icon

Ako vyriešiť ochladnuté vzťahy so sestrou?

Dnes o 11:19

Pred pár rokmi sa mi stala nepríjemná udalosť. Mali sme nehodu a ja jediná som prežila. V aute bol aj môj priate (boli sme tam viacerí)ľ, avšak moja sestra nevedela, že s nám chodím. Bola to celkom medializovaná vec, bolo to aj v novinách, aj v TV, všade. Skončila som v nemocnici, hneď 2x operácia. Moja sestra prišla do nemocnice s výčitkami, prečo som jej nepovedala, že niekoho mám, že s ním chodím. Keďže v novinách písali nezmysly, prišiel za mnou redaktor z TV, či by som nedala k tomu vyjadrenie, aby sa veci uviedli na správnu mieru. Po porade s rodičmi som dala krátky rozhovor, tvár mi nebolo vidno. V TV to odvysielali ako "exkluzívny rozhovor", netuším prečo to tak nazvali. Ja som bola po operácii, v ťažkom psychickom a fyzickom stave, striedali sa mi tam lekári, policajti, vyšetrovatelia, jeho rodina, moja rodina, novinári, priatelia. Moja sestra prišla do nemocnice a kričala po mne, že môj priateľ nie je ešte ani pochovaný a koľko peňazí som zhrabla za exkluzívny rozhovor. Či to bolo 10 000 eur alebo viac. Vrieskala tam po mne ako zmyslov zbavená, ja som len plakala, nemohla som sa ani pohnúť a zliezla som z postele a odplazila som sa k vozíku na ktorom som chcela odísť z izby. Na krik prišiel do izby primár a prednosta a moju sestru dali vyviesť z nemocnice so zákazom vstupu. Ja som bola na tom veľmi zle, teplota mi stúpla na 39 stupňov... Nakoniec som musela poprosiť redaktora, aby zavolal mojej sestre a vysvetlil jej, že som žiadne peniaze nedostala.

Odvtedy ubehlo pár rokov. Ja to sestre nemôžem zabudnúť. Naše vzťahy ochladli. Nekomunikujeme spolu. Občas mi v alkoholickom opojení napíše nejakú nenávistnú správu. Ja už ani nereagujem. Ako by ste toto riešili vy?

Tých podrazov od sestry v tomto, ale aj inom období bolo omnoho viac.

Strana
z3
anonym_6abfc4
Dnes o 11:21

Slabý pokus. Píš ďalej a nech to má lepšiu zápletku.

autor
Dnes o 11:22
@anonym_6abfc4

Slabý pokus. Píš ďalej a nech to má lepšiu zápletku.

@anonym_6abfc4 toto je realita žiaľ.

ivik4
Dnes o 11:24

Ak je to pravda tak tvoja sestra je riadna pi...
Nik normalny nevrieska ako nepricetny na cloveka po takej nehode. Navyse ani tomu nerozumiem, preco by to tak prezivala ze si mala frajera ? Co ho poznala alebo s nim nieco mala? Nedava mi to ziadny zmysel

anonym_435034
Dnes o 11:25

a co riesis teraz po par rokoch? Zachovala sa ako primitiv, zablokovat a dovidenia…

7miriam77
Dnes o 11:27

Sestra nesestra..... napíš jej, nech ti dá pokoj, ... zablokovať a hotové, vybavené

anonym_ad86e4
Dnes o 11:27
@anonym_autor

@anonym_6abfc4 toto je realita žiaľ.

@anonym_autor a akoze preco mala taky problem s tvojim frajerom?

ruxandra
Dnes o 11:32

Zablokuj všade kde sa dá a nerieš. Tiež mam v rodine take, co su schopné závidieť aj chorobu. Úplne si mi to týmto pripomenula. S takými je lepšie prerušiť kontakt, lebo v jej hlave si ty ta lepšia a ona ti to proste vsetko závidí

autor
@ivik4

Ak je to pravda tak tvoja sestra je riadna pi...
Nik normalny nevrieska ako nepricetny na cloveka po takej nehode. Navyse ani tomu nerozumiem, preco by to tak prezivala ze si mala frajera ? Co ho poznala alebo s nim nieco mala? Nedava mi to ziadny zmysel

@ivik4 áno poznala ho, v minulosti bol u nej zamestnaný. Ale potom sa už roky nevideli. Problém mala s tým, že ona o tom nevedela. Ani rodičia s tým nemali problém.

januska12323

Čo s ním chodila aj ona?

ivik4
Dnes o 11:35

Tak pravdepodobne s nim nieco aj mala ked vyvadzala ako zmyslov zbavena. Ty niesi povinna sestre hovorit s kym chodis. Co si mysli o sebe. Este raz by mi napisala svoj alkoholicky román tak by som jej riadne vycistila bachor. To si nechavas aby sa na Tebe vozila tak dlho ? Sa Ti vazne cudujem. Hanba takto dojst a bliakat na niekoho v nemocnici

autor
Dnes o 11:35
@ivik4

Tak pravdepodobne s nim nieco aj mala ked vyvadzala ako zmyslov zbavena. Ty niesi povinna sestre hovorit s kym chodis. Co si mysli o sebe. Este raz by mi napisala svoj alkoholicky román tak by som jej riadne vycistila bachor. To si nechavas aby sa na Tebe vozila tak dlho ? Sa Ti vazne cudujem. Hanba takto dojst a bliakat na niekoho v nemocnici

