Ako vyriešiť synov strach z náboženstva?
Ahojte. Neviem ani ako pomenovať túto tému, a nechcem ani aby sa tu zvrtla buŕlivá diskusia, naozaj poprosím slušne. Sme veriaca rodina a máme 6 ročného syna, ktorý teraz v septembri nastupuje do školy. Do kostola nechodíme, moji rodičia aj svokrovci áno. My s manželom veriaci sme, ale naozaj priznávam úprimne, do kostola sa nám nechce a na cirkev máme vlastný (negativny) názor . Deti pokrstené máme. Ide o toho nášho 6r syna. Absolútne odmieta modlitby (na Vianoce pri stole, večerné..), bojí sa farára, miništrantov..(keď nám aj prišli vysvätiť dom) on nám skoro infarkt dostal, plakal vo svojej izbe - naozaj sa bál🫣 teraz nás čaká v lete sestrina svadba, samozrejme v kostole a on už teraz stresuje, ako tam nepôjde, a normálne vidíme že začne byť nesvoj keď sa bavíme o kostole. Je to veľmi vnímavý , živý , múdry chlapec, nič zlé s kostolom spojené nemá, nič sa nestalo, nikto ho nestraší a podobne. A vysvetliť si proste nedá že je to v poriadku a nič sa mu tam nestane keď to “pretrpí” …No a teraz keďže nastupuje do školy- rieši sa náboženstvo a Etika … a on nechce ani počuť o náboženstve, on tam chodiť nebude a zas doma cirkus …
Ako by ste to riešili vy? Ja som chcela aby šiel na náboženstvo a spravil si aspoň prvé sväté prijímanie, potom už nech sa rozhodne ďalej sám- už bude viac múdrejší..no nútiť ho nechcem a keď vidím aký mu to spôsobuje stres tak už dupľom nie. Muž má nestranný názor ˇ, jemu to je jedno. A že ako chcem ja tak tak spravíme ….Další môj problém sú rodina-moji rodičia a svokrovci,keď sa dozvedia že sme ho dali na etiku, to bude brutáálny oheň na streche 🙄áno, viem,že mi to môže byť jedno, ale predsa … ďalšie naše dve deti, chodia občas do kostola s babkami, oni sú spokojné…

@xsuzannex Samozrejme, ze to budeme respektovat. Ved co ine nam ostava. Len respektovat. Dospelych uz do kostola nedotiahnes nijako. Ked nechcu tak nechcu. Skor by som sa snazila zit tak, aby sa sa o tu vieru to dieta samo zaujimalo. Skratka v dospelosti uz ostava naozaj len a len svedectvo zivota. Nic ine uz nepomoze, ziadne prehovaracky, doprosovacky, vyhrazacky.