Ako vyriešiť konflikt medzi detskou a mužovou akciou?
Ahojte... pre dieťa jedna dôležitá akcia a pre muža tiež nejaká akcia z jeho záľub..v jeden termín...muž nechce ísť na synovu..syn musí/mal byť ísť na svoju...ako to riešiť?
@lilitela Velmi to prežívaš. Teraz kvôli jednému zápasu alebo neviem, detskej besiedke budú obaja rodičia čerpať dovolenku alebo rušiť plány. A potom tu rodičia vyplákavaju, ako im deti skáču po hlave. Nejde na promócie, ide o detskú akciu. A z toho také haló robiť... A riešiť, že sa otec rovnako nezapaja... Veď nikde autorka nepíše, že sa otec nestará alebo že všetko je len na jej hlave. Jednoducho jej ako matke vadí, že musí ísť sama.
@nika23t Ja tu halo z toho, ze otec si ide po svojom a dieta riesi matka, nerobim. Ja osobne robim halo akurat z toho postoja, ktory my, ako zeny, k celej situacii mame. Ze to je tak v poriadku. Raz sme hrde na to, ake sme uzasne obetave matky, potom prideme plakat, ako sme vycerpane.
Podporit dieta nema nic spolocne s nastavenim hranic.
Co myslis, skade sa beru vsetci ti exoti, o ktorych tu zeny denno denne vyplakavaju? Vychovali ich nase matky podla vzoru, muz si robi (takmer) co chce a zena sa stara o deti domacnost. A my, pokracujeme v tomto vzorci dalej, lebo co sme videli, to posuvame potomkom. Vychovame take iste dcery a synov.
Co my tu najviac rezonuje je, ze my to dieta nejdeme podporit. Takze ho neucime tomu, ze sa mame navzajom poporit. A potom, kde budem dospely, neviem poskytnut podporu ani druhym - a presne tu to krasne na tom konikovi vidiet, ako krasne sme tu matku "podporili". Namiesto toho sme spochybnili jej vnutorne pocity, ktore jej vravia, ze asi je to pre to dieta v tomto momente dolezite, zatialco pre toho muza uz nie, uz je dospely, lahsie sa vyrovna s tym, ked nepojde, kde chce.
@nika23t Ja tu halo z toho, ze otec si ide po svojom a dieta riesi matka, nerobim. Ja osobne robim halo akurat z toho postoja, ktory my, ako zeny, k celej situacii mame. Ze to je tak v poriadku. Raz sme hrde na to, ake sme uzasne obetave matky, potom prideme plakat, ako sme vycerpane.
Podporit dieta nema nic spolocne s nastavenim hranic.
Co myslis, skade sa beru vsetci ti exoti, o ktorych tu zeny denno denne vyplakavaju? Vychovali ich nase matky podla vzoru, muz si robi (takmer) co chce a zena sa stara o deti domacnost. A my, pokracujeme v tomto vzorci dalej, lebo co sme videli, to posuvame potomkom. Vychovame take iste dcery a synov.
Co my tu najviac rezonuje je, ze my to dieta nejdeme podporit. Takze ho neucime tomu, ze sa mame navzajom poporit. A potom, kde budem dospely, neviem poskytnut podporu ani druhym - a presne tu to krasne na tom konikovi vidiet, ako krasne sme tu matku "podporili". Namiesto toho sme spochybnili jej vnutorne pocity, ktore jej vravia, ze asi je to pre to dieta v tomto momente dolezite, zatialco pre toho muza uz nie, uz je dospely, lahsie sa vyrovna s tym, ked nepojde, kde chce.
@lilitela tak my nevieme detaily, mozno ho otec podporoval celu sezonu a tento jediny vikend ma inu akciu...My napr.mame 3 deti a posledny majovy vikend bude jeden na Balatone, dalsi v Skalici a posledny v Pezinku. Takze jedno dieta pojde urcite samo a problem v tom nevidia.
Ja si zase myslím, že skoro všetci chlapi z môjho okolia, by ale vôbec neváhali ísť na tu detskú akciu aj keby to bolo opačne (že žena má svoju akciu a on by musel ísť sám na detskú) a nerobil by z toho vôbec problém....tu sa mi naozaj zdá, že sa vyrába problém, ktorý vôbec problémom byť nemusí v rodinách, kde si partneri vedia odkomunikovať svoje...
Je mi vtipne koľko je tu žien ktoré si žijú životy kde rodina nie je prioritou 🤣🙏🏻 keby vidíte nás aj sa pokakáte. Všade sme vždy spolu a robíme pre to všetko čo je v našich silách. Meníme, organizujeme, snažíme sa
A nie je reči o nejakej nesamostatnosti a podobne keci. To nerozumie len niekto kto taký život nespoznal
@luci_tur nie tak dávno si sa tu sťažovala ako nikomu na tebe nezáleží, ako si s mužom kvôli malej, ako ťa podvádzal a má ťa hlboko v paži a zrazu tu Ty ideš moralizovať a písať niečo o rodine a prioritach? Vážne? Nemáš vlastne bývanie, nie si manželka, muž ťa podvádzal, ale ty tu píšeš o rodine a prioritách?
@luci_tur nie tak dávno si sa tu sťažovala ako nikomu na tebe nezáleží, ako si s mužom kvôli malej, ako ťa podvádzal a má ťa hlboko v paži a zrazu tu Ty ideš moralizovať a písať niečo o rodine a prioritach? Vážne? Nemáš vlastne bývanie, nie si manželka, muž ťa podvádzal, ale ty tu píšeš o rodine a prioritách?
@katka2602 tak aspoň chvíľku boli dokonalá rodinka ,kým si ju podlo neodhalila 🙂
bože to sú problémy. Mne sa stáva, že jeden syn má v rovnaký deň preteky ako druhý zápas. Ak to len trošku ide tak idem napríklad na jednu-dve disciplíny jedného syna a potom letím na synov zápas a často sa jedná aj 100-150 km vzdialenosť. Ale deti sú priorita a muž nech si ide na svoju vlastnú akciu sám 🙂

Nevieme, o co presne ide, ale je vysoky predpoklad, ze ked autorka pise, tak muz asi nema zas az tak vaznu akciu, kedze si mysli, ze muz by mal uprednostnit dieta. Nie su zname ani dalsie fakty, ci je toto bezny scenar, alebo jednorazovy konflikt.
Prekvapuje ma vsak absolutny a okamzity postoj vacsiny zien, ze je to tak ok, muz sam, mama s dietatom. Zeny, vy vychovavate svojich synov presne k takym istym postojom, ze ked budu dospeli a mat svoje rodiny, si budu moct chodit po svojom, aj ked ich dieta bude mat tiez vyznamnu akciu, a s dietatom ma ist matka.
Hned v inej diskusii sa ale budete bit do prs, ze obaja rodicia maju byt rovnocenni, od starostlivosti, cez vychovu deti, az po zarobok. A ze otec je predsa tiez plnohodnotny rodic.
A kebyze ma akciu este aj matka v ten den, tak co? Ako by to asi dopadlo? Alebo naopak, matka ma akciu svoju a muz ma ist s dietatom? Siel by? Ako by sa pozeralo na tu zenu, co nesla dietatu na koncorocnu besiedku, ci finale v sporte, ale na teambuilding?
@lilitela tak tak super si napisala !!! Ten svet uz zanika :(:(