@ivik4 nie čo si, nič s ním nemala. Ona bola dávno vydatá, mala deti, o neho ani nezakopla. Iba ho zamestnávala nejaký čas.

anonym_8f3029
Dnes o 11:45

@anonym_autor keby pošleš odkaz keď to bolo tak medializované tak je to ľahšie uveriteľné

autor
Dnes o 11:46
@anonym_8f3029

@anonym_autor keby pošleš odkaz keď to bolo tak medializované tak je to ľahšie uveriteľné

@anonym_8f3029 prepáč, nepošlem. Píšem tu anonymne. Z nejakého dôvodu. Už tak, ak toto číta náhodou niekto z rodiny, tak ma identifikuje. A to nechcem.

anonym_8f3029
Dnes o 11:47
@anonym_autor

@anonym_8f3029 prepáč, nepošlem. Píšem tu anonymne. Z nejakého dôvodu. Už tak, ak toto číta náhodou niekto z rodiny, tak ma identifikuje. A to nechcem.

@anonym_autor tak sa nečuduj, že ti tu dosť ľudí neuverí a tým pádom ani neporadí. Tiež mi to nieje moc uveriteľné. Ale čo už

autor
Dnes o 11:49
@anonym_8f3029

@anonym_autor tak sa nečuduj, že ti tu dosť ľudí neuverí a tým pádom ani neporadí. Tiež mi to nieje moc uveriteľné. Ale čo už

@anonym_8f3029 ja nemusím nikomu nič dokazovať, prežila som to. Toto bola len jedna z mála vecí, čo sa tam vtedy udiali. Čo je na tom neuveriteľné? Že sa tak zachová jedna sestra? No tak potom mám vlastne odpoveď na otázku.. či je toto sestra.

anonym_76c62f
Dnes o 11:51

Taketo veci sa riesia s odbornikom a nie na fore..
Skus psychologa, alebo zmen ak nejakeho mas.. mozes aj online z domu ksebe.sk
Tuto vyrozpravat ti nepomoze..

anonym_8f3029
Dnes o 11:51
@anonym_autor

@anonym_8f3029 ja nemusím nikomu nič dokazovať, prežila som to. Toto bola len jedna z mála vecí, čo sa tam vtedy udiali. Čo je na tom neuveriteľné? Že sa tak zachová jedna sestra? No tak potom mám vlastne odpoveď na otázku.. či je toto sestra.

@anonym_autor pises že to bolo dosť medializované, ľudia by si možno takú vec aj zapamätali. Nepamätám si na nič také v priebehu cca 5 rokov. 🙂 nemusis nič dokazovať, aj tak neverím. A sama píšeš že podľa tohto opisu ťa rodina môže spoznať a aj vlastne spozná. Neveim už potom prečo neposlal odkaz na niečo také

marca12
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@anonym_autor Nechce sa mi verit,ze spolu nic nemali. Ze je vydata a ma deti este neznamena,ze nemoze mat milenca. Inak sa neda vysvetlit jej spravanie. Pre nieco ju to velmi zasiahlo,ked takto vyvadzala.

autor
Dnes o 11:54
@anonym_8f3029

@anonym_autor pises že to bolo dosť medializované, ľudia by si možno takú vec aj zapamätali. Nepamätám si na nič také v priebehu cca 5 rokov. 🙂 nemusis nič dokazovať, aj tak neverím. A sama píšeš že podľa tohto opisu ťa rodina môže spoznať a aj vlastne spozná. Neveim už potom prečo neposlal odkaz na niečo také

@anonym_8f3029 je to absolútne irelevantné. Pozri mne nezáleží na tom, či mi ty alebo niekto uverí alebo nie. Je to môj život, ja s tým musím žiť každý deň. Aj po rokoch to bolí, akoby to bolo včera. A moja sestra? Neberiem ju už ako sestru. Skôr ako cudziu osobu. Lebo takto sa človek z rodiny nezachová.

anos18
Dnes o 11:54
@anonym_8f3029

@anonym_8f3029 ženy, nie je vám to jedno, či je to pravda, alebo nie? Veď keď myslíte, že je to výmysel, tak nereagujte. A keď máte k tomu, čo napísať, tak sa vyjadrite. Veď ak je to pravda a spochybňujete to, môžete ublížiť.

autor
Dnes o 11:55
@marca12

@anonym_autor Nechce sa mi verit,ze spolu nic nemali. Ze je vydata a ma deti este neznamena,ze nemoze mat milenca. Inak sa neda vysvetlit jej spravanie. Pre nieco ju to velmi zasiahlo,ked takto vyvadzala.

