Ako vzniká narcizmus?
Ako vzniká narcizmus?
@paulinam99 takáto odpoveď by sa dala použiť v každom jednom fóre 🙂
Teoreticky áno, ale fórum by zrejme malo primárne slúžiť na výmenu skúsenosti medzi diskutujúcimi a nie na zisťovanie teoretických poučiek.
To si sa rovno mohla opýtať:
Aký je výsledok 1+1= ....... ????
Narcizmus je bud vrodeny (chyba cast mozgu), alebo je nauceny- zazite a prebrate vzorce spravania od najblizsich osob s narcistickou poruchou osobnosti (najcastejsie rodicia).
@minilla To je fakt, najcastejsie rodicia narcistu,.Na to som prisla cca pred 2mi rokmi ,Poznam jedneho takeho,identicka povaha jeho matky.Ale mohli tam byt aj u inych narcistov poruchy osobnosti,napr, napr,vyrastalo v toxickych pomeroch, v rodine, alebo zavislak na drogach, alkohole, alebo ak pise minilla aj vrodene, a neliecene, atd ,Podla mna narcizmus sa da liecit ,niekedy staci psycholog,tazsie nezvladnutelne stavy , len psychiater, Lieci sa to velmi dlho
Casto je to o tom, ze clovek je s tym vychovavany, ze proste sa tak na to nauci a to je tazke uz potom zmenit, aspon moja skusenost je taka. Poznam jedneho takeho cloveka a to je velmi tazka komunikacia s nim.
Proste povaha plus nejaký zlý možno zážitok v živote a už zistí ,že môže manipulovať s ľuďmi plus dáva na prvé miesto seba .proste bezcitna sviňa doslova
Ach jaj.... bohužiaľ... z narcisov vznikajú toxické vztahy
Mám známeho, ktorý je narcista, chcela som sa o tejto psychickej poruche viac dozvedieť - veľa nových informácií mi poskytla kniha Mužský narcizmus, ktorá o.i. hovorí i o tom, ako narcistovi pomôcť.

Ak vieš otázku napísať, tak predpokladám, že vieš aj čítať. Takže si prečítaj výsledky vyhľadávania v Googli, bola do Googla zadaná presne Tvoja otázka:
"Ako vzniká narcizmus ?"
https://www.google.com/search?client=firefox-b-...
Nabudúce to skús sama, ušetríš si čas, zdokonalíš sa aj v čítaní.