icon

Ako začať žiť slobodne a spokojne?

2. jún 2024

Ahojte! Čo myslíte?Nehovorím , že som ušetrila viac ako som mohla. To by som teraz mala pokoj na duši 😅, žiaľ cestu mi skryzila závislosť a dosť som investovala do nej. Ruka v ruke to šlo dolu so sebavedomím, zlými vzťahmi, strateným časom atď. Teraz mám pred tridsiatkou, ale nemám z toho života nič a nemám vlastne nič. Za posledné obdobie som niečo našetrila, ale nikam som nechodila, nič takmer nekupovala, žila v spolubývaní, proste žila v rozpore, ale žila. Potom som začala pomáhať finančne jednej osobe. Nie veľa, ale predsa. A este asi bude potrebovať nejakú pomoc, aj to neviem, či ma len nežne užíva, ale tak zmierila som sa i s tým. Lepšie ako dávať na závislosť. Ale teraz si hovorím, že kedy začnem žiť ako chcem ja? A to ešte prísť na to, čo vlastne chcem. Chcem už bývať sama, hoc je to drahé a chcem začať chodiť i do prírody a na vylety
Žit jednoducho slobodne aj keď možno nič nenasetrim. Doteraz sa človek snažil žiť ako tak zodpovedne, ale nič z toho života potom nie je.

klip0
•
2. jún 2024

Čo ?

majka36912
•
2. jún 2024

Autorka, ohladom coho si vlastne vytvorila tuto diskusiu? Z celkoveho konceptu prispevku mi to nie je jasne.

syslik81
•
2. jún 2024

fiannciu niekoho cudzieho namiesto toho aby si sama zacala zit? kedy zacnes?-vtedy ked to budes chciet sama.. namiesto pchania penazi do cloveka zacni ich vrazat do seba- hobby,sklenie,cestovanie.. 30 nieje vela zivot nekonci

viestta
•
2. jún 2024

Ak povazujes za zodpovedne zitie vrazanie penazi do niekoho, kto ta mozno zneuziva nie je zodpovedny pristup. Je uplne jedno ci pchas peniaze do hazardu alebo nejakeho zmrda.
A kedy zacat zit? Teraz, hned. O siestej vecer uz bude neskoro

rozculena
•
2. jún 2024

WTF?

vanilkovazmrzka
•
2. jún 2024

Nezne ta uziva? To je mile.

januska12323
•
2. jún 2024

Pomáhaj finančne sama sebe a rob čo chceš, nemáš za čo.

cimage
•
2. jún 2024

Ved zit mozes aj hned. Ist do prirody stoji 0€, napr cvicenie doma 0€, bicyklovanie dajme tomu 100€ jednorazovy vydavok za bike z druhej ruky. Nemusis uzracat 1000ky eur aby si mala pocit, ze zijes.

som_realistka
•
3. jún 2024

Prestaň pchať peniaze do vyzirky a tieto investuj do seba. Kúp si bike, dobre tenisky a to je na začiatok to co potrebuješ pre získanie enforfinov. Nájdi si prácu co ta bude napĺňať a si zase o krok ďalej.

som_realistka
•
3. jún 2024

A ešte. Si mladá bez záväzkov, patrí ti svet. Len si ho treba vedieť vziať a užiť.

autor
•
3. jún 2024

@som_realistka Ďakujem za povzbudenie 🙂 takto z rána, super 🙂. Presne to!Vziať si svoju slobodu, keď už ju konečne mám. Toto sa potrebujem naučiť, nie všetci okolo, ale ja. Ďakujem, dám si tú poslednú vetu na nástenku :D .