙂

lentilkaxxx
14. apr 2020

@anulienka26 nespolieham. Ale v pohode pomôžem komukoľvek, kto to potrebuje. Vybavím, zariadiť, spravím, darujem. Ale ak niekoho neznášam, tak sú to primitívi a vyžierky. A keď sa to zmixuje, no koniec.

anulienka26
14. apr 2020

@lentilkaxxx súhlasím, drž sa

jvasenka
Autor odpoveď zmazal
caroline_
14. apr 2020

@jvasenka fuha, tak s takouto harpiou by som teda nervy nemala, by som jej vykricala svoje, to si ako môže dovoliť? Našťastie môj muž je v tomto smere na mojej strane a tiež jej povedal svoje

jvasenka
Autor odpoveď zmazal
ljzozv
14. apr 2020

@lentilkaxxx ďakujem neprosím... Ja až taká silná nie som... 🤷‍♀️
Ale ty si proste dobrá. A páči sa mi, že si stojíš za svojím a nenecháš so sebou mávať.. Škoda že ja nie som taká... To bude asi tým zázemím... Držím ti palce... A na ten román stojím v rade.... Kľudne ako podpultovka

cacianka
15. apr 2020

@anulienka26 odporucam ti precitat jej príspevky aj inde.marne ju prosime aby napísala roman.
Svätá to žena 😇💕

cacianka
15. apr 2020

@lentilkaxxx ved toto je ten problem.mladi zaľúbeni kratko po škole , romanticka svadba ruuuuzove okuliare, bez zázemia ci pracovného alebo financneho, nedajbože rodinného, byvanie so svokrovcami, hned dieťa a potom sa cuduju ake h.vna sa im valia do zivota.
Moja generacia mala svadbu 19 - 23r., teraz našťastie je trend okolo 25- 30, ale veľmi vela snubencov si nepreveri obe rodiny, nevydiskutuju si ake maju postoje pravidla a plany pre spoluzitie,
A potom sa cuduju čo sa vyliahne z ich partnera/svokrovcov/svagrovcov and company.
Jedno sa mu páči pri cirkevnom sobáši - priprava.
Na výkon povolania potrebuju ludia nejake vzdelanie pripravu, ak chcu šoférovať tak vodičák, ale na manzelstvo a deti nič.
To je len taká moja malá poznámka....

squirrels
15. apr 2020

Pánečku... ako to tu čítam, musím začať Bohu denne ďakovať za svoju zlatú svokru! Dodala mi vychovaného, samostatného, zodpovedného, schopného chlapa, ktorý má ženy v úcte, nemá najmenší problém s domácimi prácami (riad umýva výhradne on, vysávanie a zmývanie je jeho, varí lepšie než ja...) a nepripadá si dôležitejší, hoci oproti mne zarába x-násobne viac. Asi sa začnem báť, aby ma nevymenil :D
Bonus: svokra síce nesúhlasí so mnou vo všetkom, ale taký rešpekt, aký mi prejavuje, automaticky vyvoláva na mojej strane úctu voči nej. Napriek jej bohatým životným skúsenostiam (a to fakt bohatým), sa absolútne nevyvyšuje a v diskusii ma má za rovnocenného partnera. Mimochodom, príchodom vnúčat sa vôbec nezmenila, zbožňuje ich, venuje sa im s nadšením a vo všetkom podporuje našu výchovnú líniu. Dopriala by som každej takú svokru, je to druhá mama 🙏

misulienkamisa
15. apr 2020

Heh tak to máš teda šťastie. U nás to bol tiež trocha boj ale tak ako už aspoň svokra vie, že to so mnou nebude mať také ľahké. Dám si poradiť, no sekírovať tak to teda isto nie

autor
15. apr 2020

No vidím teda, že to máme veľmi zaujímavé 😃 ja sa snažím rozmýšľať aj tak, že raz budem mať možno syna a raz budem svokra a veru nechcem aby takto o mne rozprávala moja nevesta 😃 ale asi je to väčšinou tak dané ako čítam 🙂 ako ja svokre poviem svoje aj keď sa urazí, problém je že to niekedy viem podať drzo a nepríjemne ale zase myslím keby som jej to tak nepovedala, bolo by to dnes horšie. Ale zase vieme sa spolu aj zabaviť, dat si pár pohárikov vínka a nasmiať sa.. Uvidíme čo nám život prinesie 😃