@marca12 ona sa ospravedlňovala tým, že mala popôrodnú depresiu. Že jej šibalo z toho. Aj jej muž sa mi ospravedlňoval za jej správanie. Ale teraz po rokoch, nemá popôrodnú depresiu, napriek tomu je takáto. Ja keď ju stretnem na ulici, otočím hlavu iným smerom. Žiaľ.

anonym_8f3029
Dnes o 11:58
@anos18

@anonym_8f3029 ženy, nie je vám to jedno, či je to pravda, alebo nie? Veď keď myslíte, že je to výmysel, tak nereagujte. A keď máte k tomu, čo napísať, tak sa vyjadrite. Veď ak je to pravda a spochybňujete to, môžete ublížiť.

@anos18 keď zo nie je pravda nemá to tu čo robiť. 🙂

anonym_8f3029
Dnes o 11:59
@anonym_autor

@anonym_8f3029 je to absolútne irelevantné. Pozri mne nezáleží na tom, či mi ty alebo niekto uverí alebo nie. Je to môj život, ja s tým musím žiť každý deň. Aj po rokoch to bolí, akoby to bolo včera. A moja sestra? Neberiem ju už ako sestru. Skôr ako cudziu osobu. Lebo takto sa človek z rodiny nezachová.

@anonym_autor irelevantné to nieje. Vzťahy sa rozpadajú. To je život

alex49
Dnes o 12:00

sestra je korunovaná trúba, zablokuj si ju všade a vymaž ju zo života. Zjavne nebola normálna ani pred výstupom v nemocnici.

adri266
Dnes o 12:00
@anonym_autor

@marca12 ona sa ospravedlňovala tým, že mala popôrodnú depresiu. Že jej šibalo z toho. Aj jej muž sa mi ospravedlňoval za jej správanie. Ale teraz po rokoch, nemá popôrodnú depresiu, napriek tomu je takáto. Ja keď ju stretnem na ulici, otočím hlavu iným smerom. Žiaľ.

@anonym_autor Co vlastne chces riesit?

Ako si k nej znovu najst cestu?

Ako zastavit jej nenavistne spravanie voci sebe?

Ako zastavit Tvoje myslienky na to, co sa stalo?

autor
Dnes o 12:02
@adri266

@anonym_autor Co vlastne chces riesit?

Ako si k nej znovu najst cestu?

Ako zastavit jej nenavistne spravanie voci sebe?

Ako zastavit Tvoje myslienky na to, co sa stalo?

@adri266 c), lebo toto nikdy neskončí. d) riešim roky, s terapeutom. Za čo mám samozrejme hejty z jej strany, že musím chodiť ku psychológovi. Nemusím, chodím, lebo chcem. Popravde, ona by mala tiež. Pomohlo by jej to. Možno by nemusela hľadať útechu v alkohole.

marca12
Dnes o 12:02
@anonym_autor

@anonym_autor Ak s nou chces napravit vztah,treba sa stretnut, odpustit si a skusit spolu vychadzat. Nemusia z vas byt najlepsie sestry, ale aspon navstevu by ste mohli vydrzat. Je smutne,ak sa surodenci takto odlucia pre taku blbost. Obe ste boli v tazkej situacii,tak sa skuste navzajom pochopit.

autor
Dnes o 12:04
@marca12

@anonym_autor Ak s nou chces napravit vztah,treba sa stretnut, odpustit si a skusit spolu vychadzat. Nemusia z vas byt najlepsie sestry, ale aspon navstevu by ste mohli vydrzat. Je smutne,ak sa surodenci takto odlucia pre taku blbost. Obe ste boli v tazkej situacii,tak sa skuste navzajom pochopit.

@marca12 v akej ťažkej situácii bola ona?

svetlonos
Dnes o 12:05
@anonym_autor

@anonym_autor
mne to skor pripada, ze tvoja sestra ma nejaky psychoproblem. Poporodnu depku chapem ale po rokoch? A ona sa dokaze opit tak, ze ti to po dlhom case vytkne? Tam je to uplne onaksie u nej. Pre nu to nebola banalita, ci iz s nim nieco mala alebo jej vadilo, ze si sa nezverila. Obydva dovody su chore.To sa spolubinak vobec nebavite ani ked nepije? Pije cadto? A vobec, takmer pridem o sestru a ona ma zje@e v nemocnici v blbom stave, lebo nevie o mojom frajerovi?
Ved supni na 2 A4ky jej psychovylevy za cely zivot a opytaj sa psychiatra, co by to mohlo byt.
Niebkolibzlobe a vysmechu ale bola by si v obraze. Manzel jrj ma asi tiez o zabavu postarane s nou, vsak? A samozrejme treba okolo nej chodit po spickach!
Takze - som presvedcena, ze tvoja sestra ma psycho dg aj ked neurcenu lekarom. Takto sa nik normalny nezachova. Este by som mala pochopenie, keby ten tvoj priatel bol jej manzel sucasntne. To si viem predstavit jej nasratost aj v nemocnici.

stellarstar
Dnes o 12:07

V prvom rade čo tvojej sestre do toho či si mala frajera a ešte koho. Je to tvoj život. Čo sa stalo nechaj to, tvojej sestre odkáž ze to nezmení a nech ťa nechá na pokoji. Si dospelá žena snad si s nou vieš urobiť poriadky

Strana
z3