Ako vysvetliť svokre, že dcéra nepotrebuje toľko oblečenia?
Ahojte … dcerka sa dost poti .. je taka odmalicka … vzdy ked je u svokri tak jej dava zbytocne vela vrstiev … ona sa hned spoti potom ju ofukne a ma hned sople … robila to aj muzovi v detstve .. naozaj sa na nu nechcem stazovat len prosim o nejake argumenty ktorymi by som jej vysvetlila ze naozaj prechladne kvoli tomu … ak tam nie je dlhsi cas … dcerka chora nikdy nie je … aj teraz mame sice len 22 stupnov bez vetra a ona jej dala hrubu mikinu … ked uz sa stmieva dokaze jej dat pancusky pod teplaky … ja jej to oblecenie nenosim … teraz je leto … ona si ho sama nakupila … pocas tych sialenych horucav co boli a ked sa zotmelo tak dcerka uz mala dlhe teplaky a tenku mikinu … deti na dedine doslova hole behali a aj mladsie od nej …nechcem byt na nu zla no ona nedokaze pochopit a nerozumie tomu ze naozaj dcerka potom prechladne z tych hrubych vrstiev … boze vyjadrujem sa hrozne (boli ma zub ) … snad ma pochopite …proste chcem byt slusna k nej a dat jej nejake neprestrielne argumenty …
Dcerka ma 3 roky …
Dcerka ma 3 roky …
@anonym_autor je taka od babatka tam malo byt … som mimo proste pardon 😆
Dcerka ma 3 roky …
@anonym_autor tak trojrocna uz vie povedat babke. Ked sa babke neda dohovorit, isla by som cez dieta nech sa nauci povedat a nehanbi sa povedat. Podpor ju v tom, nech sa vyzlecie ked jej je teplo
@anonym_autor tak trojrocna uz vie povedat babke. Ked sa babke neda dohovorit, isla by som cez dieta nech sa nauci povedat a nehanbi sa povedat. Podpor ju v tom, nech sa vyzlecie ked jej je teplo
@anonym_b0b2ff ked ona v nejakom zapale hry si to nie vzdy uvedomi no … ale dakujem budem viac do malej hucat
Ty si kde keď ju oblieka?
Ty si kde keď ju oblieka?
@anonym_60ea9f som pol roka na marodke … mam rakovinu … dakujem za opytanie …. Vzdy ju ja obleciem … len ona si nakupila veci zvlast svokra … a da jej aj co nemusi… a preto pisem ze nechcem byt na nu zla … lebo naozaj nam pomaha velmi teraz a toto je jediny problem …. Kedze sa potom od malej aj ja hned naberiem … a moju imunitu uz pokusat viac nechcem … preto som az zalozila tuto diskusiu .. ci mi nahodou neporadis ..
@anonym_autor nenechávaj tam dieťa bez dozoru kým si nebude vedieť povedať/obliecť podľa seba.
@anonym_60ea9f som pol roka na marodke … mam rakovinu … dakujem za opytanie …. Vzdy ju ja obleciem … len ona si nakupila veci zvlast svokra … a da jej aj co nemusi… a preto pisem ze nechcem byt na nu zla … lebo naozaj nam pomaha velmi teraz a toto je jediny problem …. Kedze sa potom od malej aj ja hned naberiem … a moju imunitu uz pokusat viac nechcem … preto som az zalozila tuto diskusiu .. ci mi nahodou neporadis ..
@anonym_autor a nemoze skusit muz jej dohovorit? Aby si ty nebola za zlu alebo nevdacnu. Skus muzovi povedat o tom, je to jeho matka. Nabalila by som jej oblecenie a proste toto jej oblecte a hotovo.
@anonym_autor a nemoze skusit muz jej dohovorit? Aby si ty nebola za zlu alebo nevdacnu. Skus muzovi povedat o tom, je to jeho matka. Nabalila by som jej oblecenie a proste toto jej oblecte a hotovo.
@anonym_df8e12 skusal velakrat ved pni sa aj hadaju kvoli tomu… len na tuto temu s nou tazko … nechape tomu a mysli si ze sme precitliveli my
Chcela som mozno nejake odborne lekarske argumenty ze naozaj to telu skodi … ci by sa niekto taky nemasiel ako ju nejakymi faktami ,,zotriet”
ja by som im kupila teplomer s tým, že pokiaľ to vonku neklesne pod túto teplotu, mikinu jej nedávajte :D alebo so svokrou pretriediť čo je letné oblečenie a čo zimné a že pančuchy do leta ozaj nepatria. Na argumenty by som použila umelú inteligenciu, že prehrievanie a potenie malej ozaj nepomôže, ten by to vysvetlil hneď.