lentilkaxxx
17. apr 2020

@cacianka. No veď to. Práveže v našom prípade sme neboli až tak mladí, obaja sme mali po 30. Romantické svadby nemusím, miesto tradičných šiat by mi stačili rifle od Hilfigera. Zázemie sme mali každý + dobre platenú prácu. Ja aj svoj byt (našťastie). Dieťa sa podarilo až po rokoch, kedy sa odtiaľ vypadlo.
Išli sme do toho preto, aby starí neprišli v dedičskom konaní o dom, v ktorom žili, ale patrila im len polovica. Takže v podstate sme zachránili IM rite, nie oni nám. Preto svokra niekoľko rokov hrala lepšie divadlo ako profesionáli zo Slovenského národného divadla. Až sa tam nenávratne nasypalo 50 000 EUR, tak sa ukázala v pravom svetle.
Tiež hovorím, že pred svadbou by každý mal dostať naštudovať niekoľko hodinový dokument o spolužití nielen manželov, ale hlavne so svokrou. Môžeš si dopredu hovoriť, že keď sa k nej budeš správať slušne, bude aj ona k Teba. Zabudni. Ale každý deň Ti bude hovoriť "môj dom", aj keď reálne podľa LV nemá nič. Ono to začína nenápadne, keď stále sa riadi tým, že čo je len moje, je naše. Čo je naše, to je len manželove. Čo je manželove, je vlastne ich. Čo je ich, je jej. Tj.všetko je jej a z toho má právo o tom rozhodovať a nadeľovať dcére. Na tú však nikto nesmie siahnuť, lebo to je jej princezná a MUSÍ byť stred vesmíru pre všetkých 🙉🤯😡.
A pritom to na začiatku vyzeralo v pohode....

cacianka
18. apr 2020

@lentilkaxxx jej majetok jej dom....
Ved sa vyjadri pred jej sukmenovcami ze ma 🍪💩a uvidis to rodeo ako jej to daju vyzrat.
Ked si odviezla svoj majetok z tvojho domu nemaju tam ozvenu ?😇
To by som chcela vidiet tu akciu "gulovy blesk"
Ani Troška take nenatočil, predaj mu namet

lentilkaxxx
18. apr 2020

@cacianka no veď súkmeňovci z toho celého mali riadne teátro, lebo všetky tie sťahovanie autá sa priamo v centre dediny nedali prehliadnuť 🤣. Pri ich mentalite to každý ešte nafúkol, takže zo 7 plných veľkých áut bolo 15🤣🤣🤣🤣 . Keď začala púšťať blbé jedovaté reči, smiali sa z toho, takže sa prvýkrát v preddôchodkovom veku stiahla a čuší. Už robí peklo len z domu, tak nemá taký dosah na okolie. Jasné, že je tam ozvena, kúdole prachu a pavúčiská. Hlavne po tom, čo som o 2 mesiace ešte 2x v dodávke osobne odviezla ostatný nábytok s manželovými vecami. V ten večer sa nám aj po rokoch zadarila "výroba" potomka. Aká náhoda 🙂 Nádherne do detailov prerobený byt je prázdny a v podstate aj nepranajímateľný. Kto by tam dokázal s ňou žiť? Nikto... Ani ten pohoďák Troška. Po pár dňoch by zistil realitu, utekal by kade ľahšie a tĺkol si hlavu, že na toto sa Hoštice neťahajú 🤣🤣🤣

cacianka
18. apr 2020

@lentilkaxxx bábätko máš za odmenu a ako oslavu nového života.
Gratulujem a straaasne drzim palce🍀🍀🍀

kristinajo
22. apr 2020

@squirrels Nemame tu istu svokru ? 😎Moja je taka ista. A ja mam s nou lepsi vztah ako s vlastnou mamou..😐

lentilkaxxx
22. apr 2020

@cacianka za odmenu.... V podstate ako náhradu za manžela, keď ho dorazím za to, ako so sebou nechá tými dvomi manipulovať a zdierať sa 🙉

cacianka
23. apr 2020

@lentilkaxxx to by chcelo odbornu pomoc, je slaby a manipulovatelny.
Hm - možno dieťa pomôže aby to v ňom spevnelo

henrikir
23. apr 2020

u nas to boplo kedysi fajn, no v poslednom case to dost skre. aj muz aj jeho sestra maju rodiny domy jedno s druhym, no ked je nieco treba vzdy otravuje len nas a uz mam toho plne zuby. svgrina ta nemusi absolutne nic

lentilkaxxx
23. apr 2020

@cacianka on to musí pochopiť sám. Každý mu hovorí, čo sú tie dve beštie zač, ale ani to nechce počuť. Milión dôkazov a on ich všetky spochybňuje 🙉 X- krát som mu povedala, že ho len zdierajú, ale pre neho ani prstom nepohnú. Na otázku, čo kedy hlavne sestra pre neho spravila, sa hneď urazí. Prečo? Lebo by musel priznať, že neurobila nikdy nič. A viem, že ani v budúcnosti nič pozitívne ani neurobí, len zlobu a škodu

tomi16
18. mar 2022

@dena22 este ze mu nenosi kakauko .. presne viem o čom píšes.. ja to mam doma tiež a mozno este horsie. Absolutna zavislost a ja som bokom a aj nase deti

Strana
z2