Ako zabrániť dcére v nosení tangačových plaviek?
Ahojte, ideme na dovolenku a všimla som si, že si moja 19r dcéra kúpila tie také tangačove plavky. Nie sú to klasické tangace, skôr také brazilky, ale vidno jej úplne celý zadok. Absolútne sa mi to nepáči, niekoľkokrát som jej zakázala si takéto plavky kúpiť. Ako jej vysvetliť, že takto ju jednoducho k bazénu alebo na pláž k moru nepustím ? Nebudem sa hanbiť za to, že si moja dcéra vystavuje zadok kadekomu ako nejaká lacná zena.. je to pekne, vyšportované dievča, prečo sa takto “zlacnievat” a chcieť byt silou mocou zaujímavá pre mužov tým, že vycapi svoj zadok každému na oci….
@anonym_f0c51f "vychovavat k cistote" ? wtf. Ma na sebe blato alebo nieco? Zasa take kecy ako zo stredoveku
@anonym_5c018d vy ste dusevna troska na pohladanie....
@anonym_autor Opýtaj sa jej, či chce, aby si nad ňou honili 60-tnici. Pochopiteľne sa chce páčiť rovesníkom, ale na pláži ju uvidia aj starí zhýralci. Ja ti rozumiem - ak raz budem mať dcéru, a nech bude mať aj 30, nepáčilo by sa mi, keby išla takto.
@anonym_1d0b54 čiže problém sú dvcerine plavky ,nie uchylaci všetkých vekových kategórií...super...výborne
V katechizme je to napísané v zmysle, že človek má brať ohľad na vlastnú dôstojnosť aj dôstojnosť druhých, má chrániť intímnosť osoby, odmieta odhaľovanie tela, ktoré by podporovalo zvedavosť alebo zneužívanie sexuality. Nepíše sa konkrétne samozrejme. Ja sa s tým dosť stotožňujem, resp. príde mi to úplne normálne.
@shee11 veď ber...ale nenut to ostatným ....
@natalka13 Ano bude aj v inych, ale zrejme mensi pocet, nie az tak silno atd. atd.
@anonym_a09645 no
@anonym_46af03 ries tých mužov láskavo,nie plavky
...pretože to nie je o oblečení ...problém je na tej druhej strane....
@anonym_1d0b54 čiže problém sú dvcerine plavky ,nie uchylaci všetkých vekových kategórií...super...výborne
@barborab1411 nie, muzi su chranena zver. niekedy zver doslova, vid. pripad z gelnice 😔 ktovie aku vychovu mal doma ten chlap, ze toto z neho vyrastlo.
inak pamatate si ten pripad slovenky co zomrela na filipinach? znasilnili a zabili ju v chrame. ktovie, co mala na sebe...
@barborab1411 nie, muzi su chranena zver. niekedy zver doslova, vid. pripad z gelnice 😔 ktovie aku vychovu mal doma ten chlap, ze toto z neho vyrastlo.
@anonym_27ab4d vy si aj uvedomujete čo píšete alebo len tak od boku strielate....pozrite si váš prvý príspevok na ktorý som reagovala
@anonym_a327ec To je síce zaujímavý bonmot, ale trošku vymyslený. To "instead of..." je taká kreatívna interpretácia, ktorá to tam podsúva zase úplne opačne (a ono tá metafora o vypichávaní očí platí nielen pre mužov, Ježiš kázal všetkým).
Mt 5:
27 Počuli ste, že bolo povedané: "Nescudzoložíš!"
28 No ja vám hovorím: Každý, kto na ženu hľadí žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci.
29 Ak ťa zvádza na hriech tvoje pravé oko, vylúp ho a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby sa malo celé tvoje telo dostať do pekla.
30 A ak ťa zvádza na hriech tvoja pravá ruka, odtni ju a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby malo ísť celé tvoje telo do pekla.
31 Ďalej bolo povedané: "Kto prepustí svoju manželku, nech jej dá priepustný list!"
32 No ja vám hovorím: "Každý, kto prepustí svoju manželku, okrem prípadu smilstva, vystavuje ju cudzoložstvu; a kto si vezme prepustenú ženu, cudzoloží.
A k obliekaniu síce priamo od Ježiša nie je zaznamenané nič, ale apoštol Pavol píše jasne:
1Tim 2:
9 Podobne aj ženy nech sú v odeve ozdobenom cudnosťou a nech sa krášlia skromnosťou; nie pozapletanými vlasmi, zlatom a perlami alebo drahými šatami,
@anonym_27ab4d vy si aj uvedomujete čo píšete alebo len tak od boku strielate....pozrite si váš prvý príspevok na ktorý som reagovala
@barborab1411 nereagovala si na moj prispevok. a moja reakcia je sarkasticka. jasne, ze zena nemoze za to, co v muzovi vyvolava jej oblecenie. normalny muz sa zdrzi. a choremu je jedno, co ma zena oblecene.

@anonym_autor mam dceru v tvojom veku. A znakom toho,ze ju považujem za dospelu je že jej nerozkazujem čo ma nosiť, resp.nezakazujem. Akceptujem jej vyber aj keď sa mi nie vždy páči. Povedala som si ,že nech sa "vyšanti" s takymito vystrelkami v tomto veku akoby to v 30tke -40tke dobiehala. Jedine čo som jej "dohovorila " aby sa trochu krotila v oblečení na maturitu. Tiež ma občaa šokne oblečením, mejkapom , ale beriem to tak že to k tomuto veku patrí a treba to len prečkať. Netlač na ňu. Možno aj sama dospeje k tomu že je to príliš.