icon

Ako vysvetliť deťom absenciu rodinných návštev?

21. aug 2025

Ako ste deťom vysvetlili, že majú širokú rodinu, ktorú denne stretávajú v jednej obci/meste, kopec ujov, tiet. sesternic, bratrancov no nestretávame sa s nimi a ani nenavštevujeme? Sú pokrvná rodina, ale v podstate sme bez rodiny.

anonym_0b17ca
•
21. aug 2025

@anonym_autor prečo to nevezmeš do vlastných ruk? Vysvetľovala by som im to podľa situácie, nevieme prečo sa nestretávate

anonym_e14b5a
•
21. aug 2025

@anonym_autor asi máš na to dôvod, prečo im to nepovieš? Alebo je to niečo supertajné?

anonym_cbfef1
•
21. aug 2025

@anonym_autor ani sa nepozdravite? Vedia deti, že ste rodina? Nijak by som neriešila, s kým sa nestretavam, nepoznajú ani deti. Ak budú chcieť poznať, nebudem zakazovať.

pribinak
•
21. aug 2025

Máte nejaké konflikty? Ak áno, čím skôr im povieš pravdu, tým lepšie. Aspoň si nevypočujú niečo štipľavé od cudzích

katica06
•
21. aug 2025

Čo také zlé hrozné spáchali vsetci tí ujovia a tety že ste s nimi prerušili kontakty?

anonym_68852c
•
21. aug 2025

A odkiaľ my máme vedieť prečo ste odrezali celé rodiny

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
jana_eyre_2
•
21. aug 2025

Nemám sice takúto situáciu, ale ja sa s deťmi vždy rozprávam úprimne a vysvetľujem im veci pravdivo tak ako sú len primerane veku aby tomu vedeli chápať.. neviem prečo sa nestretávate, ale nejaký dôvod zrejme máš.. snáď aj rozumný..

anonym_2ea1e6
•
21. aug 2025

@anonym_autor u nás to tak bolo. Moja mama vždy bola za rodinu a vzťahy, snažila sa, no k nám prišla. rodina, len keď niečo potrebovali. Ako dieťa som stretla bratrancov a sesternice, tety, ujov náhodou u starkej. Neskôr v puberte a dospelosti to šlo životom tak plynule do stratena. Napr. ja ani neviem ako sa volajú ich deti, vnúčatá, kde a ako žijú. Najviac mi je na smiech pri náhodnom strernutí, ako sa pretvarujú, objímajú, stískajú. My sme to neriešili nijako doma. Proste sme. pochopili, že vzťahy sú chladné a o ničom.

autor
•
21. aug 2025
@anonym_2ea1e6

@anonym_autor u nás to tak bolo. Moja mama vždy bola za rodinu a vzťahy, snažila sa, no k nám prišla. rodina, len keď niečo potrebovali. Ako dieťa som stretla bratrancov a sesternice, tety, ujov náhodou u starkej. Neskôr v puberte a dospelosti to šlo životom tak plynule do stratena. Napr. ja ani neviem ako sa volajú ich deti, vnúčatá, kde a ako žijú. Najviac mi je na smiech pri náhodnom strernutí, ako sa pretvarujú, objímajú, stískajú. My sme to neriešili nijako doma. Proste sme. pochopili, že vzťahy sú chladné a o ničom.

@anonym_2ea1e6 bol dôvod aj u vás dedičstvo? Tipujem, že toto bude u nás kameň sváru.

cacianka
•
22. aug 2025

a dôvody tej absencie nám napíšeš ? ak ti máme poradiť , potrebujeme vedieť pozadie. si tu anonymne tak aké strachy ?

jamimo
•
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2ea1e6 bol dôvod aj u vás dedičstvo? Tipujem, že toto bude u nás kameň sváru.

@anonym_autor nie, vôbec. Dedilo sa omnoho neskôr. Ale mňa to vôbec netrápi, nemám k tým ľuďom žiadne pocity, v podstate cudzí ľudia.

anonym_e14b5a
•
22. aug 2025
@cacianka

a dôvody tej absencie nám napíšeš ? ak ti máme poradiť , potrebujeme vedieť pozadie. si tu anonymne tak aké strachy ?

@cacianka ona to aj napísa ale potom vymazala. Len je divné že ten kopec ujov, tiet, sesternic a bratrancov je každý neprajník, ohovarač, klebetivý a závidí len autorka dokonalá.

autor
•
22. aug 2025
@anonym_e14b5a

@cacianka ona to aj napísa ale potom vymazala. Len je divné že ten kopec ujov, tiet, sesternic a bratrancov je každý neprajník, ohovarač, klebetivý a závidí len autorka dokonalá.

@anonym_e14b5a nehádame sa, ale nestretávame sa.

anonym_100da1
•
23. aug 2025

@anonym_autor a deti sa navstev nejako dozaduju? Popravde ja som rada ze nemame dookola takuto rodinu lebo ti by vkuse boli u nas nasackovani, tak sa vidime par x do roka a staci.

anonym_a83f5f
•
23. aug 2025

@anonym_autor takže vlastne na vine si ty, že sa nestretávate. Tak dovoľ aspoň tým deťom nech sa stretávajú s rodinou keď ty nechceš. Deti zato nemôžu.