@anonym_autor normálne som sa opýtala. Nemohla som vedieť že máš zdrav. problemy. Predpokladala som že si v práci, alwbo chodíš na sluzibky, nemusíš sa hneď urážať. A že svokra stráži
Chcela som mozno nejake odborne lekarske argumenty ze naozaj to telu skodi … ci by sa niekto taky nemasiel ako ju nejakymi faktami ,,zotriet”
@anonym_autor starším ľuďom býva často zima a svokra ju oblieka podľa svojej citlivosti na chlad. Treba jej vysvetliť, že dieťa sa stále hýbe nepotrebuje ju obliekať ako starého uzimeného človeka. Podaruj svokre magnézium, pomáha znížiť pocity chladu 🙂
Asi len neustále opakovať, nech ju tak neoblieka, hlavne nech zasiahne aj muž. To by mohlo zabrať.
Držím ti palce a skoré uzdravenie ❤️
@anonym_autor starším ľuďom býva často zima a svokra ju oblieka podľa svojej citlivosti na chlad. Treba jej vysvetliť, že dieťa sa stále hýbe nepotrebuje ju obliekať ako starého uzimeného človeka. Podaruj svokre magnézium, pomáha znížiť pocity chladu 🙂
@anonym_6a4914 veru… ved jej je stale zima … dakujem kraaasne
Asi len neustále opakovať, nech ju tak neoblieka, hlavne nech zasiahne aj muž. To by mohlo zabrať.
Držím ti palce a skoré uzdravenie ❤️
@anonym_9b31bd dakujeeeeeeeeě ❤️❤️❤️
Myslím si, že nepochodíš. Svokry si idú svoje 🫣 ale držím palce . Moja mama je tiež svokra a v byte kde je 23 stupňov keď sa kúri obkladá vnuka vankúšmi, dekami 🙈 Nevestu ide rozdrapiť, aj my deti jej dohovárame, a ona nie. Svoje.
Dcerka ma 3 roky …
@anonym_autor 3 ročná vie povedať, že si neoblečie mikinu alebo hocičo iné, lebo jej bude teplo. Nauč dcéru, povedať si svoj názor. Babku už neprerobíš.
Aky zdravotny argument chces? Kazdy pricetny clovek si neoblieka mikinu ked je 22 stupnov. Normalne polopate povedat, ze si to nezelas lebo jej je potom teplo a ofukne ju. Kazdy normalny a priemerne inteligentny clovek to pochopi.
Mozno by som na nu vytiahla situaciu u doktorky, ktora sa sice nestala, ale teoreticky sa mohla stat.
Akoze ti detska dr. povedala, ze ju nemate tak vela obliekat, ze .... uz si doplnis, co potrebujes.
Skratka, ze ta sprdla, ze ju nesmiete tak vela bachtat, lebo potom je prehriata.
Dalsi argument - ty ako chora s tvojou diagnozou - nepomoze, ked budes apelovat na to, ze dcerkine sople oslabuju tvoju imunitu? Ze budovanie jej imunity pojde cez ,,otuzovanie,,?
Ale podla mna, nech povies, co povies, nazor svokry nezmenis. Ona je raz presvedcena o tom, ze jej tu mikinu treba, tak jej ju da.
Kazda svokra ma tu svoju pravdu. Jedna da v polroku slaninu, dalsia cumel do medu a tvoja oblieka ako cibulu. Pomoze iba casta kontrola dietata a vysvetlovanie dokolecka.
Podľa mňa to nevie odhadnúť lebo jej nepríde, že je také teplo
A to potom ťažko vysvetliť a hlavne aby to nesposobilo viac stresu ako úžitku
Lebo je jasné, že zámerne ju nepreoblieka aby sa spotila a ju ofuklo
Lebo si prestav, že nemusí byt ani moc dieťa oblečené a spoti sa
A teraz ona nevie čo?aby ju ofuklo tak jej nedá nič?alebo ju oblečie viac, keďže je spotena aby ju neofuklo?
😅 Vieš to su niekedy také dilemy
Ked bude takto naobliekana, nech jej da svokra ruku na chrbat aky je spoteny. Mozno ju to ptrsvedci.

@anonym_autor povedat dcerke, nech si to vyzlecie a babke povie, ze sa poti. Len netusime kolko rokov ma dcerka: 2, 4, 6, 10, 12?