Ako vyriešiť dlhy bez práce?
Ahojte, prosím všetkých o radu mám 21 moji rodičia a prababka mi požičali peniaze ešte minulý rok, dnes im to mám splatiť, ale ja nemám z čoho...myslia si, že mám prácu, ale nemám..mohla som mať dobrú robotu, ale neprišla som ani na skúšku, pretože keď som mala prísť bola som akokeby paralyzovaná a vždy keď som tam mala prísť som dostala strašnú depku a nešlo to...ja som tak strašne v prdeli, že to nejde ani popísať 😔😫 prosím povedzte mi čo mám spraviť...pravdu im povedať nemôžem, pretože to naozaj dobre nedopadne...
To bývaš u rodičov a chodíš akože každý deň do práce? A z čoho teda žiješ? Raz ti na to aj tak prídu, poznám jeden takýto prípad. Do práce chodiť treba. Ak máš z toho panický strach,tak zrejme psychológ.
No nič iné ako povedať pravdu Ti nepomôže a najlepšie čo mizes urobiť je kontaktovať psychiatra
Jedine povedat pravdu a hlavne riesit veci, ktorymi si prechadzas.
No iné ako povedať im to ti nezostáva... a nabudúce si peniaze nepoziciavqj keď niesi schopná ich vrátiť.
A trosku sa vzchop, lebo keď budeš mat depku z každého pohovoru tak nikde pracovať nebudeš.
Tie peniaze boli použité na čo? Odporúčam jedine nabrať odvahu a povedať im to. Ak to nedokážeš tak napísať na papier a dať do ruky. Hlavne ich popros o pomoc, čert ber peniaze ale máš psychologický problém, to treba riešiť.
Zla situacia by bola keby ti pozicala nebankovka. Toto je oproti tomu len "neprijemnost"...
Nemas na vyber nic ine nez povedat pravdu.
Pravdu. A ak mas fobiu alebo inu moznu diagnozu, tak smer odbornik
Riešiť riešiť riešiť ,je to rodina určite ťa podrží,ale ako sa hovorí bez orace nie sú koláče 🙂 a keď nevyšla jedna práca vinde druhá ale musíš začať pracovať lebo sa dostaneš do existenčných problemov ,prace je dosť aj kde sú dobrý kolektív ,nesmieš sa opúšťať a rodine povedz pravdu
Pozri, pravda sa skôr či neskôr ukáže. Asi nemáš s nimi dobre vzťahy, ale aj keby ta mali dodrbať, povedz pravdu. Vyhľadaj pomoc psychiatra a psychológa a dohodni sa s nimi, že sa dáš do poriadku. Ale musíš to urobiť, sedieť doma a vyplakávať že máš depky ti nepomôže, takto sa celý život žiť nedá. Bud rada, že je to rodina a nie nejaká nebankovka. Príjemne to nebude, ale klamala si, musíš niesť následky. Donekonečna klamať nemôžeš
Tie peniaze si na čo minula ?
Povedz pravdu a buď pripravená niesť následky. Nič iné ti nezostáva.
Jednoznačne povedať pravdu. Takto sa do toho len viac zamotávaš a bolo by to horšie a horšie. Ráno vstaneš a odchádzaš akože do práce ? a žiješ z čoho ? odvody platíš z čoho ?
Povedať pravdu. Vyhľadaj odborníka. Takto to do nekonečna nepôjde. Potrebuješ mať lekársku správu o zdravotnom stave, ktorý udávaš.
Ak si nebola schopná ísť na skúšku, dúfam že si sa ospravedlnila. Pochopili by to a v budúcnosti by ťa mohli prijať
😀
Požičaj si od známych, ktorí nevedia presne čo si zač a alebo v nebankovke. Prípadne rozpredaj na Bazosi ci FB Marketplace majetok (šperky, hodinky, mobil, pocitac, nabytok, mikrovlnku...).
Daj si poriadnu facku pred zrkadlom a postav sa k problemu ako dospely clovek - celom. Co do kelu si robila rok? Nefnukaj a nes zodpovednost. Stastim doma nikto skakat nebude, ale zatlkanie a klamstva to este zhorsia. Klamstvom NIC nevyriesis. A teda? Zmaturovala si? Sama? Ak ano, tak sa nevyhovaraj, nakopni sa a masti do roboty. Cim skor, tym lepsie. Ved nemas ziadne navyky. Ziadna lutost - zit z penazi rodiny rok ti problem nerobilo, tak teraz nie je problem to priznat aj sama sebe, aj rodine a napravat skody.
je ťažké ak má človek psychické problémy sa prekonať, ale žiaľ život vo väčšine prípadov je o tom, že silnejší prežije, povedz im tak, ako si to napísala tu a objednaj sa k odborníkovi, pokiaľ si inak fyziky zdravá, ze nemáš obmedzenia, tamto sa dá pekne poriesit
Chodíš psychologický alebo psychiatrovi? Máš nejaký "psychicky blok" podľa mňa. Máš dve možnosti buď povedať pravdu rodine alebo klamať naďalej napríklad mala si veľa výdavkov na to a to ale budeš im to splácať podľa tvojich možnosti ( 10-30 euro mesačne) Koľko im dlžíš peňazí? Asi nemáš dobrý vzťah s rodinou?Nesúdim ťa neviem čo si zažila a čo prežívaš. Ale snaž sa riešiť svoju situáciu Tak aby si bola na seba hrdá a spokojná so svojím životom.
Povedať pravdu a ukázať že to aktívne riešiš.. že máš zajednané sedenie s psychológom/psychiatrom a presne ako píše komentár vyššie aspoň malú splátku späť
Rozhajdákala si prachy...do roboty ani omylom...A čakáš teraz, že sa ti pozbierame?
Myslim ze vela moznosti nemas ,bud sa priznat alebo vykradnut banku😬
Si mladučká ale prácu treba. Bohužiaľ bez toho to nejde. Viem aké je to mať stres ísť na pohovor. Ja som bola na niekoľkých a dni pred pohovormi som pregrcala od stresu. Verím že to prekonas. Povedz vašim že momentálne prácu nemáš a peniažky si musíš šetriť ale že to čím skôr vrátis. Ved je to rodina, hádam to nevyžadujú presne na deň
Pravdu..mala si to urobit hned ! Stalo ti to zato tak dlho to tajit a trapit sa vycitkami ?! Cokolvek ine situaciu zhorsi a to teprv buded v prdeli
Priznat sa, aj keby si tie 💸 minula na fet

No ja ti odporúčam práveže tú pravdu povedať. Ver mi že nebude nič horšie než keď sa do toho ešte viac zamotáš. Klameš svojich blízkych a seba dávaš zbytočne do stresu z toho všetkého. Dohodni sa s rodičmi a s prababkou, verím, že prídete k nejakej dohode vhodnej pre obe strany. A hlavne si nájdi robotu, ak máš problém, šup k psychológovi.