Ako vysvetliť mužovi, že náš byt je malý?
Dobry den. Ako vysvetlit muzovi, že nam je byt primaly? Ide o to, ze mame 2 deti, chlapec 13 r., dievca 12 r. Byvame v 2 izb.byte, 50 m2. Deti maju jednu izbu a my spavame v obyvacke. Chcela by som, aj dcera, väčší byt. Hypo by sme brali max.50 tisic, obaja robime, tak by nam dali. Zarabame okolo 850 v čistom, kazdy z nas. Ale muz sa boji - ze nebudeme mat z coho zit. Pritom nechodime na dov., welnes, žijeme skromne. Ako ho rozumne presvecit? Dakujem
Setrit peniaze na ucte alebo v ponozke nie je setrenie ale vyhadzovanie penazi koli inflacii. Ak chce skutocne setrit, treba investovat do nehnutelnosti.
Zrataj mu to takto:
Mesacne odlozite dajme tomu 500.
Za rok teda mate 6000
Za 10 rokov mate 60 000. mozno 70 000 ak budete mat 3% ucet.
Ak budete davat tych 500 do hypoteky
Cena 3 izboveho dnes je 300 000
Cena 3 izboveho pre 10 rokmi bola 150 000
Za 10 rokov mate zisk 150 000. Ak odratate urok tak je to okolo 120 000
Cize ste usetrili raz tak tolko ako ked ste davali peniaze do ponozky.
@andreatytler
👍👍👍
@andreatytler nemyslím že nehnuteľnosti pôjdu hore tak razantne ako v posledných rokoch. To by si už nikto nedovolil kúpiť ani byt…
@andreatytler to je sice ciastocne pravda. Ma to nejaku logiku. Akurat jedna vec. Ked das peniaze do bytu tak sice v tom byte tie peniaze su ale ty v nom stale byvas takze defakto tie peniaze nemas a ani ich nevies vybrat lebo kde pojdes potom zit? Zatial co ked to das na sporiaci ucet tak zurocenie mozno neni take velke ale tie peniaze mas stale k dispozicii. Ina situacia by bola keby kupili dalsi byt, investicny byt, ktory mozes neskor predat. Ale pokial sa jedna o ten jeden byt v ktorom zijes, moc si nepomozes.
@lauriik Uplna pravda co vravis. Ale myslim ze jej manzel nie ze zrovna clovek co setri peniaze za ucelom ich potom na nieco vyuzit. On ich proste len chce mat a teda ak ich ma v tom byte tak ich tiez ma. Podla mna to klasicke setrenie nie je dobre... inflacia to vsetko zozerie a hlavne dnes ked sa pozries ako vsetko ide rapidne hore. Ak mas dnes na ucte 5000 tak si za to kupis 12 matracov ale o 10 rokov uz len (teraz trepnem) 8 matracov... v podstate je to akoby si vyhodila do kosa 40% svojich uspor. Peniaze treba do niecoho davat.
@robodracica Aj ja dufam. Je to uplne sialene co sa dialo s cenamy nehnutelnosti.
obyčajní ludia .... ach vy matovičovci...
Vôbec sa tým netráp, že málo zarábate. Učitelia napr.majú plat rovnaký všade. Neviem, prečo si všetci myslia, že v Ba kraji sú všetci nadpriemerne zarábajúci. Vôbec to nie je také ružové, ako sa to všade prezentuje. Aj tu ľudia zarobia do 800€ v čistom a nie sú to len podhodnotené profesie. Kamoška v banke zarobila ešte pred rokom menej ako ty. O to horšie pre Ba kraj je aj to, že sa naň vzťahuje minimum dotácií, lebo bohatý kraj. Množstvo obcí nemá ani kanalizáciu, niekedy ani verejný vodovod (to je mimo témy, len na margo tej predstavy bohatého regiónu). Podľa opisu, ktorý si dala aj úspor bez problémov hypo zvládnete. Zvlášť ak máte ešte ďalšiu nehnuteľnosť.

@simca06022011
Myslela som to tak, že na určite povolania robíš pohovor. Keď nerozumieš, tažko ten pohovor urobíš a nejak treba začať, kľudne aj umyvsním riadov. Poznám kopu vyštudovaných ľudí, ktorý nevedeli ani jeden cudzí jazyk, nie každý vš študent musí vedieť a vie cudzí jazyk.